- Párizsi ősz, új Huawei órák
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
pityke88
tag
válasz
Butthead83 #6198 üzenetére
Szerintem ezt így nem lehet megmondani
Meg kell próbálni, próba cseresznye -
Butthead83
csendes tag
Sziasztok,
Az 555 Black Edition-ből melyik sériában lehet feloldani a magot. Nekem 2010 évvégén vásárolt van. Callisto maggal. Maga a porci a képen látható. Ebből lehetséges?
-
pityke88
tag
Van egy másik alaplapom, érdemes azzal is megpróbálni?
-
pityke88
tag
Hali!
Magosítás előtt meg lehet valahogy nézni, hogy jó-e a letiltott mag?
üdv -
vizirider
tag
válasz
AgFRjkUZT_3 #6184 üzenetére
szakértőnek sem mondanám magam, és külön a sempronra sem tudok biztosat DE:
kb a procik úgy néznek ki ha minden jól megy. hogy alapon 40 fok körül járnak játék közben pedig 52-54 C a max. 60 fokig lehet nyugodtan használni felette azért kideülhet hogy a perocik füsttel mennek. ha kijön belőlük a füst, többet nem működnek.........
egyébként ha nagyon melegszik, akkor tehetsz pár dolgot: leszeded a ház oldalát, vagy átalakítod a ház oldalát hűtőrácsosra, vagy kisteljesítményű (95W-ig) procihoz nagyon jó arctic hűtő van a piacon 3000 ft alatt valamivel. érdemes lehet akkor beruháznod rá. én úgy lövöm be az aktuális gépem hűtését hogy a CPU nyáron sem menjen játék közben 51-52 fok fölé.
nálam most éppen 34 fokos a cpu igaz csak filmet nézek. -
AgFRjkUZT_3
tag
Érdekelne a tisztelt hozzáértők véleménye, hogy a magosított Sempron 140 procim mekkora max. hőmérsékeletet tud elviselni, és kb. melyik a normális üzemi hőfok.
-
V.Stryker
nagyúr
Na, ez nem jutott eszembe - megnézni nem tudtam, mert asszony filmezik. Szóval ez az unleashing mode - Ha minden autón van, akkor indulásnál X4-et ír ki, de ugye a cpu-z csak 3 magot lát. Ha alatta a magok beállítását átteszem manualra és a negyedik magot is ON állásba teszem, akkor a gép indulásánál kiírja, hogy nem tudja elindítani vagy mi ezt az Unleashing Mode-ot és F1-el lépjek a biosba. Gondolom, akkor nem voltam szerencsés.
-
MDanny
senior tag
válasz
V.Stryker #6181 üzenetére
Annyira nincs a fejemben a lapod biosa, de ha minden igaz, akkor ott van egy olyan is, hogy unleashing mode az ACC-n belül. Ha ez be van kapcsolva, az aktív processzoroknál auto van, valamint talán még a microcode updation is enabled, akkor jó processzor esetén működnie kell minden magnak. Ha nem, akkor nem voltál szerencsés.
-
vizirider
tag
válasz
V.Stryker #6176 üzenetére
a 3 magos cucc úgy született hogy el lehessen adni az elb@szott 4.-ik magos procikat.
aztán eljött az idő, mikor nem volt elég selejt az eladások teljesítéséhez. ekkor letiltott 4 magosokat adtak el 3 magosként (állítólag ebben gerilla marketing is volt)
vagyis ez nem alanyi jogon járkizárólag mákosoknak !
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Van egy Phenom II X3 710-es procim. Van mellé egy ilyen alaplapom, ami levileg jó a magfeloldáshoz.
Ha az ACC-t engedélyezem, akkor indulásnál már X4-et ír ki, de a feladatkezelőben, vagy cPU-z-ben csak három mag van. Ha átteszem manuálra és engedélyezem a negyedik magot, akkor meg nem indul a gép és visszaléptet a biosba.
Mi lehet a gond? A negyedik mag feloldásának lehetősége mindegyiknél tuti biztos, vagy van amelyiknél tényleg szar a negyedik mag?
-
Dxx
tag
Hali.
Azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a probléma okozója adott egy AsRock 970 Ext. 4 alaplap amiben egy X2 555 proci van. ami probléma mentesen 4 magosítható. Prim 95 6-8 órát is lefut hiba mentesen. Viszont a gép következő bekapcsolásakor az a jelenség áll fent hogy a alaplapi screen logó után vagy épp már a windows betöltése közben a monitor Power saving módra vált és kikapcsol. A számítógép ilyenkor semmire nem reagál csak a power gomb hosszú nyomva tartására. Az ezt követő bekapcsoláskor a rendszer feláll de csak 2 maggal. viszont a bios-ban még ilyenkor is 4 magosként érzekei.
A proci elvileg kiteszteld darab. -
vizirider
tag
válasz
bachorl1993 #6170 üzenetére
hát a procid úgy túnik sufnizás után is 1 magos. viszont nem értem mi a fenét variálsz vele? ha 2 magosat kértél, vidd vissza a boltba ahol vetted, és cseréltesd ki. merthogy hivatalosan te 1 magosat kaptál........
-
kaszas19
senior tag
válasz
bachorl1993 #6170 üzenetére
akkor menthetetlen a procid.
-
bachorl1993
csendes tag
felratam de ugyan az történik semmi magyarul!
-
roberto888
tag
válasz
bachorl1993 #6166 üzenetére
1.45V-al próbáld!
-
kaszas19
senior tag
válasz
bachorl1993 #6166 üzenetére
cpu voltage valami ilyesmit állíts
-
Holgersson
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok itt nem nagyon értek a gépekhez.
Most vettem az új szettet 3napja, így kicsit utánaolvastam és rátaláltam erre az L3-ra és kíváncsi lennék, hogy nekem fel lehet-e húzni a gépet. win7 32bit van rajta, pár nap múlva majd 64bit megy rá.
alaplap: MSI 785GM-E51 AM3, AMD Athlon II X4 620 Processzor 2,6GHz, 4Giga RAM, ATI Radeon HD 4200.
Nem vágom, hogy hol tudom megnézni, hogy az a déli híd ami kell, az milyen nekem..egyáltalán az sem tudom igazából mi ez az L3 gondolom virtuális memória, de majd még utána olvasok. Köszi, üdv.
-
bachorl1993
csendes tag
mennyit? és azt hol kell?
-
kaszas19
senior tag
válasz
bachorl1993 #6164 üzenetére
úgy nézki a másik 2 mag nem jó nem feloldható a procid de még tegyél meg valamit hogy mikor kinyitod a + 2 magot akkor adj 1 kis plusz feszt a procinak hátha azon menne.
-
bachorl1993
csendes tag
Na sikerült kinyitni a 2 magot de vami nem jó bejön ki írja hogy 2 magos ott az elején és be áll az egész semmi nem megy újra indítom visszaraktam normalra ahogy volt úgy meg minden oké és vami kodót írt ki szar a másik magneki vagy mi?
-
bachorl1993
csendes tag
Bios-ban Advanced BIOS Features
CPU Unlock [Enabled]
CPU Core Control-nál manuál on van ahogy írtad és semmi ugyan úgy 1 magos! -
bachorl1993
csendes tag
ok most ott van de semmi minden ugyan úgy van! 1 magos
-
roberto888
tag
válasz
bachorl1993 #6160 üzenetére
Manuál-ra kell tenni!
-
bachorl1993
csendes tag
Nekem cpu core 0 van be írva nem értem!
-
bachorl1993
csendes tag
Nem jó! Feloldom amit mondtál be megyek a cotrolerbe és ott csak olyan van h auto meg manual és egyiken se jó! Én rontottam el vamit?
Amit le írtál minden ott volt de nem mükszik! Help! -
roberto888
tag
válasz
bachorl1993 #6157 üzenetére
Bios-ban Advanced BIOS Features
CPU Unlock [Enabled]
CPU Core Control-nál pedig engedélyezet a tiltott magot (CPU core 1) -
bachorl1993
csendes tag
Van benne megnéztem! És akkor hogy csináljam mert full hülye vok ehez a boltba is úgy vettem ezt a procit h mondtam h 2 magos procit szeretnék venne az alaplapomhoz és oda nyomta ezt a kezembe és most jöttem rá 2-3 napja h nem 2 magos pls help!
-
MDanny
senior tag
válasz
bachorl1993 #6155 üzenetére
Szia! A processzorban elvileg feloldható a letiltott mag, ha szerencséd van, viszont a Gigabyte alaplap oldala nem tesz említést róla, hogy benne lenne a magfeloldási funkció. Ebben csak szoftveres feloldás jöhetne szóba, hiszen maga a chipset nem támogatja. Biosban meg kell nézni, hogy találsz-e CPU Unlock vagy Core Unlock beállítást. A még DDR2-es M68M-S2P-kben volt olyan, hogy az új rev.-es lapokban már szerepelt ez a lehetőség, ezt sem említették a gyártói oldalon..
-
bachorl1993
csendes tag
Hali egy olyan kérdésem lenne h a procim Amd Sempron 145 , alap lap pedig Gigabyte M68Mt-D3p h ezzekkel fel e lehet oldani a 2 magot vagy egyáltalán a proci engedi e és ha igen akkor hogy kell megcsinálni?
-
MDanny
senior tag
válasz
soundcrazy #6153 üzenetére
Esetleg
-
soundcrazy
csendes tag
hali ez a proci AMD PHENOM X2 550 unlokolható ? esetleg
-
MDanny
senior tag
válasz
soundcrazy #6151 üzenetére
Nincs. E topic legelső hozzászólásában találod meg azon procik listáját, amikben lehetnek rejtett dolgok.
-
soundcrazy
csendes tag
hali amd athlon x2 260 ezen van valami rejtet mag esetleg ?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
fatal1ty1984 #6149 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy kaphatsz érte... Ha jól tudom, tiltja a szabályzat!
-
Hawk1979
őstag
válasz
fatal1ty1984 #6147 üzenetére
Ha el akarod adni, akkor talán fáradj át az apróhirdetés rovatba.
-
fatal1ty1984
őstag
ha valakinek kell eladó a régi unlockolható X2 550 Be procim,teljesen hibátlan
-
Gézengúz
addikt
Na itt a vége ettől feljebb nem akarok menni feszkóval...A hűtő elbírja... Hyper Tx2..
Nem magas még ehhez az órajelhez?
-
Gézengúz
addikt
3*4Ghz vagy 4*3.6Ghz??? Utóbbi azért jobban teljesít többszálú feladatokon igaz???
-
MDanny
senior tag
válasz
roberto888 #6130 üzenetére
Írja, hogy 4 maggal beindul.
-
roberto888
tag
Lehet, hogy a 2 driver akadt össze..
-
MDanny
senior tag
-
MDanny
senior tag
válasz
totyino77 #6121 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos, hogy ilyenkor kell-e. Viszont mivel a TurboCore eleve itt bekavarhat, az automatán hagyott PCI-E frekvencia is emelkedhet, de nem is kell durván emelkednie ahhoz, hogy ne legyenek szinkronban az eszközök. Két kártyával főleg. Ezt érdemes megpróbálni, ha nem jön be, akkor nincs több tippem.
-
totyino77
tag
hello tudtok valamit arról hogy a 6magosra állitott x4 960t procim miért fagy le a win7 tőltéskór azután hogy be raktam a 5870 vgám mellé egy 9500gt physx számolni? de mikkor vissza veszem 4magra tökéletesen indúl és fut!
-
gyurikabmx
tag
kár, pedig direkt ezert vettem ilyen procit, na mindegy, koszonom a valaszt
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest