- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Dluinet #6199 üzenetére
De EU-s rendeléssel (elvileg) 3-6 nap.
És 3+ db rendelése esetén 13.90$ csupán!
-
canniball
nagyúr
válasz
Dluinet #6199 üzenetére
Ez is az egyik oka annak, hogy amennyiben van ésszerű alternatíva itthon akkor inkább nem külföldről rendelek.
Megpróbálok szerezni egyet az aldisból. Ha esetleg nem jönne össze akkor akad a Conradban olyan az olcsóbbak közül amit érdemes megvenni? Pl. a Voltcraft BC-300 nagyon tré?muci!
Nem tudom miért nem bírnak megadni egy telefonszámot, az mégiscsak egyszerűbb lenne.Azért köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dluinet #6141 üzenetére
Nem is pont a javításra gondoltam, hanem látod az akku kapacitását, ennek megfelelően tudsz vele kalkulálni, párba válogatni, célirányosan felhasználni, selejtezni, vagy amit éppen kell. Mivel már a gyengülés első jeleit is észre lehet venni, így akár előre lehet számolni vele.
Például egy kirándulásra érdemes elvinni a legjobb akkut, nehogy váratlanul cserben hagyjon stb.
-
regula38
csendes tag
válasz
Dluinet #6074 üzenetére
Hali. Én megjelenése óta használom a Tronic-ot, és semmi gondom vele, nem kell ilyen-olyan gombokkal zongorázni és az egyike azon töltőknek, ami a 9V-os akksikat is tölti. Pl. nálam a szénmonoxid jelzőbe, a kapucsengőbe használom. Akksikból meg szintén Tronic-om van, piros is, meg kék is.Tudom ajánlani bárkinek.
-
ludsimon
veterán
válasz
Dluinet #6013 üzenetére
Nekem 2,5A-al kell elbánnom.
Ez a különbség az Elite 1700 meg az Eneloop között kb mennyi különbséget jelent feszültségben?
Ha jól látom 1400mAh-nál keresztezik egymást.
Hát akkor nem sokáig használható ez az Elite.
Meg a különbség is 1000mAh-nál csak 0.06V ha jól látom, az meg semmi.
Létezik olyan Ni-Mh akku, ami képes ezt a 2,5A-t 1,4V-on tartani?
-
-
PHM
addikt
válasz
Dluinet #5907 üzenetére
Ezekből sajna sem a napelem, sem az akku nem érdemes arra,
hogy kibontva külön használd.
A napelem áramerőssége harmatgyenge, az akku meg általában
olyan gagyi, hogy jó, ha egy nyarat túlél.
(A tél folyamán viszont úgyis megdöglik majd...)
(#5906) 5914: Személy szerint hasznosabbnak tartanék egy normális
lítium akkupakkot USB kimenettel.
A napelem drága, sérülékeny és szerintem nagyobb is a kényelmesnél,
ha megfelel az általad támasztott követelményeknek.
Szerintem csak kiegészítő töltésre érdemes használni, akkupakk mellett. -
Ádyka
őstag
válasz
Dluinet #5893 üzenetére
Biztos van, csak a méret nem mind1. Gyakorlatilag szinte minden kvarckijelzős cuccban van valamekkora.
Ebben az IPC-ben a hossza a lényeg. Nagyon messze van egymástól a kijelző és az elektronika. Lásd, a HQ-s is mindössze 3 mm, ide legalább 12 mm kell, de még nem mértem. -
Black Phone
senior tag
válasz
Dluinet #5778 üzenetére
Köszi szépen,akkor lehet kipróbálom vagy inkább ezt vegyem?
-
törölt tag
válasz
Dluinet #5652 üzenetére
És az ilyen kínai csodáktól mit várhatok?
Ez a Soshine mennyire jó? Mert így első látásra nem túl bizalomgerjesztő.
Plusz egy picivel drágábban itt van ez elemestül.
Bár már túllőttünk a célon, mert cak elemt akartam venni.And: 2x2-es. Ok, így már tiszta. Vezérlő alatt valami mikrokontrollert értettem.
-
drnet
aktív tag
válasz
Dluinet #5581 üzenetére
Sziasztok!
Rendelés alatt van egy vaku a gépemhez.
Eddig nekem nem volt külső vakum, de gondolom hasonló igénybevétel lehet az akksiknak, mint a régi kompakt gépeim.
Kompakt fényképezőgépek használata során nekem a panasonic infinium akkuk nagyon bejöttek. Ezért is gondoltam első lépésben, hogy ilyet veszek a vakuhoz.
Azonban vásárlás előtt arra gondoltam itt utána olvasok.
Eredetileg csak 4 db akkut akartam venni, mert töltőm van otthon, de itt a fórumon úgy látom, a töltőnek majdnem akkora jelentősége van. Egy régi kb. 7-8 éves pana töltőm van, anno akkukkal együtt vettem. Meg akartam nézni az adatait, de a matrica sincs már rajta, így azt sem tudom mennyivel tölt, de még a típusát sem.
Tehát így hogy utána néztem az akksi vásárlásnak bizonytalanabb vagyok, mint előtte.
1, Vegyek 4 db Eneloop akksit 4 eFt-ért. És töltsem a régi "valamilyen" töltőmmel?
2, Vegyek 4 db Pana infinium akksit töltővel 5,6 eFt-ért?
3, Vegyek IPC-1L töltőt 4 db (számomra ismeretlen) akksival 10 eFt-ért?
4, Vegyek egy IPC-1L töltőt és vegyek hozzá 4 db Eneloop akksit összesen 13 eFt-ért?Bocs hogy kicsit hosszú lett, azért remélem lesz rá válasz.
ui.: egyébként ez az Eneloop XX akksi jobb mint a pana infinium? -
And
veterán
válasz
Dluinet #5595 üzenetére
Jó, de ahogy elveszed a töltőáramot (akár a csepptöltést), ez nem sokáig marad ennyi. Úgyhogy az a felvetés, hogy feltöltve 1,5V, nem igazán releváns. Ha terhelni kezded, nagyon rövid időn belül a névleges érték, 1,2..1,3V közelébe áll be. A töltés végén kialakuló kapocsfeszültség pedig 0°C-os környezetnél, vagyis a tölthetőség alsó határhőmérsékletén megközelítheti az 1,7V-ot (lásd az adatlap töltési karakterisztikáit), 1C töltőáram esetén.
-
tomej
aktív tag
válasz
Dluinet #5498 üzenetére
Én 7 éve vettem 8 db Energizer akkut 2300, ill. 2500 mAh -sakat. és egy gagyi 'MW8168GS' típ. kínai töltőt, amin kisütés funkció van. 4 db akku most is megvan, de már csak a gyerek éjszakai LED lámpájába jók. 5 évig használtam 3 fényképezőgépben gond nélkül. Biztos azóta az Energizer beszállítót váltott. A tronic -nál a 9V-os is egy sz@r. Kb. 8-10 darabot vettem tűzjelzőbe/CO érzékelőbe, kevés ment el 1 évnél többet... Egy időben az @ldi is forgalmazott akkukat - kb. másfélszeres áron a tronic-hoz képest - azok meglepően jól bírják.
-
Ádyka
őstag
válasz
Dluinet #5471 üzenetére
Az, hogy másodikra el kell érnie, az nálam soha nem jött be.
Pl a varta 2700-as akksijai felbontás után, minden töltésnél egyre többet tudnak, és kb 6-8. teljes feltöltés / kisütésre érik el a ráírt kapacitást. Azaz még az IPC-n is 2 kör refresht kell nekik adni. Viccesen hangzik, de első körben még 1000 mAh-t sem tudnak.
Persze akinek ez nem áll módjában, az csak simán használgatja, aztán majd beáll valahogy. -
ftamas0201
senior tag
válasz
Dluinet #5399 üzenetére
Ez a kérdés azért volt mert van itthon Energizer 2000mAh 1.2V-os tölthető akkum, 12 órás töltővel az igaz, feltöltöttem már kétszer egymás után, beteszem a gépbe és a gép csak annyit csinál hogy bejön az üdvözlő képernyő a Finepix aztán ki is kapcsol egyből. Azt hozzá kell tenni hogy az akku lehet van 3-4 éves is simán már, lehet hogy ez a baja hogy lejárt már az ideje neki.
-
Ádyka
őstag
válasz
Dluinet #5371 üzenetére
Ez azért így kicsit túlzás.
Ha feltöltés után pár napon belül fényképezel, akkor többet tudsz lőni egy nagy kapacitásúval.
Ha fél éven belül fotózol ugyanazzal a feltöltéssel, akkor előbb kifullad kifullad a 2700-as, vagy már el sem indul vele a gép. Újra tölteni kell. Kinek mire kell......
De gondolom ezt te is tutod. -
Sucuka
senior tag
válasz
Dluinet #5204 üzenetére
Bocs Dluinet, nem válasznak szántam, csak rossz helyre nyomtam.
Uraim, adós maradtam egy indokkal, mely szerint, miért jó az, ha az MH-C9000 töltő a kisütés üzemmódban tényleg csak kisüt, és nem kezd el egyből tölteni, mint az IPC-k:
A választ a készülék használati módja adja meg, mégpedig azért, mert a kisütés funkció kivételével mindegyik üzemmód töltéssel indít.
Mert mi van, ha szeretnénk refresh-t, vagy formázó töltést (Break-in mód)? (mindkét módban a tényleges kivehető kapacitást méri le a készülék) Sokkal pontosabb mérési eredményeket kapunk, ha egy akkut a "nulláról" kezdünk tölteni, mintha bizonytalan töltési állapotból!Rávetítve ezt az IPC-féle üzemmódokra:
Az IPC-k a kisütés után egyből elkezdenek tölteni. Ha az épp kisütött akkut szeretnénk tesztnek alávetni, és nem vesszük ki abban a pillanatban, amint a kisütés véget ért (hanem csak mondjuk fél órával később), akkor már gyakorlatilag az a cella nem "üres". Ha így kezdjük el futtatni a teszt üzemmódot, ami töltéssel kezdődik, akkor az akár falsh eredményhez is vezethet a cella állapotától függően, hiszen egy adott töltöttségi szintű cellára kezdünk el ismét rátölteni...
Ennek fényében én azt mondom, hogy nem is olyan haszontalan, hogy a kisütés üzemmód tényleg csak kisütés.
De lehet, hogy a fanatizmus beszél belőlemÉn mindenesetre elégedett vagyok a készülékkel.
-
kugyu21
senior tag
válasz
Dluinet #5179 üzenetére
Köszi, csak azért kérdeztem, mert a 3.7V, AA méretben nem illet a digitális fényképezőgép gondolatmenetbe, ami a topik címe. Ezt nem kioktatási célzattal mondom, csak nem találtam a kapcsolódási pontot és ezért nem tudtam hová tenni.
De legalább már azt is tudom, hogyan kell felújítanom az elhalt laptop-aksit.
Sőt ha már itt tartunk:
OFF
És azokat a cellákat mint egy elemtartóba,egyszerűen csak behelyezed?
Vagy a forrfüleset veszed és összeforrasztod?
És elégséges forrasztani őket (a melegedéssel nem olvadnak széjjel), mert gyárílag mintha heggesztve lennének?
ON -
And
veterán
válasz
Dluinet #5082 üzenetére
De teljesen mindegy, mennyi ideig tart, míg 1,2V alá esik. Az nem az akku hibája, hogy egyes fogyasztók működési feszültsége magasabb az akku kisütésének végén mérhető feszültségnél.
Egy normális NiMH-cella kisütési görbéje (pl.: eneloop) nagyobb terhelőáramok esetén a kisütési idő legnagyobb része alatt 1,25V alatt rajzolható. Lásd a 2A-es (1C áramú) görbét, mégsem mondhatjuk azt, hogy 1,25V alatt halott az akku, hisz akkor alig 250 mAh hasznos töltésmennyiség volna kisüthető, a görbe szerinti (1V-ig mért) >1800 mAh helyett.. Egy jól méretezett fogyasztó igenis teljesen (azaz 1V közelébe / alá) képes kisütni a cellákat. Szóval itt a terhelés másodlagos, az akku kisütési végfeszültsége viszont mindenképp 1V, eddig a határig értjük a kisüthető töltésmennyiséget, akár működik még addig az adott készülék, akár nem. Ha nem, akkor sem mondjuk az akkura, hogy "lemerült", hanem csak annyi következtetést vonhatunk le, hogy a gagyi készülék az akkuk töltésének kisebb-nagyobb részét az akkuban hagyta (ami esetleg más fogyasztóval még bőven kisüthető lenne belőle). -
mexel
veterán
válasz
Dluinet #5077 üzenetére
Köszönöm! Kezdek felvilágosulni
(egyszerre nem tud tölteni és kisütni is, ha kisütést nyomok neki akkor előbb megvárja míg mindet kisüti és utána kezd tölteni)
Azt honnan tudja egy töltő, hogy hány mAh-s egy akksi? (egyszerűen feszt méreget és ha elért egy szintet akkor töltöttnek jelzi?) A lemerült akksikat nem is süti ki, csak kb 1-2mp és már tölti is. A kis kapacitásúakat elég gyorsan tölti, de töltés után az újabb refresh már tovább tart. Érdekes kis kütyü, kíváncsi leszek a végeredményre. Első körben 1,4xV-ig töltött 2 akksit. (valahogy jó lenne megmérni az akksik kapacitását, de ez gondolom nem egyszerű) -
-
yolan
őstag
válasz
Dluinet #5042 üzenetére
Tehát ha nem merítem őket le teljesen, csak simán rátöltök. Ha feltöltöttem beteszem a táskába és elvan mint a befőtt. Ha beteszem a hűtőbe se nem ártok, se nem hatok rájuk pozitívan. Minden 2-3. töltést kisütéssel kezdeni és teljesen feltölteni. Megvettem és így használom rendben lesznek 1-2 évig?
Elnézést a szájbarágatásért, nem szeretnék melléfogni, gép+aksik+töltő+egyéb cuccok egybe lesznek kiadva, nem mindegy, hogy szart veszek 150k-ért vagy utánakérdezek és biztosra megyek. -
yolan
őstag
válasz
Dluinet #5037 üzenetére
Sanyo Eneloop-ból van valami pontosítás? Láttam van 2000 meg 2500 mah-s, meg van sima fehér illetve színes csomag. Érdemes megvenni a 2500-ast, vagy amennyivel tovább bírja nem arányosan drágább? Illetve van valami különbség a színes csomag és a sima fehér között?
Töltő téren erről az IPC-1L-ről már hallottam, hogy korrekt cucc. Visszaolvasva még a BC-500-ast is ajánlották sokan. A kettő között sok a különbség? Ugyan az a kérdés, amennyivel az IPC-1L drágább, arányosan többet/jobban tud?
-
SkyLaci
őstag
válasz
Dluinet #4863 üzenetére
Köszi
TLG 1000 B3 szerintem -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Gitáros topic
- Óra topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest