Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
titi12
üzenetére
Pedig ott elég jól összefoglalták a tényeket:
I have an 1920x1440@80Hz 21" CRT sitting right next to my 144Hz VRR 27" LCD. They are completely apples and oranges. Better yet, analog and digital.
The CRT appears smoother due entirely to the phosphor excite/decay phase vs the LCD sample/hold phase and absolutely nothing to do with the input lag or system latency.
If we ever get 1,000Hz LCDs, then we'll have 1ms sample/hold times for the pixels that will match CRT phosphor glow, but it will still be a very "on-off" rather than the smoother excite/decay phase.
Mester Márk linkelt bejegyzései persze hosszabbak. -
-
titi12
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm, mindjárt más, mint egy Reddit-bejegyzés.
-
MasterMark
titán
válasz
titi12
üzenetére
Nem kell semmit igazítani, ez egyszerűen a sample and hold megjelenítés miatt van. Amiatt kell a sok hertz, hogy annak a hátrányait ki lehessen iktatni. Bár soha nem lehet kiiktatni, de minél több a képfrissítés, annál jobban hasonlít egy CRT vagy DLP megjelenítési módhoz.
Itt jobban el van magyarázva talán, hogy mi miért van: [link]
szerk.: Itt még van egy hosszabb leírás erről: [link]
-
Probald ki az osszes VNC viewert, amit ismersz. A VNC egyszerre egy elegge "elcseszett" es jol osszerakott protokoll is. Elcseszett, mert bovitheto a kepatviteli lehetosege, es jol osszerakott, mert bovitheto a kepatviteli lehetosege
. Van egy alap atviteli mod, amit minden kliens es szever ismer (ezt latod/erzed lassunak), viszont lehet egyedi implementaciot belerakni, amivel ha egymasra talal a szerver es a kliens, akkor sokkal jobb lesz a vegeredmeny. macOS - macOS kozott peldaul, semmi baj nincs ezzel, teljesen jol megy a beepitett VNC viewer a beepitett VNC szerverrel.Azt nem tudom, hogy van-e olyan kliens, ami ismeri a macOS "gyors" atviteli modjat, de talalhatsz olyan klienst, ami jobb, mint amivel eddig probaltad. (lovesem sincs, hogy milyen VNC kliensek leteznek Windowsra, illetve, hogy azok milyen featureket valositanak meg)
-
-
cog777
őstag
Egy idobeen ezt hasznaluk, jol muzsikalt. Minoseget / sebesseget is lehet allitani.
-
titi12
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Bámulatos, hol tart a tudomány!
Ezek csupán vélemények.
És majd a szemünket is hozzá kell igazítani. -
Párduc
junior tag
Melyiket lenne érdemes megvenni? M4 Mac Mini vagy MacBook Air 2024 M3 8 GB RAM-al 420 ezerért?
-
ityam
őstag
kiegészítés. monitort, billt egeret a minire dugva semmi baj nincs a sebességével, csak a tightvncs megoldásnál iszonyat lassú. más megoldási tippem 0 ismeret híján nem volt a távvezérlésre. de helyhiány miatt a távvezérlést szeretném használni(normális sebességgel. nem játszani akarok rajta természetesen, csak alap desktop környezet ismerkedés).
-
ityam
őstag
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy régi 2014 es mac minit. i5 4th gen, 8gb mem, 256GB ssd.
Gondoltam unalmas perceimben használhatnám ismerkednék a macossal. Helyem nincs plusz minitorra, bill, egérre ezért gondoltam egy hálózattal távvezérléssel ismerkednék a wines gépemről. Hirtelen egy tightvnc van a wines gépemen és azzal rá is tudok menni a minire, de idegesítően lassú. 1-2 másodperces késéssel működik.először wifin volt a mini, de aztán átdugtam gigabites hálóra, de úgy se lett jobb.
Milyen remote desktopot lehet jól használni értelmes sebességgel? Sima windowsos távoli asztallal nem sikerült rácsatlakoznom, de lehet par kattintással kivitelezhető, de még erre nem jöttem rá hogy hogy. Ez beállítható? vagy ha nem akkor mi használható jól? -
titi12
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Állítólag?
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Szerintem patent kis program, simán elfér az infuse mellett. Mondjuk nem értem, hogy az Infuse miért nem foglalkozik jobban a macOS vonallal.
-
NemMo
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Neked is és hibavissza kollégának is köszönöm a választ
-
-
válasz
Aszpirin
üzenetére
Nem kell a kulfoldi storeokhoz kulfoldi kartya. Nekem van ausztral, brit es amerikai accountom, de ezek kozul nincs csak brit es ausztral bankkartyam. Annyi a trukk, hogy kijelentkezve at kell valtani a cel storeba, majd elkezdeni letolteni egy ingyenes szoftvert es igy letrehozni az Apple ID-t. Igy lesz opcio kartya megadas nelkul tovabbmenni.
-
hibavissza
veterán
válasz
titi12
üzenetére
Igen. Állítólag 1000 Hz-nél éred el a katódsugárcső mozgás megjelenítésének minőségét. Azt tudom igazolni, hogy a 144 és 240 Hz között van különbség. Ez is egy olyan dolog, ha nem használtál huzamosabb ideig HRR monitort, nem is érted. Maradni kell 60 Hz-en és sokat spórolsz.
-
syler123
veterán
Szerintetek a Mac Mini M4 alap verziója, windowst virtualizálva mennyire futtatna el egy Solid Edge vagy egy Edgecam-et? Esetleg más opció x86-os program futtatására? Úgy tudom ezeknek nincs natív MacOs verziója.
-
válasz
kkp900
üzenetére
Itt is csak árdekességként: mai napig használok egy Apple TV HD-t (2015-ben jelent meg, ez az Apple TV-k 4. generációja). Ez az első almás tévéokosító, ami tvOS-t és Siri-t használt. A Siri funkció Magyarországon a mai napig nem működik, még angolul sem (egyszerűen nem lehet bekapcsolni, és ez az osszes utódjára igaz).
Pedig erre volt már 9 évük.
Namost ennek fényében mire számtasz az AI + AppleTV kapcsán?
(Amúgy szintén napi használatban van egy AppleTV 4K is nálam, természetesen azon sem megy a Siri, ha magyar bankkártyával, magyar Store-ban vagy regisztrálva /külföldi Store-hoz külföldi bankkártya kell/).Szerintem, ha Magyarországon élsz, egy kicsit túlliheged az AI dolgot, főleg AppleTV tekintetében.
Használd nyugodtan tovább a 4K-t. AI nélkül is remek cucc, és amúgy sem lesz az újabban sem AI számunkra egy jó ideig...
-
NemMo
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy az m csippes miniknél a ventilátor folyamatosan megy vagy mint a macbook pro-nál csak nagyobb terhelés esetén kapcsol be?
-
titi12
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Jövőre pedig a 960?
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
Ezt az egyetemi kedvezményt hol tudom igénybevenni? Pontosabban, hogyan? Azt látom, hogy az Apple oldalán van.
-
scdlsc
senior tag
válasz
kkp900
üzenetére
https://buyersguide.macrumors.com/#Apple_TV
Van minden termékre:
https://buyersguide.macrumors.com/ -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Visszaraktam fix 144 Hz-re. Nem jó az Adaptív Sync. Megfájdul a szemem tőle. Van itthon 240 Hz-es monitor + NVidia PC. G-synces. Ott semmi gondom nincs.
-
Parson
addikt
válasz
titi12
üzenetére
Érdemes venni akkor egy 80 colos 4k (vagy 8k) TV-t és szépen hátradölve a kanapéról (egyéni távolság kinek mi*) élvezni a kényelmet... (Az enyém csak 60 colos, úgyhogy nekem is van még hova fejlödnöm...)
*távolság függ a felbontástól és jobb esetben egy kis matektól, ahol a PPI mellé a nézötávolságot is beveszi az ember a játékba.
Nos a végeredmény valszeg mégse az lesz amire szimplán matekból számit az ember... lévén ergonómia szempontjából sok egyéb tényezö is hirtelen felnagyitódik (huh, jó ez a szó ide nyelvtanilag??).
-
hibavissza
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
Minél messzebb ülsz a monitortól, a szemednek annál jobb. 27-es 1440p 144 Hz monitort nézek 80-100 centiről. Pixeleket már nem látom, de az élsimítás még nem szép. Videóvágásnál közelebb kell ülnöm a GUI miatt. Olyan 60-80 centire. Ott már látom a pixeleket. 32-es 6K lenne ideális.
Viszont az 60p. Rászoktam arra, hogy görgetés közben átfutom a szöveget. Sokkal gyorsabban haladok. Ehhez viszont jobb lenne 480 Hz.
27' 4K OLED lesz a következő monitorom. 240 Hz is előrelépés lesz a 144 után. -
kkp900
senior tag
Jó reggelt nektek! Az lenne a kérdésem felétek ,hogy nem olvastatok hallottatok esetleg egy új Apple TV -ről! Ha jól nézem akkor a mostani ami a legújabb 2022-es az is csak a 14-es telók procija van benne . venni szeretnék egy újat ,de nem szeretnék belefutni ,hogy 1 hónap múlva megjelenjen egy újabb ... Mivel itt van ez a AI így szerintem az apple tv -re is kellene ,hogy fejlesszék vagy rosszul gondolom?
A jelenlegi az egy Apple TV 4K de még a fekete távirányítós semmi baja nincsen csak lenne máshol is ahol be tudnám üzemelni.
Tudom nem pontosan ebbe a topikba való de itt sok sok infót be szoktatok gyűjenti amit olvastok.
-
bbmt
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Infuse-t használok, ott nem találtam opciót passthrough állítást. Van javasolt player? Nasról játszok le.
-
válasz
Parson
üzenetére
Jaja, a vegeredmeny az, hogy ugyonakkora meretben, a HiDPI kijelzon HiDPI modban sokkal szebbek lesznek a betuk.
A nem egesz szamu skalazassal pl akkor lesz gond, ha olyan UI elemeket kell nezegetni, ami pl vagy 1 pt meretu elemeket tartalmaz (@2x skalazasnal ez lesz ugye 2 fizikai pixel, mig ha nem egesz szamu a skalazas, akkor hol 2, hol 3, es antialiasolt pixelekkel szorakozik a gep (ez eszi meg a teljesitmenyt)), vagy van valami mas, ami ugy illeszkedik a gridre, hogy van benne 1 pt meretu elem. Pl. erre jo pelda a System Profilerben (alma menu alt+click az elso elemre), az apro betuknel a jobb oldalon ha le/fel scrolloz az ember. MBP-n latom, ahogy pl a "Hardware" szonal a "H" betunel, vagy az "Activation" szoban a "t" betunel nem illeszkedik a racsra a tartalom, emiatt nem mindig 1-1 egyseget ugorva scrolloz. Engem ez zavar, van akit nem zavar, embere valogatja (ARM-os gepeket mar meg sem eszi az extra teljesitmenyigeny, szoval, a gepet mar nem zavarja).
De viszont, annyira nem zavar, hogy lemondjak a nagyobb felbontassal jaro teruletrol. Az ARM-os 14"-es gepen raadasul sokkal tobb pixel van, mint az Inteles 13"-as modellen volt, igy ezen a gepen ez, mar szinte eszrevehetetlen.
-
válasz
scdlsc
üzenetére
Ha kiszamolod, akkor latszik, hogy ez is a piros savba esne, ugyhogy dehogy jo. Piros savbol max HiDPI monitort erdemes valasztani, mert arra tudsz skalazott felbontast rakni (felteve, hogy nem az embert nem zavarja a nem egesz szamu skalazas, mert az ARM-os gepeket ez mar nem zavarja) es vissza lehet cheatelni a zoldbe. A WQHD pedig, maximum 13-14 meretben lesz jo HiDPI/retinanak (ami veletlenul, a 13"-as laptopjaik 2018 elotti default skalazott felbontasa volt).
-
bbmt
senior tag
ŐŐŐŐ a Mac Mini nem tudja az Atmost átküldeni a házimozi erősítőre HDMI-n? Csak multichanel van, az meg nagyon nem az.
-
-
Parson
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Az én tapasztalatom szerint ahogy korábban is irtam hiába nem egész számú a nagyitás (skálázás) pl 28" 4K UHD monitor esetén 1440p-s skálázást választva, mégis jobb eredményt hoz, mint ugyanakkora 28" 1440p-s monitoron ugyanez az 1440p-s skálázás. De ez szubjektiv megitélés.
-
válasz
hibavissza
üzenetére
38 colos LG-t használok, 3840x1600-as felbontáson. Egyáltalán nem rossz, viszont ha ekkora méretben kellene valami retina alternatíva, akkor nem nagyon van választék. Vagy ha van is, az brutálisan drága. És hát sajnos megszoktam a nagy munkafelületet...
-
Nagy nekiindulásomban természetesen elírtam a dolgot, M4Pro-t akartam írni, abból még nehezen lesz refurbished (az M4-ekre gerjedek most). Megnéztem és kiszámoltam, a Pro-s alapváltozat Mini Vegasban (az ottani 8,325%-os sales tax-ot figyelembe véve) több mint 100ezerrel olcsóbbra jön ki (390 ft/USD-vel számolva!!!), mint a hazai 699ezres ár.
Jujj, hogy viszket a zsebem...
Egyébként nagyon köszi a linket, nem ismertem!
(és sajnos M4 Pro Mac minire 0 találatot ad, de M2 Pro 1TB-ra is csak "out of stock" találatokat....
) -
válasz
Aszpirin
üzenetére
Ha refurbished is jo, akkor itt a Mac Mini-nel szurj le a kiszemelt gepre ("m2 pro" "10 gigabit" 16GB 1TB), majd megadva az email cimedet, kuldeni fog emailt, amikor elerheto a gep. Felteve, hogy jo lesz a gyari refurbished. Amit a nem elerheto keszletekre mutat ar, az nem a valodi. En igy szoktam "stoppolni" az Apple refurbished kinalatabol. Ha megvan a termek, akkor ugyonugy kerhetsz bolti atvetelt, es masnapra ott lesz a kivalasztott boltban a cucc.
-
Parson
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
A monitor attól még jó. A skálázást kell helyesen megválasztani.
-
Nem mellesleg néztem M4 Mac Mini benchmarkokat M2 és M2Pro Mac Minikkel összehasonlítva, hát bakker ez a gép ilyen áron majdnem akkora dobás, mint anno az M1 Air volt. Nagyon jó ár/érték arányú a legalapabb alapgép.
És elég sok dologban kenterbe verte az M2Pro-s Mac Minit is...
Nagyon elkezdett viszketni a zsebem, megyek a hónap végén az USA-ba, ha lesz készleten valamelyik vegasi boltban, akkor nem hizárt, hogy betározom... még az is lehet, hogy az M2Pro-változatot veszem meg (ha lesz készleten). Utóbbit azért inkább 1 terával és 10Gbps Ethernettel venném, de CTO-ra nincs időm várni, mert csak egy hétig leszek ott, előre megrendelni pedig kissé rizikós (ki kell fizetni, de hogy megérkezik-e addig, arra nincs garancia... meg nem is tudom, hogy lehet-e bolti átvétellel kérni a CTO-t) -
válasz
galaktikus
üzenetére
Szerintem teljesen rendben lesz az új minihez egy 27 colos 4K-s monitor.
-
hibavissza
veterán
válasz
galaktikus
üzenetére
[link] Én ezt venném. Skálázásra pedig beállítod ami tetszik. M4 gpu bírni fogja.
-
RaZroX
addikt
válasz
galaktikus
üzenetére
Én úgy tudom ezt érdemes figyelembe venni PPI szempontból.
[link]
Ez alapján a 4K 27" nem annyira jó ötlet, de előfordulhat, hogy ez már elavult infó.. -
hibavissza
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
Apple monitorok elég érdekesek. Ha futnának 144 Hz-zel még azt mondanám indokolt, mert nincs a piacon párja. 32-est mondjuk bevállalnám, 60 Hz-zel együtt
Én is az 1440p HRR csapdában vergődöm. A mostani monitorom IPS, de viszonylag jó 1300-as kontraszttal. 4K HRR IPS monitoroknak még ennél is gyengébb a kontrasztja. Lg 900 körül van. Papíron az OLED lesz megoldás. Kérdés mikor lesz megfizethetőbb és mennyire fogja fárasztani a szemet, mennyire lesz probléma a beégés.
Ami érdekes, hogy munkahelyemen egy kimondottan hulladék Dell Ultra Sharp monitor van. 24 col, 60p. Windows 11. Valahogy mégsem hányok rajta a motion blurtól. Lehet, hogy az itthoni nagyobb képátló miatt?
-
Alex91
félisten
válasz
galaktikus
üzenetére
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Eléggé mac specifikus a kérdésem, a monitoros topic beszélgetéseiben annyira nem bízom..
Milyen monitort vegyek az új M4-es Mac minihez? 4K 27 coll körülieket néztem amik normális áron vannak.. Gondolom 5K lenne a legjobb, de azok meg nagyon húzósak. Mit vennétek a helyemben ha nem akartok bankot robbantatni? Úgy olvastam pár helyen, hogy a Mac OS szarul néz ki 4K-n, ez mennyire igaz?
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Nalam csak az alvo monitorbol ebred megmozdulo egerre, alvo gep nem regal csak a kattintasra. Magic Mouse eseten. Kiprobaltam egy MS USB-s egerrel is, ott is ugyonezt csinalja, viszont a Logitech ultraolcso USB-s egeremre felebred megmozdulasra is.
-
-Skylake-
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
igen, ez az elsodeleges oka annak, hogy nem rendelem elo. mert bar wqhd utan kb minden megvaltas lenne, most legalabb 120hz az a wqhd. ez a monitor 350ezer forintert bizonyos ertelemben egy stepback.
egyebkent pedig teljesen egyetertek. 60hz amugyis egy kurva nagy vicc, ha meg azt hozzaveszem hogy az applenek minden mas termeke 120, ugy meg egyenesen nevetseges. 800k-ert (studio display) meg egyenesen szanalmas
-
hibavissza
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Adaptíven hagytam és magához tért, desktopon leviszi 48 Hz-re. Viszont filmnézés vagy YT teljes képernyős használata közben 48,96.144 között pörög folyamatosan. 30p YT-nál be kéne állnia 60 vagy 120 Hz-re. Vagy nem? Most, hogy ide gépelek elkezdett ugrálni az fps és érzem, hogy rossz a szememnek. Valami nem jó.
Alvó állapotban nem lehet azt beállítani, hogy csak a Magic Keyboard ujjlenyomat szenzora ébressze a gépet? Meglököm az asztal és a picit mozduló BT egér is felébreszti.
-
MasterMark
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
És elindítasz valami játékot, vagy appot ami kezeli? Simán desktopon marad 144 Hz, ha annyira van allítva.
-
hibavissza
veterán
Adaptív sync miért nem megy Mac Mini M1-gyel freesync monitorral? TB3-DP kábelen megy 1440p 144 Hz-cel, de hiába állítom adaptívra, marad a fix 144 Hz a monitor fps kijelzője szerint.
-
A Mac Mini tudja kezelni a USB C to 2.5 Gbe Ethernet Adaptert? Használ valaki ilyet vagy hasonlót?
Igen, én használok, már több, mint másfél éve, bár nem Mac Minivel, hanem 2023-as M2Pro MBP-vel, és egy 2017-es iMac-kel is. Mindkettővel tökéletesen működik, pedig az iMac már nem mai darab. Ha azzal jól működnek, egy Mac Minivel miért ne működnének?
Az USC-C - 2.5GBase-T Ethernet adapterek Belkin márkájúak, a 2.5 Gbites switch pedig Zyxel. Amazonról vettem őket, ha érdekel, kikeresem a linkjüket.Szerk.:
https://www.amazon.de/dp/B0BMQRTWHC
https://www.amazon.de/dp/B097RD15N8 -
miresz
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
Igen, jól látod a témát. Jelenleg egy Samsung M8-am van, amit többségében szeretek, de egyben utálok is. A dizájn szerintem ötös, a képarány a méret is pont jó, de lehetne 5K-s, nem mint ha nem lenne jó így 4K-ban 1440p-n mert marha szép képe van, de lehetne nagyobb a felbontás. Amit utálok bent az, hogy okos monitor!
Mi a f@sznak? Nekem hátrány. Jó elenne ezzel a dizájnal, méretben és képaránnyal egy sima, nem okos monitor 1-nél több usb C csatival és mondjuk 165HZ-el.
Ear001
addikt: Nem rendelhető már, meg maradnék a 16:9-nél. -
bbmt
senior tag
A Mac Mini tudja kezelni a USB C to 2.5 Gbe Ethernet Adaptert? Használ valaki ilyet vagy hasonlót?
-
válasz
Alex91
üzenetére
Jelentosen tobbet, de ez csak az Intel alapu gepeknel problema. Az Intel GPU ezt nem birja, a Radeon dGPU-s modellek pedig a felszallas hatarara kerulnek es sokkal hamarabb felporgetik a ventit, mint nem retina 1440p-nel, vagy 5k/1440p-nel.
szerk: illetve az embert "zavarhatja", hogy nem jonnek ki egesz szamura a pixelei
. Ha valami pixelszabaszatos feladatot vegez az ember, akkor meglepodhet ha ki/be zoomolgat.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Azt kérdezted miért állítólag. Azért, mert ebben a témában szubjektív vélemények vannak csak. Neked elég a Dacia. Nincs ezzel gond, felesleges flémelni.
. Van egy alap atviteli mod, amit minden kliens es szever ismer (ezt latod/erzed lassunak), viszont lehet egyedi implementaciot belerakni, amivel ha egymasra talal a szerver es a kliens, akkor sokkal jobb lesz a vegeredmeny. macOS - macOS kozott peldaul, semmi baj nincs ezzel, teljesen jol megy a beepitett VNC viewer a beepitett VNC szerverrel.
(A mostani desktopot már nem)
Ezek csupán vélemények.

)
Mi a f@sznak? Nekem hátrány. Jó elenne ezzel a dizájnal, méretben és képaránnyal egy sima, nem okos monitor 1-nél több usb C csatival és mondjuk 165HZ-el.
TigerCat