- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
<cyborg>
csendes tag
Sziasztok!
Van egy debian squeeze 64-bites rendszerem, amin fordítottam magamnak egy 2.6.36-os kernelt. El is indul, de nem tudom feltenni az nvidia legújabb(260.19) gyári driverét. A következő hibával áll le:
ERROR: Unable to determine the version of the kernel sources located in
'/usr/src/linux-2.6.36/'. Please make sure you have installed the
kernel source files for your kernel and that they are properly
configured; on Red Hat Linux systems, for example, be sure you have the
'kernel-source' or 'kernel-devel' RPM installed. If you know the
correct kernel source files are installed, you may specify the kernel
source path with the '--kernel-source-path' command line option.A linux források a '/usr/src/linux-2.6.36/' könyvtárban vannak( a --kernel-source-path -tal adtam meg).
Google-le találtam hasonló hibaüzeneteket, de az abból származott, hogy a 2.6.33 kernelre megváltoztatták néhány fontos .h fájl helyét. Így a driver nem találta meg azokat. Bár nem láttam rá nagy esélyt, h most is ez lesz a gond, mégis megpróbáltam az ott vázolt megoldást. De, ahogy az várható volt, nem jártam sikerrel.Ha valaki találkozott ezzel/ van ötlete, akkor kérem, h válaszoljon.
Köszi!
-
<cyborg>
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A probléma: Nem tudom, hogy a laptomon gombjai milyen acpi event-eket váltanak ki. Pedig szükség lenne rájuk az acpid konfigolásához.
Régebben, mikor egy ubuntut nyúztam, volt a repoban egy acpi_listen nevü progi, ami a stdout-ra kiírta az eventeket, de ez most nincs
.
Van valakinek ötlete, hogy honnan lehetne ezeket kideríteni?
Előre is köszi.
-
<cyborg>
csendes tag
Sziasztok!
xfce4 -et használok, és mellé conky rendszermonitort(a conky az ablak jobb szélén van). Azt szeretném elérni hogy az xfvm ne "pakoljon rá" másik ablakokat, pl mikor teljes képernyőre teszek egy ablakot, akkor se takarja le a conky-t. Mit kéne ehhez állítani?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest