- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 80 Pro – a másik zsebbe
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Volna egy érdekes problémám. Van egy VXL TC3200-as vékony kliensem amit közel két évig headless módon használtam mobilnet osztására. Most szerettem volna mikro processzor programozáshoz életet lehelni bele, mivel ezen még van LPT port így tudnék AVR égetőt csinálni hozzá. A gond csak az hogy a DSUB kimenetén nem, vagy ha jön is oldalirányban elmosódva jön kép, mint amikor TV adásban nagy interferencia van. Tesóm LCD monitorom így csak időnként kapja el BIOS alatt a képet, aztán el is tűnik. Az én LCD monitorom nem is hajlandó felismerni mint bemenő jelet. Tartok tőle hogy valami kinyúlt benne, és mivel full integrált a kicsike esélyét sem nagyon látom hogy feltámasszam máshogyan.
Mivel menni azonban megy (a rárakott kézi forgatású Linux-om bebootol és ha LAN-ra dugom be is tudok rá jelentkezni rá SSH-n), azon gondolkodtam hogy a BIOS beállításokat nem-e lehetne valahogyan módosítani Linux-on keresztül miközben fut? Nem tudom létezik-e olyan program ami az Award BIOS-ok CMOS tartalmát tudják módosítani? Pl. én az LPT portot szeretném rajta engedélyezni mivel azt annak idején letiltottam és így BIOS nélkül elég nehéz engedélyezni (hacsak valaki nem diktálja le nekem hogy a BIOS-ban vakon hogyan kell átállítani de még az is jó móka lesz).
Valami ötlet esetleg? Gondolom BIOS távoli konzolra vezetésére esélyem sincs ha nem olyan eleve a lap, márpedig szinte kizártnak tartom.
Még arra gondoltam hogy valahonnan szerzek egy CRT monitort és megpróbálom azzal, hátha azok kevésbé érzékenyek a pontos időzítésekre és még nagy nehezen át tudom babrálni a BIOS-ban a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB G.Skill Trident Z Neo 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 M.2. NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest