- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádyka
őstag
Tényleg nem tudom. IPC-vel nézve biztos, hogy közel egyformák, használat közben meg úgysem látszik semmi különbség.
Új, bontatlan csomagot még nem teszteltem.
Pedig szeretném még a Varta 2100-at, a 2500-as Prof readyt (ezt nagyon), Gp Recyko-t.
Csak ennyit nem tudok elhasználni, ezért múlik azon, hogy a vevő megengedje a felbontást, és a tesztet mielőtt megkapja. Mondjuk alapvetően csak ismerősöktől kérem ezt a lehetőséget. -
Kernel
nagyúr
Arról lehet megjegyezni, azért nevezik tesztnek, hogy szó szerint tesztelni tudjuk vele a kapacitást, és ilyen szempontból a kivehető mennyiségen van a hangsúly, ezért arra megy ki a "játék".
Csak általában azért nem szeretjük ezt a funkciót, mert mindenképpen egy töltéssel indít, ami például egy töltött akkunak nem olyan jó.
-
hamyka
senior tag
lehet nem voltam egyértelmű ezért elnézést ez az én hibám
Azért érdekel a lithium akkumulator hogy milyen mert lehet vennék egy ilyen készletet :
[link] lithium akkut írnak hogy arról üzemel
továbbá szerintem a borotva akkuknál is az a helyzet mint a többi akkunál amiket használunk hogy ha gyorsan tölthető felmelegszik és akár fel is robbanhat de szóljatok ha tévedek
pl ennek a készüléknek az akkuja gyorsan tölthető: [link] fel is robbanhat az akkuja mert ha gyorsan tölthető akkor melegszik is az akku vagy tévedek? na erre kérek egy Szakit, egyenlőre több kérdésem nincs
üdv
-
-
And
veterán
Bizonyára igazad van, ha te már láttál ilyet, de továbbra is kérdéses, hogy az így nyert 'többlet' a gyakorlatban kihasználható-e, vagy a célkészülékből merültként kivéve egyszerűen több lesz benne a maradék töltés. Sokszor frissítettem már öreg / ócska cellákat, de még sosem vettem észre, hogy a két utolsó kisütött töltésmennyiség között érdemi különbség lett volna.
-
And
veterán
(Azért ne essünk túlzásokba
! Teljesen fölösleges több körös frissítést csinálni, főleg ha csak +10 mAh-t nyerhetünk vele. Ennyi a gyakorlatban már elhanyagolható egy >2Ah-s akkunál, ráadásul a célkészülék, ami majd az akkukat használja, ennél sokkal több töltést is benne hagyhat a cellákban, tehát ennek a nem igazán létező többletnek a kihasználhatósága is kérdéses. A ráfordított idő tekintetében egyszerűen nincs jelentősége. Mod: Ráadásul a megélt ciklusok számával a kapacitás csökken, tehát minden egyes plusz feltöltés-kisütés hosszú távon egyre csak a kapacitás ellen dolgozik. Ami rövid távon frissítés, az felesleges plusz körönként már pont a kívánt eredmény ellen hat. Nyilván típusfüggő ez a hatás, de hagyományos cellákra - a korábban linkelt tesztek alapján - fokozottabban igaz, mint LSD-kivitelűekre. Ha nagyon ritkán használjuk csak a cellákat, akkor ez a hosszútávú degradálódás nem játszik, de a refresh-program eleve nem fix mennyiségű ciklust csinál, hanem addig tart, amíg érdemi javulás mérhető az előző ciklusban mért kapacitáshoz képest. Nyilván van egy maximuma is a frissítéskor végrehajtható ciklusszámnak, de azon túl nem hiszem, hogy bármi értelme volna tovább folytatni a dolgot.)
-
jozsi252
veterán
Akkor ezt még megpróbálom aztán hátha lesz valami eredménye neki. Amúgy teljesen jó ez a Varta is mert 2.2Ah bele is ment a maradék 3 akksiba, illetve a kapacitás nagy részét 1.2V fölött adta le, szóval nagyon jól működnek, csak úgy néz ki hogy volt a bliszterbe 1 hibás darab, ami megeshet bármelyik más gyártónál is.
Az volt csak fura hogy amikor elsőnek akartam tölteni, discharge-al kezdtem, és a másik 3 akksival ellentétben, szinte pár másodperc után átugrott töltésre ez az akksi. De akkor egy refresh talán segít rajta.
-
peti_s
addikt
Nekem akk sem jön be, a Sanyo mindig a megbízható, minőségi termékeiről volt híres. A Panasonic termékei eddig mindig meg akartak halni nálam, és az ismeretségi körömben. Tudnám persze, h Sanyo termék, de a Panasonic felirat engem ha vmin meglátom frusztrál. Egyébként ha jól rémlik már 2004 óta vásárolgatta a Matsushita Electric a Sanyo részvényeit, h mikor lett többségi tulajdonos egy nagyobb befektetéssel arra már nem emlékszem, de határozottan sajnálnám ha leírnák a Sanyo márkanevet.
Közben megnéztem, 2009 óta Panasonic (Matsushita Electric) kézben van a Sanyo.
-
Ádyka
őstag
-
tomcsi23
veterán
Ez melyik tronic, fekete?
Anno vettem én is pirosból 2 blisztert, egyiket használtam fel, és pont vérnyomásmérőbe tettem 2 db-ot, míg a másik 2 vezeték nélküli telefonban teljesít jó szolgálatot.
Értékeket ugyan nem néztem, de majd csinálok rajtuk egy refresh programot. Ha jól emlékszem, eddig csak töltve és kisütve voltak IPC-ben, illetve a telefon saját töltőjével.
Amúgy érdekes, hogy ha IPC-vel van feltöltve (kisütés után) a telefon akkuja, akkor csak egy egységnyi töltöttséget jelez, viszont jóval tovább bírja, mintha a telefon saját töltőjével lenne feltöltve (ebben az esetben egyébként fullos, 3 egység töltést mutat, majd szépen "lefogy"). -
hamyka
senior tag
Nem akarom még 150 x megkérdezni de még nem kaptam egyértelmű választ hogy a CR2032 típusú lithium elem helyettesítésére jó-e az amit conradtól kinéztem vagy esetleg van jobb is ??
Illetve ha jó amit linkeltem a conrados oldalról hányszor lehet tölteni ? mert nem írja
köszi előre is
// ja és az ilyen kerek akkukat ( ha veszek ) meg kell várni míg lemerül vagy lehet rá tölteni bármikor? ezt sem tudom
-
tomcsi23
veterán
Szerintem pont emiatt kezdték el írogatni a specifikációban, hogy 5 év után is marad bennük 70% töltés. Ezzel a kisfogyasztású eszközöket is lefedik, mert esetleg évekig kiszolgálják egy-egy töltéssel. Nem egy ismerősöm van, aki a készülékhez kapott elemeket "lehasználja" és utána már megy bele az akku. Ha 3-4 ciklust kibír, már megérte. Egyedül ezt a mélykisütést kellene valahogy megoldani (figyelni rá), de talán még ezzel együtt is tovább kiszolgál az akku, mint egységnyi pénzmagért beszerezhető elem.
-
tomcsi23
veterán
Nem titkolt céljuk van ezzel, lecserélni otthon az elemeket akksikra, környezetvédelem, miegymás. Még a korábbi verzióhoz számolgatták, egy garnitúra enelooppal 19 évig lehet az elemeket "helyettesíteni" a háztartásban. Bizonyára, az évekkel csökken majd a kapacitás, lassan lesznek majd hosszútávú tapasztalatok is (2005-ben startoltak ugye).
De hogy ez az 5000 ciklus(ra az igény) miből-hogyan indult ki, azt nem tudom.Mogyi: 2012 októbere, jó az.
-
-
PHM
addikt
Őszintén szólva, bár van IPC 1L-em is, én azon a véleményen vagyok,
hogy nem feltétlen kell egy csomó olyan adatot tudnia a felhasználónak,
ami esetleg nem is érdekli.
Értem ez alatt azt, hogy ha a töltő tudja ezeket a funkciókat:
- kisütés korrekt állapot érzékeléssel
- töltés szintén korrekt feltöltöttség érzékeléssel
- túlmelegedés védelem
- állapot jelzés (Hogy épp tölt-e, vagy kisüt.)
- mindezt cellánként
- megbízható
akkor az már egy jól használható berendezés.
Az egységsugarú júzert nem biztos, hogy érdekli, hogy 1950, vagy 2000
mAh a kapacitása egy adott akkunak.
A durva eltérések persze nyilván igen, de azt kis odafigyeléssel ki lehet
használat közben szűrni.
Viszont az is igaz, hogy nem könnyű olyan töltőt találni, ami az összes
elvárást teljesíti és e mellett sokkal olcsóbb az IPC 1L-nél.
A Tronic töltőkkel személy szerint az a bajom, hogy némely akkukhoz
sok a töltőárama. Egy korábbi példány kis híján felforralta az akkuimat. -
M_o_g_y_i
őstag
Igen, ezek amolyan "brute force" töltők.
Kisüt, feltölt és pont. De ezt jól csinálják.
3x nem ér többet az IPC.
Mondom ezt úgy, hogy van ALDI-s, MAHA MH-C9000 és Nitecore i4 töltőm is.
A MAHA töltőből különösen hiányolom az automata kisütés módot, annyi pénzért ez alap lenne. -
And
veterán
Igaz, nem AAA, de Tronic, erről már többen is írtunk, én pl. az #5109-ben.
Cordless telefonba meg szinte mindegy, melyiket teszed, mert a használat és a töltés módja (viszonylag rövid időtartamú kisütések és állandó készenléti töltés) abszolút nem NiMH-akkuknak való, előbb-utóbb mindegyik memóriahatástól fog szenvedni, és a töltőfészekből kivéve nem fogja sokáig bírni. Úgyhogy pont nem számít, hogy az IPC mennyi töltést tud belőlük kiszedni, mivel ezt a cellák egy ilyen állandó készenlétben lévő DECT-telefonban sosem fogják biztosítani. (Úgy tapasztaltam, hogy hosszabb távon még a memóriaeffektusra elvileg érzéketlen Li-ion akkuk sem szeretik ezt a fajta bánásmódot, legfeljebb a hatás nem lesz annyira hamar észrevehető, mint Ni-xx cellák esetén). -
And
veterán
"létezik az hogy ettől az állástól tönkrement?"
Ha tönkre nem is ment, de hogy mélyen kisült, az egész biztos, ami nem is csoda egy hagyományos NiMH esetén.
"hiába nyomok neki refresh-t pillanatok alatt kisüti 0,9V-ra mindkettőt"
Amilyen állapotban voltak, annál jobban már nem lehet kisütni azokat..
"és utána órákig tölti már a névleges kapacitás többszörösével"
Ezt hogy? 800 mA-nél nagyobb árammal tolod (ha nem IPC-1L-ed van)? Vagy a kapacitásához képest többszörös töltésmennyiség 'ment bele'?
"de még mindig nem éri el az 1,5x V-ot ahol átváltson fullra"
Az IPC töltéskor nem 1,5V felett fog FULL-ra váltani, mivel nincs fix töltési feszültség limitérték. Én mostanában nem szoktam a kijelzőn >=1,5V-ot látni, igaz, manapság kizárólag LSD-típusokat töltök vele. Régebben, alacsony kapacitású NiMH- vagy NiCd AAA-méretű akkukkal nálam is előfordult már, hogy nem állt le a töltés, mert az IPC nem detektálta megfelelően a folyamat végét, de (200 mA-es töltésnél) nem lett bajuk a celláknak.
"vagy csináljak még pár frissítést kisebb esetleg 350/700-mA-on?"
A hagyományos AAA NiMH-akkukat nem szokás közel 1*C árammal kínozni, főleg nem olyan példányokat, amelyek gyengélkednek, és előzőleg egy évig fiókban pihentek. A lehető legkisebb árammal végezd a frissítést. -
Kernel
nagyúr
Ezekben a fényképezőgépekben a tápfeszültséget növelni kell egy DC/DC átalakítóval, hogy a processzor, motor működni tudjon. Vagyis ez gyakorlatilag egy miniatűr kapcsolóüzemű tápegység (DC -> AC -> DC), amit az alacsony tápfeszültség miatt nem egyszerű úgy megtervezni, hogy energiatakarékos is legyen, amellett a kellő teljesítményt is át tudja vinni. Ez a félvezetők fizikai sajátosságaiból adódik.
Tovább gond, hogy mivel a teljesítmény az áram és feszültség szorzata, betápoldalon a kisebb feszültség nagyobb áramigénnyel jár együtt. Ha duplájára növeljük a feszültséget, tápoldalon dupla áram szükséges, azonos teljesítmény biztosításához, plusz még átalakítási veszteségek is vannak. Holott az áram egyébként kimenőoldalon sem kevés, amit igényel maga a gép.
Ebben a kiélezett helyzetben egy DC/DC átalakító optimális tervezésénél még a tápforrás belső ellenállásával is kalkulálni kell. Létezik vagy létezett például állítólag olyan vaku, amit a gyártó előírása szerint nem szabad Ni-CD akkuval használni, mert az inverter gondolom a Ni-MH akkuk nagyobb belső ellenállásához van méretezve. Gyakorlatilag be van számítva a körben kialakuló áram korlátozásába a cella belső ellenállása is.
Egy Ni-CD akku, kisebb belső ellenállás mellett, durvább indulóáramokat képes leadni, hiszen nem ok nélkül használatos szerszámgépekben a mai napig. (Aztán lehet kísérletezni, hogy helyettesítem Ni-MH akkuval, ami mondjuk már meg sem bírja mozdítani a csavarhúzómat, vagy csak vánszorog vele.) Így gondolom előfordulhat az is, hogy vakutöltés közben esetleg agyonvágja a Ni-MH akkuhoz méretezett DC/DC átalakítót.
gondolom ahol lehet állítani ott a gép alacsonyabb feszültség esetén kapcsol csak ki.
Ennek nem volna értelme, mert a szárazelem bármeddig meríthető, nem kell kímélni, úgyis eldobásra kerül. Valószínűleg DC-átalakító optimális üzemét állítja át, a nagyobb táp, nagyobb belsőellenállás vagy kisebb táp, kisebb belsőellenállás között.
mondjuk nem értem miért nem tudják megcsinálni a masinákat úgy hogy 2V-ig működjön és ne a bekapcsoláskor mérje ezt amikor jó nagyot ránt az akkun hanem mondjuk 1perc üresjárat után...
Technikailag nem gond egy ilyen tápegység lágyindítása, tehát ezzel bizonyára élnek is a konstruktőrök, de ehhez egyébként korántsem szükséges 1 perc. Nagyon gyorsan és kíméletesen fel lehet tolni az áramot, de ha egyszerűen már nem bírja a terhelést az akku, akkor nincs mit tenni. Hogy egyik gép jobb, másik rosszabb ilyen szempontból, az már a tervezésen, illetve a felhasznált alkatrészek minőségén múlik.
-
Ádyka
őstag
Tudom nekem nem kell bemutatni a hátrányait.
Viszont
"még mindig azt mondom egy 2. vagy 3. generációs 2Ah-s Eneloop a legtutibb
azt feltöltöd és 1-2hónap múlva is bátran használhatod, a belső ellenállása meg még 3év után sem fog megugrani "
A kérdés egyszerű: Erre melyik más gyártó alacsony önkisülésűje nem képes? (Tronicon kívül) Na igen. -
Ádyka
őstag
Az ansmann félén kívül mindegyikhez volt szerencsém. Valahogy semmi negatív tapasztalatom nem volt velük. Ezért nem hanyagolnám őket. Energizeren kívül mind elmúlt 5 éves. Energizer kb 1 éve van talán.
pl.Én sem akartam nokiák után blade-t venni, és mégisÉs itt azért még nagyobb a különbség, mint akku és akku között
A "hiába ugyanúgy alacsony önkisülésűek" témakörbe tartozik pl a piros tronic, ami hiába, de valahogy mégsem. Ezért nem is került fel listára. -
hamyka
senior tag
Igazad van, én is így értettem
nekem is van nem Eneloop akkum ilyesmi nézd csak :
elviselhető minőségűek
Fényképezőgépbe nem ajánlom
ui : nekem Micro ceruza méretben van nem olyan mint a képen a képen normál ceruza akku látható, jobb képet nem találtam szemléltetésnek
a színe ugyanez, 700 mAh van ráírva de nem tud annyit leadni vagy hogy mondják, áh, And segits
-
Santiagain
őstag
Tudom, de a tapasztalatom az, ha nagyon gyengélkedik egy akku, akkor annak 3 egyéb tünete is van:
- túl sokat "vesz fel"
- feltöltés után is alacsony a feszültsége. 1,3-1,35 V
- merítéskor nagyon hamar leesik a feszültség.Itt egyik sem áll fönn, és mivel használva vannak rendesen, ezért még nem kínzom refresh-el.
-
-
pitman
őstag
Ezt biztosan meg lehetne oldani másképpen is. Pl. lassabb vakutöltés, lassabb sorozatfelvétel, esetleg sorozatfelvétel letiltása, lassabb képfeldolgozás, élőkép lekapcsolása (ha van optikai kereső) a merülő akku esetében stb.
Viszont ez a gyártó szemszögéből nézve megsokszorozná a panaszkodók számát, hogy bizonyos funkciók nem mennek, lassú a gép (sokan nem olvasnak használati útmutatót amiből ez kiderülne...). Arról nem beszélve, ha a képek mentése közben száll el a rendszer, mert már nincs delej a művelet befejezéséhez (adott kép elvesztése vagy a teljes fájlrendszer elcseszése rosszabb esetben), az már sokkal kínosabb incidens lenne. Ez utóbbinál mégiscsak jobb, ha a gép eleve be sem kapcsol, ha baja van az akkukkal. -
Karcsi1001
tag
TeeJay,
kezdő vagyok, mostanában próbálok e-bayen vásárolni. Azt írja az ázsiai országoknál (Kína, Hongkong), a szállítás ingyenes, de az ár a vámot, illetéket stb... meg kell fizetni (nem tartalmazza). Akkor is megéri?http://viewitem.eim.ebay.hu/BATTERY-FOR-HP-Compaq-HSTNNUB73-HSTNNDB73-HSTNNIB73/170646531378/item
-
jeni
félisten
-
zozoz1
aktív tag
Természetesen igad van....
Nem is veszek már hagyományos NiMH akkut.
Pont most ruházok/ruháztam be új szettekre.
Tegnap megjött az IPC-1L, holnap megyek az Eneloop-okért.
De.......
Van még teljesen bontatlan és steril Varta Pro. 2500mA Photo accum 4db. Csak nem dobom ki?
Meg van kissé megviselt Energizer 2500mA akkum is 4db amit remélhetőleg az IPC ráncba szed.... -
zozoz1
aktív tag
Na ez az....
Akku szépen benne a tokban, az meg egy steril Sanyo csomagolásban.
Ez így teljesen korrekt.
Nálunk úgy adják/veszik kéz alatt (orba-szájba) hogy csak a box, de semmi gyári steril csomagolás. Már járt pórul ismerősöm.Ment pü...
Valaki tudja mennyire korrekt ez a Conrad?
Már napok óta megrendeltem az IPC-1L-et de semmi mozgás.
Csend és esti fény..... -
zozoz1
aktív tag
Köszi....
Ezek a műanyag tokos Eneloop-ok sterilek?
Mert ha csomagban veszed akkor rendben.
Ott letéped a papirról az átlátszó vékony műanyag tokot és kész. De ott látod hogy steril volt.
De itt a kemény műanyagos toknál hogy van? Bőrén benne a tokban az elem, amit akár József Attila is belerakhatott? -
zozoz1
aktív tag
Az Eneloop és az Infinium grammra pont ugyan az. Tehát valószínű hogy tényleg átmatricázták az Eneloopot. A GP ReCyko viszont könnyebb náluk...
#4088) tomcsi23
Van különbség.....
A GP ReCyko 4db 2100-2400ft között van.
Az Eneloop 4db 3200-4000ft között van.
Miközben a műszaki irodalmuk szerint tök ugyan azt tudják.
Persze ezek azok az adatok amin vakarózik az ember...(#4093) BullZeye
Igen nagyon kultúráltan néznek ki. Minőséget sejtet.....
Azt hiszem itt veszem meg. [link] Ennél nem láttam még olcsóbban.
Vagy tud vki jobb boltot? Árban....... -
zozoz1
aktív tag
"én meg úgy tudom hogy akkugyártásban a Sanyo jár évek óta élen, mind minőségben mind eladási számokat tekintve. az Energizernek szerintem nincs is akkugyára hanem megvesz valami kínai szutykot és átmatricázza sajátjára..."
Rendben....akkor maradjunk a profi gyártóknál!!!!!!!!!
Melyiket szeressem?VÉGTÉRE IS MOST ÁLLOK AKKU VÁSÁRLÁS ELÖTT
Panasonic Infinium
Sanyo Eneloop
GP ReCykoPapír forma szerint egy kaptafa
GP ReCyko ráadásul felébe kerül mint a másik kettő........a műszaki irodalma ugyan azt igéri mint a másik kettőUi: megrendeltem a Voltcraft IPC-1L akkumulátor töltőt Conradnál....
A IPC-1L cikk írójával is [link] váltottam pár levelet.
Ő is meggyőzött arról amiről Ti itt....
Úgy hogy a töltőről döntöttem.
Már csak az a kérdés mi a leg jobb bele.
Nem mindegy!!!!!!!!!!! -
zozoz1
aktív tag
Az a Sanyo amit írtam a legkomolyabb Sanyo töltők egyike.
[link]
De az IPC közelébe sem jöhet ez tény.
Bevallom nekem is ez a frigy az ami tetszik. Ezért is kérdeztem.
Most végül is az Eneloop-ot károsítja a csepptöltés vagy sem.
Önmagában ez a kérdés ami érdekes ezek után.Hol érdemes az IPC-t megvenni? Ahol én néztem ott 7500Ft az ára....
-
kugyu21
senior tag
"a bevitt mennyiség persze több de sima kisütés-töltés módnál sosem nézem mennyit töltött bele mert az úgysem lényeges"
De peti_s-nek pont erre az információra volt szüksége amikor azt kérdezte, hogy mennyi ideig kell tölteni a 140mA-s áramú töltőjével az adott akkumulátort, és említette a 40-50% veszteséget.
Azóta And tisztázta, hogy az énáltalam ismert 1,4*-es szorzó a C/10-s töltésre igaz és a töltőáramot növelve ez csökkenthető, és nálam az Eneloop-ok töltésénél mindig bele is ment a 2,4-2,6Ah, igaz én a C/10-es 200mA-rel töltöttem eddig. Ezért írtam, hogy nem is annyira elhanyagolható az a veszteség amivel többet kell bevinni a névleges kapacitáshoz képest, és hogy keveslem ésn azt a 15 órás töltési időt.And
Tényleg az a veszteség amivel többet kell bevinni, mint ami kinyerhető, az miből jön össze?
Mert eddig én azt gondoltam, hogy azt elmelegítjük, viszont ha nagyobb töltőáramú töltéskor javul a hatásfok, akkor az pont ellent mond ennek, hiszen nagyobb árammal töltve jobban melegszik, tehát annak a hatásfokának kellene a roszabbnak lenni. -
kugyu21
senior tag
Lehet, hogy félreértem amit írtál, és nem akarok vitatkozni, de mintha keveredne itt a bevitt és a kinyerhető töltésmennyiség. (És And majd kijavít ha hülyeséget írtam)
"AAA méretű Eneloop-on nyomtam egy refresh-t 250/500-as módban és gyönyörűen 790mAh-ra állította be nagyjából mindkettőt a végére tökéletes értékek"
Az IPC-be refresh-re berakott akkumulátoroknál a Full állapotban megjelenő töltés az az utolsó kisütéskor mért adat tehát annak valóban a névleges kapacitás környékén kell lennie.
Ha sima kisütés+feltöltésre rakod be, akkor a bevitt töltésmennyiséget fogja kijelezni, ami viszont az Eneloop (2000mAh) esetén jóval 2000mAh (2600-2800) felett lesz.
"töltés közben pedig durva lenne ha 40-50% veszteség lenne
IPC nálam olyan 2100-2200mAh-t tölt az akkuba mire kész lesz tehát tényleg minimális a veszteség,"
Amikor egy buta töltővel történő töltéshez szükséges időt kell kiszámolni akkor ugyanezt a bevinni szükséges töltésmennyiséget keressük, ami a névleges kapacitás 1,4-szeresének megfelelő érték, és enek megfelelő ideig kell tölteni (a legtöbb ilyen nem intelligens töltőn rajta is van, hogy így számold ki az akkumulátor névleges kapacitásának a függvényében a töltéshez szükséges időt.), mert igenis a töltés közben a bevitt energiának egy jelentős része hővé (is) alakul, vagyis a 40% veszteség helytálló.
Tehát szerintem 140mA töltőárammal a 2000mAh-s akkumulátor 20 óráig kell tölteni (2000mAh*1,4/140mA=20h). -
peti_s
addikt
Köszi a választ.
Én is kb annyit szoktam tölteni, gondoltam megkérdem mielőtt többre tenném be.Ám, 0.16 A-t mér rá a mérőműszerem ( Mastech M-830B ) . Lenne viszont még1 kérdésem.
Mért van az h a multiméter viszonylag pontosan megméri a töltőt, de az elemekre sokszor 5, meg 7 A-s értékeket mond. Persze, h ha hagyom rajta kb 1 percet h mérhesse, akkor folyamatosan azt látom, h esnek az értékek.
-
csakb
őstag
Tőlünk nyugatabbra is olyan 5 EUR + postáért van 2 db. Ha ennél olcsóbban látsz valahol, az gyanús.
Itt van pár találat:
http://www.argep.hu/trend/SANY/Sanyo-Eneloop-AAA.html
Az Akkucenternél 700 Ft darabja, van személyes átvétel Bp-en, de nem tudom kiféle-miféle ez a cég.
-
csiga8
senior tag
Az én gépembe Ni-Cd akku kell, gyárilag 1,3 Ah, de a gyakorlatban kimérve ( Imax-B6) csak 550-600 mAh-k voltak. Töltőm automata gyorstöltő. Ha jól tévedek a Ni-Cd és a Ni-Mh akku töltési karakterisztikája nagyban nem különbözik, ha esetleg van Ni-Mh akku elfekvőben, de a Ni-Cd jobb..
A Li-ion akku nagyon jó, de ahhoz külön töltő kellene, a merőben más töltési karakterisztika miatt.
A szerszámgép akku felújítók a Realpower akkukat adják ( 1,3 Ah, ill. 2.0 Ah ) a netes keresésem eredménye szerint. Itt egy darab 18V akku kerül annyiba, mint az egész gépem.
Realpower márkájú akkut viszont ebay-en nem találtam.... -
Ádyka
őstag
Na pont ezért marketing. Nincs az az akku ami a legideálisabb körülmények között is akár 10 évet is kibírjon, nemhogy 20-at. Ezt te sem írhattad le komolyan.
Van egy olyan érzésem, hogy soha senki nem fogja ezt kitapasztalni, és valójában semmi különbség nincs a régi és az új között. Attól persze még mindkettő jó.Már megfigyelhető, hogy minden neves gyártó kb 4 évente, új csomagolásba rakja mind a pakkokat, mind a cellákat, miközben kb tökugyanaz, vagy kicsivel jobb / gyengébb minőség kerül piacra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest