- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
titi12
aktív tag
válasz
miresz #43776 üzenetére
Nagyon rossz hasonlattal élve: mint ha sportkocsi után utánfutót kötnél. Gyakorlati jelentősége valóban nincs, de 20 dollár felárért kaphatott volna TB- vagy USB-4 vezérlőt, ha már annyira odavagyunk, hogy milyen gyorsak az (új) M-es procik.
Nem a sebesség-, hanem a tápellátás megosztása a necces: van belül egy SSD, e mellé 2 eszközt már nem javasolt rákötni (saját táp nélkülit).
Legkedvezőbb paramétere, hogy M4-es mini alá való, a többit feleannyiból is össze lehet hozni. -
Ear001
addikt
válasz
miresz #43704 üzenetére
Nem tudom, ki az a mindenki, én senkitől sem láttam ilyen visszajelzést. Az M1 ventillátora alapon valahol 1300 és 1800 között forgott, az M4 most 1001-en, és mindkét gép gyakorlatilag hangtalan. Persze ha beindul a ventillátor amikor durva terhelést kap, mondjuk videóvágás után az exportálásnál, akkor hallani mindkettőt, és az M4 tónusa némileg magasabb.
-
-
Friczy
senior tag
válasz
miresz #43302 üzenetére
A plusz táppal nekem nincs bajom, ahogy elnéztem, az M4 minihez lévő dokkolók túlnyomó többségénél opcionálisan van. Gondolom, abból a megfontolásból, hogy az M4 mini által egy porton leadott teljesítmény erősen korlátos ahhoz, hogy ha mindenhova rádugnak eszközöket, akkor nem biztos, hogy elegendő, és így bizonytalan lesz a működés. Ha beszerzek ilyen jellegű dokkolót, akkor úgy tervezem, hogy az opcionális táp esetén is fogom használni a külső tápot.
-
Krethx
aktív tag
-
vadkörte
addikt
válasz
miresz #43270 üzenetére
Zselicszentpál??? Ha ott élsz, akkor kb. 4-5 dombra lakok Tőled. Kaposvár Cseri városrésze
Egy AGPTEK típusú dokkolót (is) használok a Mini-vel, de soha semmiféle problémát nem tapasztaltam sem a BT, sem a Wi-Fi működésében. Mondjuk én a Mini tetejére tettem a dokkolót.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #43263 üzenetére
Nem az USB3 - 2.4 GHz interferencia "problema" ez? Erre gondolok: https://www.usb.org/sites/default/files/327216.pdf Ez hivatalosan letezo "problema", es a hivatalosan letezo, valodi kabelek esten, amelyek megfelelnek a specifikacionak, ott nem johet elo. Ha rendes marka az eszkoz (leginkabb nyugati, mert ott van sulya egy masik nyugati specifikacionak), akkor ott az USB logo es a tanusitvany nem csak egy kirakott jpeg kep, hanem az-az eszkoz tenyleg megfelel. Ha az ember ismert markabol vasarol, akkor nem kellene a specifilacionak nem megfelelo kabellel talalkoznia,.Nekem az osszes rendes brandelesu kabelem jo, viszont az osszes cucc, amit aliexpressrol vagy TEMU-rol vettem, annak a nagyon-nagyon nagy resze rossz.
-
Krethx
aktív tag
válasz
miresz #42907 üzenetére
Én is ezt várom amúgy.
Van még pár.
https://www.youtube.com/watch?v=EW6SakiSdXUEz sem rossz. Ezt itt az eggyik fórumtárs linkelte.
RayCue New M4/2024 Mac Mini Hub & Stand with NVMe/ M.2 SATA SSD Enclosure for All New Mac Mini M4/M4Pro -
Czo
addikt
válasz
miresz #42076 üzenetére
Ha inditassz egy terminalt, es kiadod benne a "caffeinate" parancsot, akkor normal allapotban nem alszik el, amig ez fut. De sose probaltam lehajtani kozben a fedelet. Az ki van nalad kapcsolva, hogy elaludjon, ha a screen elalszik? Illetve, kikapcsoltad azt is, hogy X ido utan elaludjon a screen?
-
M@trixfan
addikt
válasz
miresz #42052 üzenetére
Volt egy érzésem, de azért köszi! Ezt olyan régen várom már az Apple-től, igazán megléphették volna már. Na mindegy, van Apple Silicon, meg csúcs iPhone, de valahogy ilyen dolgokban régen jobb volt az Apple úgy összességében. Teljesen más téma, de nem lennék meglepve ha annak idején az iPhone 4 környékén az első saját “A” procival még Steve Jobs vízionálta volna ezt is.
-
cigam
titán
-
-
Czo
addikt
válasz
miresz #41969 üzenetére
AirPlayt nem szoktam hasznaln, igy az valoszinuleg fel sem tunt volnai. Az Apple Thunderbolt Display-nek kezdodik szerintem a hattyudala, mert nem megy mar a benne levo Ethernet. A kext ugyan be van toltve, a system profiler is azt irja, hogy be van toltve, de nem latja mar a gep az interfacet. Azt nem tudom meg, hogy ez szandekos-e (a monitor tobbi funkcioja, hang, kamera, fenyero allitas, automata fenyero, usb, firewire) mukodik. Illetve, a WiFi-rol nyitottam meg ticketet. Meg most eszrevettem, hogy az aktualisan forgalmazott Apple TV-n meg lehet nezni a Developer appban a WWDC videokat (pl. platform state of the union), mig a 2015-os HD-n, crashel az app.
Szerk: ah, a lenyeget nem irtam le. A Photos nekem sem megy. Egy csomo ideig keresem, hogy hol a terkep, vagy hol vannak a regi albumok. Fura, hogy az release notes nem irja, hogy kesik az SE2-re a build.
-
válasz
miresz #41874 üzenetére
System settings, General, Sharing, File sharing bekapcsol, majd az "i"ikonra kattintasz.
A bejövő ablakban ki tudod választani, hogy a teljes fájlrendszert akarod-e megosztani, vagy ha nem, mely könyvtérakat (A "shared folders" listába alul a +-szal tudod hozzáadni a konyvtárakat"). Alapból az admin userrel lehet elérni mindent, de ha vannak további userek a gépen, akkor azoknak a "Users" fülön lehet hozzáadni a megosztáshoz.
Ha SMB-n akarod megosztani (ez a Windows-os megosztás), akkor "Options" gomb ugyanitt, és "share files and folders using SMB" legyen bekapcsolva, és a userek, akiket fogad SMB-n, legyenek kipipálva. Ekkor ha Done-t nyomsz, a korábbi ablakban a File sharing alatt kisebb betűkkel mutatja meg, hogy milen SMB néven látszik a gép a hálózaton. A megosztás eléréséhez tévén, ha kiválasztottad a gépet (így már látnia kell) egyszer autentikálnod kell majd (felhasználónév, jelszó). -
cigam
titán
válasz
miresz #41832 üzenetére
Olvastam róla, hogy DNS átírással megoldható, de nem próbáltam.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #41806 üzenetére
Emlekeim szerint, a beepitett ethernet interfacekkel mennie kene. De lehet, hogy a T2-es gepeknel mar ez nem megy. Nincs T2-es gepem, amin van beepitett ethernet. Ha van olyan opcio a routerben, hogy szurje a DNS valaszokat, akkor ezeket kikapcsolhatod. De pl, megjobb, ha be tudod ugy loni a routert, hogy ne sajat magat adja DHCP-vel DNS-nek, hanem pl a google 8.8.8.8-at.
-
joey04
titán
válasz
miresz #41263 üzenetére
Igen, olvastam, de a külsős program oldotta csak meg.
Beszereztem egy M1 Air-t, nem tudom, hogy miért, de jóval jobb az eredmény már alapból is, ha benyomom a HiDPI-t BetterDisplay-ben az többet javít rajta mint az öreg gépnél, de így sem az igazi. Akkor szép minden, ha lóbaszón van. Szóval 2 opcióm maradt: 40" TV, vagy vissza 27"-ra. Majd még megnézek egy 30" körüli 4K-s monitort, hogy mit mutat ha rádugom.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #41191 üzenetére
Nem ertem a kerdesed. Ha nem kremezem naponta tobbszor az ujjaimat, teljesen szetrepedezik, megkemenyedik a bor, majd ha ekkor sem foglalkozok vele, verezni is kezd. Ha be van kremezve, semmi problema nincs. Van testapolo/kezkrem a szamitogepnel, a kabatzsebemben, a hatitaskaban, az ejjeliszekrenynel, kb. mindenhol. [kép] [kép]
-
Czo
addikt
válasz
miresz #40991 üzenetére
Igen, hiszen 4k felbontas, nativ, 1:1 (azaz nem retina) hajtasahoz, 37" - 40" kozotti kijelzo kellene (ekkor lenne minden jo meretu). Viszont mivel egyre inkabb tunnek el a kisfelbontasu kijelzokhoz kello optimizalasok (foleg a fontok megjelenitese teren, evrol evre lathato), illetve mar, a design elemekben is megjelentek, retinan 1 DP-nel vekonyabb vonalak (amik nem mindig latszanak nem retina felbontason), ezert szerintem, nem szabad mar uj kijelzokent nem retina kijelzot vasarolni.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #40989 üzenetére
Ki az a "pocs", aki ilyen "szar" monitort ajanl Machez? Ha hittel neki, akkor rajta kerd szamon.
21,5"-es es 27"-es iMacek voltak korabban (elobbi 1080p, utobbi 1440p), majd ezek retinasodtak, a 21.5"-os lett 4k (mindenki hulye aki megvette?), a 27"-es pedig 5k. A Machez ajanlott Studio Display is ugyonugy 27" mint az iMac volt es ugyonugy 5k, mint az iMac volt. A Studio Display elott, az ajanlott LG Ultrafine is 5k volt es 27". Azelott, 1440p-s felbontasu volt a 27"-es Apple Thunderbolt Display, de azelott, az Apple Cinema Display is 27" volt. Ja, ha a 16:9-es 27" kijelzot valtozatlan szelesseg mellett "kitolod" 16:10-re, akkor 2560x1600-at kapsz, es 30" meretet, ami veletlenul egyezik 2004-es 30"-as Apple Cinema Displayyel. Ha tartani akarod a DPI-t, de nagyobb screent szeretnel, akkor ott a 32"-es XDR Display, aminel ehhez a merethez, mar 6k felbontas jar.
Ha nem jo a monitor, ne vedd meg
ha nem tetszik, ahogy az OS mukodik, ne vedd meg. Nekem, ezzel semmi bajom nincs.
Allitsd be az alapertelmezet (legszebb)-rol egy lepessel jobbra, az lesz az 1440p-nek megfelelo felbontas. Olyan lesz, amilyen. Ennyit tudsz tenni. Legkozelebb nem veszel ilyet. Nativ, 200% skalazassal (ahol windowson is a legszebb egyebkent), meg windowson se jon ki a matek, mert a Windows GUI 96 DPI (illetve 200%-nal 192 DPI)-re van belove a macOS GUI pedig 110-120 DPI (retinaban 220-240). A monitorod pedig 146 retina DPI, ami 73 normal DPI.
Ez rosszabb, mint egy 14"-es regi, CRT monitor, 800x600-ban, ott kb 13" volt a lathato kepmeret, ami igy 76 DPI-t ad.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #40986 üzenetére
Azert lesz "lób@szó nagy lesz minden", mert ez egy "szar" monitor. Mar 66 ezer negyszaztiz alkalommal le lett irva hogy az OS GUI ugy van tervezve, hogy 27"-es meretben, 5k a kiejlzod. a 4k kijelzohoz a 20-21" meret tartozik. Tehat ha alapertelmezett helyett, athuzod egy lepessel jobbra (2560x1440), akkor kapod meg azt a felbontast, ami 27"-hez tervezve van. itt lesz jo mindennek a merete. Ilyenkor fogja GPU, kirendereli retina felbontasban 5120x2880-ra a kepet, majd ezt atskalazza 3840x2160-ra. Ezert csunyul el a tartalom. A kep akkor lesz a legszebb, ha azt kered a geptol, hogy 3840x2160-ra renderelje a retina felbontast, es ezt jelentise meg kozvetlenul. Ezen vagy most. 4k monitorbol 20-21" meretut vegyel, 4.5k monitorbol 24" meretut, 5k monitorbol 27" meretut, 6k monitorbol pedig 32" meretut.
lasd: https://bjango.com/articles/macexternaldisplays/ es https://bjango.com/articles/macexternaldisplays2/
Szerk: ha nem retina monitort vasarolnal, akkor 1920x1080-bol a 20-21" a jo, 2560x1440-bol pedig a 27". A 4.5k-nak nincs "retina mentes" valtozata.
-
titi12
aktív tag
válasz
miresz #40981 üzenetére
Nem jól használod: alapértelmezettre kell tenni, akkor a felbontás a valódi fizikai lesz, így használja retinaként a macOS. Ez a beállítás egy virtuális 5k, megfelezve, persze hogy randa. Ha 3840x2160-ra állítod, az a macOS-nek nem retina, ezért lesznek bolhányiak az ikonok.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #40703 üzenetére
Ezt a kerdest nem ertem. Az alt/optionos ablakban tudsz kesziteni uj Libraryt (akar kulsore vagy halozatra is), illetve tudsz libraryt megnyitni kulso storagerol (es halozatrol) is. Csak ugy random kepeket es foldereket viszont nem. Illetve azt hiszen, a system library nem lehet kulso eszkozon. System library az, ami az iCloud szokgaltatasokkal, trhat az iCloudos Photo es Library van osszefuggesben, illetve az appok, amik media megnyitast tudnak (pl. iMovie vagy Final Cut), azok is elvileg, csak a system librarybol mennek.
-
cigam
titán
válasz
miresz #40699 üzenetére
Azért 5 millió fotó kimásolása nem 2 pillanat.
Ha a felhőben vannak, akkor kérheted az icloud archiválását. 1-2 nap alatt becsomagolja egy zip-be az összes fotót, és elküldi a letöltési linket, amit le tudsz tölteni.
Kétlem hogy ez gyorsabb lenne mint a mezei export.
No meg az sem mindegy, hogy az eredeti fotókat akarod kinyerni, vagy a már módosítottakat. -
Czo
addikt
válasz
miresz #40699 üzenetére
Hasznalsz-e iCloud Photo Libraryt? Ha nem, akkor az osszes kep ott lesz, a gepeden. Ha az option/alt gombot nyomva tartva inditod a Photos appot, akkor feljon egy ablak, ahol kiirja, hogy milyen photo libraryk vannak a gepeden, az ablak aljan, pedig mutatja, hogy ez fizikailag hol van a gepeden:
Ez egy "folder", amit meg tudsz nyitni a Finderbol, ha jobb kattal kattintod meg:
A kepeid itt lesznek benne valamelyik folderben (talan originals?). Kb 7-8 eve nincs mar offline librarym, igy nem tudom mar ezt pontosan.
Ha hasznalsz iCloud Photo Libraryt, akkor nem biztos, hogy minden keped le van toltve, igy nem marad mas, mint a kijeloles es mindnek vagy a kihuzasa vagy az exportalasa.
Szerk: Lovesem sincs, hogy a "~/Pictures/Photos Library.photoslibrary/"-e a default eleresi utja, azert mutatom meg, hogy hogyan tudod megnezni, hogy a te gepeden hol van a library, mert ugye tobb Libraryja is lehet egy embernek.
-
bytesizelife
tag
válasz
miresz #40492 üzenetére
Ezen nincsenek/rosszul szerepelnek az F-gombokon a Mac-specifikus fényerő, hangerő, play stb. ikonok. A gyári meg azért szar, mert egy rakás fontos karakter nem szerepel a magyar kiosztáson (kukac, kereszt, szögletes zárójelek stb., mert hát kinek kell az ilyesmi ugye). "Kinyitható esernyőmet becsukhatóra cserélném" jeligére.
-
cigam
titán
válasz
miresz #40492 üzenetére
Gyorsgombal tudsz váltani a mac és a PC között? Gondolom a monitort meg kézzel egy másik bemenetre kapcsolod. De mi van az egérrel?
Mert nálam most egy USB hub bementi csatlakozójába dugom hol a Mac-es, hol a PC-s kábel végét, éa monitor bemenetet is kézzel kapcsolom. Sajna a W10 Home kiadásban nincs RDP kapcsolat (Távoli Asztal) -
-Skylake-
addikt
válasz
miresz #40412 üzenetére
ha esetleg igaz lehetne amit irsz (mert lehetne) , akkor nem igy nezne ki a hw recommendation. nem egy sorba lenne az i5 es az M1 , mert nem ugyan azt a felhasnzaloi elmenyt jelentene es TERMESZTESEN nem lenne beleirva az M2 pro es az M2 max, ha nem lenne ra szuksege a termeknek. szoval nem. ez csak egy belemagyarazas ez a "tobbszoros" , PAROSITVA vannak a win es a mac konfigok. es akkor itt most eloadjuk, mint a vilag letremeszetesebb dolgat, hogy az M1 gyakorlatilag a fogalmazasod alapjan "romma veri" az i5-ot. nyilvan az i7 meg az i9 meg az m2pro es az m2 max az meg csak oda van irva, semmi koze ahhoz hogy mi kell a programnak. egy base m1 es a vele egy kategoriaba allitott intel parja az szublimal. aham.
user error.
es akkor ott vagyunk a vegere hogy egy mondatban szerepel a 32 GB ramos (!!!) gep egy 8GB ramos minivel MIKOZBEN a gyarto entry level (!!!!) ajanlasa MINDKET platformra 16 gb ram. de a win 32 az semmi, bezzeg az m1 8 gb rammal.... ami evkvivalens (!!!) egy ipad proval. jo story.
maradjunk annyiban hogy maximum az hihheto, hogy jol fut. onmagaban. az i5+32gb melle rakva meg logikailag is kizart, de maradjunk a user errornal es akkor az jo magyarazat. ne hulyeskedjunk mar.... -
válasz
miresz #40394 üzenetére
Fantasztikusan jó olvasni az ilyen pozitív tapasztalatokat, pont ezt a kombót ajánlom mindegyre (alap M1 Air plusz 1-2TB külső vinyó, az általam ajánlott a Samsung T7), sintén saját tapasztalatból imdulva. Sajnos nehezen skarják elhinni az emberek, hogy a 8GB + wtzGB beépített SSD a legtöbb esetben elég, pedig itt a bizonyíték…
-
hibavissza
veterán
-
ddsteel
aktív tag
válasz
miresz #40344 üzenetére
Pont most hozta a postás ezt: [link] Nagyon nem ajánlom, nem működik, most nyitottam refundot emiatt. Berakom az M2-t, semmi nem történik, csak világít a lámpa. OSX-en és Win11-en sem. Szóval inkább csak azért írtam, hogy milyet ne. Viszont ha ajánl valaki egy jó házat, annak örülnék.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #39367 üzenetére
Ehhez nem kell beta OS
Az osszes temp/cache, az mind oda van szamolva (ha megnyitod, irja is). Ha par nap utan nem tunik el, akkor backup-restore. Amig volt JB, addig ezt tudtam kezzel takaritani, de miota nincs JB a mindig aktualis verziohoz, azota nem marad mas csak a backup majd restore.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #39365 üzenetére
En kulso storageon 20+ eve probalgatom a rendszereket, ami nagyon bejon, az megy daily drivernek a stabil helyere. A tegnapi hetvege lett volna ezeknek a dolgoknak a telepitesere jo alkalom, de annyira lefoglalt egy Z80-as gep piszkalasa, hogy csak a tvOS 17-et sikerult felrakni. Majd, talan ezen a hetvegen, sorrakerul az osszes tobbi.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #39344 üzenetére
Nincs itt semmi kaosz. A mappakat, mint mappa el kell felejteni. Zene. A spotifyon sem mappaid vannak, meg filejaid, hanem zeneid. Majd o tarolja abban a strukturaban, ahogyan kell (ez be van nalad pipalva, a rendezetten tartas). Ilyenkor ha atirod az album nevet, vagy pl. bejelolod, hogy az egy valogatas album, akkor atpakolja a konyvtarstrukturaban. Ha nincs bejelolve a rendezetten tartas, akkor nem masolja sehova a zeneket, az eredeti "helyen", ahonnan importaltad, ott fogja keresni (tehat azt utana ott, nem piszkalhatod, pl. ha torolni akarsz valamit, akkor torolni kell a musicbol is meg azutan a filerendszerbol is).
A sok ismeretlen, meg a hianyzo fotok azert vannak, mert gondolom, nincs megfeleloen feltagelve minden. vagy pl. fekete forrasbol szedett fileoknal sokszor van olyan, hogy tobb tag is van a fileban, amibol az "ujabb verzios" (amit pl itt mutat a music) az nincs teljesen kitoltve, a regi verzios (amit pl a regi winamp mutat), az meg ki van toltve. A normalis tag szerkeszto minden verzios tagra gondol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Mazda topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videó stream letöltése
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fali konzol lapos tévékhez
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged