- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
Van egy gép eredetileg ubuntu 8.04-el, ami 2 évig így ment. Majd át lett rakva egy másik helyre, ahol elég hosszú a lankábel, így 10 mbit a max.
Na most, 5 gépből 1 ismeri fel, hogy 10mbit kéne auto negotiationnal, a többi szépen beáll 100mbitre, és persze semmi kommunikáció nem megy.Így volt ezzel az ubis géppel is, így hát kiszenvedtem ethtool-al hogy bootnál 10mbitre kényszerítse. Maj frissítve lett 10.04-re. Ez ment is, máig.
Most szokás szerint az eth0 interfész eltűnik (ki volt az a barom aki kitalálta hogy ez így legyen ha nem képes hálókapcsolatot felépíteni?). Router restart többször, gép restart, semmi.
Mivel ugye eth0-nélkül nagyon faszán NEM lehet semmit sem diagnosztizálni, hát próbaképpen betoltam a 8.04-es cd-t és elindítottam live módban.
ÉS rájött hogy 10 mbiten kell mennie, és működött a háló! ( a telepítettre miért kell a 10mbit-et kényszeríteni vajon? Az miért nem ismeri fel?).
Ez után újra elindítottam a telepítettet, és volt háló...
vindózosodik a linux? (megmagyarázhatatlan hibák amik ugyanilyen megmagyarázhatatlanul szűnnek meg) -
Sanyix
őstag
Van egy szar smc routerem, ami néha több hét stabil működés után gondol egyet és nem hajlandó az újonnan csatlakozó géppen kommunikálni (miközben ami már csatlakozva van azzal szavartalan az adatforgalom) újraindításig.
Na most az a gáz hogy az egyik gép egy ubuntu linux, és ott ilyenkor úgy egészben eltűnik az eth0 interfész, így tehát miután újraindítottam a routert, ha benyomom hogy ifup eth0 kírja hogy nincs elérhető interfész... és újra kell indítanom a gépet, úgy már lesz.
Hogy lehet ezt újraindítás nélkül megtenni? -
Sanyix
őstag
válasz
Phvhun #10055 üzenetére
Azért mert a fosfejú hálókártya gyártók olyan fantasztikusan oldották meg az auto negotiatet, hogy így működik 10-ből 9 hálókártya: 100 mbit próba, kapcsolat sikertelen, viszlát....
Holott így kéne: 100 mbit próba, kapcsolat sikertelen, 10mbit próba kapcsolat sikeres, így folytat.
Eddig 1 nagy pc, 2 laptop, és 1 xbox volt rákötve... ezekből 1 db laptop volt ami automatikusan felismerte hogy nem fog menni a 100mbit, a többi csak kiírta hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott.Azért mert fos a kábel és hosszú is, és nem megy rajta 100mbit, csak 10.
De megoldódott a dolog, bár az egész olyan win szerű rejtélyes. Nem működik, minden elszaródik modosítás nélkül, majd néhány óra múlva újra próbálkozva megint csak változtatás nélkül, minden rendben.
-
Sanyix
őstag
válasz
Sanyix #10053 üzenetére
megválaszolom, sehogy. Ha sikerül is, randomba fogja magát és visszaállítha, még akkor is ha az interfacesben be van állítva.
Ezen kívül olyan LOL dolgok hogy: egyszer van eth0 egyszer nincs, rebootool függően, miközben a kártya megy, mert lspci-al látszik, plusz a kártya link ledje is világít.
De a vége az lett hogy mostmár egyáltalán nem látja a linux a kártyát.
uh megy erre a gépre a win xp. Az legalább látja, és át lehet állítani a sebességet, majd leghostolom, így nem lesz gond a 2 hetente spyware/vírus irtás róla -
Sanyix
őstag
hogyan lehet a hálókártya sebességét 100 mbitről 10 megabitre kényszeríteni? Ugyanis az auto negotiation szokás szerint fos. Ethtoollal próbáltam állítani, szónélkül végigmegy, majd marad annyi a sávszél mint amennyi volt...
-
Sanyix
őstag
Létezik olyan zene lejátszására kihegyezett program linuxra, ami:
-működik (mert xubuntut felrakva az exaile nevű izé még hozzá sem hajlandó adni semmit a lejátszási listára)
-tud cue-t értelmezni, fájlba ágyazottat is
-tud wavpack, és monkey audiot olvasni (lossless codecek)
-tud wines megosztáshoz hozzáférni, onnan lejátszani
-dsp-k támogatása sem ártana -
Sanyix
őstag
válasz
Siriusb #10027 üzenetére
az a baj, hogy a win telepítő rohadtul nem képes semmit sem kijavítani. A legegyszerűbb, minden ilyen bootos marháskodás előtt, hogy lementjük az mbr-t a vinyóra egy mbrwiz-el, aztán 1 sec visszatölteni ha valami nem lenne jó. mondjuk nekem a dosos állandóan azt írja nincs meg a fájl, de a linuxos jó.
-
Sanyix
őstag
na ez lol most meg semmihez sincs jogosultságom, holott a winen everyone read-re van beállítva. Linuxos gépről meg akarom nyitni egy médialejátszóban, és nincsen jogosultságom.
LOL most meg megy! ez minden másodpercben máshogy működik?
-
Sanyix
őstag
Miért nem képes linux wines megosztásra jelszó nélkül csatlakozni?
-
Sanyix
őstag
na megvan. Az a helyzet hogy hülyék ubuntuék, mert a tar gz-ben lévő default fájl nincs kitöltve viszont ami csak úgy árván ki van rakva az igen. Azt berakva az előző helyére, már megy.
-
Sanyix
őstag
válasz
bambano #10008 üzenetére
azt ezt miért nem említik egyik tutorialban sem? Anny van, hogy töltsem le a netboot imaget, és rakjam be így és így. Beraktam, és ez van. De olyan jó hogy a netbootos linken is van egy iso, nyersen a netboot fájlok, és tömörítve is, a tutorialok meg a tömörítettből való másolgatásról írnak csak, hogy így ez egészben működik.
-
Sanyix
őstag
megcsináltam. bebootol, csinál valamit, majd a kliensen majd meghal:
VFS: cannot open root device "(null)" or unknown block(8,1)
Please append correct "root=" boot option; here are the available partitions: 0b00 1048575 sr0 driver: srKernel panic - not syncing: VFS: unable to mount root fs on unknown block (8,1)
-
Sanyix
őstag
van egy gép ami nem tud usb bootot, floppy meghajtó nincs, cd-t meg nem akarok írni, de fel kéne rakni rá egy linuxot. Hogyan? hálózati bootról semmi értelmes leírás nincs, vagy ha van csak a kliensről.
Jah windóz szerverről kéne. -
Sanyix
őstag
most leformáztam ezzel a bootolhatóvá varázsolós hp programmal, majd unetbootin.
Valamiért elkeztem nyomni az f8-at bootnál, így megjelent a menü, ahol kiválaszottam a pendriveot, azt bebootolt róla a linux.
Most nem tudom melyik lépéstől működött, lehet mind2 kellett, de azt nem értem ha elsődleges boot device a pendrive, miért bootol hdd-ről, ha nem nyomom az f8-at és választom ki. -
Sanyix
őstag
hello
le tudná írni nekem, hogy kell, vagy valami normális leírást arról, hogy hogy az istenben lehet bootolható pendriveot csinálni amiről linux telepítő indul?
Olvastam erről az idiótaságról hogy van valami bit a pendrivevokon ami ha 0 akkor nem bootolható, ha 1 akkor igen és hogy van erre 2 gyártó programja, ami persze egyik sem érhető el. Vannak szép kis programok amikbe beadom a linux imaget, és felmásolja a telepítót a pendrivera, de mégis a gép le se.... tehát gondolom ezt a bootolhatóságot a driveon nem kapcsolja be.
-
-
Sanyix
őstag
cző
mentenék egy particiót egy 8.04-es ubuntu live-al (ez volt kiírva lemezre, tudom hogy régi), ebben ntfs-3g 3.1-van. Namost az ntfs particióról másik ntfs partició (vinyó is más), az elején legnagyobb másolási sebesség 30mbyte/sec volt, azóta beállt 15 környékére (pedig nagy fájlokat másol, nem sok kicsit). A hdparm szerint az egyik vinyó udma5 másik udma6-ban megy így aztán gőzöm sincs mitől ilyen lassú. Mitől?
(cpu használat egy magon sincs 10% fölött, másik lemezművelet nincs.
-
Sanyix
őstag
válasz
Major Major #8010 üzenetére
tényleg, most így visszaemlékezve lehet az script volt.
-
Sanyix
őstag
Na most érdekes dolgon gondolkozom.
Linuxon hogy kell egy bináris fájlt (mint winen az exe) elindítani?
Én úgy emléxem, hogy (mivel eddig 2x volt erre szükségem, jó rég), sh fájlnév de olyat is olvastam, hogy simán a fájlnév meg olyat is ./fájlnév, és olyat is hogy chmod fájlnév. -
Sanyix
őstag
Hogy működik az alsa? Vagyis hogy megy rajta keresztül a hang? Lehet olyat elérni vele mint vindózon a kernel streaming? Szóval azt, hogy mixert megkerülve közvetlen a hangkártyához jusson a hang, a lejátszóból, így nem rontva a minőséget.
-
Sanyix
őstag
Hi!
Van a melóhelyem, és van az otthoni gépem. Az azon a gépen ami most megy, egy openssh fut (kíndóz), amire lehet szépen csatlakozni, legalábbis localhostról. tegnap arról a gépről amin fut az openssh, megpróbáltam önmagára csatlakozni, a publikus ip címemmel is, de csak akkor ment, ha a router port forwarndál a public és a private port is 22-es volt. Én viszont 80-ast láttatnám inkább, úgyhogy private 22 public 80-ra állítottam, de így connection refused.
Vagy csak fullosan 22-es porton megy?A lényeg viszont az lenne, hogy a melóhelyen van egy tűzfal ami semmit nem enged ki, és van egy http proxy amivel megy a web (részben mert ennek a mimesweepernek olyan hülye beállításai vannak, hogy elképesztő, néha tök random blokkol). Így putty-al próbáltam csatlakozni a gépemre, ami közvetlen kapcsolódással ugye timeoutot kap, a tűzfal miatt. Viszont van proxy beállítás a putty-ban. Ott beállítottam az ip címét és portját a http proxynak, és ki is választottam hogy http. De állandóan 407-es hibával elszáll, hogy authentication required. Ha beírom a vélt felhasználónevem meg jelszavam (mert a böngészőknél nem kér jelszót meg felhasználót, úgyhogy nem tudom jó-e), akkor is 407. Ha socks5-öt választok, akkor semmi, majd timeout.
logmein viszont megy.
Egyébként egy ssh tunnelt szeretnék a http portokra. -
Sanyix
őstag
hi van egy gép, egy roncs vinyóval, aminek a vége még úgy ahogy megbízható (az eleje tele van bad sectorral, max 1 hónapig bírják ki az adatok rajta).
Viszont ugye ubuntun lehet úgy particionálni, hogy a vinyó végétől menjen a kezdete felé.
És nekem ehhez egy olyan full backup lehetőség kéne, amivel az egész rendszert le lehet menteni, hálózaton keresztül (vindózos megosztott mappába kéne), úgy hogy visszatöltéskor minden visszakerül, tehát a bootinfok, és olyan elrendezésbe ahogy le lett menve (tehát a vinyó végétől a kezdete felé).Eddig hiren boot cd-vel universal tcp/ip-vel, meg norton ghost-al próbálkoztam, de jó lenne az előbbi bugjai nélkül, és a másodiknál kicsit bővebb szolgáltatással csinálni.
-
Sanyix
őstag
rászántam magam, hogy miután visszahoztam azt amit szétbarmoltam nvidia telepítéssel újra megpróbáljam. Letöltöttem az nvidia oldaláról a drivert, leállítom a gdm-et, sh nvidia......run
indul, licensz elfogad. Hoppá nincs hozzá kernel, keressen az nvidia ftp-n. az én kernelemhez megfelelőt? keres... nem talál, és írja hogy szerezzek kernel sourcet...
alap 8.04-es minimal telepítős ubuntu kernelem van :2.6.24-19 generic
-
Sanyix
őstag
válasz
n0_gAboR #7004 üzenetére
nincs is beépített driver. A minimal netről települőshöz úgy néz ki nem jár. Egyébként ez csak egy sima gf2mx400. Ahhoz képest hogy milyen "szar" ati driverek vannak linuxhoz, már 2 éve is 10 perc alatt megvolt a full hardveres gyorsítás radeon 9600pro-val... a "nagyonjó" nvidiával meg itt szopok.
-
Sanyix
őstag
ezt nembírom... kikészít ez a szar ubuntu.
8.04-es minimál telepítés. Több hónapja próbálgatok (mondjuk nem túl gyakran) egy retkes nvidia drivert telepíteni, hogy legalább a flash videok ne szaggassanak. De mindig hiányzik valami, nem úgy működik ahogy kell, nem lehet úgy megcsinálni ahogy írva van. Most megint megpróbáltam, olvastam az ubuntu wikin hogy pont a 8.04-hez hogy kell. sudo apt-get linux restricted server akártmi. Feltelepül, kész reboot. Nem történik semmi ugyanúgy szaggat minden DE DE legalább már hang sincs, az alsamixer meg már azt írja hogy nem talál hangeszközt, ezzel eddig nem volt baj....
-
Sanyix
őstag
Régen találtam valami leírást nvidia driver telepítésről (gf2 mx400-ról van szó), de most nem találom. A legacy driver fennvan, és volt is valami config izéje, de nemtudom hogy indult. Valami nvconf féleség de ez nem jó. De az se lenne rossz, ha a xorg configba tudnám beállítani hogy melyik drivert használja. de a dpkg-reconfigure xorg..... megint csak a hülye billentyűzet marhaságokra kérdez, video dolgokra nem. Mitől van ez?
-
Sanyix
őstag
hogy kell az xservert leállítani majd indítani?
-
Sanyix
őstag
ma telepítettem egy linuxot, a másik gépre. Particionálásnál pár partició után feltűnt, hogy nem lehet újat létrehozni, de mindegy feltelepítettem. Most gparteddel próbáltam létrehozni már a kész rendszerből. Aszondja, csak 4 elsődleges lehet, kiterjesztettként kell létrehoznom újat, és kell egy ilyen kiterjesztett vagy mi partició. De hogyan? 1. boot, 2. tmp 3. swap 4. összes többi, így már nem törölhetem egyiket se mert behal a rendszer.
Most mit csináljak? 75 giga ott rohad szabadon. Vagy a tmp törlését mennyire viseli jól?
Lehet megpróbálom, úgyis az egész lemezt átghostoltam a saját gépemre -
Sanyix
őstag
létezik valami apró (főleg ramot kevéssé használó), lehetőleg debian alapú, minden alappal, és ntfs3g-vel ellátott livecds disztro? Mert kéne egy ilyesmi így mindenkori debugolásra, meg életrekeltésre.
-
Sanyix
őstag
És ez mennyire ideiglenes? Vagy hogy lehet visszacsinálni ezt a chrootolást?
-
Sanyix
őstag
válasz
ngabor2 #6076 üzenetére
Ja a boot külön partición volt.
Tehát akkor rakjam a grubot arra a particióra ahol a rendszer többi része van? Úgy nem lehet, hogy reformat a szétment boot-os particiót live cd-ről, és vissza rá grubot?Leírnád részletesen hogy ezeket a dolgokat hogy csináljam? rendszert feltelpítem, configolom a guit, drivert telepítek, és beállítok, de ezekben amit írtál még nem vagyok profi
ha jól emléxem 2.6.14-es kernel volt, az is valami ubuntus frissítésből jött.
-
Sanyix
őstag
válasz
Anakin007 #6074 üzenetére
van egy gép, ubuntu minimal installal, rajta fluxbox felület, bekonfigolva minden jól. De a boot partició amin a grub is van, egyszerűen elszállt, tehát nem indul. Live cd-vel indítva mountolni sem tudja a boot particiót filesystem/szektor hibára hivatkozva, de a rendszer többi része az megvan, ott nincs hiba. Hogy lehet újracsinálni a boot particiót, hogy indítani lehessen róla a meglévő rendszert? Nincs rajta semmi más csak ez az egy rendszer.
-
Sanyix
őstag
Van egy gép, van rajta egy fluxboxos ubuntu minimal, mindennel már bekonfigolva. Most az van, hogy Grub loading-nál szépen megáll, nem fagy, ctrl-alt-delre újraindul, csak ott áll a vinyó led világít néha, aztán nem, aztán megint, és ezt csinálja folyamatosan. Valószínűleg haldoklik az a szar, de ezt már egyszer eljátszotta, ugyanúgy bootos dolgoknál. Hogy a rákba van az, hogy mindig ott döglődik az a tetű vinyó ahol a grub van?
Szóval hogy lehet újrarakni a grubot? Telepítőnél van az a rescue mód de az egy akkora fos, hogy azzal semmit nem lehet csinálni, annyira szét van butítva.
-
Sanyix
őstag
van egy gép ubunti minimal telepítéssel, amire van rakva egy fluxbox felület. Eddig semmi gond. Csak szeretnék felrakni a gépbe lévő geforce2 mx400-hoz egy drivert, mert kéne azért valami hardveres rásegítés, pl flashhez meg videohoz. Feltoltam az nvidia-glx legacy csomagot, de dpkg-reconfigure xorg-xserver nél annyit kérdez hogy használja ez a kerneles framebuffer izét, meg a billentyűzet milyen. Ezen kívül semmit nem kérdez a videokártyáról, nem tudom beállítani a drivert. Miért nem jelenik meg az a része?
Emellett mit kell az integrált ac97-es hang előcsalogatásához telepíteni?
-
Sanyix
őstag
Hát aztmondják a hivatalos ati driverek már elég jók, de linuxon választék is van, lehet nemhivatalosat használni, lehet fglrx-et(én eddig ilyet használtam radeon9600prau-val), meg még ami van.
Nekem a fő gépemen vindóz van, mert azon szinte csak játszom (bár reménykedem, hogy eljön egyszer az opengl, vagy a linuxra haxolt directx ideje), de a szüleim böngészős gépére ubuntut telepítettem, minimálba, gui nélkül. Kb fél óra alatt netes telepítéssel, és a nemsok linuxos tapasztalatommal, simán összehoztam a rendszert xorg, fluxbox telepítéssel. Nem kellett sokat turkálni benne, de amit kellett az is egyszerű volt, minden olyan logikusan van elrendezve. Minél jobban ismerem meg a linuxot annál összeszedettebb, és profibb rendszernek tűnik
-
Sanyix
őstag
Linuxos firefoxban hogy lehet beállítani mivel nyisson meg egy fájlt? (bár ez gondolom vindózoson is ugyanúgy megy) Mert megtaláltam, a módosítást meg a törlés, de új fájltípus nincs (ekkora marhaságot rég nem láttam). Valami config felületen lehet újat létrehozni, vagy valami fájlban kell matatni?
-
Sanyix
őstag
Hogy lehet magyarítani fluxboxot? Vagy legalább a firefoxot? Kellene, mert nem nekem lesz a gép :|
-
Sanyix
őstag
Van egy leírás hogy lehet egy ilyen minimál ubuntut rakni gyenge gépre, nemrég asszem ide is be volt linkelve, de nem találom. Aki tudja linkelje be plz.
Már nemkell, megvan
-
Sanyix
őstag
Látja különben nem menne ha fix ip-t állítok.
Interfaces:
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
iface eth0 inet dhcp
address 192.168.1.3
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.2
iface dsl-provider inet ppp
provider dsl-provider
pre-up /sbin/ifconfig eth0 up # line maintained by pppoeconf -
Sanyix
őstag
Van egy ubuntu 6.xx-es gép, van egy hálózat routerrel, ami dhcp szerver is. Szépen oszt is ip, kivéve az ubuntu 6.xx-esnek, aminek egyébként tegnapig szintén osztott. Vagy nemtudom hogy mitől van, de nem kap ip, ha egyáltalán próbál. ifconfig szerint ilyenkor csak localhost loopback van. Hálózat megy, ha a hálózatnál a dhcp lekérdezés helyett fix ip-t állítok be, és a router ip címét, akkor is megy a net. De jó lenne ha újra magától kapna ip-t. Ez mitől van?
Meg még egy gond van vele, fogalmam sincs hogy hogy, de az elindított programok egyszerűen nem jelennek meg egy ideje a "tálcán". Nemtudom hogy mitől, de olyan, hogy elindítok egy firefoxot, és ha kis méretbe teszem, eltűnik. De persze még fut a háttérben, de nem látszik.
-
Sanyix
őstag
Hi!
Hogy lehet ezen a szerencsétlen hülye 1.5-ös firefox linuxon beállítani hogy a fájlokat mivel nyissa meg? Merthogy a beállításokban van egy fájltípusok rész, de annyi van hogy hogy valami spl fájlt mivel nyisson meg, és annyi új fájltípust meg nem lehet megadni, mert csak eltávolítás, és meglévő módosítása van. Egyébként az kéne hogy az avi, mpeg, stb videofájlokat a vlc nyissa meg, sőt a legjobb az lenne ha a rendszer globálisan így tenne. Régebben valahol sikerült ezt beállítanom, de nem emléxem már hogy hol. -
Sanyix
őstag
Hi!
Van egy cdb kiterjelsztésű fájl, elvileg cardscan database, és ennek megnyitására, és a benne való keresésre kéne a program linuxon. Van ehhez program, de persze csak vinfosra... -
Sanyix
őstag
válasz
dr_strange #1995 üzenetére
Létezik, persze szokás szerint egy ősrégi változat van a tárolószervereken. zlib-re az apt-get ahogy írtam azmondja, not found. Telepítőcd-n sincs. Minden csomag aminek a nevében benne van hogy zlib fel van telepítve. Amúgy ubuntu 6.06.
-
Sanyix
őstag
Van egy program, source amit fel szeretnék telepíteni. Kicsomagolom a sourcét, config, kiír sokmindent, aztán leáll és kiírja, hogy configure error: zlib not found. Na akkor apt-get install zlib... not found, akkor google. Első találatnál megvan valami zlib nevű program, nemtudom ebből a rohadt sokatmondó hibaüzenetből hogy az e amit hiányol, hát azért kipróbálom. Letöltöm a sourcéjét, configure, make, make install, végigmegy minden rendben. Na akkor próba, az előzö program configure-val, de megint írja zlib not found. Most akkor honnan tudjam, hogy mi a baja?
Ilyenkor gondolkozom el, hogy minek is foglalkozom ezzel az egésszel, ha a linuxos programok nagy részéhez semmi normális dokumentációt nem írnak, ennek a readme-jében is az van, hogy hogy kell fordítani, és telepíteni, az hogy mi kéne hozzá arról semmi... viszont még le lehet tölteni ezt a programot valami package kiterjesztésű fájlban, de ezt semmivel se tudtam megnyitni, nemtom mit kezdjek vele. -
Sanyix
őstag
Hi!
Van egy egysoros parancs, amivel bekapcsolhatom a linuxomban a proci energiatakarékossági dolgait. Namost ezzel az a baj, hogy ezt minden újrabootolásnál be kell írni a terminálba. Hogy lehetne azt megcsinálni, hogy minden induláskor ezt a parancsot automatikusan lefuttatja? -
Sanyix
őstag
Nem ismer valaki olyan zenelejátszót linuxra, mint vindózon a foobar2000? (saját dekóderek pl mint az xmms-nél, több playlist megnyitása füleken, 3d-s hanghatások)
xmms-el az a baj, hogy winamp klón, és azt sem szeretem, mert úgy megszoktam már a foobar sok playlistjét, és felületét -
Sanyix
őstag
Hi!
Kellene nekem valami módszer, vagy program, hogy linuxon is ki legyenek használva a gép energiatakarékossági dolgai (processzor bizonyos részeinek leállítása, buszról lekapcsolódás az üresjárattól függően), olyasmi mint vindózon az s2kctl. És mellé valami amivel ki lehet iratni a proci, chipset hőmérsékletét, és a ventik fordulatszámát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest