- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
akela91 #6521 üzenetére
Először is, a töltő nem fogja tudni, hogy mekkora a maradék töltöttség egy akkun, amit beleteszel. Ezért nem tartom sokra ezeknek a 'pálcikás' kijelzésű töltőknek a módszerét, mert még egyesek azt hiszik, hogy komolyan is lehet venni. Pedig arra egyszerűen nincs módszer, hogy egy töltő a behelyezés pillanatában indikálja egy akkuról, hogy mennyi töltés van még benne. Ezt csakis úgy lehet megtudni, hogy az akkut kisütöd egy töltésmennyiség indikálására képes töltővel.
Tehát az bizonyára igaz, hogy abban az egy példányban van még benne töltöttség, de ez a "2/3" nem túl hihető. Egyértelműen a kapacitásbeli eltérés az oka, egy pakkban sosincs két teljesen egyforma akku. Úgyhogy igen, célszerű minden egyes töltés előtt kisütést végezni, hogy a cellákat azonos (nulla töltöttségű) szintre hozzad, különben a maradéktöltéssel rendelkező példányra folyamatosan rátöltesz, ráadásul ha nem egyszerre merülnek le a pakk egyes cellái, akkor a leghamarabb lemerültek mélykisülésbe mehetnek vagy akár át is polarizálódhatnak. -
kugyu21
senior tag
válasz
akela91 #6152 üzenetére
Kár szépítgetni a dolgot, az említett gombok valóban bosszantóak tudnak néha lenni (nekem csak az egyik fészeknél bug-os), de szerintem a tudása kárpótol, és ár/érték arányban verhetetlen. Másnak ettől még lehet más a véleménye és aki ennyire igényes az vegye meg az MH-C9000, de korábban már az IPC árát is sokallottad.
Az átlagos töltőt is meg lehet venni, majd számolj be róla. -
kugyu21
senior tag
válasz
akela91 #6143 üzenetére
Azért a töltőáram állítgatásának is vannak előnyei. Pl. meg lehet oldani azt, hogy ne tizen-óra, hanem néhány óra lehessen a töltés, ha nem gondolkoztál előre és a használatig nincs korlátlan időd.
De a másik, számomra még fontosabb, hogy a kijelzője az akkumulátor állapotáról és a töltési folyamatról is olyan információkat ad amik a korábbi töltővásárlásaim alkalmával nagyon hiányoztak.
Csak ismételni tudom magam: minőségi ugrás volt az akkumulátortöltésben az IPC megvásárlása.
Korábban az akkumulátor csak egy henger volt aminek nem tudtam mi van a belsejében és mire képes. Állandóan tartalék és annak tartaléka akkumulátorokkal jártam mindenhová. Most tudom, hogy mire számíthatók. -
Kernel
nagyúr
válasz
akela91 #6139 üzenetére
Dolgát az is elvégzi, még kisütni is tud, csak azzal nem tudod felmérni az akkuk állapotát, vagyis tárolóképességét, továbbá a töltőáramot sem kívánság szerint állítod be, hanem a töltő határozza meg neked, hogy milyen áramon akarj tölteni:
AA Charge Current:
1050 mA when charging 2 AA rechargeable Batteries
525 mA with 4 AA BatteriesAAA Charge Current:
640 mA when charging 2 AAA rechargeable Batteries
320 mA with 4 AAA Batteries -
kugyu21
senior tag
válasz
akela91 #6120 üzenetére
"az 1L túl drága nekem"
Az a drága, ha elötte megveszel mindenféle gagyi töltőt, amit utána ki kell dobni, tönkreteszel néhány akkumulátort, Idegeled magad, mert folyamatosan lemaradsz dolgokról a nem jól működő akkumulátorok miatt és a végén ugyis belátod, hogy ez alá a szint alá nem szabad menni.
Én végigjártam, végre elégedett vagyok. IPC-1L vagy klónjai (BC700....) illetve afölött.
Akkumulátorban ugyanigy. Eneloop vagy a többi alacsonykisülésű. -
akela91
addikt
válasz
akela91 #6115 üzenetére
Értem már miért ajánlottad az 500-ast. VIszont ennek szinte még jobbak a specifikációi: Voltcraft UFC-1S
240perces 2000mAh-os töltési idő. Rekeszenként 500mA + 4db micro ajándék akku is jár hozzá. Vélemény?
-
And
veterán
-
And
veterán
válasz
akela91 #6110 üzenetére
Nem igazán jó az összehasonlítás, mivel az IR-távirányító tipikus példája a berendezések azon csoportjának, amelyekbe nem való akkumulátor, legalábbis nem Ni-xx. Esetleg valamilyen extrém alacsony önkisülésű, például RAM-cellának lehet értelme, de az sosem hozza be az árát, meg eltérő töltő is kell hozzá.
Vakukhoz jó akku kell, de itt a teljesítmény nem értelmezhető a szó eredeti értelmében: legyen alacsony belső ellenállású a vakunál töltéskor előforduló nagy áram miatt, de ez a jellemző tipikusan az alacsony önkisülésű NiMH-akkuk (LSD-cellák) tulajdonsága. Vagyis nem a kapacitásra helyezném a hangsúlyt (pedig a nagyobb kapacitás elvileg nagyobb energiatároló képességet jelent), hanem a kisebb belső ellenállásra, még akkor is, ha utóbbi típusok névleges kapacitása kisebb, mint a hagyományos (nem LSD) társaiké. A kisebb kapacitás ellenére valószínűleg sokkal jobban használhatóak egy vakuban (is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest