- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luser2000
addikt
válasz
Luser2000 #29426 üzenetére
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy az októberi frissítéskor ELCSESZETT, külső (SSD) meghajtóról való boot a napokban érkezett frissítéssel jelentősen gyorsult. A korábbi hosszú percek helyett most valamivel több, mint fél perc a boot idő. Szinte már-már olyan, mint előtte. Három és fél hónap fejlesztés kellett hozzá.
-
-
válasz
Luser2000 #29497 üzenetére
Gratulálok! Azt hittem, senki nem fogja elolvasni
(most ismerkedek a prohardver felületével, és úgy látom, újoncként sajnos nem tudok válaszolni Ear001 üzenetére, amíg nem válaszol valaki erre az üzenetre
Szóval @Ear001, köszi az infót! Mivel TC-n volt a ™-mentés, és a MigrationAssistant nem volt hajlandó arról áthozni az adataimat, ezért a másodszori telepítésnél, tekintettel arra is, hogy azt írja, később a MigAssist-tal tudok migrálni, azt hittem, lényegében a telepítésnél is a MigAssis-ot használja, és már nem is próbálkoztam ezzel.)
-
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Luser2000 #28599 üzenetére
Nem alias kell neked, hanem symbolic link (symlink). (Szerintem)
Látom, lassú vagyok. :-)
-
r4z
nagyúr
válasz
Luser2000 #28599 üzenetére
Igen, azonos neven kell letrehozni a linket, az eredeti mappat felul kell irni vele. Pont ez a modszer lenyege. A home az, amit leirtal.
Viszont beneztem a dolgot, az Alias nem pont ugy mukodik, mint a symlink, igy ez nem jarhato ut.
Terminalban a kovetkezo paranccsal tudod letrehozni a kapcsolatot:
┌── ln(1) link, ln -- make links
│ ┌── Create a symbolic link.
│ │ ┌── the optional path to the intended symlink
│ │ │ if omitted, symlink is in . named as destination
│ │ │ can use . or ~ or other relative paths
│ │ ┌─────┴────────┐
ln -s /path/to/original /path/to/symlink
└───────┬───────┘
└── the path to the original file/folder
can use . or ~ or other relative pathsTehat peldaul (az eredeti mappa torlesevel egyutt):
rm -r ~/Downloads
ln -s /HDD/Downloads/ ~/Downloads -
varsam
őstag
válasz
Luser2000 #28257 üzenetére
Akkor kicsit részletesebben
Én rendeltem egy ilyen kit-et ebayről: [link]
A gépet letettem az ágyra, kitámasztottam pár párnával, hogy ne sérüljön meg ha bénáznék.
A kis korongos cuccal lehet szépen elvágni a ragasztót. Ez nagyon könnyen becsúszik a kijelző és a keret közé, amin párszor végighúzva már szét is válik. Segítségnek én régi bankkártyát használtam, azzal nyomtam még be két oldalt szétszedés közben, hogy ne essen vissza.
Amint kijön a kijelző annyira, hogy pont beférjen a kezed, szétszedsz két csatlakozót és ki is veheted az egészet. Ha kell mégegyszer elvágod az alján is a ragasztót.
A HDD tartóhoz egy torx (talán 5-ös) csavarhúzó kell, szétszeded, kábel lehúz, HDD csere SSD-e, kábel vissza és visszacsavarod.
Én ekkor még nem ragasztottam össze a gépet, hanem visszatettem a kijelzőt, a 4 sarkát celluxszal rögzítettem és feltelepítettem az OSX-et USB-ről. Ezt előre gyártsd le.
Előtte a régi ragasztót persze kapargasd le (pár percet el lehet vele szórakozni)
Kis tesztelgetés után gép megint szétszed és mehetnek rá a ragasztó csíkok. Abszolút méretpontosak amiket rendeltem, mind sorszámozva vannak sorban. Ezen a videón látszik, hogyan kell őket feltenni: [link]
Amúgy az egész procedúra pont így van a videón is, azzal a különbséggel hogy itt az alaplapon lévő SSD helyet mutatja meg, neked eddig nem kell elmenni. -
Luser2000
addikt
válasz
Luser2000 #28236 üzenetére
Urak!
Köszönöm szépen az eddig írt javaslatokat HDD/SSD csere ügyében!
DanielK!
Mivel az általad is javasolt megoldás nem teszi szükségesség a gép szétszerelését, így most még ez tetszik a legjobban. Ha ezen a vonalon megyek tovább, akkor mindenképp figyelek rá, hogy olyan usb 3-as külső dobozt vegyek, ami támogatja a UASP-ot. Itt már csak egy olyan rövidebb drót fog kelleni, ami az SSD "dobozból" az iMAC Thunderbolt csatlakozójába megy.varsam!
Elolvastam a leírásodat, mindent elmond (kivéve a végső összeszerelés "sikerét"). Bár anno még magam is építettem PC-ket, de korososdom, így már lehet egy ilyen drága gép esetében nem bocsájtkoznék szerelésbe, főleg nem kijelző ragasztásba. Egy dolog miatt nem mondetm még le róéa teljesen: még egy kicsit idegen számomra, hogy a külső SSD esetén az op.rendszer a gépen kívül van fizikailag. Kb. olyan, mint egy művese készülék.Macika_MC!
Ez a legtisztább, legegyszerűbb megoldás. :-) Igaz, talán kicsit költségesebb, mint DanielK megoldása.Tipródom még, hogy melyik legyen, aztán elkezdem bogarászni a HW boltok ajánlatait.
Köszi még 1x mindenkinek!
Balázs
-
Macika_MC
tag
válasz
Mivel az én gépem garanciális nem akarom szétszedni és nem is fogom.
Én egy Western Digital 2.5 256GB USB 3.1 Külső SSD-t vettem erre a célra és szépen rögzítettem a gép lábához.
Ezek a külső SSD-k semmivel se lassabbak mint a belső SSD-k. Szerintem.
A Thunderbolt csatlakozó (USB 3.1) (akár 10 Gb/s) sebbeségre képes.A HDD-n nincs rendszer azt teljesen leformáztam, amikor a külső SSD-re már rátettem az új rendszert.
A beállításoknál az inditó lemeznél kiválasztod, hogy melyik lemez legyen a indítólemez.Ezeket a teszteket most készítettem.
A bekapcsolás kb 12-14 másodperc. Nem egy pcie ssd, de a belső HDD-nél lényegesen gyorsabb. -
varsam
őstag
válasz
Szia,
én egy hónapja cseréltem ki a HDD-t a saját gépemben (iMac 21,5 2013 late) egy Samsung 850 EVO 250GB SSD-re. Én a HDD-t tettem egy külső rack-be.
Itt leírtam pár mondatban mit hogy csináltam: [link]
Ha gondolod tudom linkelni, hogy mit rendeltem hozzá, illetve részletes leírást / videót is ami alapján csináltam.
Ha egy kicsit is jártasabb vagy gépszerelésben, értem ezalatt hogy szedtél már szét, raktál össze párszor normál PC-t, akkor ez sem okozna gondot szvsz. Persze ha garis a géped még, akkor ez nem annyira járható út. -
DanielK
addikt
válasz
Az iménti hszben írt imacet én külső usb ssd-ről futtattam. Hozta azt amit egy windows desktop hoz ssd-vel beépítve. 400-500-as írást/olvasást. Érezhetően gyorsított.
A lényeg, hogy olyan usb 3-as külső dobozt keress, ami UASP-ot támogatja. Így el lehet érni majdnem a SATA 3-as sebességet.
Én ilyet vettem anno amazonról: link -
válasz
Luser2000 #23315 üzenetére
Nincs mit!
Egyéb beállításokra az ingyenes TinkerTool-t használom, de sajnos abban ez a funkció nincs benne. Nem mintha annyi mindent át akarnék állítani, de az árnyék nélküli képernyőmentés, a bővített mentés ablak, az automatikus QuickTime videó indítás, hosszan nyomott billentyű átállítása és a hálózati _DS.Store fájlok tiltása az hasznos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest