- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viharkabat
aktív tag
Gyanítom, hogy ugyanez:
http://www.geeks.hu/tesztek/130417_panasonic_tx_l47et60e_3d_lcd_teve_teszt?page=0,2
A TX-L47ET6E esetében a kijelzőt hat zónára osztotta a Panasonic, ezeket egy minta alapján villogtatja az elektronika – a specifikációban szereplő 600 Hz-es képfrissítési érték így abból adódik, hogy a valójában egy másodperc alatt megjelenő 100 különböző képkocka mindegyikét hat részletben látja a tévé előtt ülő néző.
-
Vhiktor
nagyúr
A 2 pontos fehéregyensúlyhoz tudsz ajánlani teszt ábrát vagy teszt videót ami alapján szemre be lehet állítani?
Tudom, hogy szemre nem fogok jó eredményt elérni, de szeretek vacakolni az ilyenekkel, amíg János nem jön, addig szívesen piszkálgatom, érdekelnek az ilyen dolgok. -
cuko
aktív tag
@Pumma; @viharkabat: Köszi a segítséget!
Mindenképpen bemegyek akkor a MM-ba személyesen lecsekkolni őket, most már azt is tudva, mire figyeljek jobban. (Közben meggyőztem magam arról is, hogy inkább okos-3d-t veszek, mint egy mérettel nagyobb "butát".)Egyébként az atomtv-nél érdeklődtem telefonon ugyanezekkel a kérdésekkel az eladónál, hogy ő melyiket ajánlaná - az LG 42LB650V-t vagy a Samsung UE40H6400-et. Erre jött a válasz, hogy egyiket sem, hanem a 671-es LG kell nekem, merthogy abban IPS panel van és jobb a képe a másik kettőnél.
Ezután így látatlanban hittem neki, hogy jó lehet az IPS, ezért is kérdeztem már a Samu 6400 vs LG 671-esre konkrétan tőletek, hogy szerintetek is az-e a jobb, vagy hogy más okokból lehet, hogy inkább a Samsungot kell válasszam.(Amúgy eddig inkább az LG felé hajlottam, de most már a ti tanácsaitok hatására visszabillent kb egálra a kettő (talán inkább a Samu irányába), szóval szerintem azt fogom választani, amelyiknek szebb lesz a képe alapból és jobban meggyőz személyesen.)
-
törölt tag
-
Joshi
titán
Ha a TV nem FPS-re és céllövöldére kell akkor bőven elég a 40ms is. Én évekig játszottam a Race07-el az LG 50PK250 plazmán de stabilan tudtam hozni Brads Hats-en Hondával az 1:34.4xx-es időt ami nagyon jónak számított abban az időben. Hogy mennyi volt az input lagja a TV-nek? Azt hiszem ~50ms körül.
-
ada19
senior tag
-
DVB-T
tag
Kérd meg a Sony-t, hogy ne csak zöldségekkel tömje a fejed, hanem irasson be valami alap OKJ tanfolyamra legalább..
Mivel a pixelszám adott, ezért egy nagyobb kijelzőn a pixelek nagyobbak lesznek (hiszen nem lesz több kisebb helyettük, több akkora, mint a 32"-os kijelzőn), innen kezdve a kép "finomsága" változik, amit szeretsz 55"-on nézni 2m-ről, a kép finomságának változása relatív felbontásnak tekinthető...egyszerű fizika...
-
gaben1117
senior tag
Akkor ezek szerint nem szeretem elegge edesanyamat?
Ahhoz,hogy megnezze rajta a Szulejmant meg a baratok köztöt,batorkodtam azt hinni,hogy ez is eleg lehet. Ha mar a Samsungra is azt mondjuk,hogy vacak...
Akkor nincs mas valasztas,egy ivelt UHD-t kell vennem neki,azon talan meg a hirado is elvezhetö lehet.
A valaszt mindenesetre köszönöm szepen.
-
Audison
senior tag
Igen, párat már próbáltam, de nekem a legjobban a MPC-HC jön be. Abból is a régebbi verzió (1.5). Olvastam a madvr-ről meg hasonlókról, de igazából én meg vagyok elégedve (EVR cp) a standard beállításokkal is. Aztán lehet van jobb beállítás is, meg mélyebben bele lehet nyúlni a beállításokba.
Egy screenshot a mostani beállításokkal:
-
Audison
senior tag
-
gyeniko
őstag
Valóban, nekem is azt mondták, hogy jóval 10 ezer € felett kellene keresgélnem. Az Runco LS-5-ben már műanyag az optika. Az X55 egy szuper-hiper feketéjű és kontrasztú (mint általában a JVC-k) EISA díjas vetítő, mindenhol sokcsillagos értékeléssel. Az RS-900-nak viszont nem "acélos" a kontrasztja, nagyon nehézkesen kalibrálható (szerencsétlen a menüje), nagyon nagy és hangos.
Ennek ellenére nem könnyű és nem olcsó a cseréje. Amikor 2008-ban megjelent, 14.000 $ volt az induló ára, már tudom, hogy miért.
-
gyeniko
őstag
Mindent elhiszek neked (se), de ezek szerint léteznek olyan műanyag optikás vetítők, melyek láthatóan élesebb képet adnak (nem szoftveres segítséggel), mint az X55? Engem egy szakember próbált óvni attól, hogy az RS-900-at lecseréljem egy mostani 1-2 milliós vetítőre, de nem hittem neki. Buktam is ezen a gyakorlaton, cserébe most már tudom, hogy ezentúl hiszek neki.
-
gyeniko
őstag
Aha, ha prémium üveg optika van benne. Az élesség képessége ezen kívül nagyon függ a techológiától is. A JVC DLA-X55 nagyon láthatóan kevésbé volt éles, mint a Runco RS-900. Annyira, hogy - hiába sokkal nagyobb a kontrasztja - ezt adtam el, mert nem tudtam elviselni a "homályos" képet (320 cm-ről nézzük a 245 cm széles képet). Az RS-900-ban még "rendes" üvegből készített optika van, az utódjában már műanyag. Egy DLP vetítő képe elvileg könnyebben lesz éles, az LCD családba tartozókhoz önmagában még kevés egy jó optika.
-
tylerddd
veterán
Köszönöm!
@ Osynho Ezt a nézési távolságot és a tévé méretét hogyan lehet belőni, ha az ember (legalábbis én) nem mindig ugyanolyan minőségben néz anyagot rajtuk. Kapásból az összes tévéadó SD-ben megy, töredéke ennek a HD adó. A nézett filmjeim se mind HD minőségűek. Kb. 3 méterről nézném az 50"-t.
-
€uro
őstag
Megbeszéltem az eladóval, van rá lehetőség, hogy leteszteljem a kijelzőt pixelhiba kiszűrése végett. Úgy fogalmazott, hogy decemberben sajnos maximum csak "5-10 percet tudjuk vizslatni" a készüléket.
A gyakorlatban hogy szokott működni ez a tesztelés? Vigyek pendrive-on 1920x1080-as felbontású BMP képeket minden színben?
Homogenitás ellenőrzésén mit értesz? Ez mit jelent?
-
HagaNRG
őstag
ok, így van.
Csak amíg nem érkezik meg a számlámra a jelenleg a tv árához hiányzó nem kevés összeg, addig nem tudok mást tenni, nézelődöm és kérdezősködöm.
Ha nálam lesz a megfelelő összeg, úgyis pontot teszek a dolog végére és remélem, a döntést csak könnyebbé teszem majd, ha minél több info birtokában állok oda a kiszemelt modellek elé.Köszi minden segítséged egyébként, egyetértek veled.
-
HagaNRG
őstag
Nyugi, természetesen azt, hogy ő már kezdésnek is minimum 6-os sorozatot ajánlott volna.
Az autós hasonlattal nem értem, mi a bajod?
Épp ez a lényeg, hogy úgy keresem a tökéletes tv-t, hogy fogalmam sincs, mit kell keresni a képén és miért jobb egyik, vagy miért rosszabb a másik. Ezek akár hiszed, akár nem, egy szint fölött igenis tanulandó dolgok, ha nem így lenne, akkor nem istenítené otthon az emberek 99%-a a saját tv-jét úgy, hogy egyetlen egyszer is belenyúlt volna a képbeállítások menübe, vagy megnézett volna rajta egy HD filmet. Nem tudja, hogy szr, amit lát, mert azt sem tudja, mit nézzen, vagy milyen, ami jó.
Ha majd legalább két hétig minden nap új Mazda 6-tal fogok járni, akkor egy Passatba átülve igenis meg fogom tudni mondani, melyik jobb és miért, de amíg egy régi, középkategóriás kocsiból kell bármelyik két tesztautót egy 2 km-es körre elvinni és az alapján dönteni, az bizony nehéz, mert kb. mindkettő tökéletesnek fog tűnni.Na, szerintem ugyanilyen az, amikor a boltban állítgatva kell összehasonlítanom két olyan TV képét, amiről azt sem tudom, eszik-e, vagy isszák egy plazma után.
-
Joshi
titán
Szia. Tudom hogy te elég sokféle TV-t teszteltél már, esetleg a teszted kiterjed a bemenetei csatlakozókra is? Arra gondolok hogy az UHD felbontáshoz HDMI 2.0 kell ezt át lehet alakítani Display Portá? A jelenlegi videokártyám csak DP (v1.2) porton tudja a magasabb felbontást.
-
HagaNRG
őstag
Viszont más, általam nagyra tartott szakember ismerős meg ezt mondta:
"Sam H6400- 55"- Én biztos, hogy ezt vinném, nagyon rendben van a tv, láttam. A ma kapható tv-k közül ez az ami jó minden szempontból. A sony-k is jók, panák is, de ezzel a legkevesebb a kompromisszum.
Van normális dlna támogatás a samuban (Plex), gyakorlatilag mindent tud, jó a képe, stb.
Szóval nem az általad kiszemelt két tv közül választanék, a 6700-as nem annyival jobb, a sony meg semmivel sem, csak drágább."Innen is látszik, hogy itt már tényleg csak apró, hozzám hasonló átlagembernek lehet, hogy kevésbé fontos, észrevehetetlen dolgokon megy el a dolog.
Persze, mindig a lehető legjobbat akarjuk hazavinni, de itt vagyok az élő példa- ma két HD filmet is úgy néztem végig a LED_en, az elátkozott belépő 50"-es Samsungon, hogy igenis megcsodáltam és rácsodálkoztam a szép, tiszta és éles képre és nem azt kerestem, vagy bosszantottam magam, hogy bevilágít-e a sarokban a LED, vagy kék-e a fekete, vagy ilyesmi. Sőt, mégcsak azon sem agyaltam, hogy ezt most rögtön fogom és beteszem a plazmán is, mert azonnal látnom kell, hogy ha a LED_en ilyen a kép, akkor a plazmán vajon még ilyenebb-e, vagy sem.Tehát valószínűleg bármely két-három modell lesz is a befutó, valószínűleg-ha anyagot nem is viszek, de legalább a bolti demo képek alapján megpróbálom majd összenézni a W815-öt, H6470-et, H6700-at, de úgy érzem, ez olyan, mintha úgy vinnénk el kipróbálni és összemérni egy új, most megjelent Passatot és egy Mazda 6-ot, hogy egy Golf 4-ből szállunk át és várjuk, hogy két tökéletes, új kocsi közül melyik hat majd meg jobban a kényelemmel, menetteljesítménnyel, közben meg az az igazság, hogy kb. a kinézet okozta egyedi szimpátia alapján is elég lenne rámutatni, hogy ez tetszik, vagy az.
Kb. ezt érzem most e három tv-vel is.
A Sony 815 pl. gyönyörű a világosszürke kávával, de valahol azt érzem, hamarabb fog kimenni a "divatból", amellett, hogy a fekete keret egyértelműen kontrasztosabb kép érzetét okozza optikailag, ellentétben a fehér kerettel. -
HagaNRG
őstag
"Azt történt, hogy szembesültél a belépő full HD kategória gyengeségeivel. ... akinek van összehasonlítási alapja, az úgy reagál, mint Te. ...
Amikor nappalinkban a Pana VT30 helyére Samsung D8000 került, azt kérdezte, amikor hazaért és meglátta: "mi ez a szar és mikor viszik el"? Az is igaz, hogy 5-6 nap alatt hozzászokott mindkettőnk szeme és már nem volt annyira borzasztó"Hidd el, ez a kommented adta a legtöbb erőt az elmúlt két napban és örökké ezek a szavak jártak a fejemben, mikor duzzogtam a LED képe miatt.
Tegnap reggel óta úgy néz ki, megfordult a világ körülöttem.
Ma megnéztem két teljes filmet LED_en, emellett napközben pár órát ment a háttérben is a tv sima SD adásokkal.
Aztán eljött az este, kikapcsoltam a LED_et és átvonultam a hálóba, a plazma elé.
Hirtelen már nem láttam olyan eszméletlen gyönyörűnek...Szó sincs arról, hogy a plazma képe nem tetszene, vagy ilyesmi, de egyrészt elkezdett zavarni a folyamatosan hallatszó sercegés- ami mindig is jelen volt, de nem tűnt föl, csak most, hogy a LED halk.
Tök sötét szobában feltűnt, hogy bizony a plazmán sem olvad egybe a szélesvásznú filmek fekete csíkja a kerettel, sőt, bizony az is szürke rendesen.
Aztán valahogy elkezdett hiányozni az élesség. Gyorsan végignyomtam a szokásos referencia HD filmeket, de ez még jobban elbizonytalanított...Délután megnéztem a fekete-fehér Sin City 2-t a LED-en, majd most elővettem a plazmán is és lehet, hogy hülye vagyok, de hiányoztak az élénk színek, a képek full élesről kissé átmentek homályba. Nem mondom, hogy nem a plazma a természetesebb kép, de igenis lehet olyan szemmel nézni a LED-en a filmeket, hogy az élénkség miatt fellépő természetellenesség mégis a film élvezeti értékét növelje.
Szóval köszönöm Béci minden eddigi segítséged, mindenben igazad volt!
Egy plazma-LED cserekor tényleg kell egy kis idő, míg átáll a szemünk, hozzászokik, megtanulja más szemmel nézni, amit lát és megtanulja átcsoportosítani az agyunk a fontos elemeket egy képminőségben.Másrészt meg arra is rájöttem, hogy annyira mégsem élet-halál harc a LED_plazma téma, mert mindkettő tud tök szép lenni, csak máshogy.
Ráadásul ha első körben úgyis úgy indultam neki a dolognak, h. az 5000-es Samsung belépő LED-et majd berakom a hálóba, mert oda az is jó lesz, akkor most picit úgy érzem, talán mégis inkább a plazmának fogok gazdát keresni és nem mindenáron a LED-től szabadulni.
Ja, és persze belenéztem pár 1080-as filmbe is.
Nem tudnám megmondani, hogy 720-as, vagy 1080-as filmet nézek, de állítólag egy jó médialejátszó nyom akkorát a képen, mintha TV_t váltana az ember, és mivel az 1. gen. WD TV nem nagyon birkózik meg a FHD Mkv-kel, így erősen gondolkodom egy 50k körüli Mede8er lejátszó beszerzésén. Rem. az egy jóképű eszköz. Talán egy W815 Sony egy ilyen lejátszóval párosítva már nem keltene bennem aggodalmat, hogy biztos a lehető legjobb képen nézem-e a filmet...Köszi mindent!
-
HagaNRG
őstag
AZ USB_s adattároló leválasztásának van köze a HDMI-hez?
Ettől függetlenül viszont a sima, lecsatolásmentes HDD eltávolítást én sem ajánlom, legutóbb a noname multimédialejátszóm párszor simán áramtalanította a külső HDD_m, aminek az lett a következménye, hogy a PC sem sem látta a tartalmat, így le kellett formáznom 500gb adatot.
-
Viktoár
addikt
Elhiszem hogy teljesen átlagos nő,viszont a munkádból kifolyólag több tv-t látott mint más nő ezért több a tapasztalata.
Értelemszerűen az olcsóbb tv-k kevésbé szép képpel vagy kevesebb funkcióval rendelkeznek és a kispénzű embereket célozzák meg vele.(PL:én)Nem tudom nektek milyen tv-tek van de nem lehet mindenkinek 600k-ja jó tv-re.
Ha autós műsort veztenél és autókat tesztelnél akkor is azt mondaná hogy milyen szar a suzuki és hogyhogy van aki megveszi?
De ez mindenben így van,van prémium kategória,belépő szint,stb. Teljesen értelmetlen hasonlítgatni őket mert más célcsoportnak készültek.Számomra az a furcsa hogy ezekszerint a tapasztalt feleséged ezzel nincs tisztában. -
Handymen
csendes tag
Szia BBéci!
Látom nagyon otthon vagy a témában. Én is TV vásárlás előtt állok és a Panasonicot néztem meg részletesebben. Az óriási választékból nagy nehezen sikerült kiszűrnöm két modellt:
Panasonic TX-L47ET60E FULL HD 3D LED TV és
Panasonic VIERA TX-47AS650EAz első egy 2013-as (ahogy nézem prémium belépő) modell, a második viszont 2014-es. Az L47ET tesztje nagyon jó, a 47AS-ről nem találtam tesztet. Ami komolyabb különbséget találtam az a képfrissítés: a 2013-as modell 600 Hz-es, a 2014 viszont 1200-as. Ez mennyire érzékelhető, illetve mennyire parasztvakítás?
Más modellek is szóba jöhetnek (Sonyt és Samsungot akarok még nézni), de most a Panát vizsgálgattam részletesebben. 120 cm képátló és 200 ezer Ft körüli TV-t akarok jó 3D-vel laptopról filmnézésre és kábel tv adások nézésére, viszont nem igazán értek hozzá. A 2013-as viszont most 220.000 Ft, de tavaly 310.000-ért árulták - ez azért csak jelent valamit.
Ha tudsz jobb modellt ezekkel a paraméterekkel akkor jöhet az is...Más: Magyarországon vásárolt TV problémamentesen használható Ausztriában? Inkább a magyar kereskedők zsebébe tömném azt a nem kevést pénzt ha lehet... :-)
-
HagaNRG
őstag
Csak még egy remélhetőleg utolsó kérdés:
Gondolod, ha egy ilyet hazahoznék http://www.nay.sk/sony-kdl55w815bsae2/d-340643-c-1881/ akkor kb. elégedett lehetnék, sőt?
Itt nem messze SK-ban ez a Sony 55W815 310 ezer Ft körül van, ha meg nem tévedek ez majd 100-zal olcsóbb, mint az itthoni árak?
Árgép szerint a W815 55"-ben inkább a 400 felé közelít... -
czanga
őstag
Ne haragudj.
Akkor figyelmetlen voltam, de bizonyos TV-kre rákeresve elég sokszor, sőt, szinte minden alkalommal előjön egy 100 Hz kérdése. Nyílván nem CMR-re gondolok, hanem a valódira. akkor ezek szerint nincs, csak olcsóbb panel, és drágább, jobb panel. Amennyiben mostmár jól értelmezem. Plusz a különböző képjavító (szoftveres) technológiák.
Ezek szerint mégsem annyira eszméletlenül elbaltázott vétel lenne egy 40H5000 egy LG 42LB650V helyett pl a nappalinkba? (SMART funkciók és a 3D miatt nem fizetnék többet, ha a annyival nem lenne jobb képe)
-
Sallala1978
csendes tag
-
HagaNRG
őstag
Tehát akkor azt mondod, hogy esetleg nekem megérheti a kb. 100-150 ezres különbséget (hopp, az már 2x ár) a jobb típus.
Persze ezek nyilvánvaló dolgok lennének, de itt erősen bennem volt az is, mi van, ha csak fölösleges szolgáltatásokat fogok venni 50-100 ezrekért.Talán mindenesetre mégis jobb lesz ez így nekem, hogy nem kell nap, mint nap szembesülnöm a plazma- LED kontrasztkülönbséggel, mert attól nagyon féltem, hogy fenn fog állni, ha esténként egy filmet elkezdek a nappaliban nézni LED-en, majd egy óra múlva elálmosodva úgy döntök, hogy inkább a hálóban folytatom a plazmán.
Még lehet, hogy pár ismerőst megkínálok ezzel a TV-vel, de én is gondolkodtam, hogy pár nap múlva is vajon ennyire szörnyűnek fogom-e érezni, vagy csak most, hirtelen váltás után ilyen fura minden.
Szóval a végén talán jobb lesz nekem, ha felköltöztetem a hálóba és megpróbálom nem ez alapján a tv alapján megítélni/ elítélni az összes LED-et és most már kicsit higgadtabb fogok tudni majd dönteni, hogy esetleg karácsony táján melyik komolyabb modellt hozzam el.
Persze ez attól is függ, hogy mikor és mennyiért tudom eladni az 50"-es plazmám.Persze ránéztem az aktuális LG 60"-as plazma árakra, de azzal megint egy számomra ismeretlen, állítólag nem is annyira kiforrott tv-t hoznék haza, ami megint nem biztos, hogy hozni fogja azt a szintet, amit várok.
De ha azt mondod, hogy a nagy Sonyban bízhatok nyugodtan és talán a pozitívumok megtartása mellett a fekete árnyalatok is újra meglesznek, ahogy megszoktam (kb.), akkor valahogy megcélzom az 55"-ös modellt legközelebbre.
100 körül meglátjuk mennyire gyorsan lehet eladni egy 50"-es Samsungot manapság. Tegnap tettem föl, fél óra múlva máris írt valaki...
A 42"-es Pana plazmát kb. egy hónapig hirdettem és 70k-ért ment el, szerintem az 50-esért a 100k elég reális ár. -
lina7611
újonc
Elnézést ha kicsit erőszakosnak tűnik a tombolásom....nőként a figyelem középpontjához szoktam :-), gyorsan kell döntenem, és webshoppban fogom megvásárolni, mert elutazom...a philipset nem uezt de lattam...el kell ismernem veri a samsung,lg képminőséget...a színek szebbek a kép életszerűbb...meg ugye világít ( mondom nő vok ;-))...a panasonic meg csak szembe jött...gyönyörű, de nem láthatom élőben.Ezért gondoltam vki talán meggyőzne, és akkor nem barkóbáznék.Mégegyszer köszönöm a választ, és igyekszem jól viselkedni.
-
Viktoár
addikt
Nem kenyerem a vita,maradjunk annyiban hogy mindenki a neki "kényelmes távolságról" nézze a tv-t.
A vetítő talán picit más bár otthonra nem tartom indokoltnak.Miért jó ha egy filmben 2,5 méteres emberek vannak?
Ott már tényleg felér egy kiadós nyaktornával a másfél órás film.
Más:
Az LG 32lb650v -nél mennyire jellemző/észrevehető a felhősödés?
-
Viktoár
addikt
Véleményem szerint marketing az egész,lehet az THX vagy bármi más nagy nevű akárki.
Értem én, valahol meg kell szabni hogy milyen távolságról mekkora tv-t érdemes nézni de ezek a számok hogy jönnek ki ha mindenkinek más a szeme?
Természetesen voltam moziban és az első sorból élvezhetetlen az előadás.Rendben,a barackot megérdemlem mert finomabban is megfogalmazhattam volna.
-
DougButabi
tag
Lehet, hogy THX, meg megírják a szakoldalak, de személyes véleményem, illetve nem is véleményem, csak kérdezem, miért is kell a felbontásból kiindulni ha az ideális távolságot akarom meghatározni?
Ha 4K-s tévét veszek majd 4K tartalommal, akkor felére csökkennek majd ezek a távolságok?
2 méter átmérőjű TV-t majd másfél méterről fogjuk nézni, hogy lássuk a részleteket?Nem inkább az optimális látószög lenne a a számítás alapja, az ember biológiája, vagy valami ilyesmi állandó dolog?
-
interstate76
addikt
"Nem kell visszasírni a plazmákat, amíg a képminőségre különösen igényes embereknél vidáman működnek."
Nem, csak venni nem nagyon lehet már belőlük, ergo a jelenlegi kínálat megfizethető áron kapható részén a VA panelé a legmélyebb fekete - azt hiszem, ebben egyetértünk. Innentől kezdve pedig nem látom, hogy miért feketeszintet mélyítő parasztvakítás az ambi egy va paneles tévén. Valóban mélyebbnek látod a feketét, ha van a TV mögött egy (vagy több) fényforrás. És? Akkor ez parasztvakítás?
"De miért leszólás az, amikor valaki elmondja valamiről a véleményét?"
Itt nem pro és kontra vélemények hangzanak el az ambilightról, mint technológiáról, hanem egyértelműen leszóljátok. Az ugyanis, ha parasztvakításnak titulálsz valamit, az - nálam legalábbis - nem véleménynyilvánítás, hanem egyértelmű leszólása valaminek.
Most már tényleg over, de sokadszorra olvasva nem bírtam ki, hogy ne szóljak bele a témába.
-
DVB-T
tag
Talán azért mert lelkes? Nem biztos, hogy abból kellene mindjárt kiindúlni, hogy floodolni akar, hiszen lehet, hogy 5 éve regisztrált és régen megtehette volna, ne magunkból indúljunk ki. Engem "jelentettél fel" úgy látszik ez már szokás ebben az országban, kis rákosista hagyomány. Igen kaptam figyelmeztetést a jóvoltadból, de kérdezem, ettől most magamba kellene fordúlnom, vagy ha kitiltanak végleg akkor? Ér ennyit ez a tocsik? Nem, közel sem, akkor van nagy "segíteniakarás", ha valakire rá lehet ugrani, a konkrét kérdésekre (milyen panel van a Sony tv-kben stb választ ne várjon senki)..Csak szépen liberálisan, semmi konkrétumot..egymásnak ugrani ( a fél tocsik erről szól) szabadon lehet persze
-
-
-
Picturemaker
őstag
Monitornál elég az 500:1 kontraszt. Ne röhögtess már! Persze fórumozni elég. Amikor a monitoromat vettem direkt az egyik jellemző amit figyelembe vettem a magas kontrasztarány volt (1500:1). Nyilván más a tv felhasználás miatt az igény, de a tv pont nem az a műfaj, ahol a mérési adatok alapján fog egy adott kép tetszeni vagy sem valakinek. Persze, mondjátok el, hogy ennek ez a tulajdonsága jobb, annak meg amaz. Ezzel nincs baj. De a mértékkel és a tálalással van baj. Valaki "betéved" ide, amikor pont "ügyeletesek" vagytok
annak rögtön az jön le, hogy az IPS-es tv-t nem lehet még nézni sem, mert nincs feketéje.
-
Clemi
veterán
Írtad korábban, hogy az aktív szemüveggel FHD 3D képet fogok látni.... Ahhoz BD lemez kell nem? Ami lelőhelyem van 3D forrásilag, ott rendre Half SBS vagy Half OU formában vannak a filmek. Így pedig sztem tök mindegy, hogy aktív vagy passzív 3D nem?
Bocs ha hülyeségeket írok, de a 3D néznivalók eddig nálam kimaradtak, max moziban néztem olyan filmet, és az se sokat, tekintve, hogy évente 1x ha nem itthon mozizunk -
*Tata*
senior tag
-
HagaNRG
őstag
A fogyasztási adatokon való variálóknak annyit üzenek, hogy 50"-es plazmám van, kb. 330W körüli a fogyasztása a hátán lévő cetli szerint és évek óta stabil 7-8 ezer ft körül mozog az áramszámlám. (volt olyan időszak pedig, hogy a tv bizony ment pár órát naponta és nem egy filmet jelent este, meg egy híradót, egyáltalán nem)
Szóval egy LED meg egy LED között hülyeség a fogyasztási cetli alapján dönteni.
-
xXxian
senior tag
Pirospassz.
Az anyag ugyanaz volt, pendrive-ról játszottuk le. A szemüveg egy a "kosárból", nem tudom ezen múlik-e valami, van-e minőségi különbség. Viszont az igaz, hogy kb. 1 méterről néztem a viszonylag nagy képernyőt...messziről lehet nem feltűnő a csíkozottság. Én egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz...
-
-
sfefe
addikt
Hat igen es halisten meg szuperul mukodik.
Melyik lenne most szinten kiemelkedo darab? Vagy az ma nem mondhato el egyikre sem?
Nem tudom eldonteni ( persze "eloben" kell megnezni a tv-ket ), hogy a 829 kevesebbert vagy a 855 vagy a pana as800as tobbert.... Nem tudom ( még ), hogy van e akkora kulonbseg a tv-k kozott ami indokolta teszi, hogy egyik-masik ennyivel dragabb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- weiss: Pant* rant
- Bittorrent topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest