Hirdetés
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trooper82
senior tag
Sikerült szanaszét karcolni a gyári fóliát. Van valakinek bevált fólia típus? Illetve van aki nem használ? Maga a gg5 nem nagyon karcolódik nem?
-
crok
nagyúr
Ezekre a gondokra szoktam javasolni az itt osszeirtakat vegigcsinalni a rosszalkodo appokkal [link]
-
Cöletibi
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm mégegyszer a segítséget,ha nem lesz jó akkor nem ürítek memóriát.Max egyesével törlöm ki,úgy jó!
-
-
SsPL711
őstag
Az automatikus indulást sem árt bekapcsolni a lakat mellé.
-
válasz
Cöletibi
üzenetére
Feltelepítettem, lelakatoltam, nem áll meg a memória kiürítésekor. (Előtte nálam is leállt.)
Talán még arra tudok gondolni, ha nem a gyári launchert használod, azzal van valami beállítási gond.(Azt továbbra is fenntartom, hogy szükségtelen a memória ürítése. Mint a mellékelt ábra is mutatja, ilyen anomáliákat okozhat.)
-
Soká
senior tag
válasz
Cöletibi
üzenetére
Én ezt használom: Digi clock widget
-
Danecay
addikt
válasz
SteadyMan
üzenetére
Köszönöm, de közben sikerült működésre bírni azt is amit HoTaZo ajánlott. Azt is fel lehet akári 4-nél is többre osztani, és tetszőlegesen pozícionálni, de amit én használtam és már nem találok, azzal nem kellett csinálni semmit, tudta magától a helyét, több átmeneti effekt közül lehetett választani, voltak fizetősek is, de nekem jó volt az alap is. Mindegy, most jó lesz ez is, de azért köszi!
-
trebrona
nagyúr
Mondjuk úgy rémlik, az eSIM nem volt plusz költséges eddig, de már az is 990/hó. Ami ugye gyakorlatilag nem is Multi SIM, mivel csak azt használná az ember a nem fizikai dualSIM-es készülékben. (Pixel, iPhone)
Lényeg az, hogy van lehetőség egyszerre két eszközben fizikai SIM kártyát használni ugyanazzal az előfizetéssel.
-
susa03
csendes tag
válasz
trebrona
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Sajnos kavarodás volt mert 2 ügyfélszolgálatost is felhívtam a telekomtól de azt se tudták miről van szó... Én is úgy tudtam, hogy fizikai sim a plusz sim de ők csak azt hajtogatták, hogy nem meg kössek vezetékes internet csomagot.. Olyan helyen ahol pont azért van mobil netem mert más lehetőség nincs...
-
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen a multi SIM az gyakorlatilag klónozott fizikai SIM, egyszerre két eszközben lehet használni. Semmi különbség.
A kérdező valószínűleg keverte az eSIM-mel.
-
-
susa03
csendes tag
Sziasztok van aki használ telekomos multi sim-et a Redmin Note 9 Projában?
A fizikai sim-et szeretném wifi-s 4g-s routerben használni, a telefonban pedig multi-sim-et. Egyáltalán tudja-e ezt a telefon? Van itt valaki hasonló cipőben? Hogyan lehet beállítani? Köszönöm!
-
-
xviktorx
tag
Köszi a tippet, a voda kártyát nem használom netre mert azon csak 200 mega van, a netet a digi simmel használom.
De ma újabb negatív élmény a telóval.
Győr-Székesfehérvár- Budaörs-Győr vonalon közlekedve a waze-t használva összesen 16-szor fagyott ki a telefon majd indult újra. A waze kifehérdett, majd újra indult a telefon. Másnak ilyen tapasztalat? Mielőtt azt gondolnátok hogy mazoista vagyok nem vagyok az, csak már kíváncsi voltam hogy ezen a 300 km-es szakaszon hányszor képes kifagyni és újra indulni.
A telefon nincs mókolva, gyári állapotú.
Amúgy átlagban heti egy alkalommal képes magától kikpacsolni és újraindulni. Általában úgy veszem észre, hogy kéri a Pin kódot. Mielőtt valaki úgy gondolná, hogy a zsebemben valahogy kikapcsol nem, mert ez legfőképp meló helyen szokott előfordulni, ott meg mindig az asztalomon tartom a telefont. -
HoTaZo
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem kell, nekem ébren marad a ring, fut az magától háttérben.
De köszi a "négyzet, app hosszan nyom, lakat" műveletet, biztos jól fog jönni más alkalmazáshoz majd!
Viszont, ha már itt tartunk... Az miért van, hogy egyes alkalmazásokat, mindig az utólsólag futtatottat nem zár be? Az összes többit kilövi, csak azt nem.
Ezt miért csinálja? -
Cöletibi
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Azért köszönöm a segítséget!
-
-
Cöletibi
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az óra így se jó,eddig jó volt.Nem tudom mi történt,az energy ringnek lehet khozzá köze?
-
-
-
Cöletibi
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az energy ring jó lett de az óra nem.Törlök X-el és ott megáll az óra.
-
-
Cöletibi
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hol lakatolom le?
-
-
Cöletibi
tag
Sziasztok!Miért van az hogy alul megnyomom a négyzetet és ugye bejönnek az előzmények,utána megnyomom az X-et kitörli őket ez így jó is idáig.De pl. az energy ring karikája utána eltünik és nem jön vissza,vagy letöltöttem egy óra appot és megáll az óra, egészen addig amig be nem lépek az appokba.
-
HoTaZo
addikt
-
Danecay
addikt
Ez nekem nem megy. Telepítés és engedélyezés után kirak egy karikát a bal felső sarokba, de mint tudjuk bem itt van a kamera a készülékünkön
. Konfigurálni pedig nem tudom mert egy teljesképernyős reklámtól nem tudok továbbmenni, csak vissza, de akkor meg kilépek az app-ból. Volt ennek az Energy Ring-nek egy General Edition mévre keresztelt verziója, ami régebben rendben futott nálam, de mostanában nem, gondoltam újratelepítem, de már nem találom ezt a verziót. -
-
xviktorx
tag
Sziasztok! Ma tapasztaltam egy problémát a telefonnal kapcsolatban, hogy a Mi Home alkalmazásban lévő xiaomi kamerák képét nem dobja be ( digi és voda kártyátval is próbáltam ) csak akkor ha a telefon wifin van. A netet ( digi kártyával ) megosztva iPad-re, az iPad-on tökéletesen megnyitja a kamerák képét. Erre lehet valami megoldás vagy ezt így el kell fogadni? Más is tapasztalt ilyet?
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona
üzenetére
Trebrona megint tudta a megoldást! Köszi!!!!
duke, próbáltam pontosan leírni (gyári, magyar, mókolatlan teló), hogy milyen üzemmódról beszéltem. A gyári fotós appnak van Pro, Video, Fénykép, Portré és Több üzemmódja. Utóbbin belül van a Lassított üzemmód.
A trebrona által javasolt megoldás pedig úgy érhető el, hogy a lassított üzemmódban felvett videót megjeleníted a képernyőn. De nem indítod el középen a ► jellel, hanem csak ráböksz a képre. Ekkor jelenik meg a szerkesztő üzemmód és lesz ott egy kis apró jel, amit piros nyíllal jelöltem. ha azt átállítod, akkor megjelenik a csuszka, amit trebrona emlegetett. azt széthúzod (vagy oda ahová szeretnéd) és elmented. Annyi van, hogy elmentés után már többet nem tudod így szerkeszteni, mert nem új fájlként menti el a módosításokat, hanem felülírja az eredetit.
-
duke
aktív tag
Igen megneztem. Nem olvasgattam, egyszeruen attoltom pc-re a videot, es lejatszo programmal, (Potplayer, Bsplayer) kockazva lejatszom. Es jol latszik, hogy minden 4 frame tokeletesen egyforma. Az 1 kepkocka uj, majd a 2. 3. 4. kepkockak pixel pontosan ugyan az.
Az 5. megint uj kepkocka majd a 6.7.8. ugyan az mint az 5. kepkocka, es igy tovabb.
Csak a lejatszas miatt van szoftveresen 960 -ra bovitve a frame szam. 30 fps -el lejatszva a 240 fps az nyolszoros lassitas lenne, a 960-at 30 -al lejatszva meg harcminketszeres lassitas. De ha egy allithato sebesegu lejatszo programban 7.5 fps-el jatsznank le a 240 fps felvetelt, akkor tok ugyan az lenne mint egy ilyen 960-as felvetel 30 -as lejatszasa.Persze vannak olyan telefonok amik tenyleg kepesek 960 fps felvetelre. De ahogy a leirasban is benne van, azokban olyan kepszenzor van, aminek sajat memoriaja van, es oda gyujti a tomorites nelkuli nyers kepeket. Azert tudnak csak par tized masodpercet, mert annyi ido alatt telik meg a memoria. Es hat azok telefonok nem a 70 ezres kategoriaba tartoznak, hanem 250-300 ezer korul indulnak.
-
crok
nagyúr
Egyforma képkockák? Ezt meg is nézted konkrétan? Meglepne. Mert anno c.mi.com-on volt erről cikk hogy hogy működik - azt olvastátok? Nekem úgy tűnik hogy a lassítás közben is folyamatos a kép, ha 4x ugyanaz a képkocka lenne akkor csak lassabb és szaggatott lejátszás lenne. Itt van a c.mi.com link közvetlenül, a teljes felvétel folyamat le van írva.
-
duke
aktív tag
Szamitogepre attoltve valoszinuleg meglehetne vagni(nekem meg egyik szerkeszto program sem fogadta el az ilyen videot, de biztos megoldhato). Amugy nem tudom pontosan melyik uzemmodrol beszelsz, mert amit en ismerek a 960 fps -es opciot, az nalam nem igy mukodik. Nalam a 10 masodperces felvetel elso 2 masodperce normal sebesegu, aztan lassul le, de az mar ugy marad, nincs a vegen 1 masodperc normal. Ha csak nem mas a verzioja az oprendszernek es ezt a reszt atirtak.
Amugy nincs ertelme a 960 fps-et hasznalni, mert kamu, szoftveresen tukroznek(minden ilyen kategoriaju telefon ezt csinalja, mert nincs bennuk olyan sebesegu kamera ami 240-nel tobbet tudna). Tehat "Sima" 240 fps-el vesz fol a telefon es ugy csinal 960-at, hogy minden kepkockat megnegyszereznek, 4 egyforma kepkocka koveti egymast. 30 fps-es lejatszaskor persze lassabbank tunik, de valojaban nincs tobb informacio tartalom benne, mint a 240-es felvetelnel. -
-
Trooper82
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én még fogkefével nem mertem nekiesni. De majd picit áttisztítom én is. És mikrofon tisztitásra van ötlet?
-
Én az összes telefonomat kitisztítom időnként egy használaton kívüli fogkefével.
Mármint a hangszóró része(ke)n, a töltő- és füles csatlakozónál, a szétszedhető, feature phone-omat szét is kapom.
Nem azért, mert olyan poros helyen dolgozom, hanem szeretek vigyázni a cuccaimra, jó rájuk nézni utána.

-
Bocsek
aktív tag
Lehet csak átmenetileg, de sikerült megoldanom. Van egy hangszóró tisztítás funkció, azt vagy 5-ször játszottam le, közben -rossz fogkefe híján- körömkefével kicsit megtisztítottam a hangszórót, valamint rázogattam, nyektettem....
Ősszel már csinált ilyet, akkor az újraindítás megoldotta, de most nem segített. Remélem most jó marad... -
Bocsek
aktív tag
-
-
trebrona
nagyúr
válasz
PécsiErcsi
üzenetére
-
PécsiErcsi
friss újonc
válasz
beach head
üzenetére
Ok, köszi, rosszul fogalmaztam. Természetesen ott tapicskoltam én is, az este folyamán vagy 6-8-szor nekifogtam, nem akartam feladni. Tapicskoltam, simogattam, de nem történt semmi. Tisztában vagyok vele, hogy hol kell csinálni, nem kevertem a kamerával :-) Az arc felismerést ezek után meg se próbálom :-)
-
Soká
senior tag
Fotó üzemmódban van egy Több nevű lehetőség, itt lehet többek között Lassított felvételt választani. Ez nálam úgy néz ki, hogy ha készítek egy ilyen felvételt, akkor az első 1-2mp normál sebességű (van hang is) aztán tényleg belassul, majd a felvétel végén megint vagy egy 1mp-es normál sebességű rész. Ennek mi értelme így? Meg lehet szabadulni az eleje-végétől?
Ezt a rövid kis lassított videót megosztottam messengerben, ott normál sebességgel és hanggal jelent meg a videó
Hogy van ez? -
Trooper82
senior tag
válasz
beach head
üzenetére
Ez miui bug. Pontosabban a gyári launcher hibája. Nekem már több xiaomin előjött ez a probléma. Viszont ezen a telefonon csak 1-2 szer. Sőt miui 12 óta egyszer sem. Azóta más ilyen kis apró hibak vannak
. -
SsPL711
őstag
válasz
colonell
üzenetére
Így még nem jártam.
Nekem más jelenség van a telóval.
Ha, egész nap wifin vagyok, majd valami miatt mégis wifi hatókörön kívülre kerülök, mert mondjuk elmegyek otthonról, akkor nem vált egyből át mobilinternetre.
Van, hogy csak úgy javul meg, ha repülő módba kapcsolom majd vissza.
-
colonell
senior tag
Sziasztok,
Van egy olyan gond a készülékkel, hogy nem mindig érzékeli a jacket...
Pl zenét hallgatok sima fülesen, hívnak, kihúzom a jacket és a felső hangszórón nem hallok semmit, de engem hallanak, újraindítom és jó lesz. Elösször másra gyanakodtam, de ma zenét akartam hallgatni és abszolút nem érzékelte a fülest, többedjére sem... Elengedtem. Hazajöttem melóból, most megint jó... Ha visszaviszem az MM-be hogy akkor küldjük már szervízbe erre a hibára, mert még nincs egy éves sem a teló, ez szervízindok? Gondolkodtam, hogy csinálok egy factoryt hátha, de szerintem ez marhára hardveres probléma... Valaki esetleg járt már így? :/ -
Soká
senior tag
Foglalkoztam ujjlenyomatok megjelenítésével speciális területen, és az volt a tapasztalatom, hogy ezek a mikrobarázdák nem egyformán plasztikusak az embereknél. Van akinek szépen, plasztikusan kirajzolódott az ujjlenyomata, van akiével meg csak szenvedtem.
Szóval, nem csak rajzolat szempontjából különböznek az ujjbegyeink. -
macilaci78
nagyúr
válasz
PécsiErcsi
üzenetére
Simogatni kell az oldalán lévő gombot ugyanazzal az ujjaddal, a képernyő közepén lévő "labirintus" apránként vált zöldre bentről kifelé haladva. Mikor teljesen zöld, akkor lesz pipa és kész azzal az ujjal.
beach head: nem tapasztaltam ilyet, igaz, a MiBand5 szokta általában feloldani.
crok: lehet, a tied a mesterkulcs.
-
crok
nagyúr
válasz
beach head
üzenetére
Soha hasonló gondom nem volt, pedig a tok is elég csesznye a kiváságnál. Mindig feloldja.. lehet én vagyok különleges

-
beach head
senior tag
az ujjlenyomat olvasas meg mindig bugos... van hogy fel sem ismeri, van hogy csak a hatterkep jelenik meg es az ikonok nem...... vicc
-
TeeBee73
veterán
válasz
PécsiErcsi
üzenetére
Az ujjlenyomat olvasó, ami a bekapcs. gombon van, oda kell tapicskolni az ujjbegyed hozzáadásnál, nem lefotózni kell az ujjad. Kevered az arcfelismeréssel.
-
paolinho
addikt
válasz
PécsiErcsi
üzenetére
Hát, már meg ne haragudj, de valamit nagyon nem jól csinálsz. Csak a poén kedvéért berögzítettem az egyik balkezi ujjam. Beállítások - Jelszavak és biztonság - Feloldás ujjlenyomattal
Ezután elég egyértelmű a tennivaló. Addig érintgeted az aktuális ujjal, amíg azt egyértelműen el nem fogadja a rendszer. Ki fogja írni, hogy "Sikeresen hozzáadva". Ezután reagálnia kell rá a telefonnak.
-
crok
nagyúr
válasz
PécsiErcsi
üzenetére
"fotózni"?
Ezt pontosan hogy érted? -
PécsiErcsi
friss újonc
Sziasztok, Xiaomi Not 9 pro-t vettem, ma kaptam kézhez, próbálom beállítani, de a képernyőzár feloldás ujjlenyomattal nem megy. Valamit biztosan elbénázok vagy nem vettem észre. Belépek, berajzolom a feloldómintát, hozzáadom az ujjlenyomatomat, látszólag fotózza. Mivel nincs pipa, nincs ok gomb, kilépek. De nem tudom, hogy lehet a "feloldás ujjlenyomattal" melletti Ki utasítást Be-re változtatni. Ha újra belépek újra csak fotózni tudok és kezdődik minden elölről.
-
Soká
senior tag
válasz
belsodavid
üzenetére
Nekem sem tölti fel azonnal és automatikusan, de ennek abból a szempontból örülök, hogy fotózás után van időm még a telefonon selejtezni, eldönteni, hogy mi menjen fel a google fiókomba és mi nem. (ne foglalja a helyet). Szóval, nekem nem nehézség a telón megnyitni a google fotók alkalmazást ahhoz, hogy elinduljon a feltöltés.
-
crok
nagyúr
válasz
belsodavid
üzenetére
Jo.. akkor megnezed amit irtam?
-
crok
nagyúr
válasz
belsodavid
üzenetére
Hmm...ha meg kezzel elinditod az appot akkor csinalja, jol ertem? Esetleg az automatikus indulas jog? Akkukimeles ki van ra kapcsolva? MIUI kanossza?
-
belsodavid
aktív tag
válasz
belsodavid
üzenetére
Na változás történt! 17 órakor csináltam egy képet teszt képpen, 18-kor még nem, de most néztem rá gépen, már fennt van a kép. Miért késlekedik? Be lehet állítani úgy, hogy azonnal töltse fel?
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Olyan "gondom" van a telefonnal, hogy elvileg be van állítva az autómatikus szinrkonizálás. Úgy emlékszem, hogy a régi telefonommal (redmi 5 Plus), ha csináltam egy képet, az azonnal töltődött fel a felhőbe (számítógépen azonnal láttam). Na ez a note 9 pro ezt nem csinálja. Akkor viszont feltölti azonnal, ha a telefonon megnyitom a google fotók alkalmazást. Jobb felül látom, hogy tölti a képeket. mit csinálok rosszul? Mit kéne és hol pontosan beállítanom? Ja miui 12 van már rajta! Köszi előre is!
-
tsyl
aktív tag
Ha már autós téma. Tudtok ajánlani vezeték nélküli headset-et ehhez a telóhoz ami kényelmes, megbízható működésű? Autóvezetéshez szeretném használni főleg, sok céges hívás fogadásához.
Mono is elég zenét nem nagyon hallgatnék vele. -
macilaci78
nagyúr
Egy Patriot autós kihangosítóm van, BT, de nem akar automatikusan kapcsolódni a telefon.
Azonos beállítások mellett a BT fülessel (többféle), MiBand 5 karpereccel, BT billentyűzettel, de még a noname kínai hangszóróval is csatlakozik automatikusan a telefon.
A BT ki-bekapcsolása sem oldja meg.
Mindig manuálisan kell a beállítások/BT menüben rányomnom a csatlakozásra.Lehet ezt valahogy orvosolni? Jó lenne egy hotlink is a kezdő képernyőre.
Ugyanezen eszköz a korábbi Redmi Mi A1 készülékkel gond nélkül kapcsolódott, leszámítva az utolsó 2 hónapot, amikor rendre eldobálta a BT jelet, de válogatás nélkül minden eszközt.
-
pelenka35
őstag
Sziasztok .
A telefonba érkező hangot (telefonálás közben) nem hallom csak ha kihangosítom a készüléket. Mi lehet a gond ?
Köszönöm
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Hegesztés topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

2mm-es fóliánál egyik szenzor se fog menni, nemhogy az érintés

. Konfigurálni pedig nem tudom mert egy teljesképernyős reklámtól nem tudok továbbmenni, csak vissza, de akkor meg kilépek az app-ból. Volt ennek az Energy Ring-nek egy General Edition mévre keresztelt verziója, ami régebben rendben futott nálam, de mostanában nem, gondoltam újratelepítem, de már nem találom ezt a verziót.

Hogy van ez?
Ezt pontosan hogy érted?