Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Miért nincs MagSafe az iPhone 16e-ben?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
-
Noxy
veterán
Sziasztok.
Ha itt [kép] áthelyezem a saját könyvtáramat egy külső SSD-re, újra kell konfigurálnom a MAC-t?
-
Krethx
aktív tag
Mac az részben olyan lett mint az iPhone. Mac-en is van DFU mode. (Mac DFU Mode)
How to revive or restore Mac firmware Ezt csak akkor vesszük igazán észre ha az eredeti SSD-t szeretnénk kicserélni.Amúgy macOS-t lehet a hagyományos módon is telepíteni. Gyári SSD-re vagy már kicseréltre. (Amit már Mac DFU mode-ban telepítettünk egy másik gépről.) Vagy még External SSD-re. Create a bootable installer for macOS
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
Nem módosított kerül rá. Hanem a komplett gyári alap macOS.
https://updates.cdn-apple.com/2025WinterFCS/fullrestores/072-08269/7CAAB9F7-E970-428D-8764-4CD7BCD105CD/UniversalMac_15.3_24D60_Restore.ipswDonMedve jól iírja a párosítás miatt.
#43791csordi
iTunes már a múlté Windows-on is. Helyette ott az Apple Device. Azzal szerintem menni fog a restore. A Linux megint kérdéses de talán az is működik. Nem véletlenül említik meg.[ Szerkesztve ]
-
csordi
csendes tag
válasz
Krethx #43790 üzenetére
Ezen az oldalon azt írják, hogy Windows alól iTunes segítségével, valamint Linux alól is el lehet végezni az rendszer feltelepítését az új SSD-re:
https://ipsw.me/install/Mac16,10/24D60
Próbálta ezt már valaki, mert ezek szerint nem biztos, hogy kell még egy Mac gép hozzá, elég, ha van valamilyen más számítógép? Vagy csak én értelmezem félre?[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Már régóta nézegetem, hogy milyen külső SSD házat vegyek. Nézegettem a vidiket, olvastam a teszteket. Végül is a Zike Z666 fele húzott a szívem, de csak gondolkodtam. Bedobtam kosárba a gyártó oldalán és csak hagytam, még gondolkodtam. Egyszer csak jött egy email tőlük, hogy látják, hogy kosárban van a termék, had segítsenek a döntésben, megdobtak egy 30%-os kuponkóddal. Hát így egyből eldőlt, sőt még vettem az iPhone-hoz is egy magsafe SSD házat.
Így a kettő került az egy Z666 árába durván. Rendesek ezek a Zike-os fiúk.
Kérdés: Ha idővel úgy döntök, hogy a Mac SSD-jét kicserélem a már topikban tárgyalt SSD-re, ahhoz mindenképp kell mégegy Mac eszköz? Mert a vidiket nézve, mind úgy telepítik a MacOS-t. Simán pendrivle-ról nem megoldható?
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
válasz
csordi #43783 üzenetére
„sehogy sem tudom eldönteni, hogy az én hűtőbordával ellátott SSD-m beférne a készülékbe vagy nem?"
Bele fog férni a hütőbordával is. Ami nekem szimpatikus még hogy az SSD takaró alját mágnesek tartják. Nem kell külöm csavar. Tehát Nagyon könnyen hozzáférünk az SSD-hez.#43785 Friczy
A sebességgel meg vagyok elégedve. Nem hoz annyit amit az SSD-m tud. Mivel az csak olyan alaplapokon érhető el amin PCIe 4.0 van.Kingston FURY Renegade 2TB
[ Szerkesztve ]
-
csordi
csendes tag
válasz
Krethx #43693 üzenetére
Az AliExpress képein látom, hogy a készülék aljába lehet az SSD-t behelyezni, viszont azt sehogy sem tudom eldönteni, hogy az én hűtőbordával ellátott SSD-m beférne a készülékbe vagy nem? A képek alapján nagyon kicsinek tűnik a hely a fedél alatt. A bordával együtt 11 mm az SSD. Szóval a kérdés, hogy szerinted beférhet, vagy mindenképpen le kellene venni róla a hűtőbordát (amit nemigazán szeretnék)?
[ Szerkesztve ]
-
-
cigam
titán
iCloudon kerestem dalokat, pl. amik a gépen az asztalon vannak, de nemláttam. Ezt régóta külön kell bekapcsolni?
Ráadásul most lett az asztalon egy külön mappája az asztalon, és a Dokumentumokban is, amiben ugyanaz van.
Ez így normális? -
titi12
aktív tag
válasz
miresz #43776 üzenetére
Nagyon rossz hasonlattal élve: mint ha sportkocsi után utánfutót kötnél. Gyakorlati jelentősége valóban nincs, de 20 dollár felárért kaphatott volna TB- vagy USB-4 vezérlőt, ha már annyira odavagyunk, hogy milyen gyorsak az (új) M-es procik.
Nem a sebesség-, hanem a tápellátás megosztása a necces: van belül egy SSD, e mellé 2 eszközt már nem javasolt rákötni (saját táp nélkülit).
Legkedvezőbb paramétere, hogy M4-es mini alá való, a többit feleannyiból is össze lehet hozni.[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz
titi12 #43775 üzenetére
Igen azt láttam én is de az csak elírás lehet. Igen mindegyik stand-je olyan volt már az előző M-es minikhez is hogy osztozik a sebességen a vezérlő. Nekem nincs olyan dolgom külső meghajtón ami indokolná, hogy ettől gyorsabb legyen. Mi lehet olyan feladat amihez ez nem elég? Persze tudom annál jobb minél gyorsabb, de mégis, csak kíváncsiságból.
-
miresz
veterán
-
SharpSA
veterán
válasz
Wiz Khalifa #43770 üzenetére
Erre megoldás az olyan egér, amelyet ki lehet kapcsolni. Én mindig kikapcsolom a billentyűzetet és az egeret is, amikor nem használom.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MasterMark #43768 üzenetére
Nem az egér hibája, hanem mert közel fut a vonat sín. Mikor olyan tehervonat megy el, a padlón érzem a "remegést".
Szóval ez a nagy titok ami miatt van ez a jelenség nekem.
#43769Czo:
Persze, hogy nem a fizikai mozgatás miatt van. Mind1, majd max kipróbálom ha olyan van, egyenlőre az iMac-nél nem gond a bekapcsológomb nyomás.[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
válasz
Wiz Khalifa #43766 üzenetére
Technikailag nem a mozgatasra ebred fel, hanem az eger esemenyre. A gep szamara mind1, hogy ez milyen esemeny, felebred ra. Egy idealis vilagban, az idealis eger, alvas eseten nem tovabbit mozgatast. Az az eger, nos, az nem ilyen. A gep szamara, az eger felol jovo esemeny, pl USB eger eseten egy USB WAKE esemeny es nem a gep donti el, hogy mire legyen ilyen kuldve.
-
MasterMark
titán
válasz
Wiz Khalifa #43766 üzenetére
Olvastam: Mert nagyon ritkán van, hogy az egerem egy-egy picinykét “ugrik” és akkor már fel is ébredne a gép.
Normális egér nem ugrik.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MasterMark #43764 üzenetére
Ha olvastad volna milyen egerem van tudnád, hogy nem az egeremmel van a baj. Csak szimplán én nem szeretem az ilyet hogy mozgatásra ébredjen a gép.
-
MasterMark
titán
válasz
Wiz Khalifa #43762 üzenetére
Mondjuk inkább egy rendes egér nem ártana.
-
válasz
Wiz Khalifa #43730 üzenetére
Most megnéztem. Nekem a egérmozgás is feléleszti.
Dudee: Ezt, hogyan tudom megnézni?
[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
válasz
TigerCat #43754 üzenetére
Nincs azzal gond, ha be van kapcsolva, csak ne nyisd meg veletlenul SEM az inspectort. Nalam az inspector megnyitasa csinalja ezt (ezzel fixen tudom triggerelni is!), es nem is minden siteon, nem nyomoztam meg, hogy konkretan mi es miert lehet ez. Valszeg nem bug, hanem szandekos.
-
cigam
titán
Nektek bejön ez az oldal Safarival? https://account.qnap.com/
Nálam csak egy karika pörög, Viszont W11+Edge laptopon simán megnyílik. -
Dudee
senior tag
Sziasztok!
Korábban már volt téma itt a mac mini elalvása és rendszeres ébredése.
Most megfigyeltem, 16 percenként felébred 1 percre, de nekem kicsit kriptikus hogy miért, van egy csomó oka.
Ez annyira nem zavarna, mert csinálja a dolgát, alig fogyaszt.Az viszont jobban zavar, hogy a külső SSD drive is állandóan felébred ez miatt. Egy nap 100x, ha nem használom a gépet.
log alapján:
Hogy lehetne ezen javítani szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
Mac mini Upgrade Series Érdemes körbenézni az oldalon. Sajnos innen nem szállítanak Magyarországra.
Ez is jó: ORICO MiniDock Vertical Mac Mini Dock Stand -
Krethx
aktív tag
válasz
Friczy #43738 üzenetére
Aliexpress-ről rendeltem és ott az Orico Official Store-ból. ORICO MiniLink
December 26-án adtam le a megrendelést. Január 27-én meg is megérkezett. -
Czo
addikt
válasz
Barmilyen eger esemenyre felebred, amit az eger tovabbit. Az egerrel pedig tudatva van, hogy alvas van. Ilyenkor a specko szerint, az egernek nem kell mozgasi informaciot tovabbitania, csak "ebredest" (de pl van eger, ami a kattintast is tovabbitja, igy ebredes utan, el is kattan a gomb abban a pozicioban, amiben utoljara volt hagyva). Milyen egered van? Nekem MS IntelliMouse Explorer egerem volt utoljara vezetekes, az igy mukodott. Se a Windows 98/2k/XP se a Linux se az akkori OSX nem ebredt fel mozgatasra.
-
Wiz Khalifa
veterán
Valahogy sejtettem, hogy a "piaci rést" egyből kihasználják az emberek.
Amúgy van már pár éve másik megoldás is, egy usb-s külső bekapcsoló gomb amit akár hova is tudsz tenni és hozzá rendeled a funkcióját. Jelen esetben a bekapcsoló gombét.
#43734cigam:
Kemény. Nem szeretik a hibáikat olvasni úgy látszik.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
Ezt nem tudom, csak rádiós egereim vannak.
Köszi a fotót! Bejelentettem hibára, kíváncsi vagyok mikor válaszolnak, ha egyáltalán.Vicces hogy ilyen oldaluk is van:
Kérjük, a visszajelzés elküldése előtt olvasd el az Apple kéretlen ötletek benyújtására vonatkozó iránymutatását -
Noxy
veterán
válasz
Wiz Khalifa #43723 üzenetére
Meg lehet oldani a MAC Minin a bekapcsolást, csak egy kis kreatívitás kell hozzá [link]
Az Alin már lehet hogy találsz is.
-
Wiz Khalifa
veterán
És vezetékes egér mozgatásra? Mert nagyon ritkán van, hogy az egerem egy-egy picinykét “ugrik” és akkor már fel is ébredne a gép. Ha csak gombnyomásra/kattintásra ébred akkor megnézem macOS alatt milyen.
DonMedve:
Addig nincs baj míg nem egér mozgásra nem ébred fel.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Wiz Khalifa #43725 üzenetére
Egérre is feléled.
-
cigam
titán
Ez az Apple iPhone összehasonlító oldalának hibája, vagy Safari bug? -
cigam
titán
válasz
Vezetékes billentyűzet gombnyomásra felébred, rádiós egér kattintásra szintén.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz
Windows-nál nekem sem jött be az alvó mód, mindig volt vele valamilyen probléma, de a macOS ebben teljesen más. A MacBook képernyőjét csak lecsukom és kész. Erősen gondolkozok egy M4-es mini-n, az gondolom egérre és/vagy billlentyűzetre ébred.
-
SharpSA
veterán
válasz
Wiz Khalifa #43723 üzenetére
Még jó hogy egyébként nem is kell kikapcsolni. CTRL + CMD + Q, aztán majd alszik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Wiz Khalifa #43718 üzenetére
Én sem szeretem, ráadásul a hangszóró kábel is cafog az elejéből, de ez van. Már beletörődtem...
-
Syl
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #43718 üzenetére
> Valamin a bekapcsoló gomb is az alján van.
Jaj neked!
Mit fogsz ezért kapni...
-
Wiz Khalifa
veterán
Amúgy nem tudom ki, hogy van vele, de nekem az M4 mini nem szimpi. Túl pici.
Valamin a bekapcsoló gomb is az alján van.
-
válasz
Párduc #43715 üzenetére
Nem, de vehetsz hozzá: Apple egerek és billentyűzetek
Ha megfelel harmadik fél terméke is, akkor bármilyen eszközzel használhatod, működni fognak azok is. Bár a wireless egereknél (BT) előfordulhat valamennyi lag, de az adapteres változatok azért jellemzően rendben vannak.[ Szerkesztve ]
-
Párduc
kezdő
Az M4-es Mac minihez adnak billentyűt és egeret?
-
MasterMark
titán
Hálózati meghajtót felcsatolva, lehet valahogy úgy csinálni, hogy a programok azt higgyék, hogy helyi meghajtó?
Hard link vagy symlink vagy valami mount okosság?
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Sziasztok!
Az Apple oldalán nem egyértelmű, hogy az M1 mini milyen frissítéssel tud egy 1440p (3440x1440?) ultraszéles monitort meghajtani. Nem játszani kell, de minimum 90 Hz jó lenne. Maga a monitor talán 120 Hz-et tud.
Mostanában a 16/512 M1 mini már beesett 200 alá, és gondolkodom, hogy lecserélem a másfél éves windowsos mini PC-met, mert a mini nyilván jobban passzolna az iPad és iPhone mellé. -
cigam
titán
válasz
CharlieDrop #43709 üzenetére
Valószínű, de nem sietik el. Az egyik cikknek a vége:
Az Apple javítja ezeket a hibákat?
Igen, de úgy tűnik, hogy ez időbe telik. A kutatók a SLAP-ot 2024. május 24-én, a FLOP-ot pedig 2024. szeptember 3-án hozták nyilvánosságra az Apple számára. Az Apple azóta számos frissítést adott ki anélkül, hogy a problémát kijavította volna.
Mondjuk a hibának dedikált WEBoldalon se láttam hozzá tartozó CVE számot.
-
Ear001
addikt
válasz
miresz #43704 üzenetére
Nem tudom, ki az a mindenki, én senkitől sem láttam ilyen visszajelzést. Az M1 ventillátora alapon valahol 1300 és 1800 között forgott, az M4 most 1001-en, és mindkét gép gyakorlatilag hangtalan. Persze ha beindul a ventillátor amikor durva terhelést kap, mondjuk videóvágás után az exportálásnál, akkor hallani mindkettőt, és az M4 tónusa némileg magasabb.
-
miresz
veterán
válasz
Ear001 #43703 üzenetére
Az érdekes, eddig mindenkitől azt hallottam vissza, hogy hangosabb, bár saját tapasztalatom még nincs sajnos az M4-esről. De a logika is azt diktálja, hogy a kisebb ház miatt és a kisebb hő leadó felület miatt ezt kompenzálni kell ventillátor fordulatával. Az M1 konkrétan néma, mint ha nem is lenne bent ventilátor.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kedvenc zene a mai napra
- Hell Let Loose
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Új 4K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar