Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz
xxxthrief
üzenetére
GA-MA770-UD3
Ha nem rev1.0-ás a lapod. (AMD 770 + SB700 Chipset) Nem
rev2.0 (AMD 770 + AMD SB710 Chipset) Oké
rev2.1 (AMD 770 + AMD SB710 Chipset) Oké -
xxxthrief
aktív tag
Üdv!
gigabyte ga ma 770 ud3-as lap + AMD Athlon64 X2 7750 2.7GHz AM2+
4 magot fel tudok oldani?
ÜDv! -
nanus
senior tag
[link]
31671"Deathstorm
(újonc)Sziasztok!
AMD Phenom II X4 B50-es procim van elméletileg.
Amit tudok hgy 2 magosként ment eddig,(AMD Phenom II X2 550)de elméletileg valódi 4 magos.
ACC-t Auto-ra állítottam,a Feszt 1.400 V-ra a Biosban (Netről néztem)
Jót és jól állítottam be,mert game közbe egyszercsak újraindul a gép.
Nembaj ha szájbarágós sőt...
Köszi: DS " -
wiock
csendes tag
válasz
Joseppe210
üzenetére
Futtatom a teszteket de én úgy hiszem nem a procimmal lesz a baj.
Esetleg más tipp(ek)?
-
kmisi99
addikt
Üdv. Ha egy phenom 2 x2 555 öt feloldok abból mi lesz amd phenom x4 955?
És ez az alaplap tud feloldani magot? [link] -
Joseppe210
tag
Nem vagyok nagy szakértője a dolognak, én is innen szoktam segítséget kérni, de azt hiszem csak ha simán a logikára és a tapasztalatokra hivatkozunk akkor kijelenthetjük, hogy úgy néz ki a negyedik mag mégsem olyan tökéletes. Futtass egy kis prome95 tesztet. Általában előbb vagy utóbb kihozza a hibát ha van. És azért arról se feletkezzünk meg, hogy mivel több mag üzemel most kellene egy picit növelni a feszt is.
-
wiock
csendes tag
Sziasztok! Nekem a következő a problémám feloldottam a negyedik magot a procimon (amd athlon IIx3 450) ezután játék közben 1-2másodperces fekete villanások jönnek elő a képernyőmön utána megy minden tovább mintha mi se történt volna.Minnél nagyobb videokártya teljesítmény kell egy játékhoz annál gyakoribbak ezek a villogások.A magfeloldás előtt semmi problémám nem volt a géppel , és ezen kívül most sincs semmi más.
Azóta újraraktam minden alaplap és videokártya drivert de ez a probléma megmaradt.Van valami tippetek hogy mi lehet a baj? Esetleg maradandó károsodás lehetséges ezután a kártyámon?alaplapom: GIGABYTE GA-MA770T-UD3 AMD videókártya: ATI HD5670
Elég idegesítő főleg, mert nem tudom mitől lehet megköszönném a segítséget. üdv
UI. Még aznap visszaállítottam mindent a BIOSBA visszazártam a magot is. -
BC_csabi
csendes tag
Nekem olyan gondom van hogy van 1 AMD Phenom II X3 Black Edition 720 procim egy Gigabyte GA-MA790XT-UD4P lapban és valamiért nem tudom feloladni a 4. magot. Úgy csináltam mindent mint pl ebben a videóban de mégse jött össze http://www.youtube.com/watch?v=Syv0AkcoHGw . Valakinek valami ötlet? Feszültséget próbáltam már 1.4től-1.45ig de egyiken se ment.
-
xxxthrief
aktív tag
Üdv.
Amd phenom 8450 x3 processor 4 magosithato?
Üdv! -
Joseppe210
tag
Köszönöm, a gyors és mindenre kitérő segítséget. Sikerült is megoldani a problémát. bár én is csodálkozom a cpu-z 160w-ján. De gondolom nem ismeri ezt a b55 processzort azért írja ki ezt a marhaságot. Mondjuk azért hozzávetőlegesen nem lenne rossz tudni kb mennyi az annyi., Nos nekiálltam tesztelni. Futtattam egy 3d mark2011-et egy frash diagnose nevü progit és a hot cpu testert. És jáccottem meg filmet konvertáltam ezerrel, A teljesítmény fülön nézegettem a magokat és mind dogozik rendesen. Ja a prome95 öt is futtattam vagy 4 órát aztán meguntan. Mondjuk alapfeszen a prime95 kifagyott. 1,25v-on. Adtam neki 1,3v-ot fórumozgatások alapján és azzal megy rendben. A tesztek is meg minden. Mindenesetre most visszaállítottam alap 2 magra gondoltam a játék nem gyorsabb filmet meg most nem szerkesztek, gondolom fogyasztásilag sem mindegy. De azért is lehet hogy nem tapasztalok fps- gyorsulást mert a vga-m nem valami topp kari. Egy ati shappyre radeon hd 5670 1Gb ddr3 dx11 750Mhz gpu. Ha már az alising és a vsinc be van kapcsolva akkor receg.
-
veenember
csendes tag
Sziasztok
Kérdezném, hogy az Asrock 880GMH/U3S3 lap támogatja e a magfeloldást és milyen formában? UEFI a Biosa.
Válaszokat előre is köszi -
MMIX
addikt
válasz
Joseppe210
üzenetére
Ez egy nVidia 720D chipes alaplap, tud magfeloldást alapból, ennek nem kell külső ASRock UCC áramkör.
BIOSban ezeket kell használni:NVIDIA Core Calibration
Setting this item to [All Cores] or [Per Core] will enhance the overclocking
ability of the processor. Configuration options: [Disabled], [Auto], [All Cores]
and [Per Core]. The default value is [Disabled].CPU Active Core Control
This allows you to adjust CPU Active Core Control feature. The configuration
options depend on the CPU core you adopt. The default value is [All
Cores].Egyébként a laphoz jött ki új BIOS 1 hónapja.
-
qamu74
őstag
válasz
Joseppe210
üzenetére
Asrockban én is kezdő vagyok,de keresd az Asrock UCC -t és állítsd enable-re
-
Joseppe210
tag
Szevasztok. Volna nekem egy asrock m3n78d lapom.
Annak idején (egy pár hónapja) vettem, hogy majd cpu unlockolok vele, és akor a webáruház ahol vettem azt is írta , hogy erre alkalmas a lap. Akkoriban még csak egy athlon 2 260-asra tellett a büdzséből és nem kísérleteztem mag feloldással, mert nem volt mit feloldani. Most sikerült hozzájutnom egy phenom 2 555 be hez aminek van még egy kitesztelt magja. Igy phenom 2 b55 lenne belőle, de nem nagyon találok a lapon unlock funkciót. Itt szerintetek mi lenne a megoldás? Kezdő vagyok, még a témában.
Üdv. -
-
Lacpac
őstag
válasz
roberto888
üzenetére
Vagy ACC van, vagy UCC.
Az egyik az AMD chpsethez (AMD-hez a 8xx chipsethez már az UCC jár, az AMD innen már nem támogatja az ACC technológiát), a másik az nvidia chipsthez van.
UCC-t tegye enabled-re. -
pikámer
tag
válasz
roberto888
üzenetére
UCC-m van és vagy enabled vagy disabled.
-
pikámer
tag
Üdv Mindenkinek,
Adott egy Asrock 890gx extreme 3 és egy x2 555BE -Callisto.
UCC enabled,vagy Turbo UCC normal/extrem -re kipróbálva nem szabadit fel semmi magot.
Ezt fogtam ki vagy v-mit kihagytam
Mondja meg kérem v-ki
Köszönöm -
Buster17
addikt
válasz
roberto888
üzenetére
nem, de már nem is fogok. befejeztem

-
Buster17
addikt
válasz
roberto888
üzenetére
vmit elcsesztem. azt csináltam amit mondtál akkor se lett jó. vissza álítottam mindent alap beálítasra és most meg már nem kapcsol be a gép. 1 vonal villog csak enni :S mit csináljak?
-
Buster17
addikt
válasz
roberto888
üzenetére
-
Buster17
addikt
Hali
nem sikerült a magfeloldás.
sempron 140-et szerettem volna magosítani de valahogy nem sikerült, úgy csináltam ahogy kell acc -be auto f10 ok. leált pár másodperc múlva újraindult betöltött a rendszer és cpuz szerint még mindig 1 mag van
ez miért lehet? mit rontottam? -
denko
senior tag
http://hoc.hu/Szamtech/CPU/AMD-Phenom-II-X4-960T-torolve.html
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Az a kérdésem hogy van e esély X4 965BE vagy 970BE -t unlockolni ?
-
csubesz
csendes tag
válasz
Buster17
üzenetére
akkor meg lehet vele csak az oldalon az asus.com on már nem naon van rajta mondjuk az én lapomról is levették a matricát mondjuk fura mert régen ott volt még most meg eltűnt ha van akkor lehet ha a procia van plusz mag ami jó kérdés:ha bekapcsolod a gépet nem ír olyat hogy 4 es gombot megnyomva bekapcsol a core ulocker?ha van oylan opció akkor nyomd meg a 4 est mert nekem is asus lapom van és ott a 4 est kell nyomni de ezen lehet mást
-
Buster17
addikt
hali
Asus M4A78LT-M alaplappal lehet magosítani AMD sempron 140 procit?
-
baleee89
aktív tag
Sziasztok!
adott egy gygabyte 890gpa-ud3h alaplap benne phenom 2 x3 720BE proci már egyszer valahogy sikerült életre kelteni a 4. magot de nem tudjuk még1x! kérdés hogyan lehet ebbe a lapba 4. magot feloldani? (elvileg a proci tudja a 4. magot és ebbe a lapba)
-
hcs0924
tag
A hűtő úton, Alpenföhn GrosClockner. Ha megjön nekivágok a tuningnak. A 4. mag még mindig kifagyasztja a wint.
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz
hcs0924
üzenetére
4Ghz-hez mindenképp fog kelleni egy erősebb hűtő.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
hcs0924
üzenetére
Magfeloldásnál már ajánlott a gyárit lecserélni, bár ha a hangja nem zavar akkor pörgetheted. A plusz mag növeli a hőmennyiséget is. A "kupakhő"-n láthatod kb hány fokos a mag. Persze ezt pontosabban úgy tudod megnézni, hogy visszarakod a 2 magot és megnézed mekkora a különbség a magok és a "kupak" között. Utánna magok visszakapcs és meg tudod lesni mennyin mehetnek.
-
hcs0924
tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget a másik topicban, sikerült 3 maggal stabilizálni. amikor nem indeult, csak én csesztem el a biosban...
Most stabil, lementek a tesztek, nincs fagyás, semmi. Csak (legalábbis az eddigiekhez képest) elég meleget fúj a venti oldalt, hol tudom nézni ezentúl a proci hőfokot? Gyári hűtővel 3 maggal de húzás nélkül elméletben bírnia kell? -
Gyufaaa
veterán
válasz
Andrisod
üzenetére
Ha még nem volt részed tuningban, akkor ezzel az olvasmánnyal kezd. Ez segít megérteni az alapokat.
-
Andrisod
tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Beállítottam 3,8Ghz ra, beléptem vele bc2 be és elkezdett villogni a kép és a fülesem meg recsegett, megnéztem cpu z t és bármiféle ujraindulás nélkül már csak 2 magot irt és x2 555 nek látta!
Aztán ki állítottam az unlockot biosban éás ujra vissza és megint 4 mag volt.
Áttettem 3,6Ghz ra és ott meg 20 perc játék után kifagyott a játék, semmi mást nem csinált mint 3,8Ghz n, szóval lehet hogy csak egy egyszerű fagyás volt nem próbáltam újra. -
Andrisod
tag
Üdv!
Van nekem egy x2 555@x4 b55 procim és kaptam most hozzá egy Hyper 212 plus hűtőt és úgy döntöttem és szeretném húzni egy kicsit olyan 3,6Ghz ra
Az lenne a kérdésem hogy mekkora az ehhez tartozó ideális cpu feszültség és hogy csak a szorzót kell állítani?
nekem most azt írja a bios hogy a cpu fesz 1,425v és nem nyúltam hozzá mióta unlockoltam.gigabyte ma 770t-ud3
2x2GB Kingmax 1333Mhz
Gigabyte Superb460w -
Badman 4ever
őstag
Friss szerzemény: Klikk!

-
EneMy84
tag
hello egy athlon II.x4 640 ben hogyan tudom a L3 aktiválni?
-
MelaPeti
csendes tag
válasz
csubesz
üzenetére
Köszönöm a tippet! Mindenképpen ránézek.
Kissé csalódott lennék, ha nem sikerülne... Hogy ha hibás lenne a 4. mag vagy egyértelműen látszódna, hogy nem számíthatok többlet teljesítményre az okkés lenne. Hiszen mégis csak egy 3 magos proci árát fizettem ki. De komolyan zavar, hogy Phenom II X4 ként jelenik meg a CPU mindenhol, de a 4. mag sikeresnek tűnő UCC után nincs. Így kicsit átejtve érzem magam.
-
csubesz
csendes tag
MelaPeti:igen nekem is volt iylen procim csak nekem már mutatta mind a 4 magot próbáltad már hogy start beírod futtatás ms config és ott a rendszerindításon bellül van speciális beállitások és ott meg lehet nézni mennyi magot lát meg bekapcsolni meg iylenek próbáld ki ha még nem tetted meg neked win 7 ed van? mert ez arra vonarkozik de szntem xp-n is ugyan ez lehet remélem tudtam segíteni

Új hozzászólás Aktív témák
- IKEA
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- E-roller topik
- Háztartási gépek
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Óra topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

asrock N68C-S UCC

Most stabil, lementek a tesztek, nincs fagyás, semmi. Csak (legalábbis az eddigiekhez képest) elég meleget fúj a venti oldalt, hol tudom nézni ezentúl a proci hőfokot? Gyári hűtővel 3 maggal de húzás nélkül elméletben bírnia kell?