- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biguli
csendes tag
Sziasztok,
Totál idiótaként estem neki az X6 T1075-ös procim hajtásának. Ehhez egy ASUS Evo (vagy mi) programot használtam. Ez a feszültséget is belövi, ha jól láttam. ASUS lap természetesen.
Amire jutottam: a proci stabilan megy 3,48 GHz-en a 3 helyett ugye. 3,7 környékén viszont kék halál folyamatosan.
A 3,48-at sima "performance" tuningal adta ki a szoftver. A bajom az, hogy 3,7-ig még azért van lehetőség és szeretném 3,5-3,6 körül is kipróbálni a procit. Viszont ennél fentebb csak úgy tudok menni, hogy az Extreme Tuningra klikkelek a programban, ami ilyenkor 3,9-ig is kipörgeti teszt közben, onnantól viszont már volt manuális BIOS reset is, mert totál behalt minden, még a nem gyári hűtő ventije is beragadt max fordulatra...
Annyiban kérném egyelőre a segítségeket, hogy a kevesebb néha több alapon legyek elégedett a 3,48-cal is, vagy van még ennél a procinál értelme tovább kísérletezni?
Egy 750-es AX Corsair tápom van hozzá, meg egy M betűvel kezdődő alaplapom...Bocs...Ennyire emlékszem a típusából. XD Van benne D betű is meg 4-es szám is...asszem...XD TÁn T betű is valahol...AM3-as lap, vagy 3-4 éves, de van rajta CoreUnlocker biszbasz is meg mittomén még mit mondtak a szervizben...XD
Na ilyen szinten állok.
Előre is köszi!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
szaszaboy0 #7997 üzenetére
A lényeg, hogy jó legyen!
-
szaszaboy0
tag
válasz
Gyufaaa #7996 üzenetére
1 modullal csinálta.
Tegnap óta nincs ram a 4. slotban azóta nem fagyott.
Sőt megy mind a 4 mag. Még nem volt időm tesztelni de nincs kékhalál.
1.35 V-on megy az NB feszt 1.22-re emeltem.
Elég hűvös alapjáraton a cpu.(32 fok)
Majd ha időm engedi eljátszok vele hátha megy kisebb feszültségen is.
A segítséget meg köszi! -
Gyufaaa
veterán
válasz
szaszaboy0 #7995 üzenetére
Igen.
1 modullal is csinálja vagy csak, ha mindben van memória? Illetve ez alapján kiszűrheted a fagyás esélyét is. Csak abba a slotba tegyél 1 ramot és teszteld a rendszert.
-
szaszaboy0
tag
A többi slotban a ram: 533MHz és ddr1066-t ír, az időzítés is más.
Ez gondolom nem jó hír.
Ez is okozhat fagyást? -
szaszaboy0
tag
válasz
Gyufaaa #7991 üzenetére
Nem hasznalta 4 magoskent es nem is tuningolta. Mikor betettem a procit mar aznap 2 szer megallt a gep. Ma atneztem a csatikat szinten megall, most a ramokat tesztelem, jok, most a slotokat fogom aztan megyek tovabb. Lehet tap is, gagyi kinai. Csak az az erdekes hogy az elozo procival semmi baja nem volt.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
szaszaboy0 #7990 üzenetére
1.3v-ig mehetsz vele. A felett már hiába kb. Lehetséges, hogy az rosszalkodik, bár ha gyári 2 magosként is dobja magát, hááát. Akitől vetted 4 magosként használta?
-
szaszaboy0
tag
Annak nem adtam feszt. Ugy tudom gyari 1.2V van. Most probalom kideriteni miert fagy meg gyari 2 magos allapotban is.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
szaszaboy0 #7983 üzenetére
Nagyobb hűtő mindenképp kell. Azt szerezz be. Kevés a gyári. A CPU-NB-nek mennyi feszt adtál?
-
szaszaboy0
tag
Sot most itt tartok.
Mondom tesztelem a ramokat. Memtest86 elindul s 2 sec mulva ujraindul a gep. Otlet vkinek? -
Funky0220
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
-
szaszaboy0
tag
válasz
szaszaboy0 #7985 üzenetére
Ez a kép default bios beállításnál készült, egyedül az a 'spectrum' van kikapcsolva.
-
szaszaboy0
tag
válasz
szaszaboy0 #7984 üzenetére
Még azt nem értem miért mutat 160w-t a cpu-z?
-
szaszaboy0
tag
válasz
Gyufaaa #7982 üzenetére
Igen használtan vettem a procit, a hűtő sajna gyári tehát nem is mertem sokat emelni rajta.
1,37 ig emeltem úgy volt a legjobb de már nagyon melegedett teszt alatt, visszavettem.
Először is vegyek nagyobb hűtőt?
Olvastam itt ott, a gép minden gond nélkül bekapcsol 4 maggal még 1.3v is.
Van hogy 1 óra múlva fagy meg, van hogy 2-3 nap.
Nem találtam hibát programoknál, képhibát sem. Nem terhelés alatt áll meg hanem változó. -
Gyufaaa
veterán
válasz
szaszaboy0 #7981 üzenetére
Mekkora feszültséget adtál a procinak? Hűtés megfelelő illetve a rögzítés is stabil? Használtan vetted a procit?
-
szaszaboy0
tag
Sziasztok,
Tudom, hogy régi nóta de kellene egy kis segítség.
Van egy Asrock A780GXH/128M lapom és egy Phenom 2 X2 555 procim.
A lap ismert, a procit elvileg támogatja, 1.70 bios mikor telepítettem ezt a procit aznap 2 szer kimerevedett a kép 2 maggal. Kinyitottam a letiltott 2 magot adtam neki egy kis feszt, kékhalál.
Stabilitás tesztet futtattam(everest) kb fél óráig, semmi.
Prime95 15 perc, semmi.
Kikapcsoltam a 4. magot kimerevedik a kép nem rögtön kb 1-2 nap. Változó.
Kikapcsoltam a 3. mag így ment 1,2,4 mag tesztek voltak igaz 20 percesek semmi.
5 nap múlva megint kép kimerevedés.
Mi lehet a probléma?
Ramok nem bírják?(4 gb ddr2 800MHz)
Táp esetleg?(kínai 450w)
Vagy alaplap?
Előtte Athlon 64 x2 5000+ volt benne semmi gond nem volt. -
-
PapB18
tag
Sziasztok ! Vannak az fx es procik azok között vannak magfeloldosak ?
-
ebegab92
senior tag
válasz
Funky0220 #7975 üzenetére
Alaplapnál érdemes olyat keresni, amin 4+1 fázis van, illetve a FET-eken hűtés. Ezzel extrém tuningot még nem fogsz csinálni, de legalább stabilan kapja a procc a kraftot, illetve a változó terheléstől nem hal szörnyet a lap idővel
Tápból FSP-t vagy Chieftec-et keress (iArena kivételével), mert ezek jellemzően tudják magukat stabilan tartani, ha pl. ráeresztesz a cuccra egy FurMark és Prime95 terheléses tesztet egyszerre. Utóbbi 2 táp a megfizethető, relatíve olcsó (új 400W-os darabok 10k körül indulnak), de ha még komolyabbat akarsz majd, akkor ajánlom az Enermaxot (újonnan vásároltak közül a NAXN-okat érdemes kerülni
), használtan is kapni még ma is kiváló darabokat (nekem Enermax Pro82+ 425W-om van, amit használtan szereztem
). Továbbá a Seasonic tápok is piacvezetők .Táp vásárlása esetén ajánlom Duliee kollégát, tőle korrekt áron juthatsz hozzá príma állapotú tápokhoz sok garival
-
Funky0220
csendes tag
értem
és akkor még tudnál ajánlani akár használtan is olyan lapot amivel " bátran lehet próbálkozni" mert "bírja az ilyesmit"? illetve a tápoknál mi az a fontos dolog amit nézzek ha beszerzek másikat? a márka fontosabb vagy a "jó hírnév"? köszönöm!! üdv!
-
Funky0220
csendes tag
illetve még annyit szeretnék kérdezni hogy mit ajánlasz/ajánlotok milyen lapot vegyek /tápot hogy sikerrel járjak a magfeloldás terén!? vagy ez egyáltalán nem lehetséges ezzel a procival!? KÖSZÖNÖM hello!
-
Funky0220
csendes tag
mélységesen fel leszek háborodva ha pont a legerősebb x2 nem lesz oldható
vagy csak ez nem lenne az? ajj nem hiszem el pedig annyira boldognak tűntem egy ideig
szóval kísérletezzek egy másik lapban hátha? köszönöm!! üdv!
-
ebegab92
senior tag
válasz
Funky0220 #7970 üzenetére
Nem, sajna nem oldhatók. De ebben a lapban nem is nagyon ajánlott 125W TDP-jű procikat járatni, mert elég gyorsan a lap végét jelentené. Illetve sajna a táp sem az, ami a betonstabilitásáról híres
Még megkukkantanám egy másik magfeloldós lapban, mert volt már olyan jelenség másoknál is, hogy az ő lapjában nem reagált a magfeloldásra, de másik deszkában pedig már működött a dolog -
Funky0220
csendes tag
sziasztok!
ma vettem egy phenom II x2 565 öt volt hozzá 2GB DDR3 és egy asrock n68c-s ucc alaplapom na most az a helyzet hogy cpu z ezt írja elvileg minden adott a magfeloldáshoz belépek a biosba bekapcsolom az ucc-t és nem történik semmi újra indításkor nem indul csak másodszorra de a beállítások megmaradnak de mégsem történik semmi valószínű hogy nem oldható a 3ik 4ik mag? vagy csak nincs megfelelően beállítva? a tápom egy mercury 450! kérlek titeket segítsetek! előre is köszi! üdv!
-
RFB
csendes tag
válasz
ebegab92 #7968 üzenetére
igen, egyre kis léptekben próbálkozom folyamatosan, közben tesztelem Prime 95-el. Az az érdekes, hogy CPU NB VDD-t nem engedi magasabbra állítani, mint a CPU NB. Mihelyst lejjebb akarom venni a CPU NB-t, akkor húzza magával lefele a VDD-t is. Tehát sohasem tud alámenni. Eddig, ahogy folyamatosan emeltem a CPU Voltage-t,közben az NB voltaget nem bántottam, egyre hamarabb kaptam kékhalálokat. Ezután elkezdtem emelni szépen lassan az NB-t és így egyre tovább bírta. Most kipróbálom az alulfeszeléssel, hátha.
-
ebegab92
senior tag
Igen
Ha így sem akar stabil maradni, lehet még játszani a szorzó lejjebb vételével. Esetleg alulfeszeléssel, van olyan jelenség is, hogy a gyári alapfesz már túl sok az egyik magnakSzóval szépen óvatosan, fokozatosan kell ezt kikísérletezgetni, hogy minél kevésbé legyen terhelve a proci a plusz fesszel
-
ebegab92
senior tag
CPU VDD fesz állításával engedheted meg, hogy a CPU feszt emelhesd xy értékig. Ha tehát a CPU Voltage-ot 1.45V-ra akarod emelni, akkor a CPU VDD Voltage-ot kissé afölé, pl. 1.46-1.48V-ra told
CPU NB Voltage-nál ugyanígy, hogy a CPU NB VDD Voltage-ot kissé a CPU NB Voltage fölé. -
RFB
csendes tag
válasz
ebegab92 #7964 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Alaplap: MSI 785gm-e51, táp: chieftec 500w. ram: 1333as kingmax.
A hűtésem szerintem elég jó, egy ilyet vettem rá nemrégen: cooler master hyper 212 plus
Akkor most melyikeket emelgessem? mert van sima cpu voltage, meg cpu vdd voltage. A cpu voltagenél 3-4x enged lépkedni, aztán pirosra vált. a másiknál elég sokáig enged.
-
ebegab92
senior tag
Spread Spectrumot kapcsold ki, CnQ-t érdemes lenne bekapcsolni.
A procid magfeszültségét kezd el 1.35V-ról fokozatosan emelgetni. Ha nincs rendesebb hűtésed a feszemelés elég felejtős, csak keveset tudnál ez esetben. Ha van rendesebb coolered, akkor 1.45V-ig mehet a feszemelés, esetleg feljebb is, de akkor már eléggé tud forrósodni a prociÍgéretesnek tűnik a 4. mag is, ha xy ideig nem dobja el teljesen magát
Még a CPU NB feszültségével is lehet játszadozni
Illetve kérdésem lenne még, hogy milyen deszkád, RAM-od és tápod van? -
RFB
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy phenom II x2es BE procim, amiben szeretném feloldani a 4. magot. a 3. mag feloldása probléma nélkül ment, viszont most szeretném életrekelteni a 4. magot is. A probléma a következő: a windows betöltésekor( a windows logonál) kékhalál és újraindul a gép, de valamikor meg gond nélkül betölt, játszogatok 1-2 órát és akkor kapok kékhalált. próbálgattam emelgetni a feszültséget, de nem tudom mi lenne az optimális beállítás. Csatolok képet a biosról, remélem valaki tud segíteni.
Ha valakivel skypeon is tudnék beszélni, azt megköszönném. Skype: rusznorbi
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Randiguru #7957 üzenetére
Elméletileg oldható,ha nem hibás a 4. mag,de én két olyan lappal is beszívtam a magfeloldást,nem nagyon ajánlanám..Van egy két ember akinek jól működött és vagyunk jó páran aki örült,hogy megszabadult a 960-as Asrock laptól.Bűn gyenge táp rész,forrósodik,az NB-t órajelét levitte és nem működött magfeloldás esetén a CNQ(nem szabályozta a feszt nyugalmi állapotban,fixen ment).A baj csak az,hogy ebben az árban ez a lap van és snit.
Ui:ASUS M5A78L-M LX3-ban volt már több sikeres feloldás,itt is van fórumtárs aki használja.Finoman szólva is jobb lap és nem is kerül sokkal többe(én ennek a nagy tesóját használom).
-
ebegab92
senior tag
válasz
Randiguru #7957 üzenetére
Egyik sem biztos
Ha a 4. magod feloldható, még nembiztos, hogy az L3 cache is menni fog. 1. hsz-ben is említve van, hogy specszám alapján meg lehet tudni, hogy melyik az a modell, ami Deneb magos, azaz L3 cache-sel szerelt. Ha L3 is feloldódónak látszik, még lehet hibás az is. Phenom II X2-vel nagyobb az esély
A 3. mag gyakran jó, a 4. magnak kisebb az esélye -
Randiguru
csendes tag
Sziasztok! Most tervezek gépbővítést, a következőket néztem ki:
Asrock 960GM-VGS3 FX alaplap, ehhez néztem egy AMD Athlon II X3 450 processzor-t. Ebben ugye oldható a 4. mag valamint a 6mb L3 cache?
Mindenképp olcsóból akarok kijönni, jelenleg egy ősrégi ASUS P5LD2 lapban egy E6600 2.4Ghz (2.88Ghz-re huzva) zörög, ezt cserélném. -
MMIX
addikt
A boltok árlistáján a napokban feltűnt a Phenom II X2 521
Vigyázat, Phenom a neve, de Regor a magja! Ez egy Athlon II -
szulek
újonc
Hali!
A laptopom adatai:
Acer 5552g
AMD Phenom II N850 2.20 Ghz
Chipset: AMD RS880+SB810
Ebben a processzorban van rejtett mag amit elő lehet hozni? Ha van akkor hogyan lehetséges ez?
Előre is köszönöm!
üdv.
-
-
MMIX
addikt
válasz
matth1004 #7942 üzenetére
BIOS-ban elmentetted és újra indítottad? (bocs ne tudom mennyire vagy haladó a BIOS állítgatásban)
Ha nem megy az Auto beállítással, akkor esetleg megpróbálhatod az All Cores-re álítani.
Az alaplapod tudná, a processzorodat én nem ismerem, nekem kinyitott Sempronom van nVidia lappal.
-
MMIX
addikt
válasz
matth1004 #7940 üzenetére
Fel kellene ismernie, igen.
Csinálni csak akkor kell valamit, ha:
1. Nem indul el a gép. (BIOS reset)
2. elindulnak a megtalált magok, de fagy a gép. (ha feszültség emelés után se megy stabilan, mag letiltás, és még lehet három működő)Egyelőre elég annyit tudnod hogy, hogy hozd rendbe a gépet, ha magnyitás után, nem indul el a gép.
De ezt kéne tudnod, mielőtt kísérletezel a mag feloldásával. Olvass utána, biztos többször le van írva itt is. -
MMIX
addikt
válasz
matth1004 #7933 üzenetére
nVIDIA Core Calibration (kézikönyvében benne van)
BIOS/Advanced/CPU Configuration/nVIDIA Core Calibration
Először Auto-ra, aztán meglátjuk, ha csinál valamit, akkor a topk (#1)Az sem lenne baj, ha a legfrissebb BIOS lenne a lapban.
(#7934) ebegab92:
nForca 630a nem tud feloldani, csak külön IC-vel.
Nvidia-nak a nVIDIA Core Calibration a processzor nyitós "találmánya", az utolsó chipkészleteikben van gyárilag, nem kell külön IC. nForce 720D és azutániak esélyesek. Pontosan nem tudom. -
matth1004
csendes tag
válasz
Askformore #7936 üzenetére
na ez a jó kérdés. valaki igazán megmondhatná hogy most akkor mi van
-
matth1004
csendes tag
Üdv! azt szeretném kérdezni hogy tudnám 3-4magosítani athlon 7750 x2 procim asus m4n78 pro lapommal? aki ehhez egy kicsit ért és eligazítana biosba megköszönném!!
-
Askformore
senior tag
válasz
ebegab92 #7931 üzenetére
Értem, akkor ezt benéztem..
Mondjuk ezzel a procival is elvan, legalábbis a bf3 szépen megy maximumon fullhdban.. viszont van egykét játék, ahol akadnak a dolgok, pl a Total War II..ezt hívják úgy, hogy procilimit? Vagy annak mik a tünetei?
Lassan úgy érzem, hogy kezd offba átmenni a hozzászólásom : )
-
ebegab92
senior tag
válasz
Askformore #7928 üzenetére
Az MSI és ASRock lapok mindegyike tud magot feloldani a 970-es és 990-es chipsetűek közül
Bizonyos ASUS és Gigabyte lapok is képesek, de ennek előbb utána kell nézni. Esetedben ez a lap tényleg nem tud#7928: Maga a lap nem rossz, de már inkább AM3+-os procikhoz készült, mintsem AM3-hoz
Egy FX-6300 például bőségesen jó lenne a HD7790-hez
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Askformore #7928 üzenetére
Ha jól rémlik azzal a lappal sehogy sem fog sikerülni.Az 970-lapkészlet nem képes magot oldani,csak külső chippel ami ez nincs(azt hiszem az R 1-es verzió még tudta).Van egy Core Unlocker nevű akármi amivel az FX prociknál le tudod tiltani i a magokat,de kb. ennyi.
-
Askformore
senior tag
SZiasztok!
Van egy Athlon II X3 450-em, a gép belőtte magától 3,4 Ghz-re az alap 3,2 helyett. Egy Asus M5A97 R2.0 alaplapon van. Nem rég vettem egy 7790-es VGA-t, és szeretném, ha ki tudnám belőle hozni amit tud, ezért gondolkodok magfeloldáson. Nem gyári hűtő van a procin, hanem egy Alpine 64 PRO Rev.2 (kb 3000 Ft). A tápom egy Be Quiet! Systempower 400W-os táp.
Nem is igazán értek hozzá, és félek is tőle, ezért kérnék egy szájbarágós segítséget a 4. mag feloldáshoz, feszültség, hűtő állítgatáshoz. Az alaplapon új,egeres UEFI Bios van, a verziószámát hirtelen nem tudom.
Köszi előre is!
-
Milka 78
nagyúr
-
RPka91
tag
válasz
Milka 78 #7920 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
NB-t beállítottam fix 2000MHz-re, fesz jelenleg 1.08125-ön van, úgy néz ki stabil is lesz.
Nem szeretném nagyon húzni a procit, míg nincs jó hűtésem, jelenleg a gyári hűtés van rajta, így van most alul feszelés után 52`-on, nem tudom valójában mennyi, de szerintem a kupakhőtől nagyon nem térhet el.
A másik, amiatt aggódok, ezért is nem nagyon húzom, az a 95W-os TDP limit. A CPU-z max-ra 160W-ot ír, a HWMonitor a cpu résznél a powersnél, azon belül a package-nél 172.8W-ot. Ez gondolom nem normális értékek. Tényleg ennyit eszik, vagy csak mivel ki lettek lőve az érzékelők, s ezért mutat fals értéket?
-
konci79
őstag
-
Milka 78
nagyúr
Az NB maradjon 2000mhz ami ugye AUTO beállítás(ha csak nem akarod húzni feljebb a procit,de ez már más sztori és az alulfeszből gondolom nem is ez a lényeg) .
Az NB fesz is maradhat gyárin ami ha jól emlékszem 1.100v,de ha ennyire benne vagy az alulfeszelésbe akkor azt is csökkentheted.Javul a fogyasztás és a hőfok is.Én így használom az enyémet,igaz ez Athlon II X3 455@B55 és Asus M5A78L-M USB3 és 8gb ram.A képen a lényeg,hogy nálam az NB 2120 MHZ-n megy 1.0625 feszültségen(ki is van centizve rendesen). Hasra ütés szerűen én azt mondanám,hogy a 2000 NB freki mellé és azt beleszámolva,hogy a Phenom II az L3 miatt kicsit több NB feszt kér én egy 1.08v-vel kezdenék,de ha gyárin hagyod akkor is teljesen jó
-
RPka91
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy adott egy Asus M5A78L-M LX3 95W TDP-s lap, egy Phenom II 550-el, négy magon, 3GHz-en, alulfeszelve 1.15V-on. Prime95 7 órát ment leállás nélkül.
Szóval a kérdésem, a NB feszültséget illetve frekvenciát mennyire lőjem be? Egyáltalán jók így ezek az értékek?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
ebegab92
senior tag
1000. szakmai hozzászólás
BIOS-ban mennyit lőttél be magfesznek? Ez az 1.232V kicsit kevésnek tűnik az alap 1.35V-hoz képest.
Jobb léghűtés mellett 1.45V-ig érdemes feltolni a magfeszt, persze fokozatosan kell eljutni odáig1.5V és afelett már károsodik a proci, csak alkalmi teszt és extrém tuning esetén ajánlott.
-
r001
csendes tag
Sziasztok, érdeklődnék hogy amd p2x2BE-nél 4 magosítás után milyen hőfokig lehet húzni nyugodtan a procit?
Meg hogy ez a lap elbírja-e vagy ne nyuzzam nagyon? [link]
Előre is köszi. -
raz0r911
tag
Ha négymagosítom a processzoromat (x3 460) de hibás, vagy esetleg nem tetszik (melegedik hangos) akkor vissza lehet állítani az eredeti állapotába? Az alaplapomon van core unlock funkció alapbol.
-
törölt tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem
GA-MA785GMT-UD2H-lapban lehet e 4magosítani phenom 2 x3 720processzort ?? -
tevike
senior tag
válasz
Gyufaaa #7906 üzenetére
Gyári a hűtő! Ezért sem mertem babrálni.
NB = North Bridge?A sima proci feszültséget felemeltem már 0.50 - 0.75-el egészen 1.4V-ig, kipróbáltam, semmit sem hatott, ugyan az volt
Külön is teszteltem a magokat, ugyan azt az eredményt hozta, ha az egyik haa másik volt feloldva, és mondom ha mind a kettő (3-4. mag) le van tiltva csak az EC van bekapcsolva, akkor is hülyéskedik.
Ezért nem tudom, hogy akkor mi is lehet a baj.
Gyári hűtővel nem merek hazárdírozni
-
Gyufaaa
veterán
Mivel hűtöd? Ha a hűtésed megfelelő teljesítménnyel bír, akkor csak a feszültség állítással tudod stabilizálni (ha lehet) a magokat. Megfelelő hűtés esetén a procinak alap hangon adhatsz 1.4v-ot. Az NB fezsültséget pedig tedd 1.2-1.25v-ra. Ha nem stabil így sem, a cpu fesszel mehetsz megfelelő hűtés esetén 1.45v-ig 24/7 beállításnak az NB-nek pedig 1.3v-ig. Ez utóbbinak a felett már nem sok értelme van. Ha instabil, akkor tesztelj csak 3 maggal.
-
tevike
senior tag
Sziasztok!
Olyan kéréssel/kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy lenne egy AMD Phenom X2 550 Black Edition processzorom, és egy Gigabyte ga-ma790xt-ud4p típusú alaplapom ami állítólag 4 magosítható.
Utána jártam, frissítettem a biost, és a magokat fel tudtam oldani. Érzékelte is őket, elindult a gép, felismerte X4 B50-es processzorként, mutatta feladat kezelő stb..
Viszont!
- Instabil lett a rendszer tőle, így feszültséget állítottam biosba, emeltem 0.50V-el, és megpróbáltam úgy. Teljesen ugyan azt az eredményt kaptam.
Hiba: Google chrome összeomlik, nem indítja el a játékokat, login-logout képernyő színes csíkokat mutat néha,stb..
Gondoltam megpróbálom csak az egyik magot! Nem sikerült, mind a kettő külön feloldására ezt kaptam.
Ezen az alaplapon az EC Firmware feloldásával vált elérhetővé a többi két mag, és teljesen mindegy hogy állítottam mindig ezt kaptam, ami a Legmeglepőbb volt, hogy mikor letiltottam a két új magot, és csak az EC Firmware volt bekapcsolva, AKKOR IS ugyan ez volt... Szóval már az sem biztos részemről, hogy a magok baszkurálják a gépet, lehet, valami más gond van
Tudna valaki valamit segíteni?
Köszönöm előre is!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Atesz960522 #7903 üzenetére
Feszültséget állítottál? Milyen hűtővel hűtöd? Milyen lapban "hajtod"?
-
Atesz960522
csendes tag
Hello, nekem egy AMD Phenom X2 555 Black Edition-om van és biosban feloldotam a letiltott magokat és mindegyik működig meg játék alatt is néztem (játék ami alatt néztem: Minecraft) ott is tökéletesen futott de mikor meg nyitottam a Google Chromot akkor kék halált dobot újra indítottam és meg próbáltam Internet explorer-el és ott szépen ment még nem akartam egy videót megnézni YT akkor se kék halált dobot hanem lefagyott az egész és csak a restart segített. Mért csinálja ezt? PLS segítsetek.
-
kjani18
őstag
válasz
bencsikgab #7901 üzenetére
Igen
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 7 265K - Új, Gari 2028.09.27. -ig - Eladó!
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- INTEL CORE i7-11700 - Socket 1200 - processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900F - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.08.27. -ig - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Ritkaság! Új! Microsoft Surface Laptop 5 Alcantara 13.5" i5-1245U 16GB 1000GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest