Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mohhoj1986
tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Azt írtad h eljutsz a single user modeba és hogy a status bar is tölt egy darabig....Ha BGA-s lenne a videokari akkor már ezek se jellenének meg vagy csak korlátozottan.
Én a helyedbe szereznék egy olyan boot pendrivot ami 100% h jó. Ki is próbálnám másik macen. Én már jártam így h bementem az Andrássyba iStyle h csináljanak. Csináltak is egy vmit de h nem boot pendrivot az tuti. Magamnak kellett egy PC-n (Virtualboxba osxen) csinálni. -
wm2
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
igen, ez (is) egy olyan AMD széria volt
-
cigam
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Indításkor a D-t lenyomva nem jön be a hardware test?
(Bár még nekem se sikerült ezt behozni az imac-en. Biztos van vmi trükkje.) -
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Na sikerült bootolható USB-t szereznem, de nem látja a gép. Csináltam egy Verbose bootot, nem dobott semmi errort, végigcsinálta, aztán fehér képernyő.
Mit tudok csinálni a géppel? -
válasz
hszilard666
üzenetére
Azért nézz egy verbose bootot is, sok minden kiderülhet belőle:
-
oszy
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
DiskMaker-el tudsz bootolható usb-t csinálni a legegyszerűbben!

-
blakey
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Lényegében mindegy, lehet lemez is és pendrive is, amelyik egyszerűbb és az ISO-t nem csak rádobni kell, hanem bootolható lemezként kell létrehozni, hogy normálisan működjön.
-
blakey
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Nem írtam, hogy friss telepítés kéne, hanem arról bootolj és tolj rá egy rendszert, esetleg ellenőrízd a jogosultságokat, minden megmarad, annyi a különbség, hogy a régit "oldként" elmenti" amit majd törölhestz, de nálunk ua. volt, csak új rendszer segített.
Amúgy meg rendszerlemez nélkül számítógépet "nem szabad" használni. Nagyon sok javítás elvégezhető a telepítő lemezzel. Nekem mindig van az épp aktuális rendszerről egy lemezem, ha bármi baj van akkor arról bootolok és megpróbálom megoldani a problémát.
-
blakey
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Telepító lemezről bootolj és telepítsd újra a rendszert, valami megsérült. Nekünk is volt hasonló.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
SMC és PRAM reset megvolt, egyik sem segített, ha recoverybe alarok bejutni akkor is ugyanezt csinálja. Én a HDD re gyanakszom, szerintetek mi lehet?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
ASAP help kéne:
Macbook pro late 2011 30 perccel ezelőtt hírtelen kikapcsolt és újra indította magát, és nem jut el az OS ig, csak elkezdi tölteni a bart a fehér képernyőn közvetlen a boot előtt, eljut a negyedéig majd megint újraindul. Ezt csinálja már vagy 20 perce. Mi ez a hiba? Hardveres vagy szoftveres? Hogy tudnám most orvosolni?
A váladzokat előre is köszönöm! -
Ragnar95
félisten
válasz
TigerCat
üzenetére
Nekem voltak problémák az AdBlock mindkét verziójával, ezért kénytelen voltam váltani, uBlock tökéletesen teszi a dolgát.
megema: van 1-2 oldal, ahol kézzel kellett kiválasztanom, hogy mi a reklám, de ezt 1-1 oldalnál csak 1x kell eljátszani és alig volt ilyen, szóval nekem bevált teljesen jól a uBlock -
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
rendeltem iPad Air 2-t (16 gb + 4G), amit kaptam az 'Verzion' modell (nem MGGX2HC/A hanem MGH62LL/A). Milyen hátrányai vannak ennek a verziónak Európában/Magyarországon?
köszi!
-
Omis
senior tag
akkunál mi az cycles?
-
cigam
titán
Így lenne ötösöm a lottón! A 8228-as portot a glimmerblocker használja. A böngésző így rajta keresztül futtatja a forgalmát, és képes kiszűrni a reklámokat stb...
Nézz szét a rendszer beállításokban, szerintem ott figyel a konfigurálója. -
oszy
veterán
Srácok... Ezt nem hiszem el... Először is nagyon köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok!!! De tényleg!
Szóval. Ne nevessetek ki

Megnyitottam a Chrome böngészőt. Majd ugye az is írt egy hibaüzenetet. Aztán "lenyitottam" szöveget és ott volt a megoldás! Nem a DNS-el volt a baj, hanem a proxy-val! Ki volt pipálva a Webproxy (HTTP). Higgyétek el nem én voltam! Ide soha nem nyúltam!
-
Jelenleg a pendrájv tartalmát tolom fel. Mivel több kisebb fájlból áll, kicsit lassabban megy, mint egy médiafájl...
Telepíteni egy letöltött .app fájlt szerettem volna, de kiírni sem engedte. Hibaüzenetet dobott, hogy már nem ezt a protokollt használja és elavult, vagy mi. Sajnos nem emlékszem...
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Az appot tetted fel másik gépre, vagy az app által készített pendrive-ot (createinstallmedia parancs) próbáltad bootolni másik gépen? Az előbbit el bírom képzelni, nagyon sokat kavarnak mostanság az appstore aláírásokkal, id-kkel, és egyéb ezekhez közeli dolgokkal. Az utóbbinak viszont mennie kéne, elvileg az egy generic OSX installert gyárt, amit bármilyen (kompatibilis) gépen lehet használni.
-
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Oké elhiszem, de valamit rosszul csiníálhattál. 20 éve telepítgetek, soha nem volt gond, csak akkor ha sérült volt a fájl. Tehát azért mert máshonnan származik az anyag még nem volt problémám. régen, amikor még lemezt adtak és kategórizálva voltak, akkor iMac-hez iMac-est telepítettem vagy a Universalt ami mindegyikre jó, Macbokkhoz is a megfelelőt, de sokszor volt, hogy nem a saját lemezéről és soha nem volt gondom. Most sem volt.
(#24452) oszy
Bárhonnan -
oszy
veterán
Tudtok adni nekem egy URL-t ahol fent van a kapitány? App Store-ból nem tudom jelenleg! :/
-
r4z
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Próbáld meg a hosszabbító nélkül csak a hibakeresés idejére, keressük meg a gyenge láncszemet.
-
WhiteWalker
nagyúr
Nem nagyon tudom kivonni a hosszabítót , mert a bill elég távol esik a mac minitől
Az a megolds játszik , hogy másik,közelebbi helyre teszem a macet...vagy ezt a hosszabítót (usb 3.0) megvenni , ezzel megnézni, hogy működik e...legfeljebb kidobok 1500ft-t.Vagy az egér is kap egy usb hosszabítót és igy leválik a bill-ről...

-
r4z
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Jaj, a hosszabbítót elosztóként értelmeztem, my bad. A hosszabbítót nem tudod kivonni a képletből? A bill az eredeti hosszabbítójával nálam meghajtja magát a billt, az egeremet és az iPod Classicomat is egyszerre, bootoláskor is.
-
WhiteWalker
nagyúr
-
r4z
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Az USB tápellátása eléggé korlátozott. Vagy ne használj annyi elosztót, vagy vegyél külső táposat.
-
cigam
titán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Hasonlóval én is találkoztam. A billentyűzet USB-je nem tudja megtáplálni a rádugott eszközt. Még/már egy pendrive-ot sem tud meghajtani:

-
WhiteWalker
nagyúr
Fentebb írtam:
Érdekes anomáliába szaladtam bele:
Van egy vezetékes apple billentyűzetem , ez egy USB hosszabítóval kapcsolodik a géphez és a bill oldalába egy vezetékes Hama egeret dugtam be.
Pár napja azt csinálja, hogy nem érzékeli bekapcsoláskor a rendszer a billentyűzetet (így az egeret sem) , a caps lock sem ég. A bill aszisztens is kiirja , hogy nincs ilyen periféria csatlakoztatva.
Szét kell húznom az egészet, majd ismét összedugni , ekkor már működik.
Ha leállítoma a mac minit utána "elfelejti" és ua a jelenség köszönt bekapcsoláskor
Találkozott valaki ilyen problémával?"Most annyit vettem észre, ha rendszer lekapcsolás előtt ha kihúzom az egeret a billentyűzet oldalából , lekapcs , majd úgy kapcsolom be a gépet, hogy USB hosszabító + apple bill (egér nélkül) , akkor műküdik.

Tehát a kábel jó
-
oszy
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Számomra az érthetetlen, hogy a telefonon miért működik minden ugyanazon a WiFi-n.
-
oszy
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Vagy megprobalnám újra tenni a rendszert. Mert még mindig azt gondolom, hogy az a Mac Cleaner 3 tett valamit tönkre. És tudom, nem kell ilyeneket használni! Többet nem is engedem meg senkinek, hogy hozzá nyúljon

Azt hallottam, hogy ha újra van rakva, minden megmarad még pl. az asztal háttere is. Ez igaz? És hogyan működik ez az egész? Érdekelne nagyon lépésről lépésre. Mert én ilyet csak windowson csináltam, de az teljesen máshogyan van. Ott lementettem mindent a c-ről (ha volt olyan ami kellett és ott volt épp). Aztán ezeket vissza. Köszönöm a segítséget!!! -
felsál
tag
Jó, akkor ismerkedés a Mac rendszerrel.
Hogyan kell bármilyen fájl típust vagy mappát másolni bárhová, esetleg külső merevlemezre?
Kíváncsian várom a megoldást ehhez az igazán bonyolult feladathoz. -
oszy
veterán
Hát srácok köszönöm, de ez sem segített. Szerintem az a sz@r program tönkretett valamit...
-
oszy
veterán
Mitől van az, hogy a safariban nem tudok sok weboldalt megnyitni? Ezt is most telefonról írom (ugyanaz a WiFi hálózat). Az üzenet: "A Safari nem tudja megnyitni az oldalt"
-
blakey
titán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A hosszabító a vétkes, olyanra kell cserélni ami kompatibilis.
-
WhiteWalker
nagyúr
Érdekes anomáliába szaladtam bele:
Van egy vezetékes apple billentyűzetem , ez egy USB hosszabítóval kapcsolodik a géphez és a bill oldalába egy vezetékes Hama egeret dugtam be.
Pár napja azt csinálja, hogy nem érzékeli bekapcsoláskor a rendszer a billentyűzetet (így az egeret sem) , a caps lock sem ég. A bill aszisztens is kiirja , hogy nincs ilyen periféria csatlakoztatva.
Szét kell húznom az egészet, majd ismét összedugni , ekkor már működik.
Ha leállítoma a mac minit utána "elfelejti" és ua a jelenség köszönt bekapcsoláskor
Találkozott valaki ilyen problémával? -
TBMC
addikt
nagyon köszönöm mindkettőtöknek! minden klappol. még egy utsó kérdés: az otthoni macem alvó állapotban van, hogyan tudnám azt online varázsolni távolról? hogyan tudnám felkelteni? mert mikor sleepel akkor ofline írja, s az az üzenet, hogy az adott gépen nem fut a tw, pedig fut, csak alszik.

Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Autós topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Arc Raiders
- Elektromos cigaretta 🔞
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(thanks AMD!) Remélem az segíteni fog rajta.

A macupdate-ről sem tudok letöltetni!
Az a megolds játszik , hogy másik,közelebbi helyre teszem a macet...vagy 
, de bekapcsoláskor ha rajta van az egér , eédobja az egészet ,tudnám miért... 

)