- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
donki
senior tag
válasz
albiosz #9758 üzenetére
Vannak multik Magyarországon, akik Kinnarps-ot használnak, és dolgoztam is ilyennél, elégedett voltam a székkel. Amúgy sok rész cserélhető rajta külön-külön, alkatrészek is vannak hozzá.
De az otthoni használatban nem vált be. Ami a karfát illeti, a kemény karfán van valamilyen puha hab és azt elfedi valamilyen műanyag réteg, az egyszerűség kedvéért azt mondtam rá, hogy műbőr.@LLKobe:
Erre a műbőrre ne menjünk rá, fogalmam sincs milyen anyag, a lényeg, hogy tönkrement rajta. Azt mondjuk nem említettem, pedig lényeges, hogy garanciálisan cserélik, ez mindenképpen mellettük szól. Meg az is, hogy lehet cserealkatrészt rendelni. Tehát ha valaki úgy gondolkodik, hogy vesz egy drága széket, és mondjuk két évente kicseréli rajta a kartámaszt vagy kereket vagy ami tönkrement, az tulajdonképpen egy racionális döntés lehet. -
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
albiosz #9067 üzenetére
Amúgy ha már innen és új, akkor a [Rim Flexi] mennyire lehet jó?
-
fpatrik17
senior tag
válasz
albiosz #8424 üzenetére
Örök hála, így már meg is lett!
Tényleg valami régebbi szériás Haworth ComfortoSzerinted milyen irányba lenne érdemes nézelődni, ha felfele szeretnék váltani? Típusok és kb. árkategória érdekelne, ami valamivel e felett van. Jól sejtem, hogy ha érdemi javulást szeretnék, akkor az 200-300+os kategória?
-
albiosz
őstag
válasz
albiosz #7083 üzenetére
Sziasztok!
Az irodai vonallal szimpatizálóknak adnék némi infot a saját tapasztalataim alapján. Nem én találtam fel a spanyolviaszt, de hátha valakinek hasznos lehet.
Az offot csak úgy leírtam, ha valakit érdekel, hasznosnak vélt infok onban.
Tehát szerettem volna egy jó széket home office-ra, de nem akartam elszállt áron vásárolni. Egy Jysk Billumot (máshol más néven is kapható hasonló vagy akár ugyanez) vettünk vagy 8 éve csak hogy legyen. Heti 1-2 órára ez megfelelő volt, de HO-ra már alkalmatlan.
Heves guglizás után eljutottam az ergonómikus, szinkronmechanikás stb. kifejezésekig. A bemutatótermek közül az Irodabutik tűnt szimpatikusnak és ők még némileg munkaidő barátok is, mert 6-ig nyitva vannak. Arra jutottam, hogy veszek egy Emagra X8 Yoga típusú csodát, ha élőben is megvan a kémia. Így a korábbi 100e keretet kicsit kitoltam képzeletben, mert ez alu csillagtalppal meg mindennel már 130e-t kóstál. Az mondjuk szerintem totál gáz, hogy 100e környékén még azzal sz@roznak a gyártók, hogy alapból csak műanyag talp van és görgőből se kapsz bármilyet.
Egy hideg délután tehát ellátogattam az Irodabutik bemutatótermébe és arra jutottam, hogy ezek a lányok-fiúk nagyon jók a marketingben, de sajnos élőben hatalmas csalódás volt szinte minden. Egy hölgy próbált foglalkozni a potenciális vásárlókkal, de elég kevés sikerrel. Az alap kérdésekre (jó-e így az ülőpozícióm, hogy állítsak 1-1 funkciót a csodákon stb.) nem igazán tudott válaszolni és a netes infokkal ellentétben (minden Emagra kipróbálható) X8 nem is volt nekik, de megnyugtatott (?), hogy az egy nőies szék, nekem X5 kéne. Ez már 142e sima ülőlappal vagy 165e hálós, állítható ülőlappal. Kérdeztem, hogy a fejtámlát hogy lehet állítani, a válasz az volt, hogy üssek rá egy jó nagyot és akkor lejjebb megy. Az állítható ülőlapos modellnél pedig ráüléskor magától mozgott az ülőlap, megjegyzésemre közölte az eladó, hogy kiszereltek belőle valamit, mert nagyon nehéz volt állítgatni. Na most 140/160K-t ilyen hibák mellett azért nem szívesen adnék ki. Az állítási lehetőségektől és a kényelemtől se voltam elájulva, így elengedtem őket. Hiába az 5 év gari és ergonómia.
Sajnos böngészés közben azt éreztem, hogy a nagy HO lázban olyan szereplők is megjelentek a piacon, akik arra nem feltétlen érdemesek. Itt most nem az Emagrara gondolok, bár ők meg az ügyes (egyébként működő) marketinggel tudnak túlárazott portékát eladni.
Korábban is kacérkodtam azzal, hogy az irodából megismert tradicionálisan irodabútort gyártó márkákból kellene szerezni itthonra is, de az ár elrettentett. Steelcase és Herman Miller volt egy régebbi munkáltatómnál, de ezekből még a refurbished se túl költséghatékony és sokszor a német/osztrák darabokat vagy még távolabbi országokból valókat idejuttatni nem biztos, hogy megérné. Viszont főleg a Steelcase-nek óriási használt kínálata van itthon. Az alábbi kereskedőket találtam, akik figyelemre méltók lehetnek, kínálatuk folyamatosan változik:
- Irodabútor féláron: tököli és gödöllői üzletük van. Érdemes elmenni nézelődni, mert 1-1 típusból több darab van és szórhat az állapot. Tökölön van most Steelcase Let's B, amit kb. 32K-ért el lehet hozni, én is ilyet vásároltam, kvázi újszerű és volt még belőle kék és piros is. Másfajta, kopottabb kárpittal 25-ért is van: [link] Tökölön csak 1, de Gödöllőn van egy csomó Nowy Styl minden földi jóval.
- Multibútor: újpesti üzlet. Új és használt székek. Van itt is szép állapotú Steelcase Let's B picit drágábban vagy Steelcase Think, de sok más típus is.
- Blue: Steelcase forgalmazó, de használt portékák is vannak. Ma jött készletértesítő, hogy volt Herman Miller Celle 65-ért: [link] El is vitték azóta, ajándék ennyiért. Érdemes készletértesítőt beállítani a szimpatikus darabokra, mert töltögetik a készletet néha.Szerintem ezekből bármelyik jó vétel lehet és kényelemben, ergonómiában, állíthatóságban akár még túl is mutathat egy új, drágább, ugyanakkor noname darabon.
Ezeken kívül a német/osztrák ebay-en refurbished Steelcase vagy Herman Millerek is vannak, ha valakinek felújított a cél. Persze a Hardverapró, Vakera, Dzsófogás, Fácse Market nézegetését is javaslom, felbukkanhatnak kincsek időnként. Akár -ahol lehet- a megfelelő kulcsszavakra értesítés kérést állítsatok! Sok sikert!
-
nyunyu
félisten
válasz
albiosz #7097 üzenetére
Ez a Noble hero egyébként szinronmechanikás?
Nem változik a háttámla és az ülőlap beállított szöge hintázáskor a Heron, egyben billennek hátra.
Szinkronmechanikás székeken a háttámla gyorsabban billen hátra, mint az ülőlap, folyamatosan változna a bezárt szögük.
Háttámla dőlésszöget állító mechanizmust hangolhatták volna kevésbé agresszívra a Heron, most lehet választani, hogy vagy az ujjaidat tépi le az állító kar, vagy tarkónvág a támlával.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
albiosz #7083 üzenetére
Én neked is csak azt tudom ajánlani, hogy elsődleges az ergonómia legyen a székben (állíthatóság elméletileg fontos, de gyakorlatilag, ha véletlenül pont a te formádra van öntve, akkor minek állítani, érted :P), második a minőség / tartósság. Dizájn halál mindegy szerintem.
Egy nagyon fontos aspektust nem említettél : mennyit szánnál rá? Illetve csak újat szeretnél vagy használt is játszik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Starlink
- Kés topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- BestBuy ruhás topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest