Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Ez hátha segít:
http://apple.stackexchange.com/questions/90344/macbook-pro-mid-2012-microphone-input
Ha nem, akkor passzolok.
-
buci30
addikt
Hát nekem nincs egyszerűen Spelling mappa se rejtve se nem rejtve

-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Valaki tudna nekem segíteni?

-
buci30
addikt
Hol találom a Library/Spelling mappát?
Magyar helyesírás fájlt szeretnék betenni de egyszerűen sehol nem találom meg ezt a mappát

-
blakey
titán
-
oszy
veterán
Mivel lehet megoldani, hogy két HDMI legyen rákötve a minire (Mac mini (2012 vége))? Esetleg thunderbolt átalakító vagy HDMI elosztó?
-
TBMC
addikt
A tegnapi számlázós appekre visszatérve, tudtok olyat mondani esetleg ami rendelkezik raktárkészlet nyilvántartással esetleg partnerenkénti egyedi árazással?
Lehet váltanánk akkor a windowsos számlázóprogiról... végre..

-
talamasca
senior tag
-
talamasca
senior tag
Szolgálati közlemény:
Múlt hét pénteken sikerült lecsapnom egy 27"-es 5K iMacre (late 2014) Fusion Drive-val, erősebb procival, videókártyával 550 ezerért.
Akit érdekel még 500-ért van az alap változat.
Zsír új gépekért ez nagyon jó ár, 100-zal többért hirdetik használtan.
Ja, a lelőhely: Mammut 2, Media Markt.

-
mm00
aktív tag
Előző cégemnél használtunk egy windows-os szoftvert tömeges számlázásra. Olyan rossz volt az egész felülete, hogy a végén már inkább - szoftverfejlesztéssel foglalkozom - egyszerűen beleírtam a MySQL adatbázisába a szoftvernek és kinyomtam e-számlába utána a szoftverből

- E-számla és több nyelv kellett nekünk a külföldi ügyfelek miatt
- és tetszik hogy folyamatosan fejlesztesztik, páldául pár hónapja belekerült az automata funkció, hogy az MNB árfolyamot automatikusan töltse ki
-
rjg
őstag
Nekem több dolog miatt jött be:
- a kintlévőség kezeléssel nem kell külön foglalkoznom, mindent azonnal látok
- adtam hozzáférést a könyvelőmnek is, így újabb gonddal, teendővel kevesebb
- platform független, tehát akár mobilról is bármikor elérhető és használható
- az API-n keresztül tudok saját adatbázisból tömegesen számlázni -
rjg
őstag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Én a szamlazz.hu - ra álltam át az infocentrum windowsos alkalmazásáról. Ha nem kell készletnyilvántartás vagy leltár, akkor ez is egy jó alternatíva.
-
Mela Kehes
addikt
Köszi mindenkinek. A cipo-t drágának találtam. Az iDea-t nézegettem eddig, de kipróbálni még nem tudtam a demot mert még nincs meg a Mac gépem. Megnézem a többi progit is.

-
+1 a Cashman-re. Készletre használjuk és bevált, bár legutóbb még csak Chrome alatt ment rendesen a Flash miatt, ennek érdemes utánanézni.
Ami még nagyon jó, ezt is használjuk a cégnél: Billzone
Sztórban még ezt találtam: Számlázó programom
Ezt pedig már régebben nézegettem: iDea Számlázó -
biker
nagyúr
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Cipot felejtsd el.
Cashman FX (cmfx.hu)
online, bőven ez alatt az ár alatt megkapod, ha csak alap kell -
Blaise
veterán
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Kifejezetten OS X-re szerintem csak a Cipo van
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
Tudtok ajánlani magyar nyelvű számlázó programot? Mondjuk 20.000 alatt.

-
-
oszy
veterán
Hogyan lehet egy rejtett fájlt megváltoztatni, hogy ne legyen rejtett továbbra is?
-
hszilard666
veterán
Napot!
Adott egy rode video micro mikrofon, és egy 2011 es aláslapos. Akármit állítok a hang menüben nem hajlandó quick time playerben hangot felvenni a cucc, se garage band ben se audacityben
Mit tudok ezzel kezdeni DSLR en gyönyörűen megy.
A segítséget előre is köszönöm! -
Somansky
aktív tag
Gondolkozom egy külső hangfalon a machez. Ti mit használtok? Jo lenne ha lenen rajta még fejhallgató kimenet is....
-
Jó tudni, köszi!
Pillanatnyilag ennyi kiegészítőt használok (bár a Folx csak dísznek van) és emlékeim szerint régen még a Firefox alá is csak 2-3 bővítményt telepítettem. Ami baromira hiányzik, az a tabak testreszabhatósága. Gyűlölöm, amikor egérrel netezek, majd az első fülről az utolsóra akarok váltani és a szkrollozáshoz két kéz kell (Shift + görgetés). Béna. Ja, és a favikonok is hiányoznak... Bár ez nem kritikus. -
mm00
aktív tag
Safari-ban ha nézek egy YouTube videot miután kiteszem full screenbe, a kép egyszerűen megáll. A hang megy tovább rendesen, de a kép csak ki van merevedve. Ha mozgatom az egeret, akkor a kép újra visszajön, de ha pár másodpercig egyhelyben az egér újra megáll a kép.
Szerintetek mi lehet a gond és hogyan tudom megoldani?
Safari: 9.0.3
OSX: 10.11.3Pont ebben a pillanatban meglett a megoldás

Korábban használtam az IKEA tervezőjét, ami feltett egy plugint. A Safari ezt sehol se jelzi, de miután kitöröltem az IKEA-s fájlt, utána minden oké.
/Libraries/Internet Plug-Ins/ mappába volt, hátha valaki idetéved a jövőben.
-
TBMC
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
font beállításokban egyik font bezavart, hogy több fajta volt belőle egy csoporton belül. toltam rá egy automata javítást a fontbookból és már tökéletes. néha imádom az Apple furcsaságait
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
__
köszönöm! a freestyle sí az életem egy része, télen és nyáron is ha úgy adódik, gleccseren

de 2évig így fog maradni legalább, ha nem tovább![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TBMC
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
El capt-ra való frissítés után az "fi" karakterek(és egyéb karakterek!) helyett furcsa karakterek jelentkeznek. pl facebookon. (nem minden oldalon!)
hogyan tudnám kideríteni ezt mely font okozhatja? - millió fontom van telepítve amikről nem szeretnék mindről lemondani, mert elengedhetetlenek a munkámból kifolyólag.előre is hálás köszi!

-
TBMC
addikt
srácok!
van valakinek tapasztalata, magic keyboard 2őt illetően? + yosemite.
- nem működnek a function key-ek.
(illetve hol látom a töltöttségét, kapacitását? hogy javasoljátok a töltögetését?)el capitan mellett (rmbproba dugva) tökéletes...

-
oszy
veterán
Kivitelezhető, hogy HDMI-n a monitor menjen, egy Thunderbolt-HDMI adapterrel pedig pl. a tv? Persze külön-külön.

Mac mini (2012 vége)
2,3 GHz Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3 -
Vazallus
tag
Üdv,
Olyan ingyenes vagy nem túl méregdrága programot keresek amivel bármilyen scannelt irományból kitudom a textet exportálni, irodai használatra kellene. -
Ragnar95
félisten
válasz
buci30
üzenetére
Létezik, pl ez, de nem olcsóak és elég rossz a teljesítményük is, mivel a MagSafe szabványt nem tette használhatóvá az Apple más gyártók számára, így csak a gyári töltővel lehet tölteni a gépet, tehát fölöslegesen kell transzformálni az áramot a gyári töltővel, ha külső akkuról töltenéd a gépet.
-
buci30
addikt
Létezik MacBook air-hez külső aksi?
Azaz ha úton vok és az aksi nem bírja akkor amire rátudnám dugni meg nyerni pár órát.
Egyszer olvastam ilyet ha jól emlékszem, de most nem találom sehol. -
oszy
veterán
Sikerült eltüntetnem a letöltést a dockból. Hogyan tudom visszarakni?

-
mm00
aktív tag
Magsafe 2-es 45 wattos töltő járt a Macbook air-emhez. Sajnos a nyulunk elrágta a töltőt és újat kellene vennem.
Kizárólag 45 wattos töltő jó hozzá vagy a 60 wattossal is megy? Szabad utánygyártottat venni?
-
Kh@oSz
aktív tag
válasz
istvan170
üzenetére
Hát ez egyik sem túl költséghatékony megoldás. Érdekes hogy anya csatira vannak filléres adapterek.
Egy ilyen mdp anya-anya toldóval apat anyara lehet alakítani, onnatól pedig jöhetnenek azok a filléres átalakítok. Persze ez csak egy elképzelés.

-
nyogo83
senior tag
válasz
Ear001
üzenetére
Kijelentkezni semmibol nem jelentkeztem ki,csak toltam egy teljes formazast a gepre recoveryben.
Ez nem lenne eleg? Foleg, ha az uj tulajnak mielott atadom, ujbol tolok egy formazast es majd telepitse fel O a sajat apple id-jevel.Szerk.:
Egyedul amire tudom hogy figyelni kell, az az iTunes deauthorize. -
nyogo83
senior tag
Nekem is a fent emlitett ujratelepitessel lenne kerdesem. Eladasra kerul a Mac Minim, recoveryben leformáztam, majd a sajat Apple ID-mmel letöltöttem az El Capitant és elindítottam a telepítést. Jelen állapotban úgy van a gép, ha bekapcsolom, akkor a rendszer beállításával fogad(orszag, nyelv stb).
Jó ez így, vagy az új tulaj Id-jvel kellett volna letoltenem es elindítani a telepitest? -
TBMC
addikt
válasz
Aaron14
üzenetére
ez igy igaz

kozben reagaltak is megkeresesemre:
"Tisztelt Uram!
Sajnálattal értesültünk készüléke rendellenes működéséről.
A garanciális ügyintézés előtt szükséges az eszköz bevizsgálása. A hiba elhárítása az eszköz kijelzőjének cseréjével oldható meg."
ily esetben a szokasos helyszini bevizsgalasra vagy tobb naposra gondolnak?
-
TBMC
addikt
válasz
Aaron14
üzenetére
a kijelzőn körben végig látható, de mostanság jött elő. remélem garanciában ezt kicserélik
, mert engem személy szerint zavar. egy cto 5k imacről beszélünk.(az előző 13 rmbpron is kb fél év után jelentkezett a kékes blur effect - mint azt te is említetted, azt ki is cserélték)

-
Aaron14
őstag
Ez a 13"-es rMBP-on is látható jelenség. Eddig kb. 5 vagy 6 Space Grey 5S-em volt és mindegyik tetetjén lehetett látni a jelenséget, ha fekvő üzemmódban haszáltam. Szóval lehet próbálkozni a javíttatással, de ez még mindig a jobbik eset, mintha szétszednék a gépedet és egy ugyanilyen vagy rosszabb panelt építenének be. Volt olyan, akinek a 13"-es rMBP kijelzőjének mind a két oldalán kékes, blur effekt volt látható. Cserélték, ugyanolyan hibásra...
Amennyiben nem ugyanolyan mértékű a bevilágítás mindenhol, én csak akkor próbálkoznék a javíttatással.
Mi most vettünk egy 25"-es DELL IPS monitort és ennek az alján jelentekzik az a sárgaság, ami az 5S-em tetjén. Gyanítom, hogy ez IPS betegség, mint a lilás fekete és a glow, stb.
-
TBMC
addikt
5k imac tulajok:
Mennyire normalis a kepernyo szelein korbe sarga bevilagitas? Erre a napokban lettem figyelmes. Marcius vegeig garancias.
-
talamasca
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Mindenhogyan kell majd az eredeti tulaj account-ja...
Csinálhatsz másik gépen USB telepítőt, de gondolom ahhoz is kell később.Aki eladta (eredeti tulaj), annak ezt meg kellett volna csinálni.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Próbáltam cmd+alt+r rel indítani de az OSX kapitányt sem hajlandó felrakni, azt mondja hogy hiba lépett fel és futtassam ujra az appot. Most konkrétan nincs rajta OS, csak a recoveryben tudok majomkodni.
Számván! Help! -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Adott egy 13' es macbook pro. OSX lian van rajta. Az a quest hogy installáljam újra rajta az OSX et. Bootoltam recoverybe, ereaseltem a macintosh HD partícíót, majd rányomtam a reinstallra. Na most apple ID-t kér. Megadtam neki az enyémet és nem fogadja el, a tulajnak meg nincs saját ID je. Hogy tudnám újrahűzni a rendszer apple ID nélkül? -
válasz
Luser2000
üzenetére
Nincs mit!
Egyéb beállításokra az ingyenes TinkerTool-t használom, de sajnos abban ez a funkció nincs benne. Nem mintha annyi mindent át akarnék állítani, de az árnyék nélküli képernyőmentés, a bővített mentés ablak, az automatikus QuickTime videó indítás, hosszan nyomott billentyű átállítása és a hálózati _DS.Store fájlok tiltása az hasznos...
-
cigam
titán
válasz
buci30
üzenetére
MIért nem bízod a gépre? Berakod pl. a Fotók-ba, és kész. Utánna úgy rendezd, babusgatod, ahogy akarod. Képenként megjegyzést fűzhetsz hozzá, a fotó szinte minden paramétere alapján csoportosíthatsz, készíthetsz "okos" mappát ,amiben a születésének napján készült képek jelennek csak meg ...
Az elkészült képeket kicsit fel is tuningolhatod, levághatod a felesleget, úgy hogy közben megőrzi az eredeti fotót.
De te tudod...
exifrenamer, vagy az áruházból a Perfect Rename. -
-
claire78
senior tag
-
buci30
addikt
Tudom ,hogy nem szokás a dátumozás a képeken, de mivel most született kislányunk ebbe az esetbe jó lenne ha megtudnám oldani ,hogy rajta legyen. De a Canon 600D nem tudja automatikusan.
Mivel tudom rátenni melyik program lenne a legegyszerübb erre? Ami persze van MacBook-ra is OSX-re rendszerre és ingyenes. -
Luser2000
addikt
Segítsetek pls!
Feleségem asztali MAC gépet használ itthon.
Én ehhez a rendszerhez nem értek semmit, de bekapcsolni és a programokat tudom használni.
(MS rendszeren okés vagyok).
Sehol sem találok arra opciót, hogy a gép bekapcsolásakor ne adjon ki magából boot hangot.
(MS ala windows tada.waw)
Arra már rájöttem, hogy ha kilépés előtt lehalkítom, akkor bekapcsoláskor sem fog felordítani, de ez így nem jó megoldás, meg snassz is.
Kérem segítsetek, hogy hol van ez a beállítás, vagy mit kell csináljak!
Köszi,
Balázs -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
iMac 8.1 gép megeszi a 2RX8 PC3-8500S ramokat?
2x2GB raknék bele

-
Kh@oSz
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna adni egy jó tipped adni arra, hogy egy 27-es thunderbolt displayt, hogy lehet pc-re kötni?

Lehetőségem lenne szerezni egy ilyen monitort, viszont egyelőre nem tudok mac-re váltani, ezért szeretném pc-re kötni.
Előre is köszönöm az infókat!

Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Windows 11
- Gumi és felni topik
- Spórolós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)