Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khurgon
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Alaplapom:Gigabyte GA-990FXA-D3, Bios: F8
Proci: DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 560, 3322 MHz (16.5 x 201)Kerestem megoldást a témában, de bármi amit találtam, az nálam nem működött.
Advanced Bios Settings alatt hiába választom ki, hogy CPU Unlock: Enabled, majd CPU Settings: Manual.
Nálam nem jelenik meg a 3-4-es Core, ahogy annak meg kéne jelennie. A Phenom II X2 minden esetben disabled 3-4-es Core-al van kiadva, tehát meg kéne jelennie. Ha esetleg rosszak, az menet közben derül ki, mert crashelne tőle a gép.Nézegettem videókat is, hogyan kéne lépésről lépésre haladni, de nálam maga a BIOS néz ki teljesen máshogy mint ezeket a videókon (bár mindegyik Phenom II X2 unlock, gondolom az alaplap miatt). Próbáltam BIOS-t frissíteni, és most a legutolsó stabil verziójú BIOS-om van: F8.
Ha kell szívesen csinálok róla fényképet is, hogy néz ki nálam a BIOS.
Én eddig jutottam és segítséget szeretnék kérni hogyan tovább.Előre is köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
Szerintem ezt nem ide akartad írni hanem amilyen asztalai gépet topickba.Viszont ennyiből nem fogsz összerakni semmilyen időtálló gépet,legalább is Xbox pótlásra nem

X3 450 itt a PH-n használtan 11000ft
BIOSTAR A960G+ alaplap(full fapad) 10600ft.
2x2gb 1333mhz-s CSX memória 9000ft
A maradékba belefér egy 5770-6770-es vga.
Azt azért tudni kell,hogy egy Crysis 3,BF3,Bioshock Infinite(tehát új játékok)alatt erősen elvérzik a motyó így le kell majd venne a felbontást+butítani a grafikát.Régebbi játékokkal azért már el fog boldogulni. -
Spin
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a mai napon elvitték az xboxom,így "játék" nélkül maradtam.

A kérdésem/kérésem az lenne,hogy szeretnék összeállítani egy "minimál pc-t.A tanácsotokat szeretném kérni milyen "időtálló" konfigot lehetne összeállítani,a keretem kb 50k lenne(alaplap,cpu,vga,ram).Köszi!
-
Lui76
őstag
válasz
juve600
üzenetére
Én épp besz..-tam .
Az asus M5A97 EVO R2.0-án pl nem megy a magfeloldás.Csak kikapcsolni opció van az enyémben.
De mivel ez már egy másik márka garis cseréje utáni választott lap , így inkább vettem még egy Phenom II 955-öt ami használtan alig drágább a korábbi B60-as procimtól, és nincs vele kérdés... -
Milka 78
nagyúr
válasz
ThinkAgain
üzenetére
Mint már Gyufaaa kolléga is célzott rá...olvass!kb 16 hsz-el van feljebb a válasz.
-
ThinkAgain
tag
válasz
ThinkAgain
üzenetére
Rólam se feledkezzetek meg légyszi!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
juve600
üzenetére
Ezt találtam róla:
CPU Core On/Off Function
CPU Core Activation [Auto]
This item lets user turn off cores except core 1, user can turn off 2nd, 3rd, 4th, 5th, etc core
manually. Configuration options: [Auto] [Manual]Itt elméletileg lehet kapcsolgatni a magokat,de hogy ez csak a AM3+-os procik magjai letiltására vonatkoznak(elméletileg ezt írja a manual) e,vagy az AM3 procik tiltott magjainak feloldására is jó az kérdés.Minden esetre nyomát sem látom az M5A78-as lapok bios-ában lévő Asus Core Unlocker funkciónak...Alapból a 970-es lapkészlet nem támogatja a magfeloldást,így ha a gyártó nem oldotta ezt meg külső chipről akkor nem fog menni.
-
juve600
nagyúr
üdv
ASUS M5A97 LE R2.0
lapnál hogy működik a magfelodás??
athlon II X3 450 -et akarok feloldanithx
-
ThinkAgain
tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Köszi

Még annyi, hogy nekem minden fesznél ott van, hogy CPU VDD Voltage, és CPU-NB VDD Voltage. Amikor emelem őket, nem igazán jelzi a H/W Monitor, hogy emelkedne. Más feszültségekre vonatkozó beállítást nem találtam. Ezekkel kell szórakozni, vagy a "VDD" miatt mást jelentenek?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
ThinkAgain
üzenetére
Türelem az meg lesz.

Az NB feszültséget növeld ez esetben első sorban. Tedd fel 1.2v-ról 1.25v-ra. Ha nem stabil, akkor csökkentsd az NB szorzóját. Ez egy "játékos" procedúra.
-
ThinkAgain
tag
válasz
ThinkAgain
üzenetére
Szia! Az előbb írt értékeket módosítottam. Sajnos ma megint nem akart rendesen bootolni, azonban amikor elindul, továbbra is stabil, és nincs gond vele. Mit lehetne még tenni? Csak a feszt módosítottam, mást eddig még nem.
Előre köszi a segítséget
Légyszi legyetek türelemmel velem, mert ez az első core unlockos lapom -
Gyufaaa
veterán
válasz
ThinkAgain
üzenetére
kb 20 utolsó hsz-t olvass végig. Ha továbbra is probléma lenne, akor tedd fel még1x pls.
-
ThinkAgain
tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem egy AMD Phenom II x2-t (asszem 565 BE), és egy MSI 760GM-P23 alaplapot illetően.
Miután megnyitottam a két rejtett magját Phenom II X4 B65 lett belőle. Simán indult a Windows 7, és minden egyeb rendben volt. Ma viszont reggel csak 5. inditasra ment a BIOS, de utána minden rendben ment. Benyomtam egy Prime95-öt, simán futott, nem volt semmi gond.
Szerintetek mi lehet a probléma, és hogyan lehetne megoldani?
-
dawil
tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Kisbocs06
üzenetére
Ennek a kritériumnak az Asrock 960GM-U3S3 FX-as lapja felel meg,de azt pont nem ajánlom.Bűn rossz lap és nem keveset szívtam vele,majd a második csere után meguntam a szenvedést.Baromi gyenge 3+1-es tápellátás,droppol mint az állat és melegszik és még sorolhatnám...Igazság szerint a SATA3-mal van a gond,mert nem nagyon van Int.vga-s lap a piacon ebben a párosításban.Én egy ASUS M5A78L-M USB3-at használok a legnagyobb megelégedéssel,megfeloldott,kissé húzott B55-ös procival,viszont Sata 3 az nincs rajta.Én ssd-t használok,de semmi különbség nincs a Sata 2-es Sata 3-as használat között(win indulás,program használat,stb...),de az ssd-s topickban is megerősítik a szavaim.
Ha meg mindenképpen ez az összeállítás kell akkor itt a PH-n vannak használt lapok mint EZ és EZaz igen csak jó fajta lap.Mindkettő jó a magfeloldásban,van minden rajta amit akarsz és igen csak strapabíró lapok.Nálam viszont Ő a befutó,mert ugye ebbe még AM3+-os procit is tudsz pakolni így a fejleszthetőségről sem kell lemondanod
-
Kisbocs06
tag
Tudtok olyan magfeloldos lapot amiben müködne magfeloldással és némi tuningal egy Amd x4 960t ( x6 1605T lesz belöle??!!)Kéne rá egy integrált vga, sata 3
-
Milka 78
nagyúr
Az NB a memória vezérlő-t jelenti.Ha nagyon leegyszerűsítem akkor az NB-t húzol akkor a memória vezérlő egy egység alatt több adatot tud feldolgozni.Ez akkor is igaz ha nem igp-t használsz.Amikor 955be-m volt akkor ha nem is sokkal,de az FSB/NB-vel tuningolt 3700mhz jobban mozgott mint a sima szorzó tuningos...igaz mint mondtam nem eget rengető az eltérés.Nálam azért volt minden morzsára szükség,mert 6870CF-et hajtott amihez kevés volt még 4ghz-n is a proci...Nálad igazság szerint nem is a tunigról van szó,hanem a memória vezérlő stabilitásával van baj 4 magnál(legalább is erre gyanakszunk).Két megoldás létezik.Vagy lejjebb veszed az NB szorzót x9-re(ilyenkor lassabban megy a memória vezérlő,mint a gyári érték,viszont valószínű ehez a csökkentett sebességhez nem kell annyi fesz).Vagy adsz még az NB-nek + feszt és nem babrálod az NB szorzót.
Mint a fenti szösszenetből is kiderül neked is van csak máshogy hívják.Nálad ÍGY nézhet ki.
-
dawil
tag
válasz
Milka 78
üzenetére
KB. fél óráig futtattam az In placet, utána fél óráig a Small FFTst és semmi. Sajnos most csak ennyi időm van, de majd délután/este jobban neki állok.
Vannak dolgok, amik nem teljesen tiszták abban, amit linkeltél. Azt írjátok az NB Voltaget emeljem meg (ez van nekem alapesetben a minimum értéken 1,2 V-on, amit ugye átállítottam 1,2125-re), de a leírásban meg az van, hogy akkor használjuk "ha az IGP-t szeretnénk komolyabban tuningolni (pl.: 780/785G vagy 790GX esetében). Minden más esetben hagyjuk figyelmen kívül és ne piszkáljuk." Továbbá nekem nincs olyan, hogy CPU VDD Voltage, illetve CPU-NB Voltage a BIOSban.
-
Milka 78
nagyúr
A poén kedvért leveheted 1800-ra ha nem akarsz NB-feszt állítani(ha lejjebb veszed kevesebb fesz kell neki)Mondljuk én inkább szeretem NB-t magasan tartani és egy kis plusz feszt adni,mert ha kicsit is,de jót tesz a teljesítménynek.Prime-on min futtattad?
Közben EZT figyelmesen olvasd el,mert ebben minden benne van ami kell neked

Idézet a fenti műből:
"Small FFTs leginkább csak a CPU magokat hajtja meg, tehát az L3 cache, NB(IMC), memória modulok nem sok terhelést kapnak. Ezt csak a CPU stabil órajelének belövéséhez használjuk. A harmadik, Blend már mindent megtornáztat, beleértve a memória alrendszert is. Érdemes megjegyezni, hogy a Blend teszt kevésbé "fűti fel" a CPU-t, mint a Small FFTs.
Aki C3 stepping-es processzorral rendelkezik az a CPU magok stabilitásának kiderítéséhez mindenképpen futtassa le a középső In-place large FFTs tesztet is! Előfordulhat hogy még a Small FFTs-en több órán át stabil a CPU, addig a large FFTs mellett percek alatt elhasal. Természetesen ilyen CPU esetében csak akkor stabil a rendszer ha ez utóbbi teszten is átmegy.
Amennyiben a beállítások nem tökéletesek, az adott szál hibával leáll és ez a rész zöldről piros színre vált. Rosszabb esetben BSOD (kék halál), hirtelen újraindulás vagy fagyás következhet be. A K10/K10.5 esetében általában a sima fagyás (értsd: megáll minden, de az utolsó képkocka a képernyőn ragad) vagy hirtelen újraindulás arra utal hogy a CPU magok nem bírják a tempót. A BSOD és a Prime95 leállásos hiba pedig valamilyen NB/L3 vagy memória beállítási problémára utalhat. Természetesen kivételek mindig vannak"
-
dawil
tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Nos akkor megemeltem az NB Voltageot 1.2125 V-ra, de így már le sem fut maximum memóriával az intel burn test, ha meg lejjebb veszem mondjuk High-ra (2048 MB), akkor meg azt írja ki, hogy nem használhatok többet, mint amennyi elérhető
. A Prime95-töt futtattam, ott egy órán át nem volt hiba. Visszavettem 1,2 V-ra, de akkor már betöltésnél kétszer is kék halál volt. Szóval most megint 1,2125-ön van, de ez a fránya intel burn test nem hagy nyugodni
.Egyébként az NB Frequency Multipliert nem kell állítani? Az most x10-en 2000 Mhz-en van.
Egyébként nekem az Advanced Clock Calibration-nél azt írja ki, hogy automatikusan kikapcsolja a Cool and Quiet-et, ha az ACC-t aktiválom.
-
Gyufaaa
veterán
Nem hiszem, hogy bezavar. Ebben az esetben, az NB -nek adhatsz egy kis plusz feszültséget. Minimális kellhet neki, ha nem folyamatosan jelentkezik a dolog. Ha a hűtésed bírja, akkor a procinál is mehetsz feljebb, de előbbivel kezd és teszt. Csak ezzel a két értékkel tudsz játszani. Más nem befolyásolja.
-
dawil
tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Ok. Mielőtt azonban változtatnék rajta, leírom inkább, hogy mennyin van alapból, változtatás nélkül: az NB Voltage eleve 1.2 V-on áll, a CPU Voltage meg már így is 1.4250-en. Szóval az általad ajánlottnál az egyiken nem kéne semmit változtatni, a másikon meg csökkenteni kellene. Amúgy nem lehet, hogy a Cool N Quiet kikapcsolása megoldaná a problémát? Mondjuk ma még nem volt gond, nem volt kék halál.
-
Gyufaaa
veterán
Ahamm. Elkerülte a figyelmemet. A procit lődd be fix 1.4v-ra, a CPU-NB-nek pedig adj fix 1.2v-ot. Ha így is fagy akkor ezzel a két értékkel játszadozz. Előbb a procinak adj magasabb feszt, ha instabil még mindig, akkor az NB feszt is vidd feljebb. Utóbbi sosem lehet több mint a CPU fesz. Ha stabil, az első beállítás, akkor a procinak kezd el csökkenteni a feszültségét. 1.4v-ról 1.375v, majd 1.35v ...) NB-nek maradhat a fix 1.2v legalacsonyabb fesz beállítás.
Unlock-olt prociknál ez nem meglepő. Ezt feszültség emeléssel általában sikerül megoldani.
-
dawil
tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Rajta van az adatlapomon minden
. Egyébként Cooler Master Hyper TX3.
Az imént lefuttattam egy Intel Burn tesztet is Xtreme Stress Modeban maximum memóriával és ott is Successt írt ki. Valamint az elmúlt 1 órában is terheltem Prime95-tel...
Lehet, hogy nem is a CPU-val van gond?
-
dawil
tag
Hali!
A napokban feloldottam a +2 magot ami a Phenom II 555-ösömbe van. Egészen két napig nem volt semmi gond, aztán Win7 betöltésnél kékhalál. Aztán megint működött, játékokban sem volt semmi gond (pl Witcher 2), bár nem játszottam több órát egyhuzamban. Ráengedtem többször is Aida 64 Stability Stress meg Prime 95 teszteket kb. fél óráig, de semmi hibát nem jelzett. Azóta így vagyok, hogy hol van kék halál, hol nincs, de ha van is, akkor is csak win7 induláskor, közben nincs. Kérdéseim:
1. Mi lehet a hiba?
2. Meddig kell futtatni ezeket a teszteket, hogy valami értékelhető eredményt kapjak?Továbbá az egyik ismerősöm is szerette volna feloldani a két magot, de amikor a BIOSban Autora állítja, automatikusan visszaállítódik disabled-re. Ez mi miatt lehet? Talán már egy olyan BIOS frissítés van rajta, ami tiltja ezt a funkciót?
-
tornadóó
tag
-
kjani18
őstag
-
Sziasztok!
Remélem jó topikban kérdezem:
- Athlon II 750K-nál igp-t fel lehet oldani? Vagy 740-nél is?
Köszi
Greg
-
tornadóó
tag
Üdv! 4magosítani szeretném a procimat,illetve ha lehetséges akkor L3 mat is nyitnék.Lehetséges ez

ha lehet akkor mit kell tennem? a segítséget előre is köszi.Asrock N68-GE3 UCC lap,és cpu Amd Athlon II x3 460 (adx460wfk32gm)
-
John Rose
aktív tag
#7646:Lui76
És így?
"Belépsz Az UEFI BIOS-ba, Advanced fülön belül kiválasztod a CPU Core on/off Function menüpontot. Ezen belül Enabled-re állítod az ASUS Core Unlocker-t, és a CPU Core Activation-nál beállítod, hogy mely magok legyenek aktívak! "
Idézet bluyoo kollégától! -
ebegab92
senior tag
-
Lui76
őstag
Adott egy P II 560 x2 proci ami már nálam ment 4 magosként a gigab. 770T UD3-as lapban.
eladtam a lapot , mert épp megvették, vettem helyette egy GA970A UD3-at ami újjonan el sem indult így gariba cserélték, most megjött agy Asus-t választotam helyette. M5A97 EVO R2.0
Minden szép és jó , de nem unlock-ol, az egyetlen core-al foglalkozó bios részt megtaláltam , de mintha csak lekapcsolni lehetne magot vagy vmi ilyesmi.
Tehát csak biosban ilyen funkcióval rendelkező lapon lehet unlockolni?
Nagyon sajnálnám mert direkt egy jól húzható procim van , lapot cserélgetni meg már nincs kedvem tovább. -
gari24
tag
Hali
Egyik ismerősömnek az alábbi cpu.ja van
AMD Athlon 64 x2 3800+
Ezen lehet valamit feloldani ??
-
John Rose
aktív tag
válasz
brendonka23
üzenetére
Sajnos az L3 is lutri. Nekem régebben volt Athlon II X3 425 procim és annál működött az L3 is.
-
PapB18
tag
válasz
betegphiu
üzenetére
még csak most írtam neki az alaplap miatt és várom hogy válaszoljon ! de konkrétan a kérdésem az volt hogy ez a proci jó lehet elméletileg arra a mag feloldásra igaz ?
de akkor a következő kérdés
Athlon II X3 455 ez a proci oda tartozik hogy feloldható benne 4 magosítható 6mb L3 ?
csak mert úgy van hogy Athlon II X3 4xx(e)
de viszont felette még mindig ott van hogy
Athlon II X3 425, 435, 445
4 magosítható -
PapB18
tag
Néztem ezt a procit AMD Athlon X2 7850 BE hogy lehet 4 magosítani de viszont ma írt egyik gyerek hogy neki nem sikerült vagy is ő nem tudta megcsinálni veled.
most vagy rossz volt vagy az alaplap nem volt jó.. nem tudom de ezen kéne hogy mennyen igaz ? -
lsc
nagyúr
válasz
lacika0926
üzenetére
Ha nem fagy ki akkor minek, támogatni akarod az eon-t?
-
lacika0926
tag
Hali, van egy be 555 es procim
feloldom a magokat, szoval 4 magon és 3,6 on megy, nem fagy ki.
De ha feszt emelek az jobb lenne neki? -
PapB18
tag
Még az lenne a kérdésem hogy van ez hogy
Athlon II X3 425, 435, 445
4 magosíthatóugyebár és még ez :
Athlon II X3 4XX(e)
4 magosítható és feloldható 6mb L3akkor a fentebb felsoroltak is ide tartoznak vagy nem ? az más ?
-
PapB18
tag
akkor ebbe az alaplapba nem is lenne jó ez a proci ?
Asrock n68c-s ucca link amit küldtél nem jó !
-
John Rose
aktív tag
-
PapB18
tag
Üdv! akkor ha jól értelmezem hogy ha van egy ilyen procim hogy Athlon II X2 5000 és ha vangy egy ucc-s alaplapom az mindegy hogy milyen csak hogy ha abba ddr3 mas ramot rakok akkor nem fog működni a mag feloldás ? csak ha ddr2 eset rakok bele igaz ?
-
Milka 78
nagyúr
Callisto magos procikba fel lehet oldani a tiltott magokat(már ha nem hibás).Van itt egy két kolléga aki 3-4 magosan használja.
hardtechno92 : A procinak csak akkor adj 1.5v-t ha el akarod füstölni a lap tápellátó részét.Nekem is sikerült egy hasonló Asrockba
elméletileg ha minden okés a prociban akkor 1.320 körül mennie kéne.Nekem pl. Propus magos B55-öm van(mondjuk ez elméletileg kevesebbel is béri) és vígan megy 1.320v-n 3500mhz-n.
-
betegphiu
senior tag
válasz
hardtechno92
üzenetére
na ezt már nem tudom,de gyanús,mert az 1. hozzászólásban nem szerepel callisto magos a listában.
-
betegphiu
senior tag
válasz
hardtechno92
üzenetére
-
betegphiu
senior tag
válasz
hardtechno92
üzenetére
1,5? nem sok az? nézd meg valahol mennyit bír a proci.
nekem be lehet állítani magonként az egészet.akár 1 maggal is használhatom elvileg..
nekem alapfeszen viszi a feloldást.de 4 maggal 5 perc múlva kék halál,vagy restart... -
betegphiu
senior tag
válasz
hardtechno92
üzenetére
akkor még egy alaplapi bois frissítést javasolok,aztán ha akkor sem,akkor felejtsd el.sajnos nem mindegyik tudja ezt. az enyém is csak 3 magon megy..
-
betegphiu
senior tag
válasz
hardtechno92
üzenetére
miután beállítottad a per core-t,utána leáll a gép.aztán újraindul.elvileg utána ha rámész a per core-ra,akkor ott lesznek a magok külön.
-
betegphiu
senior tag
válasz
hardtechno92
üzenetére
ne autóra rakd,próbáld 3maggal. Ki kell szűprni a hibás magot. Per core,restart ilyenkor ilyesztően áll le a gép,de 3mp múlva újra indul. Akkor próbáld 0-1-2, v. 0-1-3 magokkal. Ritka a stabil 4 magos unlock..
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
hardtechno92
üzenetére
igen azt jelenti. vagy az alaplappal van gond. ez a 2 lehetőség van.
-
hardtechno92
tag
Sziasztok. Minap szereztem egy X2 550.es processzort. 760GM-GS3 alaplappal szeretném unlockolni, de mikor az ACC-t autora teszem lekapcsol a gép. Ez azt jelentené, hogy a processzorban a letiltott két mag ennyire hibás volna ?
-
doki988
csendes tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy az AMD Buldózer procikat lehet-e unlockolni vagyis egyet itt a száma
fd4100wmw4kgu válaszotok köszönöm , -
betegphiu
senior tag
válasz
brendonka23
üzenetére
neked is jó napot!
menjél le a pincébe,nyisd ki a búzazsák száját és máris feloldottad a magot..
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3765, 100% Akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Légyszi legyetek türelemmel velem, mert ez az első core unlockos lapom

. A Prime95-töt futtattam, ott egy órán át nem volt hiba. Visszavettem 1,2 V-ra, de akkor már betöltésnél kétszer is kék halál volt. Szóval most megint 1,2125-ön van, de ez a fránya intel burn test nem hagy nyugodni
Nosztalgiázunk? 

lájkolom