Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lancia75
üzenetére
Elvesztettem a fonalat. Szerintem, szedd le a Mist -et (https://github.com/ninxsoft/Mist), ebben, ha kiveszed a pipat, a csak kompatibilis verziok elol, akkor megjelenik az osszes macOS verzio, amit jelenleg le lehet tolteni az Appletol. Ezzel le tudod tolteni/el tudod kesziteni a telepito appot, amit be is tud rakni az Applications Folderbe.
-
cigam
titán
A Sequoia nem kezeli jól a DELL monitorom színprofilját:
Ha visszapörgetem az OS DELL P2419H profiljára, normalizálódik a helyzet. Mi változott, hogyan lehetne megoldani hogy a kalibrált profilt használja? -
Parson
addikt
válasz
lancia75
üzenetére
Az 'érthetö leírás' elég szubjektív kifejezés...
Tessék ugyanaz magyarul, hátha így könnyebb:
https://support.apple.com/hu-hu/101578 -
lancia75
tag
Sziasztok.
A legújabb sequioa rendszer alatt, hogy lehet boot usb-t készíteni egy régebbi MacBook-hoz? osx el Capitan kellene. -
Senator
aktív tag
M4 tulajok közül tapasztal valaki ilyen problémát?
[M4 Mac mini - Buzzing/Vibration sound] -
Alex91
félisten
[link] , Mini M4 Power Button fix
! -
hp16
tag
Sziasztok!
Windows-os Firefox-ból nem sikerül a Mac-esre importálni a könyvjelzőket, beléptem a fiókommal, de a Safariból akarja. Mi a legegyszerübb megoldás?
köszi -
miresz
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Szerintem senki sem kíváncsi erre a kínlódásra itt!
-
válasz
kivlov
üzenetére
"Egy SSD élettartama ha nonstop azaz 0-24 ben írsz rá, akkor is kb 10-15 év"
Ezt írtad. Átlagfelhasználás mint szó nem is szerepelt a hozzászólásodban. Kínos, hogy nem tudsz 1 hétre visszamenőleg hsz-t szerkeszteni, mi?
Szóval hülyeséget állítasz arrogáns stílusban, majd rinyálsz ha kijavítanak meg a másik matek tudását firtatod, aztán meg letagadod, hogy te nem is azt írtad.
A 0-24 fut a torrent meg az FTP szerver az nem "0-24 ben írsz rá". Ha csak seedelsz, az FTP-ről meg csak letöltesz az akár 0 írás is lehet hiába a 0-24 üzem. Üzemóra nem egyenlő az írással. Ha az előbbire gondolsz, ne írd az utóbbit. Ha pedig sokaknak gondja van az értelmezéssel itt szerinted, akkor lehet az "Ön gépében van a hiba", de gondolom az egó nem engedi, hogy ez akár csak felmerüljön. -
cigam
titán
válasz
balage25
üzenetére
??? 2021 januárjától él ez a sávos jótállás, vagyis ha 2023-ban több mint 250e-ért vetted, akkor igen.
2024 júniusától pedig tartós fogyasztási cikkek esetén megszűnt az 1 év jótállás, minimum 2 év jótállást kell biztosítani.
- 10.000 és 250.000 ft közötti termékek esetén 2 év
- 250.000 Ft feletti termékek esetén 3 év
jótállást kell vállalni -
Senator
aktív tag
Shiaszgok! Ha az itthoni apple online storebol rendelek M4 Minit arra Magyar jogszabaly szerint 3 ev a garancia vagy 1 es kell venni applecaret? Amit talalgam infot abbol nekem az jott le, hogy 1 ev ami fura... koszi a helpet elore is.
-
kivlov
aktív tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Hát nem én mondtam....

Te csak végletekben tudsz számolni erre értettem...
Ki ír 1500MB/s-el 0-24 ben? még egy szerver sem...de Te ezt is jobban tudod tuti...
Átlagfelhasználást írtam...a 0-24 ben annyit tesz nem kapcsolod ki a gépedet...
Nekem több db 10 évesnél is régebbi SSD-m megy több mint 10 éve 0-24-ben FTP és torrent kliensként és köszönik jól vannak hiba nélkül, ja tudom ez a te világodban nem létezik bocs ha másnál ez megy...
Az ész érv nem arrogancia csak annak aki nem érti...
Értelmezés nem megy még most sem..sebaj...itt nem vagy egyedül vigasztaljon...
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dobobazsi
üzenetére
FYI:
4K@144Hz does works on M1 Mac with Thunderbolt/USB4 Cable
https://www.reddit.com/r/mac/comments/umhbri/4k144hz_does_works_on_m1_mac_with_thunderboltusb4/ -
Dobobazsi
csendes újonc
Sziasztok!
Mac mini M2 alapmodellből elő lehet csalni 120 (vagy magasabb) hertzes képfrissítést? -
alba-regia
aktív tag
Nálam először dec. 13-17. volt. Most 9., státusza: szállítva. DHL nyomkövetésnél ez szerepel: "A feladó már elkészítette a fuvarlevelet, viszont a küldeményt még nem adta át a DHL-nek. ...Feladási hely Service Area : PRAGUE - CZECH REPUBLIC"
Korábban volt itt szó a DAC-ról. Nekem az volt a problémám MAC Mini M1-nél, hogy mikrofont és erősítőt is rá akartam kötni. Ha ezt külső UAD hangkártyával tettem meg, a hangerő gombok nem működtek (korábban használtam erre valami programot, de valami miatt ezt nem szerettem). Szerintem meg lehet oldani Y jack elosztóval is (talán MediaMarktban 1.500 Ft körül láttam). Végül úgy oldottam meg, hogy hátra bedugtam egy USB C - 3,5 jack átalakítót (Apple oldaláról kb. 4.500 Ft szállítással) - ez megy az erősítőbe, a jack csatlakozóba pedig egy lavalier mikrofon. -
Hovi
aktív tag
válasz
alba-regia
üzenetére
Nekem szerdai rendelés. Rendeléskor dec 12 volt kiírva. Másnap már 17. Most is. Ja és feldolgozás alatt a státusza.
-
lockdown90
senior tag
válasz
alba-regia
üzenetére
nálam is így volt, módosult a dátum..
-
válasz
Parson
üzenetére
Az M3 Air mellé vettem, hogy ne kelljen állandóan a kijelzőre dugdosnom, illetve mivel asztali gép kell legtöbbet, az akku is jobban bírja így, mint állandóan 100%-ra töltve. Teljesítményben az is elég, azonban a fenti okok miatt is már megérte. Az előző Mini megvolt 6 évig, szerintem, ez is kibírja a következő ötöt.
-
Parson
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Legszívesebben én is azonnal vennék egyet, de nekem egyszerüen fölösleges plusz eszköz lenne jelenleg. Pedig tuti marha jó.
Macbook Air M1-et lecserélni meg nem fogom egyelöre, mert kell a hordozhatóság, és az ereje is egyelöre kiszolgál még böven.
Azon gondolkozom, hogy 4 generációnként éri meg cserélni vagy itt akár 5-6 generációt is érdemes lesz kivárni egy gépcserére... (szintén Macbook Air lenne a következö gép nagyon lightos felhasználásra).
-
zoli62
addikt
Látom, mennyire népszerű lett mostanában a mini.

-
válasz
kivlov
üzenetére
Neeem. Egy komplett idióta vagyok, te meg egy géniusz. Örülünk, hogy itt vagy.
Én ezzel együtt tudok élni, ha így látod a világot...
De attól még az ilyen hülyeségeket, minthogy egy átlagos, fogyasztói piacra szánt SSD élettartama 24/7 folyamatos írással (ha csak 1500 MB/s-el számolok is az napi több, mint 100 TB írás) is 10-15 év, ki fogom javítani. Nem azért, mert élvezném a vitát a hozzád hasonló arroganciával, hanem azért, hogy nehogy valaki más itt elhiggye. -
válasz
ddsteel
üzenetére
Ha minden szukseges lab be van benne kotve, akkor ezt nem nagyon tudjak a kinaiak elrontani. En ebbol vettem mar tobbszor is (legutobb 1.38 USD volt darabja). Amire felakaszthato volt arra felakasztottam (powerbank, kulcskarika, taskaban a belso akaszto), majd a legotbb eszkoz kabelenek a vegere is kotottem belole. Igy mindig keznel van, amikor szukseg lenne ra.
-
kivlov
aktív tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
köszönöm.... látom sem a matek sem az értelmezés nem erősséged...
így nem megyek bele... -
SSJmeszes
senior tag
M4 esetében Lightroomhoz kellhet a 32gb ram, vagy elég lehet a 24gb? Annyit tudok, hogy macbook pro M1 en a 16 gb szépen elfogyott.. Itt M4 esetén nem tudom mi a helyzet.
-
Hovi
aktív tag
Ha már megrendeltem az M4 minit (baaszus mindennap egyre tolódik a szállítás már dec 17-re ígérik csak) mellé tettem egy ilyet is:

Ebbe melemegy a jelenlegi USB A hub-om is. Így prolblem solved. (ja és ez holnap érkezik, ma rendeltem meg) -
miresz
veterán
válasz
titi12
üzenetére
Szerintem a HUB-ba integrált vezérlő. Ahogy olvastam osztozik az összes többi csatlakozón is a vezérlő sebessége. Jobb lenne ha 40 Gbps lenne, de ha nem így is elég nekem.

Krethx: Igen láttam én is hogy van több gyártó is aki csinál hozzá HUB-ot. Ez az első nem is tűnik rossznak! -
válasz
kivlov
üzenetére
Nem teljesen jön át minden ebből a kirohanásból vagy hisztiből, de amire tudok válaszolok:
- 24/7 írás a legstrapabíróbb (adatközpontokba és szerverekbe szánt) SSD-t is kinyírja szerintem max 5 év, a fogyasztói piacra szántakat szerintem 1 éven belül (néhány nap alatt eléred a garanciális TBW értéket a mai írási sebességekkel, ami nem gond, több tízszeresét is bírják jellemzően, de nem több ezerszeresét), szóval szerintem ez erős túlzás amit írsz
- 8-10 évig simán használatban van egy gép a családban nálunk, én használom 5 évig rendesen, utána mehet szülőkhöz netezős gépnek még újabb 5 évig jó lehet, vagy ismerősnek adom el akinél nem szeretném ha meghalna 1 éven belül
- én nem nagyon spóroltam a RAM-on, 24GB van a gépemben, másnak válaszoltam akinek 8 gigás és azzal kapcsolatban gondolkodtunk el ezen
- másik fizetéséhez nem sok közöd van, de szerintem pont a nem munkára, hanem otthoni használatra vett gépeknél fontos a tartósság, mert azokkal nem keresel pénzt csak kiadsz értük (nálunk pl. munkahelyen 3 évente cserélik a gépeket, mert munkaeszközök és elhanyagolható költség a szoftverfejlesztők 3 évnyi bérköltségeihez képest, és ami a legjobb, nem nekem kell kifizetni az itthoni gépemmel ellentétben) -
válasz
lockdown90
üzenetére
Még 2020-ban vettem, azóta is hibátlan: LG 38WK95C
-
devil-k
nagyúr
válasz
lockdown90
üzenetére
Ez engem is érdekelne.
-
Krethx
aktív tag
válasz
miresz
üzenetére
Én is ezt várom amúgy.
Van még pár.
https://www.youtube.com/watch?v=EW6SakiSdXUEz sem rossz. Ezt itt az eggyik fórumtárs linkelte.

RayCue New M4/2024 Mac Mini Hub & Stand with NVMe/ M.2 SATA SSD Enclosure for All New Mac Mini M4/M4Pro -
kivlov
aktív tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Egy SSD élettartama ha nonstop azaz 0-24 ben írsz rá, akkor is kb 10-15 év, meséljetek melyik gépetek van meg ennyi ideig?
Gondolom Ti mind akik a RAM-on spóroltok, mert "drága" Ti mind több terrabájtos komoly stúdió filmeket vágtok milliós fizetésekért, egy 8GB-os gépen azon aggódva, hogy jaj mi lesz ha.... ugye?
-
válasz
Godfather
üzenetére
Ez egy LG 38-as UltraWide monitor, ami nekem nem akarja a magyarok istenét. Igaz, Thunderbolt kábellel csatlakoztattam, nem HDMI-vel, mert így egy madzagon meg van oldva minden (a monitort használom USB HUB-ként). Holnap majd megnézem, vagy egy TB-DP és egy HDMI kábelem is. Letesztelem, hátha...
-
Hovi
aktív tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Az anyja! De ez az. Nagyon köszi.
Akkor ez is mehet USB-C-n. Meg a philips is. Marad a kamera meg a mic. Azt meg bármilyen hub elviszi. Meg a pendrive-ok. Kell a hub na. -
-Skylake-
addikt
ezzel az a baj, hogy (lenyegeben - es itt leginkabb az eszkozon "csusztatasra" (swipe) mint funkciora gondolok) ugyan ezt tudja egy streamdeck, ugyan ennyi penzert is kb, csak az mar sulyos evek ota a piacon van, van mogotte support meg community. emogott meg nincsen. en nem latom ennek a cuccnak a piacat.
-
"A HDD az valami ismeretlen csati a HDD oldalán..."
Nekem a Samsung S2 külső HDD-men egy elsőre ismeretlen, de egyébként full szabványos csatlakozó volt. Nem ilyen a tiéd is?
USB-C <-> Micro USB-B 3.2 Gen 1 -
cigam
titán
[Flexbar] Érdekes koncepció, és nem csak mobil gépek használhatják. Sőt!
-
miresz
veterán
Hmm, eddig én sem néztem a swap-ot soha. (mert nagyon nem is érdekel, hogy swap-el, ha így jól működik, eddig még sosem éreztem kevésnek a memóriát) Az viszont érdekes, hogy a memória el sem fogy, de swap-el.

Amúgy amíg nem lesz normális stand amin van USB-A is és M.2 SSd foglalat addig marad nálam is marad az M1. A jack-et meg véleményem szerint marha baromság volt előre rakni.
Más. Akinek már van M4-es minije terhelés alatt hallani a ventillátort? Mert az M1 full néma, és ha az hangos akkor nem is kell.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
lockdown90
üzenetére
Jaa igen, igen persze.
Ha mást nem is, de akkor annyit mondjatok, hogy erre a célra kell a Pro vagy elég a síma M4?
Meg annyi, hogy hol érdemes összerakni konfigot, ahol belátható időn belül meg is kapom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

!
, elküldenek a …

Vezetéken csak a monitor van rádugva USB C-n, semmi más. Persze megértem a dolgot, de véleményem szerint az M1-es MacMini-nek jobb a csatlakozó elrendezése.