- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
Sidorovich #43449 üzenetére
Ezek a retina/non-retina ajánlások nekem olyanok, mint anno a '3,5" kijelző az ideális telefonméret' mantra volt...
Inkább leülök a monitor elé, babrálom a beállításokat és eldöntöm magamnak, hogy pl. a 32" 4K kijelzőn jó-e nekem a 1440p skálázott felbontás.Hint: igen. Mert 1080 skálázottban minden qrva nagy, natív 4k-ban meg minden légypiszok.
-
Dudee
senior tag
válasz
Lehet hülyeséget kérdezek, de ha egy 4k monitort 2160 as natív felbontás mellett 1440p skálázott jellel hajtjuk, akkor nem használjuk ki a teljes felbontását, ugye?
tehát egy 4k-s videó minden sora nem fog megjelenni?vagy ez vhogy csak az UI elemekre vonatkozik ilyenkor?
köszi
-
Alex91
félisten
válasz
[link] , en ezt tettem fel, akkor imho mukodni fog a billrol vezerles…
-
Parson
addikt
válasz
Sidorovich #43010 üzenetére
Végülis ha vmi adott technikai és humán igényt kiszolgál, akkor lehet az akár pl egy sokol rádió is...
Nem vagyunk egyformák, és ezt kell megérteni és elfogadni végeredményben.
De ez ugyanúgy emlékeztetö nekem is, mert én is el szoktam felejteni, mikor pl nem értem, hogy az öseimnek miért elég egyik-másik ösrégi megoldás. -
scdlsc
senior tag
válasz
Sidorovich #43039 üzenetére
Lehet találni, de minek, ha van egy amúgy működőképes gép. Mac OS 10.15-re és felette van támogatott Firefox. Nálam egy 24-es iMac van a hálószobában az ágy végénél. 2,66 GHz Core 2 Duo + 4 GB 1067 MHz DDR3 memória + 128 GB SSD. Volt rajta korábban Catalina, most Monterey fut rajta. Youtube + Full HD mkv gond nélkül megy rajta. Vehettem volna valami TV-t oda meg hozzá valami okosítót, de minek. Wifin elérem és nem kellett költenem egy forintot sem. A 60 cm-es képátló meg oda nekem elég. Ez az A1278-as MacBook arra jó, hogy a teraszon kávé mellett vagy a kanapén átfusd a híreket, vagy a tábortűz mellé youtube diszkózni. Az akkuja szétszedés nélkül cserélhető. Ha van és működik, akkor szerintem érdemes beléjük életet lehellni.
-
lancia75
tag
válasz
Egy nagyon jó barátomé a gép. Kint Angliában használja. Net+film.
Sokat segített, mióta rokkant vagyok. A pontos típust nem tudom.
core duo proci, 2x1giga ram.13-as kijelző.
Egy2008-as MacBook osx lion volt rajta.
Azért foglalkozom vele, mert segíteni szeretnék.
A régi hdd-t cserélném Ssd-re. -
scdlsc
senior tag
válasz
Mert nem mindenkinek futja új vagy újabb gépre. Mert az a gép is használható még. Nálam például van egy 24-es 2009-es iMac is és Monterey van feltelepítve rá. Arra amire használom, arra tökéletes.
-
miresz
veterán
válasz
Sidorovich #42967 üzenetére
Szerintem senki sem kíváncsi erre a kínlódásra itt!
-
kivlov
aktív tag
válasz
Sidorovich #42933 üzenetére
Hát nem én mondtam....
Te csak végletekben tudsz számolni erre értettem...
Ki ír 1500MB/s-el 0-24 ben? még egy szerver sem...de Te ezt is jobban tudod tuti...
Átlagfelhasználást írtam...a 0-24 ben annyit tesz nem kapcsolod ki a gépedet...
Nekem több db 10 évesnél is régebbi SSD-m megy több mint 10 éve 0-24-ben FTP és torrent kliensként és köszönik jól vannak hiba nélkül, ja tudom ez a te világodban nem létezik bocs ha másnál ez megy...
Az ész érv nem arrogancia csak annak aki nem érti...
Értelmezés nem megy még most sem..sebaj...itt nem vagy egyedül vigasztaljon... -
kivlov
aktív tag
válasz
Sidorovich #42923 üzenetére
köszönöm.... látom sem a matek sem az értelmezés nem erősséged...
így nem megyek bele... -
kivlov
aktív tag
válasz
Sidorovich #42863 üzenetére
Egy SSD élettartama ha nonstop azaz 0-24 ben írsz rá, akkor is kb 10-15 év, meséljetek melyik gépetek van meg ennyi ideig?
Gondolom Ti mind akik a RAM-on spóroltok, mert "drága" Ti mind több terrabájtos komoly stúdió filmeket vágtok milliós fizetésekért, egy 8GB-os gépen azon aggódva, hogy jaj mi lesz ha.... ugye? -
Hovi
aktív tag
válasz
Sidorovich #42909 üzenetére
Az anyja! De ez az. Nagyon köszi.
Akkor ez is mehet USB-C-n. Meg a philips is. Marad a kamera meg a mic. Azt meg bármilyen hub elviszi. Meg a pendrive-ok. Kell a hub na. -
Hovi
aktív tag
válasz
Sidorovich #42894 üzenetére
Jogos az érv. A Philips SSD-m SSD oldali csatija mondjuk usb c, így az valszeg menni fog. A HDD az valami ismeretlen csati a HDD oldalán... De még mindig ott a kamera és a mikrofon. Így csak kell egy HUB.
-
Parson
addikt
válasz
Sidorovich #42894 üzenetére
Mikorra várható egy újabb 'USB-D' ?
(Ha már létezik ilyen név alatt vmi, akkor bocsi, nem a neve a lényeg, hanem hogy USB-C-t követö generációra gondolok.)
-
cigam
titán
válasz
Hol a swap?
-
lockdown90
senior tag
válasz
nagyon jó kérdés
mire gondolsz? swap-re?
-
Hovi
aktív tag
válasz
Arra azért kíváncsi leszek hosszútávon, hogy az SSD hogy fogja ezt bírni.
Igen, ez az egy aggaszt engem is.
-
gabeunit
tag
válasz
Sidorovich #42787 üzenetére
ÚÚÚ köszönöm szépen.
Nagyja már megvan, csak a kurv@ kacsacsőr nem akar összejönni Generikusoknál...
(Meg kell néznem, hogy az intellij- idea-ban van, e hotkey az option+shit+x-re mert nekem az kilép az összes megnyitott classból.)
-
Hovi
aktív tag
válasz
Sidorovich #42764 üzenetére
-
Alex91
félisten
válasz
Sidorovich #42482 üzenetére
Most vettem egy ilyet: [link] LG UltraFine 27UP85NP-W
Felepites: az allvany fembol van, a tobbi muanyag. Bazi nagy kulso tap. A kijelzo relative vekony. Doles, magassag, pivot allithato. Talp annyira nem tetszik, de majd megszokom
.
Kepminoseg: egy iMac 21,5 4k 2017-hez viszonyitom. Fenyerosseget leveve kb. hozza az iMac szintjet. HDR-t automatikusan benyomta ahogy osszekotottem usb-c-n, en meg kikapcsoltam egybol a HDR-t
. Betekintesi szogei kisse gyengebbek, mint az iMac kijelzojenek. Nekem meg fog felelni, 2650x1440-re allitva a felbontast az en szememnek megfelelo a kep. 60 Hz-et tud, tehat nem gamer monitor
.
Hang: gondoltam, hogy nem lesz nagy szam, de az iMac hangszoroi hi-fi minoseguek ehhez kepest
. Szoval nagy elmenyre nem erdemes szamitani tole, de legalabb szol…
Az USB hubot meg nem probaltam, de van rajta ket usb 3.0 is.
Szoval ennyi penzert ezt kapni, de ha mar 200k folott koltenek monitorra, akkor inkabb egy iMac-et vennek…
-
Parson
addikt
válasz
Sidorovich #42482 üzenetére
Igen, én pl Samsung 28" 4K UHD monitort (LU28R554UQRXZG) használok - 1440p-s skálázással.
Most látom csak a MM-ban most a 3 évvel ezelötti ár helyett 3x(!)-os áron van. De jó, hogy akkor bevásároltam belöle 2-öt is (darabját anno 249 EUR-ért)... -
Parson
addikt
válasz
Sidorovich #42480 üzenetére
4K UHD monitort kell venni és 1440p-ben skálázva használni. Az eredmény jobb így (ebben a két esetben), mint a 1440p-s monitor natív értéken (1440p) skálázva. Többször volt ez korábban téma.
Amúgy meg egyéni tolerancia-függö, mint minden. -
Sidorovich
senior tag
válasz
Sidorovich #42479 üzenetére
Nekem is lenne egy kérdésem. Szüleim netezős Mac Minijéhez keresek külső monitort, lehetőleg max 100-120 ezer forintig. Jól tudom, hogy Machez általánosan ideális a 110 vagy 220 körüli PPI?
Tehát egy bármilyen mondjuk 1440p 27 colos monitor jó lehet?
Nincsenek extra igények, beépített hangszóró és az állítható magasság/dőlésszög előny, meg a normális kontraszt és képminőség (IPS vagy VA panel), de ennyi. Illetve talpból a szélesen szétágazó lábak helyett a inkább a középen levő talp az ideális az íróasztaluk kialakítása miatt.
Van esetleg ajánlásotok? -
kkp900
senior tag
válasz
Sidorovich #42427 üzenetére
Köszönöm neked a választ.
-
kkp900
senior tag
válasz
Sidorovich #42413 üzenetére
Köszi szépen ,de a Mac Mini az Air-rel van egy ligába legalábbis eddig úgy volt. A Pros Mac Mini meg a Prokkal. De mivel az apple is írja akkor működnie is kell majd. Most megvárom januárban szerintem már le is lesz árazva egy két helyen máskor is így volt mivel a Miniket nem szokták el kapkodni azért..
Skylake neked meg köszönöm ,csak mivel érdekel ez a gyorsaság téma rákerestem a Youtubon és ott aki feltette a tesztet annak sokkal kevesebb voltak az értékei. Ezért kérdeztem ,hogy a tied e, vagy csak a netről egy fotó. A 2000/3000 az már azért tökéletes lenne amilyen a tied is . De amúgy mondjátok már meg ,hogy miért ilyen lasssúak ezek most komolyan? Mikor a 2280-asok 50 ezerért 1 TB 5000/5000 eket tudnak simán kb. Erre ezek meg ilyen kis fosok kb egy Samsung külső M.2-es SSD is tudja majdnem ezeket. Mondjuk az is gáz ,hogy ez a legújabb gépe az applenek,és nem tudja kezelni a az USB 3.2.2 .2-es szabványt így csak a felét tudják a külső ssd-k. Ergo a T9-est néztem ki és nem tudja kihozni a 2000/2000-est amit tud gyárilag ,mert a Macekek nem tudják kezelni.
Vagy rosszul tudom és ezek már tudják? Ezzel a Thunderbolt 4-5 szabványaival alig van rá értelmes külső ház amit meg lehet fizetni még. Közben meg az USB 4-es szabványt se fogja kezelni szerintem..Ahogy ezt az 3.2.2.2-eset se csak 1000-ig . Akkor meg sajnos minek vegye meg az ember mondjuk a T9-es Samut. -
kkp900
senior tag
válasz
Sidorovich #42380 üzenetére
Igen arra gondoltam én is a 4K 120 hz-re. És az alap minire , ha rendelt valaki olyat itt. Jó hát az egy erőmű amit vettél az tudja persze ....
-
margithid
veterán
válasz
Sidorovich #41625 üzenetére
Szerintem is a jövőben a ram lesz a szűk keresztmetszet.
Procibol nekem is elég lenne 2-3 éves is,meg tarhelybol is 120 GB.
De ram jó volna 16 GB. -
scdlsc
senior tag
válasz
Sidorovich #41625 üzenetére
Tényleg! A 8 gigás MacBook Pro.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sidorovich #41360 üzenetére
Normális dolog, főleg ha picit látni csak. Gyakorlatilag mindig villan, mert ugye hirtelen megkapja az a fogyasztó az áramellátást, de van amikor annyira minimálisan hogy észre se veszed. Ha nem melegszik (pl üresen, eszköz nélkül az adapter, azaz tötőfej) akkor minden rendben. Azonban ha úgy is melegszik akkor nem jó a kontakt, de nem hiszem hogy egy APC elosztónál ilyen gond lenne.
-
válasz
Sidorovich #39243 üzenetére
Így értem, akkor van még benne tartalék
-
válasz
Sidorovich #39230 üzenetére
Mac mini m2 pro verziót használsz?
-
válasz
Sidorovich #39230 üzenetére
Ha én lennék most monitorkeresésben, egy 42 colos tévé azért már túl nagy lenne (nekem!!!). Konkrétan nagyobb, mint az egyik családtag (aki idős lévén a napjai nagy részét tévézéssel tölti) szobájában lévő, legalább másfé-két méterről nézett öreg és buta Sony LCD-tévénk. El sem tudom képzelni ezt egy munkaasztalon - legalábbis nem az én munkámhoz), aállandóan a fejemet kellene ide-oda mozgassam
-
válasz
Sidorovich #39091 üzenetére
Annál szerintem több. 2009 őszi megjelenésű iMac-et 2018-első negyedévében adtam el (emlékeim szerint Yosemite-vel), és még mentek rá a biztonsági frissítések (8 és fél évesen). 2017-es iMac-emen aktuális Ventura van fenn (és ugye most lesz 6 éves). A Mac-eknél bőven 8 év után futottak ki a biztonsági frissítések is az eddigi gyakorlat alapján. Ergo: lehet hosszú távon (megjelenéstő számítva akár 9-10 évre is) tervezni velük. Kevés az az ember, aki ennyi ideig valóban használ egy számítástechnikai eszközt Nekem van ugyan még folyamatos használatban 13 és fél éves Time Capsule-om (mindent újan vettem a felsoroltakból), de az ugye nem számítógép.
-
vadkörte
addikt
válasz
Sidorovich #38676 üzenetére
A DisplayLink keretprogramja viccelt meg a napokban. A dokkolón FW-t frissítettem majd pár napig nem használtam a gépet. Indítás után a 2-3. kijelzőt elfelejtette, a fő kijelző - ami a Mini-ből kapja a jelet nem a dokkolóból - pedig átméretezte magát 1024x768-ra az 1920x1200-ról.
az ablakkezelőt pedig chrash-eltette. Addig nem is jött helyre, amíg nem töröltem, majd telepítettem újra a keretprogramot. Azóta - kopp, kopp... - no problem.
#38681 Syl
Ventura alatt sem a BT-szal, sem a Wi-Fi-vel nincs semmi problémám. Mondjuk sokat segít ebben, hogy az első indítás során először a BT-t, majd a Wi-Fi-t kapcsoltam ki, mivel vezetékes perifériákat illetve LAN-t használok -
Syl
nagyúr
válasz
Sidorovich #38679 üzenetére
Az IINA szeret ilyet művelni program bezárásakor. Meg néha az Adobe csomag programjai szívatnak ezzel - szerencsére ritkán.
Inkább a Ventura bluetooth kezelése a halálom. Katasztrófa amiket művel.
-
Ear001
addikt
válasz
Sidorovich #38679 üzenetére
Érdekes. Néha egy-egy program szokott ilyet csinálni, de nem a Safari meg az oprendszer.
-
Ear001
addikt
válasz
Sidorovich #38676 üzenetére
Mi az a crash nálad? Használhatatlanra fagyott? Amúgy nincs.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Sidorovich #38665 üzenetére
Amióta használatba vettem, eddig 3 dolog is crashelt:
- System Settings
- Preview (miközben egy PDF volt megnyitva)
- SafariVenturaval jött a gép, frissítettem 13.2.1-re. Nálatok is vannak ilyenek?
-
vadkörte
addikt
válasz
Sidorovich #38624 üzenetére
Kb. hétfő délutánra tippelném az érkezést.
Nem. Nem alapgépet rendeltem, én is 16/512-es sima M2-t vettem -
RaZroX
addikt
válasz
Sidorovich #38624 üzenetére
Az én rendelésem február 21.
Szintén Mac Mini M2 CTO, annyi különbséggel, hogy én iCentre-ből rendeltem így csak egy nappal az érkezés előtt kapok majd infót arról, hogy jön. Már én is várom, kíváncsi vagyok ez mennyivel lassabb, mint közvetlen az Apple-től. -
vadkörte
addikt
válasz
Sidorovich #38560 üzenetére
"Tegnap rendeltem egy 16/512-es M2 Minit, az előzetes becslésük március 8-10 köré szól."
Február 2-n rendeltem, február 13-15-re jelezték. Február 6-án csomagbontás volttehát 4 nap alatt megfutotta a Shenzen-Kaposvár távot, némi németországi megállóval.
Más1. Timemachine alá mekkora meghajtó ajánlott? Lesz egy feleslegessé váló 120-as SSD-m és sajnálnám kidobni, egy külső házban TM meghajtónak viszont akár jó is lehet. Vagy tévedek?
Más2. Leginkább annak szól a következő pár gondolat aki DELL dokkolóban gondolkodik a gépe továbbfejlesztésében. Szükségem volt a több monitorra - itt a több=3 - amit M1 és M2 architektúrájú gépeken csak DisplayLink kompatibilis dokkolóval lehet megoldani - az M2Pro képes kettőnél több monitort kezelni - vettem is egy DELL D6000 dokkolót, természetesen használtan. Van 1x HDMI, 2x DP, 1+1x3,5", és 5x USB (2+2x USB 3.0 Type-A és 1x 3.0 USB Type-C) valamint 1x LAN kivezetése. Az örömöm akkor lohadt le, amikor a HDMI-n kívül semmi nem működött rajta, Win10-es gépen ellenben nem volt vele probléma. Gyanús volt, hogy a Mini-vel az üzemmód visszajelző LED-je nem fehéren, hanem sárgán világít, mint kb. fél nap kutakodás után kiderült nem vagyok egyedül a problémával. A legtöbb esetben a szoftverfrissítés megoldotta az ilyen jellegű hibát. Miután lefrissítettem - figyelem! KIZÁRÓLAG Windows rendszerű gépen lehet frissíteni! - a FW-t (0012-ről 0020-ra) az összes port rendeltetésszerűen kezdett működni (a DP-ket ma tesztelem)
#38550 RaZroX:
Ilyen/hasonló HUB-bal terveztem én is. Csak én a kétlemezes - 2,5"+M.2 - verzióban gondolkodtam. Azt más gyártja, nem a Satechi. Aztán minél többet nézegettem őket és olvastam a felhasználói értékeléseket annál inkább elment tőlük a kedvem. Kártyaolvasóra nem volt szükségem, az van és a HUB-é is csak 2.0-s. A 2-4 USB portra sincs szükségem, van egy 4 portos meg egy 7 portos 3.0-s elosztóm, amire azok nem elegek a HUB 2 portja tuti kevés lesz. A végén vettem 1-1 kétlemezes 3,5"-os és 2,5"-os Raidsonic IcyBox RAID házat. A 2,5"-osba majd 1-1 SSD kerül, a 3,5"-os meg tartalék külső tárhely/backup lesz. -
RaZroX
addikt
válasz
Sidorovich #38557 üzenetére
Én egy Hub-ot mindenképp terveztem venni, mert kevés nekem a 2 Thunderbolt + 2 USB a Minin. Emellett terveztem egy 1 vagy 2 terrás külső SSD-t aztán véletlen belefutottam ebbe Satechi féle megoldásba. Hát nem volt kérdés, hogy ez a legpraktikusabb és legjobb megjelenésű megoldás nekem. Majd ha megjött a Mini kap alá egy ilyet.
-
vadkörte
addikt
válasz
Sidorovich #38535 üzenetére
Egy dupla falú hullámkarton dobozban volt a Mini saját doboza, dupla falú többszörös összetett hajtással erősített karton keretben. A saját doboza belül olyan passzentos, hogy ha nincs rajt az a kis műanyag húzófül ki sem lehet piszkálni.
Azt nem állítom, hogy akár ugrálhattam is volna rajt - tekintve a 100+pár Kg-omra - de attól nem kellett tartanom, hogy a Shenzen-Kaposvár úton bármi érné. Ha a DHL gépe lezuhan, az persze más.
Az már jobban b***ta a csőröm, hogy a DHL futára csak a kezembe nyomta és azt sem kérdezte meg, ki vagyok. -
tm5
tag
válasz
Sidorovich #38535 üzenetére
Egy kartonból hajtogatott keretben volt a Mini gyári doboza és az volt beletéve egy másik kartondobozba. Szóval nem volt túlspirázva, de nem lötyögött csomag belül.
Ha kivülről sértetlennek látszik a csomag doboza, akkor nyugodtan át lehet venni.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Sidorovich #38522 üzenetére
“Magyar jogszabályoknak megfelelő, magyar számla, forintban fizetve, de Írországi az eladó?”
igen, annyit értékesít, hogy be van jelentkezve a magyar adórendszerbe, ebben semmi extra sincs.
-
cigam
titán
válasz
Sidorovich #38522 üzenetére
Én is meglepődtem, de van benne logika. Én is átfutottam az Apple (linkelt)oldalait is, de nincs egyértelműen definiálva, hogy ez a magyarországi vásárlásokra _és_az (írországi) webáruházukra is vonatkozik.
Ugyanakkor a fogyasztóvédelem levele elég egyértelművé teszi. -
Noukoum
veterán
válasz
Sidorovich #38396 üzenetére
Visszaélnek vele, de így is megéri nekik.
-
cigam
titán
válasz
Sidorovich #38396 üzenetére
Nem azt mondom hogy az a 6% semmit nem számít, de gyakran akciósan jobb árat adnak itt-ott.
Pl. az M1-es alap mini az iStyle-ban 340k (-6%-» 319,6k), míg az Euronicsban 299k, az iPon-ban pedig 280k!. Ez utóbbi már 17% kedvezmény.
Azt meg eleve nem értem, hogy a beragadt M1-es miniket miért nem akciózzák le, mikor ott az M2-es 40k-val olcsóbban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nintendo Switch
- Eredeti játékok OFF topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Tőzsde és gazdaság
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox tulajok OFF topicja
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest