Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
MelaPeti
csendes tag
válasz
roberto888
üzenetére
Szupi-Szupi! ... De valahol látnom kellene ezt a pluszt is nem? Csak, hogy "megnyugodjak"
! ...Jelenleg mindegyik program csak a 3x512 L2-t mutatja létezőnek. Tehát mintha nem történt volna semmi csak a neve változott volna meg a CPU-nak az UCC után. -
MelaPeti
csendes tag
Sziasztok!
Valaki már látott olyat, hogy Athlon II X3-ból UCC után Phenom II X4 B50 lesz, de a 4. magot nem látja sem a CPU Z sem az AIDA64 sem semmi más???? Egyébként a gép stabilan működik.
Ha van valakinek infója megköszönném ha megosztaná.
MP -
csubesz
csendes tag
sziasztok én is tulajdonosa lettem ismét 1 moddolható procinak most 1 phenom ll x2 560 nak@x4 és az lenne a kérdésem itt este olvasgattam a totyikot hogy ha csinálom ezt a prime 95 tesztet akkor más ne fusson a háttérben vagy nyugodtan mert este kipróbáltam ugy fél órácskára közben zenehallgatás netezés töltögetés és mintha nem is 100% on menne a proci ugyan olyan gyors volt a gép csak az a kérdés hogy inkább semmit ne csináljak vagy ha simán bírja akkor hajrá?előre is köszi a választ
üdv zsolt -
edi01
csendes tag
Sziasztok van egy AMD Phenom x2 555 black edition procim és ráraktam egy f10-es bioszt ezzel hogy to k4 magositani mert más a biosz a régihez képest!
-
edi01
csendes tag
Sziasztok van egy AMD Phenom x2 555 black edition procim és ráraktam egy f10-es bioszt ezzel hogy to k4 magositani mert más a biosz a régihez képest!
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Ilyen alaplapban lehetséges "szunnyadó" magot felébreszteni?Egy sempron 140-esről lenne szó.

-
Vigneau
félisten
válasz
fatallerror
üzenetére
Örülök neki, hogy újraéledt a géped. Viszont ezek szerint sovány volt neki az 1.3V? Ejnye, pedig ezek simán elfutnak még alacsonyabb feszen is...

-
fatallerror
addikt
válasz
fatallerror
üzenetére
na az azonnaliban segítettek, feltámadtunk xD mondták h még esély így is lehet a 4. magra ha 1.4es feszről emelek 1 picit meg az acc-nél a %-okkal is lehet játszani de már nem merek
sokkal úgysem lenne ez jobb szerintem hisz a vga-m se erős :]azért jó nagy mázlista vagyok, életemben először próbáltam tuningolni és ez sem sikerült

-
Vigneau
félisten
válasz
fatallerror
üzenetére
Ilyenkor BIOS reset-et kell nyomni és újrainduláskor újra képet ad a gép. Ha ez sem segítene, akkor ki kell venni a CPU-t és újra berakni, mert akkor a BIOS úgy érzékeli, mintha új processzor kerülne az alaplapba.
Már csak este leszek, ha esetleg keresnél. De szerintem nem lesz ott probléma.
-
Vigneau
félisten
válasz
fatallerror
üzenetére
Az UCC aktiválása után sem jelenik meg a többi mag a BIOS-ban mikor mented, újraindítod, majd újra belépsz?
-
fatallerror
addikt
válasz
fatallerror
üzenetére
öö most nincs időm vele foglalkozni de benéztem a biosba és eleve 2 magot jelez nekem nem vágom miért xD
asrock m3a770de az alaplap és rana-s athlon x3 440esen a proci
na most akkor itt nincs semmi v mi? v állítsak feszültséget hátha segít? -
Vigneau
félisten
válasz
fatallerror
üzenetére
Így van, ahogy mondod. Azért nem árt arra figyelni, hogy a feszültséget ne hagyd auto-n - hanem fixáld 1.3-1.35V környékén. Valamint arra figyelj, hogy először csak a magok feloldására koncentrálj - frekvenciát, vagy szorzót ne emelj.
-
fatallerror
addikt
hali, kíváncsi lettem én is erre, beleolvastam a topikba és jól értelmeztem h semmit sem veszíthetek?
szóval a garancia nem vész el ill a procinak semmi baja nem lesz ettől, elég a gyári hűtés, ha nem sikerül v hibás a feloldott mag akkor visszaállítható alaphelyzetbe és megy minden hibátlanul ahogy eddig? -
zuzu000
őstag
Hali
Azt szeretném kérdezni,hogy ennek a magfeloldásnak vannak veszélyei ?
Pl,bekapcsolom,és nem jut el a biosig se,vagy be se kapcsol a gép. -
danii14
tag
válasz
roberto888
üzenetére
egyszer meggyúlt a bajom a másik biossal,de egy próbát megér

-
danii14
tag
sziasztok
adott egy amd athlon ii x3 450(rana) processzor egy gigabyte 880gm-d2h lappal.na most ha minden igaz ez egy négymagosítható processzor(phenom ii b50),legalábbis én így vásároltam az előző tulajtól.Biosban már próbálkoztam átírni ennek a videó alapján.sikerült rendben minden,DE amikor elővillan a bios is up... piros ablak kikapcsol a gép(eddig így kell lennie) és utána nem indul újra 5-10 perc után se,beindulni nem indul power gombra,áramtalanítás után se..ilyenkor kénytelen vagyok ki venni az alaplapi elemet és újraindul a régi,használható biossal.valakinek valami ötlete/tippje nincs? -
satee76
aktív tag
válasz
roberto888
üzenetére
nem. mert nem jelent meg a 3. mag választhatóként. csak 2
-
satee76
aktív tag
válasz
roberto888
üzenetére
na ottan kezdtem tegnap és meg sem jelenik a 3 mag. Csak 2. de azért thx.

-
satee76
aktív tag
Bocsánat az OFF-ért de hátha tudtok segíteni
sziasztok !
Egy kis Help kéne. Tegnap a HERR Z kollegától vettem egy Athlon II X3 455-ös Rana magos procit. Ez előtt egy 7750 Athlon X2 volt a gépben, azon is lett telepítve a win7 64 bites rendszer.
A procit beraktam (a lap egy NF520t-c35, a proci támogatva, a legújabb 1.7 BIOS van fent), clear mos, elem ki rövidre zár, szóval kinulláztam a Biost teljesen. A Bios látja a Athlon X3 455, írja is h., 3 core.
Boot után a win 7 azonban csak 2 magot lát. HerrZ szerint a proci hibátlan (nem moddolható), egyébként a lapon sem tud magosítani, tehát ez nem gond.
A CPU-z is látja hogy RANA magos Athlon II X3, az órajel is stimmel, de CSAK 2 magosnak mutatja (2core,2 thread)Mi lehet a bibi?
satee76

-
Debilon
addikt
válasz
roberto888
üzenetére
-
roberto888
tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy eddig egy ASUS M4A77-ben futott az Athlon II X3 425-öm Phenom II X3 B25-ként, tehát sikerült az L3-at feloldanom, de a 4.ik magot nem! Ez nem is zavart engem, de elhatároztam, hogy átváltok DDR3-ra! Vettem is egy MSI 770-C45-ös alaplapot + 2X2GB Geil DDR3 1333MHz RAM-mot! Eddig minden oké, de mikor unlockolni akarom a procit nem POST-ol a lap!
Unlock CPU Core - Enabled
Advanced Clock Calibration - Auto
CPU Core Control - Manual
CPU Voltage - 1.4V
NB Voltage - 1.25V
Hiába van az Unlock CPU Core bekapcsolva, csak 1-2-3 magot mutatja, a 4.iket nem! Nekem elég lenne az L3 Cache-et kinyitni, mert már az is jelentős teljesítmény növekedést hozott, és az ASUS lapban is úgy futott csak, h a 4.ik mag le volt tiltva! Ötletek?Szerk.: Legfrissebb BIOS van fenn! 1.F(V1.15)
-
Silverss
aktív tag
Nekem azóta is behal egy-egy alkalommal, 1.5V-on is 4 magon. De ismerősöm szerint nem lesz baja az OSnek tőle, így nagy ívben le is..
-
Karolo
csendes tag
Üdv a tisztelt fórumozóknak !
Hozzájutottam egy, még nem használt procihoz:
Athlon II X2 Dual-core 245e 2.9GHz (AM3)
L1: 256 kb L2: 2 Mb
Energiatakarékos - 45 WValaki tud ennek a modolhatóságáról valamit ?

Köszönöm !
-
pocok74
tag
Én nem vagyok fanatikus Asrock rajongó de tény ami tény a G31-es lapjuk verhetetlen 8000 forintért intelnél 1600fsb tud!!!!
Anno az E3300-as 3500 körül szaladt benne fesz emelés és egyéb csintalanságok nélkül!!!

Ami az Amd-s lapokat illeti ami nekem vam nincs 10k és nem mondom hogy tele van extrákkal de nagyon is megéri az árát és ebben megy minden!!! -
Debilon
addikt
no, 3 maggal most elindult a gép

remélem tartós lesz.. -
MDanny
senior tag
Csak úgy: kezembe került egy bontatlan Sempron 145-ös, próba-szerencse. C3 stepping, 1.35Vcore, 1.175Vnb. Magfeloldás után Athlon II X2 4450e, hibátlanul betölt a Windows, a Gigabyte alaplap integrált videovezérlőjével csíkok vannak a képen, de a tesztek hibátlanok. PCI-E VGA-val csíkok sincsenek és ami érdekes: Asrock alaplapban az integrált vezérlővel sincs grafikai hiba. Sebaj, új tapasztalat, ilyet még nem láttam
. -
Debilon
addikt
sajnos nem megy az unlock, win betöltésnél (megjelenik a windows indítása felirat és a kis színes vackokat már nem is látom, restartol) mindig lefagy, 1,45V-al is, 3 maggal is..
viszont az normális, hogy ACC-ben van ugye a magok száma (0,1,2,3) ha a2 vagy 3at disabledre teszem, elmentem restart, POST-nél ugyanúgy X4-nek írja a procit (mondjuk ugyanúgy le is fagy win betöltéskor sajnos) -
pocok74
tag
Ha az 51 kg lekváros grillsütőt négyzetre emeljük és elosztottjuk a traktor kerekeinek számával , akkor megkapjuk samponok hangterjedésének a sebességét amiből gyököt kell vonni...nah ..innen már csak annyit kell tenni hogy megnézzük h a krokodiloknak "C" típusú-e a nyelvvizsgája, ezáltal megkapjuk hogy mióta nincs haja ... tehát a válasz: 2 barkas eltudja hozni
-
Csorosz
aktív tag
válasz
hgpotyi
üzenetére
Hogy értelmes választ is adjak, szerintem a terhelésen 55-65 fok között ingadozó procihő az elfogadható. És innentől nagyban függ az adható fesz a hűtésed hatékonyágától.
Szerintem nitrogénnel még 2 volt körül sem megy pozitívba a procihő.
Na, akkor vissza megint értelmesbe: víznél nálam egy sempron 1.55V -al pölö nem volt több 60 foknál, de gyári hűtőjével már nem ednék neki 1,45-1,48-nál többet.
A 965-öm most tesómnál van, nála például a gyári hőcsöves is igen gyatrán teljesít. ott sem igazán szeretnék neki többet adni 1,43 voltnál. 3700 Mhz-en ketyeg és zárt házban meglövi a 60 fokot így is. Ugyanez a proci nálam vízzel 4200 mhz-en sergett 1,5 volton, és nem ment 62 fok fölé terehelve. -
hgpotyi
csendes tag
Sziasztok!
Meddig lehet emelni egy phenom II x2 555 BE prcesszor feszültségét anélkül, hogy károsodna? Üdv. -
GAbre
veterán
Sziasztok,arról hallottatok már,h a proci memóriavezérlője elszáll ddr3as memóknál?
Ddr2-vel viszont tök jó.
Memóriateszt is ok. -
Archer
őstag
Üdv!
A szakértőkhöz fordulnék. Van nekem egy X2 B55 procim ami feloldás után X4 555 lesz. Na már most eddig két lapban használtam és mindegyikben ment gond nélkül X4-ként. A mostani lapomban (Asus M5A97 Pro) viszont csak 3 mag hajlandó menni, 4 mag esetén Prime indítás után azonnal fagy. Kapcsolgathatom össze-vissza a magokat, a lényeg, hogy 3 bekapcsolt mag esetén még jó, 4-nél már fagy. Ilyenkor mi van?
Én a lapra gyanakszok. -
fauv
őstag
Hali !
Az Aida64-en nem látom a B55-ös maghőmérsékleteit. Esetleg tudtok valami progit, vagy valami megoldást, hogy a cpu hőmérsékletén kívül a maghőmérsékleteket is láthassam?
-
rumkola
nagyúr
válasz
AgFRjkUZT_3
üzenetére
ezek már semennyire
-
AgFRjkUZT_3
tag
Érdeklődnék, hogy az alaplapi videó (HD4250) mennyire befolyásolja a proci túlhúzási lehetőségeit.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Debilon
üzenetére
1. hozzászólás:
"Honnan tudom hogy nem hibátlan a processzorom?
- Legrosszabb eset, processzor be se postol magaktiválás után
- Win töltés előtt behal
- Win töltés közben behal
---------------------------------------------------
- Win indításnál behal
- Win alatt pár program már az elején hibával leáll
- Win alatt sok flash-es animáció képhibát dob, de minden más hibátlan
- Win háttérkép képhibát dob hozzányúlás nélkül
- Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc után- A felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se a feszültség emelése nem fog valószínűleg segíteni (itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
- Az alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával, illetve plusz fesz adásával, hibátlanná tegyük a processzort."
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
! ...Jelenleg mindegyik program csak a 3x512 L2-t mutatja létezőnek. Tehát mintha nem történt volna semmi csak a neve változott volna meg a CPU-nak az UCC után.
üdv zsolt

nem vagyok szerencsés

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fiatalság bolondság