- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
alba-regia #44194 üzenetére
Igen, visszaállt angolra a billentyűzet, majdnem biztos. Legközelebb nézz majd rá
-
cigam
titán
válasz
alba-regia #44194 üzenetére
Nem (emlékszem ilyesmire).
A videós képernyővédőben lehet valahogy szelektálni? Azt az ijesztő fókásat ki lehet kapcsolni?
-
Czo
addikt
válasz
alba-regia #43602 üzenetére
En itt semmi hibat nem latok, jelzi, hogy a funkcio, tehat vagy a tukrozes, vagy a kiterjesztes aktiv:
Legalabbis nalam, most, az iPadnal is ugyonezt csinalja. Monitorral nem tudom kiprobalni az MBP-t.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Ez valami bug lehet. Nálam is ugyan ez van. TV-n használom én is. (HDMI)
Screen Mirroring pedig nem aktív.
-
MasterMark
titán
válasz
alba-regia #43606 üzenetére
Ott írja, hogy aktív a kiterjesztés a TV-re.
-
MasterMark
titán
válasz
Akkor kék ha aktív a képernyőmegosztás.
-
titi12
aktív tag
válasz
alba-regia #43071 üzenetére
(Csak mert gyermekem épp osztálykirándul Bécsben. :)
-
Krethx
aktív tag
válasz
alba-regia #43071 üzenetére
Tőlem a DPD aláírást nem kért. Mikor jött a csomag Email-t küldtek és a futár fel is hívott telefonom. Amikor a csomagot a kezembe adta volna megkérdezte a nevemet. Nekem plusz pont volt hogy a MAC az anyósülés környékén volt mellette.
Mikor a GLS hozott drága csomagot az hátul zötykölődött a többi csomaggal együtt. Na az már nem tetszett. -
Hovi
aktív tag
válasz
alba-regia #42947 üzenetére
Nekem szerdai rendelés. Rendeléskor dec 12 volt kiírva. Másnap már 17. Most is. Ja és feldolgozás alatt a státusza.
-
lockdown90
senior tag
válasz
alba-regia #42947 üzenetére
nálam is így volt, módosult a dátum..
-
Czo
addikt
válasz
alba-regia #40720 üzenetére
Ezek alapjan (2004-es datum), a Vista vagy 7-es verzio korultol, mar a Windows is normalizal, azaz ma mar nem nagyon kene keletkeznie nem normalizalt filenevu filenak. Az egesz problema mogott az van, hogy ha nincs kotelezo normalizalas, akkor az itt is lathato posztban leirt eset is letre fog jonni, amikor 3 tok egyforman kinezo filenev, 3 eltero file lesz a lemezen, mert mas-mas modon van abrazolva bennuk az ekezetes karakter.
-
Czo
addikt
válasz
alba-regia #40720 üzenetére
En tobb, mint valoszinunek tartom, hogy a karakterek normalizalasa okozza a problemat. A Windows, elvileg semmi ilyesmit nem csinal (20 eves info, azota nem foglalkoztam vele), minden ugy puffan, ahogy esik. Az OSX az adott rendszerben tamogatott Unicode szabvany szerint normalizalja a stringeket, igy a kiolvasott nem normalis, "hulye" unicode string normalizalodik, es mivel a filenevben a "hulye" string van, ezert amikor a szoftver megprobalja megnyitni azt a filenevet, amit a "normalizalt" string reprezentacion van, az nem fog neki menni, hiszen nincs a lemezen olyan file/folder, aminek byteok szerint az a neve.
Tehat, lehet, hogy meg kene keresni ezeket a fileokat a NAS-on, normalizalni oket, mert ez menni fog crossplatform mindenfele verzioval keresztbe-kasul (egyszer kell kijavitani az elrontott fileneveket), illetve, ha van friss szoftver, amivel tudsz ilyet letrehozni (itt a "ha Lumában kerül létrehozásra" szovegedre gondolok), ott valoszinuleg a szoftver lehet hibas es jelezni kell ezt a fejlesztonek. Az Unicode fileneveknel ez a normalizalasi problema, egy 2-3 evtizedes atjarhatosag nehezito intezmeny, mar Linux - Windows - NTFS - hfs - ext2/3/4 temaban is gond volt vele regen is.
Nalam nem lesznek regen letrehozott ekezetes nevek a NAS-on, igy nem tudom megenzni, hogy 10-20 eves mas rendszeren keletekezett ekezetes karakterekkel mit csinal ma a macOS.
-
Czo
addikt
válasz
alba-regia #40718 üzenetére
Ilyenkor, mondjuk segit, ha elarulod, hogy mik azok a "bizonyos ekezetes filenevek"
. Mert valoszinuleg, en nem azokkal probalkoztam.
Szerk: illetve, meg 1 dolog jut eszembe, az unicode normalizalas. Hogy, hogyan vannak tarolva a karakterek. Pl. ha leirsz egy e' karaktert, azt legalabb 2 fajta modon is lehet abrazolni, pl e' karakternek (tehat kis e betu ekezettel), de lehet abrazolni kulon egy kis e betu karakternek, valamit utanairni egy "ekezet, ami az elozo karakterrel kombinalodik" karaktert. Kvazi, mint a repulo billentyuzet. Igy siman lehet, hogy valami hasonlo dolgot fogtal, ami pl lehet, hogy Finder bug, vagy az adott kliens bugja.
Megnezed legkozelebb, ha ilyet talaslsz, hogy terminalban az ls mit mutat, illetve, ott cd-vel/cattal tudsz-e vele kezdeni falamit? Macen Finder eseten bugzik, vagy valami mas program, valami commander hibazik? Ugyonigy iOS eseten, a beepitett Files hibas, vagy 3rd party szoftver?
Szerk2: Az is lehet, hogy az a szoftver gonoszkodik, amivel letrehozasra kerul ez az ekezetes file.
-
Czo
addikt
válasz
alba-regia #40716 üzenetére
Nem lehet, hogy itt a Synology cucca a problema? Kiprobaltam, "natur" Linuxon, CentOS 7 alatt. Beleptem SSH-n, ragoogliztam az arvzizturo tukorfurogepre, majd letrehoztam shellen, bashbol egy ilyen nevu foldert. Akar smb:// akar cifs:// segitsegevel csatolom fel, finderbol latszik a folder, bele is tudok lepni. Ha ebbe a folderbe keszitek egy szinten ekezetes arvizturo tukorfurogep nevu txt-t shellbol vi-vel, majd ebbe beillesztek tartalat, akkor ez a tartalom is latszik Finderben, a felmountolt koteten. 20+ eve hasznalom ezt igy, kezdetben RedHat Linux, majd Fedora, es kb 2006-tol CentOS alapu a hazi szerver (jelenleg 7-es, lassan erik a migracio 9-re). Soha nem volt ilyesmivel problema, egyik macOS verzio alatt sem. Kezdetben AFP es netatalk volt a server, kb 5-6 eve hasznalom Mac iranyabol is a samba megosztasait. Ellenoriztem az ekezetes foldert Windows iranybiol is, 10, XP es 98SE alol is tokeletes.
Minden frissites fenn van a Synologyn, up to date? Tehat nem olyan, amin mar nem fut az aktualis rendszeruk?
-
cigam
titán
válasz
alba-regia #15743 üzenetére
A naplóba kerül valami ráutaló bejegyzés? Ha menet közben ledobja, sanszos a HW hiba, vagy a Te WD-d is vmi összeférhetetlenséggel küzd (lásd amit linkeltem).
Próbáltad másik kábellel/másik csatlakozón? (a lemezt is és a hdmi-t is)
-
cigam
titán
válasz
alba-regia #15741 üzenetére
WD-vel vmi gond van: [link]
A WD drive utility-vel be állítható a sleep idő (ha támogatja: Set drive sleep timer (on supported drives)).Amúgy egy WD MyBook-ot használok TM-re, Hónapok óta (gyakorlatilag mióta megvan) semmi gondom nincs vele.
Csak a HDMI-n akad? Ha a gépen szól, jó? Ha másik kimeneten szól, jó?
-
xedos
addikt
válasz
alba-regia #15739 üzenetére
Milyen külső HDD-t használsz?
Tudomásom szerint valameyik magától elmegy aludni 30perc múlva... -
cigam
titán
válasz
alba-regia #14555 üzenetére
Ha már cseréled, párban cseréld le őket, mivel csak egyforma (méretű) modulok esetén működik az dual channel.
A duál-csatornás memóriák olyan memóriavezérlők, ahol a a DRAM eszközök külön vannak választva két különböző buszra, hogy a két memóriavezérlőt el lehessen érni párhuzamosan. Ez megduplázza az elméleti sávszélességét a busznak.
forrás: Wikipédia
-
Fr3eWar
őstag
válasz
alba-regia #14555 üzenetére
Nem veszed észre az elvi sebességcsökkenést, ellenben a +2 giga memória egyes esetekben érezhető előnyt jelent.
Későbbiekre nézve viszont javasolnék 2x4gb ramot, lehetőleg KIT-ben, mivel úgy működik optimálisan a dual-channel. -
cigam
titán
válasz
alba-regia #13626 üzenetére
Ez majd a megjelenésekor kiderül.
Az AppStore GYIK első bejegyzése is erről szól. Igen, a saját haználatú gépeken használhatod.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
alba-regia #12920 üzenetére
Nálam is előfordult SANYO akkuval, de mióta normális töltöt használok hosszú ideig üzembiztos.
-
Ragnar95
félisten
válasz
alba-regia #12923 üzenetére
Köszi, akkor olyat fogok bele venni
A legújabb alap 4gigás RAMmal szerelt modellben 2x2 giga ram van, nem 1x4Mondjuk ha igen, az se óriási gond, max az egyik helyére rakom be a 8-asat vagy kiveszem mindkettőt és 2x4-et veszek
d
-
Kommy
veterán
válasz
Nem lehet, hogy valamivel interferencia van? Bluetooth kapcsolat monitorozása: [link]
-
DanielK
addikt
válasz
nekem 5 centire van a billentyűzet a mac minitől és semmi baja sincs. valószínű a távolság sok.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Anno nekem is elvesztette a kapcsolatot elég gyakran, meg csomószor akadozott a gépelés, amikor még 2 asztallap volt a bluetooth adapter, meg a bill között, de mióta közelebb raktam és csak kb 50centire van tökéletes, szóval próbáld meg szerintem te is közelebb rakni kicsit
Én meg rákérdeztem biztos-ami-biztos alapon az Apple-nél a MacMini világgarira és valóban az van rá
Úgyhogy 2 héten belül meg is lesz a drágaszág
Vennék bele +8giga RAMot majd, a múltkor azt mondtátok, hogy bármilyen PC RAM jó bele, viszont gondolom nem desktop, hanem notebook RAM kell bele a mérete miatt, ugye? Illetve 2 RAM foglalat van benne, ha jól gondolom, így 1x8gigát vennék, nem 2x4-et, nem lesz gond azzal, hogy bent hagyom a gyári 4gigát és mellé berakom a +8-at, ugye?
-
Ragnar95
félisten
válasz
alba-regia #12776 üzenetére
Van benne, csak ikon nézetben kell lenni, de így sem teljesen sorrendben fog lapozni, hanem ahogy a Finderben látod őket, úgy tudsz menni föl-le-jobb-rabalra, tehát ha pl a jobb szélső képet nyitod meg, ott a jobbrával nem megy tovább a kövezkezőre, ahhoz le kell menni, majd hármat balra.
De ha több képet egyszerre nyitsz meg, akkor már jó lesz -
Totheground
addikt
válasz
alba-regia #12776 üzenetére
Önmagában nem nagyon (vagy én sem tudok róla), de ha több képet jölsz ki és úgy nyitod meg a preview-t, akkor tudsz köztük lapozni.
-
Ragnar95
félisten
válasz
alba-regia #12669 üzenetére
Én RAM-ra mindenképp beruházok +4gigára, azon a 7-8ezren már ne múljon, mert már most is kevés a 4giga ram, csomószor elfogy
Az SSD-t meg majd meglátom, hogy mennyiért tudok venni -
rii
nagyúr
válasz
alba-regia #12642 üzenetére
szerintem próbáld nézni a console-t, hogy mit írkál ki, mielőtt újraindulna
-
rjg
őstag
válasz
alba-regia #12226 üzenetére
A cmd + felfelé suhintás (Chrome-nál is) helyett trackpad-en a ctrl+két ujj felfelé gesztussal megy - és működik a két ujjas nagytás is. Nálad nem a ctrl+ felfelé görgetés lesz jó?
-
Kommy
veterán
válasz
alba-regia #12170 üzenetére
Ha nincs rendszer a gépen akkor netről le tudja tölteni a telepítőt, ha a legújabbat veszed akkor csak ez a megoldás van, mivel nincs benne DVD, sőt már az előzőben sincs.
iPhoto, Garageband, iMovie jár hozzá, Office viszont nem.
nem kell semmilyen kernel közül választani, mivel kimondottan ezekre a hardverekre optimalizálják a gépet, szerintem amit te láttál az Hackintosh volt, tehát PC-n futtatott Mac OS X.
Elméletileg elég a 64GB-s SSD, de ha még nincs meg akkor én inkább 128-ast vennék.
Gondot okoz, elfelejteni a Windows-os berögződéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest