Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
kivlov
üzenetére
köszi mindenkinek a keyboard javaslatokat és linkeket.
egyelőre a Logitech MX keys nálam a befutó, de ez az utólagos lézerezés nem annyira tetszik. Vagy visszaszokom a US layoutra.
Őszintén szólva ezeken a Keychronokon nem tudom mire vélni ezt színes RGBs giccs őrületet, de persze értem ha vkinek ez bejön
-
jookomak
őstag
válasz
Buba880215
üzenetére
Szia,
Asus 5k utan milyen a 4k? Monitort vennek, es pont ez az asus es egy 27" 4k kozt probalok donteni.
Mennyire van tullihegve ez a skalazasi problema?
-
Parson
addikt
Jó, akkor spec a műszaki megnevezésben értettük félre egymást. Egal, a lényegen nem változtat. Régi eszközöm gond nélkül adta a hangot azon a kábelen ugyanarra az erősítőre, apple macbook air m1 meg nem. Igazolva is lett (elméleti sikon, itt a fórumban), h miért.
Spec nekem 8, zenét úgyis másról hallgatok az erősítőn…
-
Parson
addikt
Nem szeretnék pontatlan választ adni, majd ha hazaértem megnézem… jelenleg még épp az óhazában vagyok.

Jut eszembe, az egy gyűrűs az a mono, nekem úgy rémlik. És sima stereo kábelem van az erősítőhöz, a jack 2 gyűrűs kell legyen. Viszont a földelés kavar be, mert nem ugyanott van apple-éknél. Ezt a jó multkoriban jól kiveséztük itt, képekkel is illustrálva.
-
-
Parson
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
A hangfal is egy monitor típus, csak az nem képet a szemedbe, hanem hangot a füledbe sugároz.
Te, mint megfigyelő személy pedig, monitorozhatod vizuálisan, hangok alapján, stb az eseményeket.
Halkan jegyzem meg, 5 érzékszerved van, 5 féle típusú monitor is szóba jöhetne akár. -
miresz
veterán
válasz
zoli62
üzenetére
Az attól is függ mennyit akarsz rákölteni. De van topic erre a kérdésre. Amúgy én FiiO SP3 BT ezt venném. Van USB C bemenet is rajt, meg subwoofer kimenet is, és kompakt méretű. Vagy ha nem kell sub kimenet akkor Edifier M60 .
-
-
vadkörte
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
Ha nincs 3,5”-es headset kimenet, akkor kell egy USB-s DAC, vagy olyan aktív hangfal amiben van USB-s DAC. Így helyet is spórolhatsz. A Kanto- nak vannak ilyen aktív monitorai.
Magnat Monitor 220-szal hallgatom. Az erősítőt egy 36V/6A-es tápról hajtom. (Kapott még egy elektroncsöves előerősítőt is) A teljesítménye több mint elég.
-
vadkörte
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
Ha van rajt 3,5”-es kimenet lényegében bármit. (=amire van helyed és kereted)
Én a Mini-re egy 3,5”-RCA kábellel egy Aiyima A07 erősítőt és egy pár Magnat monitort kötöttem. Lejátszónak a Cog-ot használom (AppStore-ban fent van)
Dudee #43373
Is-is. A legtöbb ilyen. Ha mechanikus és nem szereted a hangos csattogást ne blue Cherry-st vegyél. A red Cherry/Kailh is határozott nyomásponttal rendelkezik de messze nem okyan hangos -
Dudee
senior tag
Még meg sem jött a mac mini, de már beleöltem 1 órát abba, hogy milyen billentyűzet is vegyek hozzá, mert a mostani nem lesz jó.
Szóval 1 óra után eldöntöttem, hogy Logitech MX Keys for Mac lenne jó, erre kiderül, hogy egyrészt nem is kapni, másrészt a magyarítással is mindenféle trükkök vannak (lézerezés, csiszolás, anyámkínja). Azt hittem ez egy sima kör lesz, erre tessék
100k-t nem szeretnék adni a gyári keyboardért (numerikus részt szeretnék)
tippek, javaslatok? Köszi!
-
zoli62
addikt
-Milyen aktív hangfalat élrdemes venni iMachez? Alternatív megoldás, hogy van két hangfalam, amihez erősítőn keresztül jack dugó van, azt milyen átalakíóval tudom csatlakoztatni az iMachez?
-
Alex91
félisten
válasz
lockdown90
üzenetére
[link] , ez olcsobb, es tan van amiben jobb is, mint a masik…
-
lockdown90
senior tag
a Dell U2723QE van itt valakinek tapasztalata?
-
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
Először is BÚÉK!
Másodszor! Magadnak akarj megfelelni és ne másnak. Mérd fel az igényeid - amennyire lehet reálisan - milyen programokat használsz Windows/linux alatt, azoknak van-e Mac-es verziója, vagy alternatívája. Pl. Win-es gépen az AIMP-t vagy a Foobar-t használtam zenelejátszásra. Fájó, de előbbi nincs Mac-re, utóbbi meg finoman szólva kiherélt. A kedvenc "szövegszerkesztőm" - Notepad++ - sincs Mac-re, de van alternatíva (akár AppStore-ból is) Windows-on nem bírok meglenni TC nélkül, Mac-en (és linux-on sem) nem hiányzik, a Finder (Dolphin) számomra untig elég.
Ha hosszabb távra gondolkodsz én a 16/512 verziót javaslom. A 16GB RAM munkára is elég lehet (kiadványszerkesztésre és fénykép feldolgozásra használom az M2 Mini-m és még nem nagyon futottam ki a RAM-ból). Tárhelyet pedig külső eszközzel lényegesen jobb ár/érték aránnyal tudsz bővíteni.Linux-os háttérrel a váltás amúgy is problémamentesebb lesz.

-
Az Apple Pay hianya "nem zavaro". Marmint, en soha nem hasznaltam ugy gepet a multban, hogy tudtam volna a wallethez hozzaadni kartyakat (marmint, magan a Macen), mert mindig csokkentett securitym volt. Viszont, ez szerintem sehol nem jon elo, mert a Safariban torteno Apple Pay-es fizetes, ahogy regen, ugy most is telefonos/oras jovahagyassal mukodik. Mashol pedig, nem talalkoztam meg macen AP-vel.
-
gabeunit
tag
Sziasztok,
Új mac-esként most szívok (M4 Mini)
Nem tudok billentyű + egér görgővel nagyítani Chrome-ban.
Osztott képernyőn (két ablak egymás mellett) az egyiken megy a youtube- tananyag (Chrome- böngészőben.) , másikon pedig egy programozó szoftver. Az a baj, hogy a videón lévő karakterek kicsik ezért nagyítani akarok, de sajnos nem tudok, csak az egész monitor tartalmát nagyítani, windows-on egy control görgővel megtudtam csinálni, hogy chrome-on belül youtube-on bele nagyítottam simán. Remélem tudtok erre megoldást. Előre is köszönöm a válaszotokat.
-
Alex91
félisten
Miért ne menne az Apple Pay, meg az AI?
Az Apple nem irja, hogy nem menne. Forumokon viszont en ezt vettem ki. Szerintem valami biztonsagi ok lehet. Pl. jelszo nelkuli indulasnal is letiltja az Apple Pay-t .A tarhelyre ezen kivul a Home konyvtar kulsore helyezese, vagy az alkalmazasok kulsore tevese opciot hoztak meg fel.
IMHO tobb felhasznalos hasznalatnal is kellhet a nagyobb tarhely. Amugy en is horrornak tartom a bovitos arakat. 100k-bol usb 4-en 2 TB tarhelyet veszek hozza. Ha meg lassabb is eleg, akkor akar 4 TB is kijon ennyi penzbol…
-
Dudee
senior tag
-
cigam
titán
1. Pontosan. Én egy 16GB-os Inteles-ről váltottam M-es 8GB-ra, de semmi hátrányát nem érzem a mindennapokban. A "Tevékenységfigyelőben" (mint Windows alatt a Feladatkezelő) van egy memória fül, ahol mutatja, hogy mi mennyit eszik, és alul van egy grafikon hozzá:
Ha kevés lenne a RAM a programoknak, ez a "memóriaterhelés" görbe feljebb szaladna a felső sávba, sárga, piros színnel jelezné, hogy adott feladathoz többre lenne szükség. Igaz nagyon ritkán nézegetem, de még csak sárga se volt az új gépen se.
Szóval 16GB "mindenre" elég
2. Ne mások döntsék el mennyi tárhelyre van szükséged. Nagyon egyénfüggő kinek mennyi adata van, és azt hogyan tárolja. Ezt neked kell tudni, hogy mekkora helyen férsz el kényelmesen. (Pláne, ha van NAS, vagy külső tárhely is rádugva.)
Miért ne menne az Apple Pay, meg az AI?3. Másoknak mások az igényei, lásd 2. Ha meg tudod fizetni, és ki is fogod használni, jó választás a 16/512. De csak azért ne vegyél 512-t mert mások mondták, és több mint 300GB üresen ketyeg rajt évekig.
-
Krethx
aktív tag
Igen kicsit fura. De érdekes lehet.
https://youtu.be/64_Mc03FC_0?si=RRMtaLIOhpJ689xpÉn amúgy erre várok:
https://polysoft.fr/StudioDrive/ -
cigam
titán
válasz
Krethx
üzenetére
Nagyon fura oldal. Miért telefon van a képeken? Miközben a store már teljesen korrektül néz ki.
A két véglet között (üres, és 2TB) nincs semmi Pl. 512MB vagy 1TB.
Plusz nincs doksi/lista a megfelelő chippekről. Ok, van "comming soon", de nah...
Legfőképp 1-2 sebesség teszt az eredetihez képest. Nem a méret a lényeg
szabi510
Miért cserélnéd le, ha a mostani is végzi a dolgát? Mitől lenne jobb, ha egy mini csinálná mindezt? Ha csak torrendezni kell, arra egy NAS, vagy egy raspberry Pi is bőven megteszi. -
Dudee
senior tag
Sziasztok!
jó ideje szemezek mac-re váltással. Sok-sok éve linuxozok (de csak alap szinten), illetve dual boottal win is van a gépen, de mindig is érdekelt a macos, illetve céges apple teló (azon levő fotók-videók kezelése), illetve itthoni appleTV egyre inkább abba az irányba vitt, hogy magam mögött hagyjam a linux/win kombót.
Így tegnap beruháztam egy Mac mini M4-re.Viszont nagyon sok idő, olvasgatás, YT videó nézések után sem tudtam magabiztosan kiválasztani, hogy melyik modell is a megfelelő nekem (és ebben az apple zseniálisan piszok módon játszik az árazással).
Ami megkötésem volt költségvetés miatt az a max 1 update az alap modell mellett. Tehát a ami között sokat gondolkodtam:
1) - alap ram 16/ ssd 256
2) - 16 / 512
3) - 24 / 256és ezekkel kapcsolatos gondolatok:
1) - jelenlegi ár/értékben ez a legjobb, tulajdonképp a "mondások" szerint a felhasználók 90%-nak bőven elég
2) - sokak szerint a 256-os SSD nagyon sovány, és még a külső és gyors SSD tárhely esetén is sem biztos, hogy future proof. Külső SSD-ről bootolás esetén több dolog nem fog működni (jelenleg apple pay (nem érdekel) és az AI-t láttam (ez azért viszont még érdekes lehet)
3) - mások viszont a 16Gb-t tartják kevésnek. Nem most, de pár éves távlatban (macOS ram igények: 2019-2021 4Gb, 2021-2025: 8 Gb. Most már minden modellt legkevesbb 16Gb-vel szállítanak, kérdés mikor lépik túl a 16Gb-t is).Mire kellene?
Mindennapi használat, fotó esetleg videó feldolgozás, játék nem, esetleg esetenként 3D modellezés.Én végül a 2. opció mellett döntöttem (16/512), de nem volt ez részemről egy teljesen biztos döntés. A 24/512 már túl sok lenne anyagilag, és nonszensz +200.000 ft 8Gb ram-ért és 256 SSD-ért.
(Kevésbé releváns, de megnéztem a korábbi mini-k értékállóságát, és azt látom, hogy a plusz SSD és RAM nagyon sokat veszít a használt értékéből, és az alap modellek is kb 60%-os áron mennek (M2 8/256 170.000))
Volna esetleg ehhez vmilyen segítő gondolatotok, ti hogyan gondolkodnátok? (a rendelést még napokig meg tudom változtatni)
köszönöm szépen! (és BUÉK )
-
Krethx
aktív tag
Mac Mini M4 storage: 2TB (M4! - M4 Pro-hoz nem jó!)
https://store.m4-ssd.com/ -
szabi510
tag
Sziasztok!
segitsetek kérlek. Jelenleg egy mini PC-t használok ami folyamatosan fut egy torrent klienssel. Erre lépek fel naponta kétszer kb és nézem meg a felhozatalt aztán elinditom a letöltést. Mindezt a most már “Windows mobile app” nevű távoli asztallal. A géphez nincs monitor, billentyűzet kötve csak USB-n kulso HDD-k.
A kérdésem az lenne mivel ios felhasználó vagyok, ezt egy Mac minivel tudnám-e helyettesíteni? Apple tv is van a háztartásban ha ez számít.
válaszokat előre is köszönömszabi
-
vadkörte
addikt
válasz
Bernardo20
üzenetére
Arra azért készülj fel, hogy belefuthatsz olyan helyzetbe amikor sem miresz, sem klinguru, sem Friczy megoldása nem segít. Ritka, de Mr. Murphy egy szemét tróger és bármikor bekavarhat. Tapasztalatból mondom. Nekem az segített, hogy egy magyar keyboard layout-ot töltöttem le és azt állítottam be kiosztásnak (amúgy készíthetsz sajátot is ,de az azért nem kezdő szint). Azóta kisimultak a ráncaim, csak annyit kellett megszoknom, hogy melyik Windows (Ctrl, Alt, AltGr, Win) gomb melyik Apple gombnak felel meg.
-
Friczy
senior tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Ez egy elég szívatós Mac hülyeség, de megoldható. A lényeg, hogy van ISO és ANSI billentyűzet, és ha nem a megfelelőt választod, akkor így jársz, mint fent. A miresz által belinkelt kép mutatja, hogy hol kell beállítani, sajnos sok esetben nem jelenik meg a billentyűbeállítási gomb, ha már egyszer beállítottad (most pl. nálam nem látszik), így aztán a módosítás sem egyszerű.
Viszont megoldható lásd a linken: [link] -
válasz
Bernardo20
üzenetére
Amikor rádugod a billentyűzetet, megkér, hogy a bal shift melletti gombot nyomd meg.
Ekkor állítaná be rendesen, hogy 0 vagy í.
Ezt úgy tudod újra beállítani, hogy:
Rendszerbeállítások, Billentyűzet, Billentyűzet típusának módosítása, Folytatás, megnyomod a shift melletti gombot.
Sokáig írtam a választ, lemaradtam
-
miresz
veterán
válasz
Bernardo20
üzenetére
Ide navigálj el és itt tudod beállítani.
-
Bernardo20
őstag
Sziasztok! Mini 4-re váltottam, még sosem volt ilyen környezttel dolgom, így a kérdés is ilyen lesz..:
A billetnyűzettel lenne a gondom, hogy ügye a magyar kiosztásban a í/0 és fordítve fel van cserélve, ha veszek egy használt magic keyboardot vagy szívem szerintem egy Keychron K3-at, akkor ez magától megoldódik? Vagy még kell bütykölni vele? Idegesít a dolog, erre nem számítottam, bár azért nem dől össze a világ.
Köszönöm
-
vadkörte
addikt
-
szana8
tag
válasz
szana8
üzenetére
Illetve meg ezt: https://hardverapro.hu/apro/lg_34wl850-w_monitor_8/friss.html
-
szana8
tag
Hello,
M4-es Mac mini-hez keresek monitort programozáshoz leginkább. A preferenciáim: min 1440p, ultrawide, 29"-34", ha lehet akkor Thunderbolt, bar nem tudom ez mennyire működik jól Mac-el. Illetve ha lehet akkor curved, de errol le tudok mondani.
Nezegettem az apro hirdetéseket is: https://hardverapro.hu/apro/samsung_lc34j791wtrxen_34_thunderbolt_wqhd_ivelt_m_4/friss.html
Jelenleg ezt találtam ami talán megfelelne. De nem tudom mennyire jok ezeke a Sansungok. Tudnatok segiteni esetleg? Jo lehet e? iMac-em volt az utóbbi jo par évben szóval nem vagyok nagyon benne a monitorokban.
Koszonom -
titi12
senior tag
válasz
M4T4D0R
üzenetére
Viszonylag tartják az árukat, sokat nem bukhatsz rajta. (Mostanában volt egy hirtelen áresés a használtpiacon a 16 GB-nyi alapmemóriával érkező új szériák miatt.)
'18-as mini minél több memóriával vagy M1–M2-es legalább 16-tal. Sajnos annyi, esetleg ismerős által az USÁ-ból behozva olcsóbb lehet. -
M4T4D0R
tag
Sziasztok!
Még sose volt macem és gondoltam kipróbálom.
De velem van a baj vagy tényleg túl vannak árazva ezek a Mac Minik hardveraprón?
Gondoltam veszek egy 2018 as Mac Minit olyan 60-70 körül lehet kb... Dehát 100e ft tól indul.
Nem éri megvenni mert az M1 es mini ami újabb és sokkal erősebb 130. Viszont annyit meg tényleg nem adnék ki érte.Tulajdonképpen tapogatózás lenne a részemről tetszene-e egyáltalán a rendszere(mindenképpen olyat akarok aminél még a legújabb rendszereket elbírja). Pl Sonoma
-
Buba880215
csendes tag
válasz
Senator
üzenetére
Amíg ezt a kérdést nem olvastam, addig fel se tűnt nekem ez a duruzsoló hang. Viszont nagyon közel hajolva tényleg hallani az alap M4 minimnél: kikapcsolt monitornál hdmi-n összekötve kevésbé, mint mikor be van kapcsolva a monitor. Emiatt nem küldeném vissza az applenek, engem azóta se zavar, mióta tudok róla.
Három monitorral volt szerencsém kipróbálni eddig és a jelenlegivel nem csinálja már.
1. Dell u2415: hdmi-vel duruzsolt
2. Asus Pa27jcv: hdmi-vel és usbc-vel is duruzsolt
3. Samsung Odyssey OLED g80sd: ennél most egyáltalán nem hallom. Ennek egy külső fél tégla tápja van, olyan két pólusú tápkábellel, mint amilyen a Mac mininek is van. Lehet ennek köze van hozzá. -
Buba880215
csendes tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Én kipróbáltam ezt a monitort (Asus 5k Pa27jcv) egy alap M4 minivel, de 2 napra rá visszavittem. A nagy pixelsűrűség tök jó volt, nagyon szép volt vele a szöveg megjelenítése. Ami nagyon nem jött be, azaz IPS glow effekt, amit egy régi IPS-es Dell u2415 monitorhoz képest sokkal jobban megláttam rajta. Illetve az is zavart, hogy akárhogy helyezkedtem a monitor előtt, a szélei felé tekintve már “fakóbbnak / szürkésnek” láttam a színeket. Valószínűleg azért, mert az előző 24-es 16/10-es képarányú monitorom után ez jóval szélesebb.
-
Krethx
aktív tag
ORICO MiniLink Type C Hard Drive Enclosure Docking Multi-Interface Converter SD/TF4.0 USB4 Transfer Designed for MacMini M4 Dock

Rendeltem egyet mert tetszik hogy kettő SSD megy bele és passzol a mini-hez. (40Gbps / 10Gbps) Én már csak a Blank SSD Board-ra várok. -
madgie
titán
válasz
titi12
üzenetére
Nyilván úgy csinálod, ahogy akarod, de mondom, nekem a drónt szét kell szedni, kinyitni, az asztalon helyet csinálni a kinyitott "póknak", talán elér az USB-C kábel úgy, jaaa, de a DJI nem szereti a villámtöltős kábelt, keress egy 2.4 amperest, keress neki helyet a gépben, összedugod, a pics@ba, nem ismeri fel meghajtóként a macOS, most nyálazd át a 2400 snittet, melyiket kell importálni... és nyilván a Fujinak, Sonynak is megvan saját nyűgje.
SD bedug, Finderben dátum szerint sorba rak, tegnapiak behúz, profit.
Nekünk, fotós-videósoknak amúgy az M-architektúra akkora "cheat-code" volt anno, hogy azt is elnéztük pl az Airnek, hogy nem került rá semmi már a pár Thinderbolton kívül. Elképzelhetetlenül halk, kicsi, hatékony lett végre a számítógép, a fenekünket csapkodtuk örömünkben a falhoz... de azóta eltelt pár év, már nem bánjuk, ha visszaköltöztek a portok, ideértve nyilván az SD-t is.
-
Friczy
senior tag
válasz
bytesizelife
üzenetére
Említettem én is két példát, ami nem fotós, de pl. hobbisoknak a Raspberry Pi és társai szintén SD kártyával mennek, azokat is meg kell etetni valahogy. Szóval többféle felhasználás indokolhatja még.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Szeretnék 2,5 Gbps-es hálózatot a NAS-om és a Mac mini között. Vettem egy AXAGON ADE-25RC USB-C-s, adaptert. A túloldal még gigabites, viszont fura módon a gép hálókártyájával 940-960 Mbit/s-et tudok, az AXAGON-al csak 860-at. Nyilván ez nem világvége, de kicsit furcsa. Van valami amit be kell még állítatnom vagy ennyivel "gyengébb" Gigabiten is, mint az integrált kártya?
-
-
madgie
titán
válasz
titi12
üzenetére
Hazajövök, néha két fényképező, két drón meg esetleg egy GoPro anyagát kell felmásolnom, ha tudod ki szórakozzon "kanóccal", mikor a drónokat is be kell kapcsolni, hogy felismerje a gép meghajtónak, akkor csipog, világít, vinnyog, ha nincs szétnyitva, a gimbalvédő leszedve.
Nekem maradjon csak SD/micro SD alternatíva, légyszi
-
titi12
senior tag
-
Friczy
senior tag
válasz
titi12
üzenetére
A kaputelefonom beltéri egysége micro SD kártya segítségével frissít, illetve ha becsengetnek, a képet is arra készíti, ha benne van. A BT hangszóróm önmagában is képes zenét játszani a beépített micro SD kártyáról.
Valamiért a Macbook Pro-ba is be/visszakerült a kártyaolvasó, gondolom, nem teljesen véletlenül. -
DonMedve
addikt
...és TigerCat: Köszönöm sikerült a képek mentése. Nézegettem azt az exportálást, csak ami feljött ablak megijesztett és nem mertem rányomni.
De most így okés.Amit említettem alábbi képen látható. Amint nézem a Yahoo finance ez, hogy tudom rávarázsolni az egérre? Ez macOS-en van.

-
miresz
veterán
válasz
Ear001
üzenetére
Rosszul fogalmaztam, olyan stand-ekre gondoltam ami a mini alá, vagy fölé megy, esetleg van bent egy beépített M.2 SSD foglalat, pár USB, és SD olvasó. Nem fullos komplett külső HUB-okra gondoltam amin minden is van, (lan, HDMI, Display port, USB-k, beépített merevlemez, vagy SSD foglalat, esetleg tölteni is tudja a MacBook-ot, thunderbolt-on stb... )
-
-
válasz
DonMedve
üzenetére
Nem egy ilyesmi kiterjesztés lehetett Chrome-hoz?
ValutaátváltóA gépen is lehet, ott is ki tudod jelölni a képeket exportáláshoz. Kattints az első képre, majd nyomj Shift-et és jelölj ki további képeket, majd válaszd a Fájl menü > Exportálás parancsot. Exportálhatod az eredetit, vagy amit már szerkesztettél, illetve testreszabhatoo a fájlformátumot, méretet, stb. Ilyen egyszerű.
-
Friczy
senior tag
válasz
miresz
üzenetére
A plusz táppal nekem nincs bajom, ahogy elnéztem, az M4 minihez lévő dokkolók túlnyomó többségénél opcionálisan van. Gondolom, abból a megfontolásból, hogy az M4 mini által egy porton leadott teljesítmény erősen korlátos ahhoz, hogy ha mindenhova rádugnak eszközöket, akkor nem biztos, hogy elegendő, és így bizonytalan lesz a működés. Ha beszerzek ilyen jellegű dokkolót, akkor úgy tervezem, hogy az opcionális táp esetén is fogom használni a külső tápot.
-
Krethx
aktív tag
-
miresz
veterán
válasz
Krethx
üzenetére
Hát nem is tudom, de nekem speciel ami a gép tetején van azok a típusok nem tetszenek, de ez szubjektív. Meg ehhez még külön plusz táp is kell, ami nekem még plusz hátrány. Bár az Orico elvileg nem rossz gyártó, de én azzal is megszívtam már egyszer egy ssd házzal. 2 hétig működött aztán a gari is nagyon nyögvenyelősen ment.
-
Krethx
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Fujifilm X
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Pánik a memóriapiacon
- Akciókamerák
- Gumi és felni topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- További aktív témák...
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

En max L shaped adaptrt vennek hozza.
)
Nem éri megvenni mert az M1 es mini ami újabb és sokkal erősebb 130. Viszont annyit meg tényleg nem adnék ki érte.

TigerCat