- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
Akkor ha nincs jobb ötlet, egyesével kezd el kizárni a hibaforrást a felsorolt használt appok esetében. Jobb ötletem nincs. Tudom hogy idöigényes, de tuti müködik, feltéve ha a gép alapból (tiszta rendszerrel) nem csinál ilyet.
Ha van jobb / egyszerübb ötlet, akkor az is müködhet persze.Mondjuk frankó lenne ennek a fényében tudni, hogy minden egyes újabb app telepitésekor az mennyire befolyásolja ezt a wake up dolgot. Ha ezt lehetne még monitorozni (amit fentiekben is javasolnak), akkor két irányból is lehetne vizsgálni a dolgot, és 100%-ban kiszürni a 'hibaforrást'.
-
Syl
nagyúr
-
Czo
addikt
Az ertelmezese a dolgoknak leginkabb a celtol fugg. Ha nem ebredt rad az ejszaka ugy, hogy felebredtel a kijelzore, akkor nincs mit nezni az elmult ejszaka logjaban (hiszen nem tortent meg az az esemeny, ami zavar/hibat okoz). A darkwakek az idoszakos felebredesek, amikor begyujtheti a frissitesi infokat, notifikaciokat, updateli az IP-t ha DHCP-vel kapta es egyeb hattertevekenysegek. Ezekhez nem kell monitor.
A Wake soraidban a "HID Activity" az valamilyen human interface device, azaz keyboard/eger/gamepad/stb lesz, tehat ez lesz az, amikor tenylegesen megnyomtad a gombot. Mivel elotte Sleep volt, igy biztos, hogy aludt a gep.
Ez a parancs majd akkor lesz neked jo, ha meg akarjuk nezni, hogy az ejszakai monitor bekapcsolos felebredes az pontosan mi volt. Mert ugy gondolom, hogy ott valamiert nem DarkWake hanem sima Wake volt, es az indokbol derulne ki, hogy miert tortent.
-
Czo
addikt
Inkabb, ezt a parancsot nezd meg:
pmset -g log | egrep "\b(Sleep|Wake|DarkWake|Start)\s{2,}"
ilyen a kimenete (itt pl. jol latszik, hogy ma reggel 8:15-kor ebresztettem a gepet, az ejszaka folyaman pedig folyamatosan csak sotet ebredest csinalt:Darkwake eseten a monitor kap jelzest, hogy nem kell felebrednie. Nalad milyen ebredesek vannak?
-
Parson
addikt
Hívás azonosító nem volt? Fontos ügyekben én mindig nyitok egy google sheet-et és szépen regisztrálgatom a fontos pontokat (pl hivásazonositó, fontos részletek, stb), hogy ha gond van, akkor bizony legyen mire hivatkoznom, és ne emlékezetböl - mert csak ember vagyok én is. Tudom, utólag ez haszontalan, de talán legközelebb hasznos lehet.
-
alba-regia
aktív tag
Nálam először dec. 13-17. volt. Most 9., státusza: szállítva. DHL nyomkövetésnél ez szerepel: "A feladó már elkészítette a fuvarlevelet, viszont a küldeményt még nem adta át a DHL-nek. ...Feladási hely Service Area : PRAGUE - CZECH REPUBLIC"
Korábban volt itt szó a DAC-ról. Nekem az volt a problémám MAC Mini M1-nél, hogy mikrofont és erősítőt is rá akartam kötni. Ha ezt külső UAD hangkártyával tettem meg, a hangerő gombok nem működtek (korábban használtam erre valami programot, de valami miatt ezt nem szerettem). Szerintem meg lehet oldani Y jack elosztóval is (talán MediaMarktban 1.500 Ft körül láttam). Végül úgy oldottam meg, hogy hátra bedugtam egy USB C - 3,5 jack átalakítót (Apple oldaláról kb. 4.500 Ft szállítással) - ez megy az erősítőbe, a jack csatlakozóba pedig egy lavalier mikrofon. -
Sidorovich
senior tag
"A HDD az valami ismeretlen csati a HDD oldalán..."
Nekem a Samsung S2 külső HDD-men egy elsőre ismeretlen, de egyébként full szabványos csatlakozó volt. Nem ilyen a tiéd is?
USB-C <-> Micro USB-B 3.2 Gen 1 -
Sidorovich
senior tag
Mondjuk a külső HDD és SSD ha szabványos csatlakozót használ a külső tárhelyen (pl. USB-C, akkor lehet USB-C USB-C kábelt venni hozzájuk.)
Én szép lassan mindent lecseréltem már, még a nyomtatókhoz is kapható olyan kábel, aminek a vége (ami a Macbe megy) sima USB-C.
Igazából szerintem a többi periféria, nyomtató, webkamera, stb. gyártó lenne jó ha észrevennék, hogy 8 év eltelt az USB-C megjelenése óta és nem gáncsolnák tovább a terjedését. Újonnan én már nem veszek semmit, amihez a mellékelt kábel vagy dongle nem USB-C csatlakozású. -
Friczy
senior tag
Én M2 minit használtam eddig, ahhoz van egy stand, amelyen vannak USB-A csatlakozók. Majd ha kijön hasonló M4-hez, várhatóan átállok, addig elvan. De találtam egy másik megoldást is: régi monitorom van, vettem olyan kábelt, ami USB-C -> USB-B csatlakozós (USB3-at tud), és így a régi USB-A csatlakozókat a monitoron keresztül tudom használni. Dell monitor, van rajta négy USB-A.
-
Sidorovich
senior tag
-
Czo
addikt
Regen 2 csuszka volt, x perc utan aludjon el a monitor, y perc utan aludjon el a gep. Most csak 1 csuszka maradt, ami a monitorra vonatkozik, es a kapcsolo allapotatol fugg, hogy ilyenkor elalszik-e a gep is. Mintha a 2013-2014 koruli gepeknel volt a valtas, ha jol emlekszem.
-
Syl
nagyúr
> USB C-n kap jelet, random időnként feléled. Nem, nem ad képet, csak bejön a "fekete" képernyő, aztán kiírja pár sec múlva hogy nincs jel és megy alukálni.
Ez valami Mac specialitás lehet, mert nálam két monitor is műveli, ha a Studiót a monitorok DP portjára kötöm. HDMI-vel nem jelentkezik az anomália.
-
Czo
addikt
Igen, ez a full, tokeletes retina felbontas. Ez a felbontas tokeletes lenne, ha ez a monitor nem 27" hanem 20-22" meretu lenne. De mivel, 27"-es monirot vettel, ezert huzd a csuszkat jobbra, hogy 2560x1440 legyen. Ez a 27"-es iMacek es a Studio Display felbontasa. Igy lesz minden akkora, amekkorara tervezve van, 27"-es monitor eseten. Mivel nem egesz szamu pixelre skalazol, igy viszont csunyabb lesz a tartalom.
-
Czo
addikt
Az Apple displayek 110/220 DPI kozeleben vannak. A 27"-es nem retina iMac volt 2560x1440, a retina pedig 5k, azaz ennek a duplaja, azaz 27"-es meretben, 5120x2880, amin retina skalazassal ugy nez ki, mintha 2560x1440 lenne. Neked is az lenne a "legjobb", ha ugy allitanad be a monitort, hogy looks like 2560x1440-et irjon a rendszerbeallitasok (azert idezojeles a legjobb, mert ilyenkor lesz mindennek jo a merete, viszont a nem egesz szamu pixelre eso skalazas miatt, nem lesz minden szep. Ez van akit jobban zavar, van akit kevesbe). A studio display is ugyonezen a modban fut egyebkent, tehat 27", 5k es 2560x1440-nek nez ki. A 32"-es XDR tartja ugyonazt a DPI-t, mint a 27"-es monitorjaik, ezert ott a felbontas mar ekkora meretben 6k-ra nott (6016x3384).
Szerk: a 20.5"-os iMac hasznalt kezdetben 1080p-t, majd 4k-t, mert ebben a meretben lesz a 4k retina, a 24"-es iMac pedig csak retina modban letezik, ugy 4480x2520 felbontasra skalaz 2240x1260-at kb, teaht ha 24"-en hasznalnal fullHD-t, vagy 4k-t, akkor azon pedig tul nagy lesz minden.
-
hibavissza
veterán
Szerintem egy hardveres kalibráció jobban megéri. 15 ezer körül szoktak helyszínen kalibrálni. Csináltatsz egy esti és egy nappali profilt. Casual felhasználásra évekig jó és biztosan fényévekkel jobb megoldás, mint szemre állíthatni. Ha már látókörbe került nálad ez a dolog, így van igényed erre. Nem érdemes ezen spórolni. Nyilván van az a helyzet, hogy egy ezres is sok....
-
hibavissza
veterán
[link] Itt vannak chartok a szemre kalibráláshoz. Vak sötét szobában érdemes kezdeni és utána egy lámpás majd nappali beállítást eszközölni. A külső fény alapján tudod betölteni a megfelelő kalibrálást később, mivel nincs kalibráló eszközöd ami mérje a környezetet. Nyilván, ha a monitor nem tudja mérni.
A monitor OSD-jét rendszerint lehet állítani. Ha a konkrét monitornak nem lehet akkor így jártál.
Egy ezresért van a storeban szemre kalibrálós szoftver. -
-Skylake-
addikt
en ertem a kepet meg lattam mar vidia control panelt eleg sokat. de tovabbra is : macen van ugyan ilyen contrast allitas mint itt is es tovabbra sem itt kell allitani sem a fenyerot sem a kontrasztot, hanem a monitoron. a tieden szinten lehet allitani, miert nem allitod ott, hardware-esen ? konkretan a funkciokat, amiket keresel, tudja a monitorod szamitogep NELKUL is.
-
-Skylake-
addikt
macen az accessibility alatt van a kontraszt amit te keresel. amit irsz az pedig nem kalibracio.
fenyerot pedig winen is monitoron kell allitani VAGY ha tudja a monitor sw-bol, LG-k pl tudjak de ott is magan a monitoron allitod csak lehet programbol nyomogatni.
igy hirtelen tobb targyi tevedest nem latok abban a 6 sorban amit irtal csak ezt a harmat. -
hibavissza
veterán
Én is küzdöttem vele. Végül sikerült a ColorMunkihoz letölteni egy Apple Silicon gyári drivert. CC Studio vagy i1Studio volt jó már nem emlékszem. Ha a kalibráló műszerhez nincs Apple Silicont támogatás akkor fújhatod. Ezzel a DisplayCal-lal érdemes futni egy kört, hátha támogatja a kalibrálód, de az én monitorommal nem volt jó eredményem még Win alatt sem. Az a gond, hogy az Xrite-ot eladták és a support elég érdekesen alakul.
Mi a kalibráló eszköz? -
vadkörte
addikt
"Win alatt betudtam szépen kalibrálni, de mac alatt valahogy nem az igazi."
Ezzel vagyunk így páran...
"Kerestem kalibráló programokat, de nem találtam működőt."
Egy tisztesságes kalibráláshoz megfelelő célszerszám kell, nem elég a szoftveres bohóckodás. A régi PC-men az i1Display Pro-val gyönyörűen tudtam kalibrálni a monitoraim, ugyanazzal az eszközzel a Mini M2-n nem boldogulok. A szoftvere nem ismeri fel az eszközt. Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy egy Win-es laptoppal bekalibrálom őket és az ICM profilokat beemelem a Mac-be.
"Esetleg aki szintén ilyen monitort használ, megnézné és megosztaná a beállításait a monitoron és a gépen? (szinprofil stb)"
Remélem tisztában vagy vele, hogy ez nem így működik! Pontosabban, így nem működik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gyúrósok ide!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Hobby rádiós topik
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged