- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
válasz
nonozoom #34783 üzenetére
Én úgy hasonlítottam össze itthon két 2.1-et, hogy előre dkötve egyik szett hátra kötve másik szett, ugyanazon zene azonos hangerő stb és kb egymás mellé téve a két kicsi és az asztalba a két mély, simán kijött így is a különbség
(azonos márka, más típus)
Sajnos még a stereo nem dőlt el, így azzal nem tudom kicsit sem hasonlítani. -
alphamooncam
őstag
válasz
nonozoom #34544 üzenetére
Szia !
Meghallgatás előtt az a hangkártya volt bekötve, nem én kértem, hogy ilyen drága hangkártyán szeretnék próbálni, és igen, a lánc minden elemének így a hangkártyának is jelentős szerepe van a megszólalásban.
Ez a hangkártya pedig speciális volt abból a szempontból, hogy a kezelő padjával menet közben lehetett váltogatni A-B monitorok között, meg még ki tudja mi minden egyéb extrákkal rendelkezett. Gondolom ezért is kerül ennyibe.
Ilyenre nekem nincs szükségem, gondolom, ha nem foglalkozol hivatásszerűen olyasmivel, hogy "in the fly" kelljen hangsugárzót váltanod, neked sem.
Az az alapzaj amiről beszélsz szerintem inkább az Erisből jön.
Úgy tudod ellenőrizni, hogy a monitorodon lévő hangerő potit felcsavarod, miközben ugye nem szól a zene, ha erősödik az alapzaj, akkor a monitorodból jön.
Nem tudom, milyen zenét hallgatsz, mik az igényeid, és mennyit lennél hajlandó költeni egy minőség ugrásra.
Mégha ismerném is, sem hiszem hogy tudnék Neked tanácsot adni, mert nem érzem magam elég tapasztaltnak ehhez.
Mindezek ellenére azt mondom, hogy egy külső DAC, meg egy komolyabb stúdió monitor sokat dobna az élményen.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
nonozoom #34413 üzenetére
Hasonló nekem is jó lenne 35-40cm-esbe, de pl. hegeszteni, fémet fűrészelni már abszolúte lehetetlen lenne házilag nekem.
De már gondolkodtam ezeken a bútorlapokon, hogy veszek egy olcsó Praktikeres fúrót, meg egy fűrészt, csavarokat. De csak valószínűbb, hogy profira bízom inkább, szereltem már össze komplett szekrénysort az alapoktól, de csak olcsóbb lesz az úgy...
-
-
Bodz
nagyúr
válasz
nonozoom #33455 üzenetére
Drága, de nagyon, hidd el!
Ne gondold, hogy elállásnál bárki lesz olyan hülye, hogy helyetted fizesse a visszaküldés költségét. Persze a kiszállítás X forint felett ingyenes, az eleve hibás cuccot saját költségen visszavitették, de...
Amúgy korrekt hely, gariztatással sincs gond, csak nem árt tisztában lenni vele, hogy nem magyar cég. -
válasz
nonozoom #33384 üzenetére
Félreérted, nem a mennyiségről beszélek. Az alsó frekvenciáról. Ha elektronikus zenét hallgatsz, akkor le kell tudnia menni a hangfalnak legalább kb 40Hz-ig, különben hiányos lesz az eredmény. Hiába van helyén a több frekvencia, ha a bassline-ból semmit sem hallasz, vagy csak a tetejét hallod.
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz
nonozoom #33384 üzenetére
"De szerintem egy stúdió szettnél a lényeg, hogy minden hang a helyén legyen és semmi ne legyen túlsúlyban!"
Igazából én zenét hallgatni akarok, nem csinálni. Nem ragaszkodom a studióhoz, csak aktív legyen, mert nem akarok elveszni az erősítő, kábel, hangfal, melyikhez, mi illik kérdéskörben.
De látom nehezebb lesz a választás, mint elsőre hittem
PuMba: Azt hittem a Yamaha szélesebb felhasználói réteget lefed.
A youtube-os "desk setup tour" videokon sokan ezt használják, lelkes amatőrök. -
válasz
nonozoom #33377 üzenetére
Egyébként a D nem feltétlen jobb, mint az AB, legalábbis hangban. De melegedni az AB jobban melegszik, ez biztos, főleg terheletlenül. De ettől nem kell félni, nekem az A7X-ekben is class AB van a magasaknak, s alapból elég langyos, még borda sincs rajta. Legalábbis kívül, belül biztos van valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest