Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
válasz
ebegab92 #7000 üzenetére
És milyen alaplap lenne szerinted megfelelő ehhez a konfigurációhoz (nem muszáj magfeloldósnak lennie, de ha olyat is mondasz, az sem baj)? Azért lehetőleg ne legyen túl drága, amiket javasolsz.
Sajnos én annak idején (és most sem) értettem annyira ezekhez a dolgokhoz, vásárlásnál azt néztem, hogy minden kompatibilis legyen, és ne kerüljön nagyon sokba.
Konfig:
Athlon II X4 640 3.0GHz
Asus 7770 1Gb
2x2Gb 1333MHz Kingmax ram
Chicony Hipro 430W tápAz alaplap pedig ugye az említett Asrock N68-GS3 UCC
Mikor vásároltam, még semmit nem tudtam a PCI express csatlakozóról, a sávszélességről, meg a magfeloldáskorlátról sem. Ezekkel mind most szembesültem.
Egyébként mennyiért lehet egy ilyen lapot eladni, mert alapvetően nem tűnik rossz lapnak. Még 4 hó gari van rá.Egy ilyet néztem ki, elég jó árban van, de ebből gondolom, hogy ez sem lenne tökéletesen megfelelő: MSI 760GM-E51
És akkor ezek szerint annak nem sok értelme lenne, hogy az Athlon-t Phenom-ra cseréljem.
-
totyak
aktív tag
válasz
ebegab92 #6998 üzenetére
Értem, köszönöm.
De egyébként ez a lap csak magfeloldás szempontjából számít gagyinak, vagy egyébként is jobb lenne egy másik? Írod itt, hogy limitálja a processzort meg a videokártyát, csak azért kérdezem.
Egyébként Athlon II X4 640 procim van és Asus 7770 1Gb VGA. Egy jobb lap többet kihozna ezekből?
Másik kérdésem pedig visszatérve a magfeloldáshoz. Ha vennék másik lapot, ami tudja a magfeloldást, akkor érdemes lenne venni egy Phenom II X4-et, ami hat magosítható, vagy még bőven elleszek egy ideig az Athlonnal? Számít annyit az L3 cache Athlon és Phenom között?
És persze továbbra is érdekelnek azért a hat magosítható Phenom X4-ek.
-
totyak
aktív tag
Érdeklődni szeretnék, hogy melyek azok a Phenom II X4 processzorok, amikben feloldható a plusz 2 mag? Milyen számozásúak, milyen alapra épülnek, mit keressek? Egy Asrock N68GS3 UCC lapom van, tudomásom szerint ez képes a magfeloldásra.
Illetve még ami fontos, hogy elvileg ez a lap csak 95W-os procikat eszik meg. Phenom II X4-ből rengeteg ilyen van, de ha magfeloldás történik, akkor ez az érték nem növekszik?
6 magosból elvileg a CPU support szerint csak a következő 95W-os példányok jöhetnek szóba:
Phenom II X6 1035T
Phenom II X6 1045T
Phenom II X6 1055TBár a support lista nem írja, de gyanítom még a Phenom II X6 1065T-vel is elbodogul.
Magyarán, ha a Watt érték nem növekszik, akkor azok a processzorok kellenének X4-ből, amik feloldva a felsorolt X6-á alakulnak.
Lehet, hogy butaságokat írok, ti biztos érteni fogjátok, hogy mit akarok.
Új hozzászólás Aktív témák
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest