- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamyka
senior tag
Jut eszembe!!
Van nekem itthon egy cr 2032 nevű/tipusú elem ez tényleg elem mert nem tölthető, és az van még ráírva hogy 3 V gondolom 3 voltos és az van még ráírva hogy líthium
engem az érdekelne hogy létezik-e akkuban ami tölthető ? ha igen akkor kérek szépen linkeket és hogy milyen töltőt ajánlotok hozzá hogyan kell tölteni köszi előre is
mibe használom ? mérlegbe
ui : ha nincs akkuban akkor mivel tudom kiváltani ? természetesen akku legyen
pl: szemeztem ezzel : [link] na pont nem az a cr 2032 szerintetek jó lenne helyettesítőnek ??
-
Kernel
nagyúr
Izzóval kockázatos kisütni, mert arról törvényszerűen megfeledkezik az ember és akkor kisül 0 V-ra. A 9 V-os akkutelep névleges feszültsége 8,4 V vagyis 7 db soros cellából áll. Ebből adódóan 7 x 0,9 = 6,3 V-ig kellene kisütni normális esetben.
De például az általam multiméterben használt akkuk is túlmerülnek kicsit, mire a műszer kijelzi az alacsony tápot. Ettől függetlenül nem szokott vele gondom lenni, és nem kell az egésznek különösebb feneket keríteni.
Egyszerűen csak használom, amíg lemerül a műszerben, utána 1 napig töltöm (nem túlhevítve, sőt ezalatt csak alig észrevehetően langyos). Évek óta így megy.
-
Kernel
nagyúr
9 V-os akku processzoros figyelése olyan külön áramkört igényelne, ami megdrágítaná a szerkezetet, ezért ilyen töltőkből általában mellőzik. De ezekhez általában nem is fontos.
Nem véletlenül említettem többször is a melegedés kérdését. Ni-MH akkuk minden további nélkül rajta hagyhatók a töltőn 14-24 óráig is, amennyiben a töltőáram legfeljebb a kapacitás tizede és különösebb melegedést nem észlelünk. (Illetve normális esetben egyik a másikból fakad.)
Tehát ilyen esetben nem fontos aggódva figyelni az órát sem. A minimális idő legyen meg, de maradhat rajta utána is.
Vagy komolyabb igények esetén: [link]
Mint a linken látszik, még 9 V-os Li-ion akku is beszerezhető, töltővel együtt.
-
TeeJay
félisten
vigyázz mert 9V töltést neked kell figyelni. ami nekem volt Ansmann töltő ott is meg volt adva hogy ha jó emlékszem 50mA-al tölti fixen és nem áll le utána. tehát neked kell kiszámolni hány órát hagyd rajta és a lámpa csak azt jelzi hogy töltés folyik.
kétlem hogy ez az olcsó töltő procival figyelné a 9V-os akkukat... -
Kernel
nagyúr
Csak emiatt én nem pártolnék el az IPC-től.
9 V-os akkuhoz megfelel valamelyik olcsó kínai töltő is, amin 14-24 óráig rajta lehet hagyni (ha nem melegszik túlzottan) és tökéletesen elvégzi a dolgát.
Például multiméterekbe használok ilyet (szintén a legolcsóbb kínai akku), 12 V tápról töltöm, egy 22 ohmos ellenálláson keresztül, 24 óráig. Így melegedés alig érzékelhető, évek óta funkcionál. A 600 mAh bizonyára hazugság rajta, de attól még a célnak megfelel.
-
TeeJay
félisten
" Viszont szénmonoxid érzékelő, bébiőr 9V akkukat használ. Azokat pedig az IPC nem tudja tölteni ha jól tudom."
de ha sosem használtál még 9V-os akkut akkor miért tart vissza az IPC megvásárlása ha úgysem töltenél vele ilyet? megérteném ha nem IPC-t választod mert van 2 tucat 9V-os akkud és azzal nem tudnád tölteni
de akkor itt ezek szerint szó sincs erről... -
TeeJay
félisten
az elemek merülnek ki? az akku meg tovább bírja?
fura ez nekem
én 2 darab 9V-os akkut vettem eddig és mikroportba használtuk hétvégente templomban
de úgy tapasztaltam hogy míg egy tartós elemmel 1-2hónapot is kibírt az akkuval 1-2hetet max viszont ugye mivel az akkut jó sokszor lehet tölteni inkább mégis azt vettünk és 2hetente töltöttük.más
IPC-ben meglett az első kör töltés utáni kisütés a Tronic AAA akkura
730-775-720-681mAh az eredmény
kíváncsi vagyok mennyivel fog javulni ez de pl jó hogy 8darabot vettem mert itt ezek közül az 1-3 rekeszben lévőt használnám párban egy készülékben a 2-4-et meg össze se tenném majdnem 100mAh eltérés van köztük... remélem sikerül majd 8-ból 4párt összehozni
mindenesetre már jobbak mint a Panasonic és Yuasa akkuim amik 500mAh-t sem érik elmegjegyzés hogy a notebook egeremben kettő darab Eneloop AAA akku van és azt 250/500-al szoktam nyomni de 10mAh van max köztük eltérés
és mindkettő 800+ mAh-t tud gyakorlatban
-
Ha heti 300 képnél többet csinálsz akkor a 2500mAh Eneloop a jó választás neked.
Ha kevesebbet, akkor a 2000mAh a jó.
A greener living úgyan olyan sz@r mint az energrizer.
e-digital-nál vagy hasonló helyeken biztos nem kapsz hamisítványt.Ez eneloop nagyságrendekkel jobb mint a hagyományos Ni-mh.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Glo cigaretta
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Konteó topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- PlayStation 5
- Battlefield 7
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest