- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovimre
tag
válasz
kovimre #5196 üzenetére
Sziasztok! Tönkre ment a TME-től rendelt BC-700 akku töltőm. Szerintem a töltő része jó lehet, az adapter ment el. Rámértem multiméterrel 0V. Viszont ilyen 3V 2.8A-es adaptert meg nem nagyon kapni, nem is akartam futkosni utána. Szóval számla elő, JÉÉÉ még garis
Email-ben reklamáció, kaptam is gyorsan választ. Ezt követően futárt küldtek, hozta-vitte. Ma kaptam helyette egy teljesen ujjat. Szóval teljes mértékben meg vagyok elégedve, fel is tettem egy töltő programot -
Kernel
nagyúr
válasz
kovimre #5248 üzenetére
Nagy áramokra van kihegyezve a szerkezet, ami nekem nem annyira szimpatikus, bár nekem nincsenek is olyan igényeim, mint például egy fotósnak, aki gyakran tölt és még sürgős is neki.
Néhány idézet: PDF
A rendszer feltételei szerint a cellák csak azonos töltőárammal tölthetők egyidejűleg. Különböző töltőáramú akkuk aktiválásukig a készenléti módba („STB“ = „STANDBY“) vannak helyezve. Ha minden töltési folyamat azonos töltőárammal lezárult, következik az automatikus átkapcsolás egy másik töltőáramra.
A kijelzőn a következők láthatók:
Vagyis menet közben csak egy ilyen információs ablak jelenik meg a négy celláról.
A töltőkészülék feszültség- /áramellátása csak stabilizált 12 V/DC egyenfeszültségről történhet (pl. a vele szállított dugaszadapterről).
Alternativ módon a dugasz-adapter helyett egy megfelelő gépjármű adapter is használható (nem szállítjuk vele, külön rendelhető) amely 12 V/DC kimeneti feszültséget ad, és 20 W kimenő teljesítménnyel rendelkezik.
Végén meg ezt írja:
Bemeneti feszültségtartomány 10,8 - 14,4 V DC
Nagyon nem mindegy, mert utóbbi azt jelenti, hogy közvetlen mehetne szivargyújtóról, akár egy házilag barkácsolt kábelen, vagy lehet kapni készen is ilyet, aminek egyik vége szivargyújtó dugasz, másik vége hengeres tápdugó.
Ha viszont ez nem igaz, akkor tényleg egy stabilizált 12 V kimenetű DC/DC átalakító kell neki, nagyjából 2 A terhelhetőséggel.
Kíváncsi lennék, hogy ezt csak a Conrad találta ki, vagy mi a gyári ajánlás? Mert én simán el tudok képzelni olyan konstrukciót (van is egy ilyen töltőm), ahol felesleges a stabilizált táp, hiszen ilyen töltőknél áramgenerátoros (vagyis állandó áramú) megoldást szokás alkalmazni, miután ez a pontos -dU érzékelés alapfeltétele. Az USB-kimenet részére meg úgyis kell egy külön DC/DC átalakító, ami egyúttal a belső vezérlést is elláthatja stabil 5 V-tal.
-
And
veterán
válasz
kovimre #5175 üzenetére
MH-C9000: az #5136-ban írta Sucuka a forgalmazót (TME).
Akku: továbbra is attól függ, hogy miféle készülékhez és milyen felhasználási célra. Gyakori használatra és az akkumulátorra 'igénytelen' berendezéshez megteszi a hagyományos, nagyobb kapacitású NiMH is. Én már csak alacsony önkisülésűt veszek, mert ritkán kell, a hagyományos típusok töltését pedig addigra megenné az önkisülés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Teslákba költözik a Grok AI
- LEGO klub
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- C# programozás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest