Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- Mobil flották
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: csápolt a robot, majd dobott egy hátraszaltót
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MWC 2026: Kagylót találtam a katalán tengerparton
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
Tomi29
üzenetére
bambano röviden és tömören megírta a kérdésedre a legjobb választ.
Első körben azt kell eldöntened, szánsz-e időt arra, hogy megismerd a Linuxot, vagy windows user mintájára csak kattingatni akarsz. Elmondhatom, hogy az Arch Linux feltelepítésével többet tanultam a linuxról, mint 2 éves ubuntu használattal. És itt jön be, amiről bambano is írt: milyen segítség érhető el. Arch Linux esetén kell az angol nyelv ismerete, viszont kiváló wiki oldalai vannak. Ubuntunál itt a ph! - n is nagyon jó fórum van, ahol igazán segítőkész és türelmes emberekkel találkozhatsz.
Részemről meguntam Ubuntunál a félévenkénti újratelepítést az új verziók miatt (tudom, tudom, lehet frissíteni is, de én abban - minden tapasztalat nélkül kijelentve - nem bíztam), s azt, hogy az újdonságokra esetleg sokat kell várni.
A rolling release distro - k előnye, hogy viszonylag hamar megkapod mindenből a legújabb verziót, a hátránya, hogy esetleg buherálni kell, hogy működjön, illetve több bug reportolással jár. Viszont nem kell újratelepítgetni és mindent beállítgatni újra és újra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5 Törésgarancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest