Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
szekfizsolt
senior tag
válasz
joey04
üzenetére
Ebay-ről vettem kb 600 ft-ért, semmi bajom vele.
-
-
Srácok,
Az új Magic Trackpad 2 és Magic Keyboard jellemzően mennyit bír nálatok?
Mármint hány napot bír ki egy feltöltéssel?(gondoltam iMac mellett többen használják, mint hordozható gépek mellett, ezért itt kérdezem)
Köszi!
:-) -
joey04
titán
Teljesen noob vagyok hardveres szerelgetés terén, így magam biztos nem csinálnám meg, de idoki vagy egyéb helyen megoldható, hogy 2014 late miniben hdd-t ssd-re cseréljenek? Tudom, elvileg garivesztéssel jár. Ilyenkor én viszem az ssd-t és beépítik? vagy hogy működik? Valamint ez egyszerűbb mint az imacben a csere ugye? Azt olvastam még régebben talán pont a topikban, hogy szoftveresen is rendbe kell tenni a dolgot, hogy menjen az ssd, meg ne legyen gond, és ezt még (nem hivatalos) szervizekben sem oldják meg mindig tökéletesen, stb. Azért választanám a macet, mert nem akarok mókolni, de annyi még belefér, hogy veszek apróról egy 2014-es 2.6-ost, meg egy ssd-t elviszem egy boltba és megmondom, hogy szereljék be. Amennyiben ez kivitelezhető és nem jár sem most sem a jövőben semmilyen beavatkozással se szoftveresen se hardveresen egy esetleges újratelepítésnél vagy frissítésnél részemről, akkor mennyi kb a munkadíj?
-
r4z
nagyúr
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Az ExFAT-nek a gyakorlatban nincs fájlméretre vonatkozó korlátja (vagyis van, de petabájtos nagyságrendben, ha jól tudom). Amire te gondolsz, az a FAT32.
-
wm2
őstag
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
nekem nincs gondom az exFat-al, mondjuk én nem használom merevlemezen, a Tuxera meg nálam is bejövősebb
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
@matthew@
üzenetére
Ha feltetted, mindent tudsz csinálni, mint normálisan. Megvan a megfelelője Windowsra is, és akkor onnan is tudsz írni HFS/HFS+-t is. Utána teljesen simán tudod használni a meghajtóidat, keresztbe-kasul.
Az exFat-nál korlátos a maximális fájlméret, arra figyelj. Valahol 4GB körül van. De tény, hogy mindkét rendszer támogatja natívan. (Nekem nem jött be, egyrészt a fájlméret miatt, másrészt valamiért az a tapasztalatom, hogy nagyobbak lesznek rajta a fájljaim, harmadrészt inkább kisebb, hordozható eszközök fájlrendszere, annyira semmire se jó. Mac alól pl. nem látom, ha a Time Capsule-on keresztül szeretném elérni, Time Machine mentést nem tudok rá csinálni, mint egy HFS+-ra, szóval olyan van, de minek.
-
Ragnar95
félisten
-
DanaL
tag
Üdv!
Van egy macbook Air és VPn kapcsolaton keresztül szeretnék szerver mappába másolni, a vpn kapcsolat létrejött de a távoli hálózatban lévő ip címek közül egyet se tudok elérni, pingre se reagálnak, mit kell még beállítani? -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Adott egy Mac mini, tegnap bontottam ki, telepítgettem fel az alkalmazásokat rajta, de akartam másolni külső HDD-re ami NTFS fájlrendszerű, de nem ment. A neten utána is olvastam [link] és rájöttem, hogy az NTFS-el lesz probléma. Az összefoglaló első hsz-ben pedig ez áll:
Tudom írni-olvasni az NTFS fájlrendszerű külső meghajtómat?
Olvasni bármikor tudod, viszont az íráshoz külső megoldásra van szükség. A két legelterjedtebb megoldás a Paragon NTFS for Mac és a Tuxera NTFS. Illetve ha a Terminal használatától nem riadsz vissza, akkor külső program telepítése nélkül is megoldható az NTFS írás, viszont ezt minden egyes NTFS partíciónál külön-külön el kell játszani.Annyit szeretnék ebből kifolyólag kérdezni, hogy ha felteszem a Paragon NTFS for Mac programot, akkor utána egyszerűen a Finder-en keresztül tudok majd másolni, vagy a program segítségével kell majd megtennem?
Sajnos muszáj vagyok NTFS-t használni, mert párhuzamosan használok Win-es laptopot és a Mac minit.
Köszi előre is a választ! -
koma106
senior tag
válasz
joey04
üzenetére
Nekem az ebay-es, olcsó nem működött (de legalább visszakaptam az árát), az itthon vásárolt Wiretek adapter működött egy darabig, de nem volt tökéletes (sokszor villogott a kijelző tőle), - aztán kb. egy év után meghalt. Végül vettem egy gyári Apple Mini Display Port to DVI-t 10k-ért, és az gond nélkül tette a dolgát. Most váltottam ki egy Googe Chromecast kütyüvel, így nem kell a kábel.
-
joey04
titán
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Hát köszönöm az infót

-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
joey04
üzenetére
Nekem van tapasztalatom, mégpedig az, hogy lutri.
Azt tudom, hogy amit hivatalos Apple viszonteladónál veszek, az tuti működik. A többi ártól függetlenül a szerencsén múlik. Nem feltétlenül a drágább működik jobban.
Van olyan kábelem, Mini Display Port-HDMI, ami hibátlan egy monitor esetén, de ha a másik monitoromra Apple TV-n keresztül kiteszem airplay-vel a képet, akkor az addig meglévő kép szétesik.
Ugyanez a felállás viszont tökéletesen megy egy szar HDMI kábellel és hozzá hivatalos viszonteladótól származó adapterrel.
És a Lenovo X230-am semmivel nem kevésbé kényes szintén csak a Mini Display Portjára, csak az meg egy másik, ránézésre tök ugyanilyen adapterrel megy, ezzel nem - ennek mondjuk valahol a Thunderbolt környékén lesz a magyarázata szerintem. (Hetekig olvasgattam róla, faggattam eladókat és erre a következtetésre jutottam, de biztosan van egzakt magyarázat, csak sosem futottam bele. A noname eszközök paramétereit nem is tudtam kideríteni, hogy összehasonlíthassam őket a márkásakkal, amikhez tartozott leírás, vagy egymással.)
Nem lehet biztosat tudni előre, és a végén nagyon sok fiók telik meg velük.
-
joey04
titán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Thunderbolt/Mini Display Port to HDMI adapterekkel? Ebayen van már 600 forintért, itthon meg 5-6000 körül minimum. Mennyire kényesek a macek? Az ilyen noname cuccok működnek velük? Meg van Thunderbolt/Mini Display Port - HDMI kábel is, az meg ilyen 1500 ebayen.
A felállás ez lenne: Egy mac minire kéne rákötni egy monitort, meg egy TV-t. Az egyik szépen mehet hdmi - hdmi-vel, de a másik miatt kell ugye az átalakító. Vagy vegyek akkor a második opcióban írt kábelt? Ilyen cuccokat láttam:
-
wm2
őstag
-
Tibi86
aktív tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
A HDD-s részt megerősítem én is (nem mintha nagyon meg kellene
:Tegnap voltam egy lakásavatón ahol a tulajnak late 2015-ös alap 27-es iMac-jéről csapattuk a muzsikát és ha már ott voltam meg is néztem mit tud a rendszer... hát szomorú volt látni a strandlabdákat egy szinte új, de merevlemezzel szerelt gépen, ráadásul mindezt különösebb terhelés nélkül produkálta.

Szóval SSD, vagy Fusion drive ma már mindenképp alapkövetelmény kell hogy legyen ilyen árkategóriájú gépeknél.
-
Semmi sem változott.. már régóta nem tettem fel semmit.... azt hiszem.
A logfile számomra nem mond semmit. Próbáltam keresni olyan bejegyzést, ami a kikapcsolási folyamatot naplózza, de nem sikerült.
A legújabb OS legújabb verziója van fent.
2012 late i7, 8 giga
nincs varez, és egy webcam-on kívúl nincs rádugva semmi.
Lefuttattam a HW teszt bővített verzióját, minden OK
Parajelenség lesz.
Amúgy minden rendesen működik vita nélkül. Elalszik, felébred ha kell. Csak ez a problémám -
Nem tudom leállítani a Minit. Sem a kikapcsolásra, sem az újraindításra nem reagál. Illetve kilépteti a programokat, és ennyi. A findert próbálom restartolni, de nem teszi. Igaz a taskok között már nincs is ott.
Kénytelen vagyok a hw gombbal kikapcsolni. Valami megfogja, és nem engedi továbblépni.
Amúgy, ha a findert csak simán újra szeretném indítani, az sem megy. Meg jó pár programot nem tudok kényszerkiléptetetni esetenként.
Lehet újra kellene telepíteni az OS-t, csak nem merem, mert félek, hogy elvesznek az adataim. Ha meg készítek egy backupot, és visszateszem, akkor a hiba is visszajön. Vagy nem? -
Ragnar95
félisten
válasz
zuioch
üzenetére
Mondjuk a munka fogalma elég relatív, szóval ezt én így nem merném kijelenteni.
A legfontosabb dolgot kihagytad, hogy te mire használnád a gépet, hiszen ettől függ elsősorban, hogy megérne-e váltanod.
Azt, hogy mennyivel lenne erősebb a mostani gépednél, benchmarkokból megtudhatod. Viszont én ma már SSD nélkül semmiképp nem vennék gépet, a HDD lesz a leggyengébb láncszem abban a Miniben is. -
zuioch
aktív tag
Üdv Srácok!
Mac miniben gondolkodtam, de az összefoglalóban olvastam hogy "Sajnos a 4 magos modell megszűnése óta munkára csak korlátozottan alkalmas".Amit váltana:
Dell Inspiron N5010
Mobile DualCore Intel Core i3-380M, 2533 MHz (19 x 133)
4gb (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
ATI Mobility Radeon HD 5650 (1024 MB)Mac mini, amit kinéztem: Core i5 2.6GHz/8GB/1TB
..Vajon érdemes cserélnem, és ha igen, mennyivel lehet erősebb a mini?

-
felsál
tag
Valaki leírná hogy tegyek át mappát, fájlokat külső tárhelyre? Nem férek el 128GB-on

-
szekfizsolt
senior tag
Érdekesség képpen.
Kezdő mac használóként "visszafelé" feltelepítgettem az os x verziókat, hogy lássam a különbséget, teszteljem őket.
Több alkalommal a telepítés elején hibaüzenetet kaptam az os x eredetiségével kapcsolatban. Itt meg is álltam, nem ment tovább.
Aztán valahol olvastam, hogy a dátumot vissza kell állítani korábbi időpontra és szó nélkül tovább engedett. Tanultam ismét újat. Hátha más is próbálkozik hasonlóval.
-
Tibi86
aktív tag
M290X-nél nem nevezném komoly problémának a tartós terhelés alatt 91-92 fokot (pláne egy direkt halk működésre hangolt mac-ben), de tény hogy a 295X már "throttling"-gol szépen, pláne egy i7-tel megtámogatva.
HDD kérdésre meg csak annyit, hogy eszembe nem jutott sima hdd-vel szerelt verziót venni az iMacből, illetve bővítés helyett alternatívaként még mindig ott van egy külső ssd. De ettől függetlenül abban egyetértünk, hogy nem rossz vétel az a 2013-as iMac annyiért.

-
wm2
őstag
válasz
Tibi86
üzenetére
a quad mini HD4000-el elég egy amatőr otthoni zenei stúdióhoz, a GT650M = HD6100 de Intel NUC is jobb már hardverileg, tény
a 780M 2013-as lapka 4Gb rammal, a tesztek szerint ha egyszerre hajtod meg a procival, akkor egy szép nyári napon elérheti a 90 fokot, de egyébként nem vészes ha erre odafigyelsz, a 4K meg még gyerekcipő és az LG panel egy EIZO-val szemben labdába sem rúghat ha grafikai munkáról van szó
az M290X 2014-es high-end category sokkal komolyabb hőleadási problénmákkal, inkább egy 680M szint, mint 780M
szóval, igen, 24Gb rammal, 256Gb SSD_vel és ezzel a lapkával nem olyan rossz gép (bővíts egy 5K HDD modellt, gatyád rámegy, már ha lesz kedved belevágni)
-
Tibi86
aktív tag
Nem is rosszak azok a gépek, a minik kifejezetten tetszetősek.

(bár szerintem ma már nem vennék 2012-es hardvert, akkor inkább már egy Skull Canyon NUC-ot
)780M átlagosan 13%-kal gyorsabb a jelenlegi M290X-emhez képest, ami szerintem nem eget rengetően nagy különbség, kb. mindkettő egyszerre fogyhat el.
-
wm2
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
haha, kell mögé egy padlóventilátor :-) érdemes a záemdés iMac bohózatokkal is összevetni ;-) d
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Hol lehet venni iMac tápkábelt? Nem fontos, hogy eredeti legyen, csak a gyári kialakítás és a fehér szín lenne a lényeg.
Köszönöm. -
cigam
titán
COLOR Projects Professional
1 napig ingyenes.
- Egyedi és új lehetőséget kínál, hogy csodálatos művészeti alkotásokat készíts – intelligens eszközökkel, és egy hatékony munkafolyamattal átalakíthatod a digitális színes fényképeket.
- A 84 finomra hangolt beállítás készlettel, a 85 minőségi szűrővel, a 35 profi film emulációs Grain motorral és tökéletesre hangolt tonális érték átalakítással, most létrehozhatsz egyedi high-end műveket, teljes 16 bites minőségben! -
cigam
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Csak amelyik izgatja a fantáziám. pl. Macx DVDripper, Winx HDvideó konverter,...
Ha kell valami a store-ban nézek körül, de van 1-2 program amiért kivételt teszek. Pl. a Forkliftet is egy nagyon régi beszéljükmac-es akcióban vettem, az avidemux sem érhető el a store-on keresztül ...Ha pedig rábukkantam, hát közzé teszem, hátha valakinek pont egy ilyen kell. Jut eszembe: Egy éves Sticky password

-
cigam
titán
Screen Grabber Pro
Korlátozott ideig ingyenes.
- Felvételt készít a képernyőn történtekről
- Felveszi a mikrofon, és WEB kamera képét is.
- Afelvételen láthetó az egér, és effektek mutatják a műveleteket.
- fejlett beállítási lehetőségek a videó minőségének módosítására
- Képernyőfotók készítése -
Nem várok, már megrendeltem egy MacBook Pro-t. Csak még nem kaptam meg. Késnek vele. Grrr! Egy hete hol Ubuntun, hol Win10-en tolom attól függően, melyik gép szabad a cégnél. Amúgy egyik sem rossz, csak az ökoszisztéma hiányzik. Kétlakiként nem jó.
Ha kijön az új sorozat, lesz belőle ráncfelvarrott és meg tetszik is, eladom és veszek egy olyat. Addig meg nem érdekel...
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Eladtad a gépet és vársz mint én, az új 15" XPS 2016-ot kell almáéknak überelni, szeretném ha meglepnének! :-) Ha nem, elveszítenek, mert a C4D-hez kevés az Iris Pro, de még Blenderhez is.
-
oszy
veterán
- 1.6GHz Core i5
- 2GB RAM Memoria
- 64GB SSD
- Intel HD Graphics 3000
- Akku 5-6 óra -
oszy
veterán
Egy 2011-es (i5, 64GB SSD) karcmentes Air megér szerintetek 120.000ft-ot? Az SSD bővíthető még?
-
degas2428
tag
Sziasztok!
iMac 5k gépemhez vettem egy magic trackpad-et első verzióst. Néha azt csinálja, hogy elveszti a jelet vagy úgy viselkedik mintha megfagyna. Ezek a jelenségek mitől lehetnek?
-
oszy
veterán
Köszönöm mindhármótoknak a választ!
"Rendszeresen karban van tartva (belső részek portalanítása, pasztázás)"
Szóval remélem ezzel nem lesz gond.

Ilyen a gép.
-
koma106
senior tag
Nem írtál konkrét típust, de általános probléma a kijelző belső porosodása, ami főleg a sarkokban látható. Az én gépemben is előjött fél év után. Az almárium cserélte a kijelzőmet 2012-ben, azóta nincs vele gondom. Bootoláskor a szürke háttérnél szépen látható, hogy van-e.
Ezen kívül, ha nem volt még hőpaszta-csere és belső hardveres tisztítás, akkor az is aktuális lehet.
Hardvert teljes körűen letesztelném.
Végigmennék a diagnosztikán is: Apple DiagnosticsVégül az eladóval végigmennék ezen is: A Mac eladása vagy elajándékozása előtti teendők
Nagyon nagy értékű használt gépnél biztosan elvinném egy szervizbe is (mint egy autót), hogy nézzék meg, volt-e buherálva.
-
oszy
veterán
Srácok! 2011-es iMac vásárlása előtt áll egy haverom. Mit kell megnézni vagy megkérdezni? Köszönöm szépen.
-
allein
addikt
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni: Apple Mail amikor levelet írok minden percben vagy talán még gyakrabban menti a levelet, ezt hol lehet kikapcsolni?
-
TheMarci
addikt
válasz
szekfizsolt
üzenetére
-
TheMarci
addikt
válasz
szekfizsolt
üzenetére
"Az érintett MacBook számítógépek esetén ez a szolgáltatás a vásárlás időpontjától számítva négy évig vehető igénybe."
-
szekfizsolt
senior tag
A MacBook-om alsó részéről teljesen hiányzik a gumi, az előző tulajdonos azt mondta, hogy a folyamatos hőtől levált.
Mivel utánaolvastam, hogy ez típus hiba 2009-2011 közötti MacBook-oknál, így elfogadtam, szépen "lepucoltam" az öntapadós fóliát, amit ráragasztott és így kaptam egy szép fém alsó borító lemezt.
Nincs is vele semmi bajom viszont most olvasom, hogy erre volt csere program az Apple-nél.
Biztosan buta kérdés, de létezik, hogy besétálok hozzájuk és kicserélik nekem az alsó részt, vagy egy ilyen korú (2010 mid) kütyünél ez felejtős? -
cigam
titán
PHOTO Works projects 3 element - Windows, OS X
Csak ma ingyenes.
Felejts el mindent, amit eddig hallottál fénykép szerkesztésről! A program 75 gyári beállítást tartalmaz, amivel egy pillantás alatt úgy módosíthatod a fotóidat, hogy nem csak téged győz meg az eredmény, hanem bárki mást is. -
wm2
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Ha már egy 940MX-et integrálnának a HD520 mellé sem sokat gondolkodnék, Apple vonalon bíven elég lenne ez is egy i7 65xxU sorozat mellé. Sőt.
-
wm2
őstag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Az Apple befejezte a professzionális vonalat és a konzumidióták kiszolgálására rendezkedett be.
Nekem van még 1-1 működő nVidia Quadro 4500 G5 és 8800GT MP 3.1. Mai napig tökéletesen teszik a dolgukat. Néha kipucolom őket.
iMac és rMBP vonalon is sok írást lehet olvasni arról, hogy miért az AMD és miért nem az NV. Pénz. AMD olcsó és nagyobb a haszon. Cserébe problémás. Nem véletlen, hogy a 755-780M iMac és a 750M quad rMBP a legkeresettebb gép a pro vonalon. Van is áruk, de sajnos ma már egy HP és Dell lelépi és csak nagyon alma fetisiszták ruházna be 1-1 ilyen gépbe. Az új macOS meg... kb. annyi szól mellette, mint ellene.
throttling: azért egy izomgépnél ez elég gáz, coreM-nél még ok.
-
hszilard666
veterán
válasz
M@trixfan
üzenetére
Ha az 5K imacbe beleraknának egy 1070M GTX et akkor sikítva futnékmamlegközelebbi istyle ba
Alacsony fogyasztása van, nem melegszik viszont brutális számítási teljesítménnyel rendelkezik. És olcsó is mert nem flagship gpu.
Olyan mac prom volt nekem is!
dual x5660 as xeonnal, meg hd5770 nel! 
-
M@trixfan
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Mac-en szerintem teljesen korrekt. Nem játékra van, OpenCL-t gyorsítja. Én nem is vennék erősebb CTO gépet, inkább külön egy gépet játszani. Mai Apple árak mellett szvsz így jobb. Ráadásul nem throttling-gol annyit a gép, csendesebb lehet. Sierra-ban minden támogatott GPU-val Metal gyorsított lesz a desktop amúgy. Nyilván szeretnék én is jobb GPU-t az iMac-be, de igazi ugrás úgyis a 14-16 nanós csíkszélességgel lesz. Valahogy az egész asztali vonal kétséges nekem. Nagyon szeretnék már frissíteni a 2008-as Mac Pro-mról, de már azt látom, hogy ilyen legendás gépem soha többet nem lesz mint ez és előtte a PowerMac G5 volt. Ez már nem az az Apple

-
válasz
szekfizsolt
üzenetére
Helyes...
Pont ma írtam róla a blogba egy bejegyzést erről, hogy minden alkalommal amikor új főverzió jelenik meg, készítek egy USB installert. Így ha újra akarom telepíteni és gond van a letöltéssel, nem áll meg az élet...
Új hozzászólás Aktív témák
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

:

)

Alacsony fogyasztása van, nem melegszik viszont brutális számítási teljesítménnyel rendelkezik. És olcsó is mert nem flagship gpu.
dual x5660 as xeonnal, meg hd5770 nel!