-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin79
addikt
De megjegyezted viszont nekem nincs tele a tököm veled, van itt meg többi topikban is sok hasznos észrevételed, nem hinném h a segítőkészségedért fizetést kapnál max érdekel a téma, viszont van olyan is ami böki a csőröm veled kapcs valóban, de azt majd egyszer max privátban fölösleges szétoffolni egy szakmai topikot
-
crok
nagyúr
válasz ronin79 #2896 üzenetére
Nem volt szándékomban kötekedni de azok is benne vannak a listádban a képen. Mindegy is, úgyis belém fogsz kötni mert úgyis gondolom neked is tele lehet a tököd velem.
-
crok
nagyúr
válasz ronin79 #2891 üzenetére
Az FB előtelepített, igen, de van egy rendszerszolgáltatás a MIUI-ban Facebook App Installer és Facebook App Manager valamint Facebook service neveken, ezeket nem tudod törölni (frissen tartja a Facebook által kiadott appokat). Előretelepített játékkal nem találkoztam az EUXM ROM-ban de eddig én máson se.
Aztán.. az eredeti kérdés úgy hangzott, hogy "minden gyárilag feltelepített app-ot, amire nincs szükségem-, le lehet törölni?" - namost, a Téma app gyárilag telepített, a Mi számológép szintén, a Mi Video, a Mi Music, a File Manager, az FM radio, a Mi Mover, a Notes, a Screen recorder meg az Időjárás appok számomra mind-mind teljesen feleslegesek, előtelepítettek de nem törölhetőek. -
ronin79
addikt
válasz Phobion #2893 üzenetére
Nem hinném h régió függő, csupán a kérdésedre kapott első választ máshogy értelmezted inkább. Jópár előretepített appot tudsz törölni vagy egy klikkel tiltani, de pl. rendszerappok mint a videólejátszó, zene, szkenner, stb. tiltásához/törléséhez "mókolni" kell.
Kb. ennyi app marad ha minden mókolás nélkül akarsz a számodra fölösleges cuccoktól megszabadulni. -
Phobion
őstag
válasz Oldman2 #2888 üzenetére
Egy szóval se írtam, hogy az android vagy bármi más szar lenne.
Itt arról van szó, hogy gyárilag telepített alkalmazást, mint pl. facebook, gyári ROM-al, nem lehet letörölni, csak tiltani, meg az android mellé társuló főzőcskézéssel tiltani/törölni. Ez abszurdum.
Én annyit vártam volna el, hogy megveszem a készüléket, bekapcsolom, beállítom, ami nem kell törlöm és használom a gyári OS-el, amíg nem lesz a készülékből féltégla. Részemről befejeztem. -
Henker2
addikt
Ti a saját töltőjévek töltitek a telefont? Az akksit hosszú távon nem teheti tönkre ez a nagy töltő?
Illetve milyen szempont szerint töltitek? Meddig hagyjátok lemerülnek, és meddig töltitek fel?ULTIMEA Nova S80
-
Oldman2
nagyúr
válasz Phobion #2886 üzenetére
Valamit elfelejtesz a zsörtölődés közben...
Két, nem azonos árkategóriában lévő (és más operációs rendszert) futtató készüléket hasonlítasz össze.
Ha ez nem tetszik, ahogy írtad nem kell, hogy Xiaomi telót vegyél.
Az említett iPhone-okon meg nem futtatható pl. a Macrodroid alkalmazás. Ez alapján szar az iPhone/iOS?
Nem, de ha ez a cél, akkor a megfelelő eszközt kell választani.
-
crok
nagyúr
válasz Phobion #2882 üzenetére
Nem, nem lehet törölni mindent, főleg nem a rendszerszinten integrált appokat. Letiltani le lehet, jobb megoldás és van rá sok módszer, a Xiaomi/Fastboot tools-al USB-vel PC-ről de root nélkül (adb-vel) könnyen le tudja tiltani a nem szükséges de bonyodalmat nem okozó alkalmazásokat.
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
Első bekapcsolás után minden gyárilag feltelepített app-ot, amire nincs szükségem-, le lehet törölni? (Telefonon nem használok facebook-ot, de olvastam itt, hogy valakiknél le van tiltva, de mégis ott van. ) -
R3nts
senior tag
Sziasztok!Be tudnátok linkelni nekem,a weboldalt,ahol meg tudom nézni a saját telómon,melyik piacra szánták?
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Trooper82
senior tag
Mintha pár hetes hír az lett volna ha jól emlékszem, hogy 20.-án jön a miui 12 global..? Na kiváncsi leszek.
-
csiki52
tag
válasz Viktor0610 #2871 üzenetére
Köszönöm az infót, EU rom azért van? Nem gondoltam erre mikor vettem az eddigiekre /MI8,MI9T/ volt és mindig azt használtam.
-
MODERÁTOR
-
Dhampir
félisten
válasz Viktor0610 #2871 üzenetére
Ennek mi lehet az oka?
Nem szoktam ROM-okat cserélgetni, csak érdekelne a miértje.
-
MODERÁTOR
-
Dexter68
addikt
Nnnnaja... Léteznek jó minőségű, jó fogású műanyagok, nem tudom mit szaroznak ezekkel az üvegekkel. Oké, tényleg szép a telefon, de mire mész vele, amikor azonnal tokot kell rá tenni. Az üveg hátlap csak arra jó, hogy bármilyen felületről le tudjon csúszni. Volt egy Maze Alphám, tök jó cucc volt, de szintén üveg hátlappal. Egyszer tettem le tok nélkül valahova, stabilnak tűnt, de szép lassan elindult. Senki, semmi nem volt még a környékén sem, akkorát csattant a földön, hogy azt hittem, infarktálok. Persze hiába a magnézium ház ilyenkor, tört az üveg rendesen. Na akkor rendeltem a King Kong 3-at. Arra nem kellett vigyázni. Tok se kellett rá. Nem ragasztva volt, hanem csavarozva. Most próbálok visszaszokni arra, hogy nem dobálom, nem tartom a csap alá, ha koszos, meg ilyesmik
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
csiki52
tag
redmi note 9 pro eea rom- nem találok sehol EU DEV /heti frissités / romot. Létezik?
-
Upo
addikt
válasz SteadyMan #2866 üzenetére
A note 4-nél még takaró sincs, simán hátlapot lepattint és lehet kivenni.
Ez meg az agyon ragasztgatott vacak, száradjon le a pikulája aki ezt kitalálta.
Simán tesztpontoztam volna az 1 hetes telómat ha nem ragasztott lenne, így meg vihettem vissza garoztatni.
A redmi2-nél meg még sima cserélhető hátlap volt csavaros házzal, nem tudom miért a csavarokon kell pár centet spórolni. Ez a hülye ujjlenyomat gyűjtő üveg hátlap meg a terhelést se bírja, ami a redmi2 hátán meg se látszik, az ennek halálos.
Nem udom mit vannak úgy oda az alu vagy üveg hátlapért, a tesztekben is fikázzák ha műanyag/polikarbonát a hátlap, én meg még felárat is fizetnék egy matt műanyag burkolatért.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
SteadyMan
aktív tag
Megnéztem a RN9P videót. Ez most komoly, hogy egy akkucseréhez atomjaira szét kell bombázni ezt a telót? A R3S-nél a hátlapi ujjlenyomat olvasót kellet csak lehúzni az alaplapról, majd eltávolítani egy kis takarólemezt és ki lehetett szedni az akkut tök egyszerűen.
Nem örülök. -
Szyszko
tag
-
Szyszko
tag
válasz Viktor0610 #2859 üzenetére
Köszi
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Dexter68
addikt
válasz Szyszko #2858 üzenetére
Asszem ezt a MIUI kanosszát be lehetne írni az összefoglalóba.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
MODERÁTOR
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
2 hete használom a telefont, de van egy kis gondom vele, esetleg találkozott már valaki hasonlóval
Viber üzenet csak akkor jön meg ha belelepek, bezarja a háttérben valamiért a programot
Van valami ötlet?"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Winnie The P
őstag
válasz Viktor0610 #2855 üzenetére
Ok, köszi, hogy megnézted. Hátha javítják valamikor.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Dexter68
addikt
válasz Viktor0610 #2855 üzenetére
Nekem megmaradt az a szokása, hogy amikor a felhőbe archivál (éjjel 2-kor), akkor kidobálja a Notification Shortcuts-t, de csináltam egy makrót Macrodroicban, hogy amikor ébredek, akor indítsa el. A többi cuccommal nem hisztizik.
-
MODERÁTOR
válasz Winnie The P #2851 üzenetére
Ma délelőttre nálam is kidobta a memóriából a MIUI-specifikus dolgok elvégzése ellenére.
Azért érdekes, mert sem az AdGuard, sem a Zepp nem tűnik el így, tehát szerintem az appal van valami, amit nem szeret a MIUI, vagy az app nem szereti a MIUI-t.Xiaomi 13T
-
Pubszon
veterán
Feloldáskor nincsenek ikonok hanem rövid idő után bejön az egész kezdőképernyő.
Melyik beállítás hogy ne törölje a memóriából?
(Nem Note 9 hanem az asszony Redmi 9-e, de szerintem lényegtelen, 4/64)
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
zyndar
tag
Sziasztok,
Pár napja lettem Redmi Note 9 Pro tulajdonos, minden pöpec a telón, egy dolgot kivéve: bármilyen filmformátumot is játszok le, a hang le van maradva a képhez képest. Próbáltam többféle formátumot, 3 lejátszót a gyárin kívül, de mind ezt produkálja. Ha próbálom időzíteni a filmet, akkor csak rosszabb. Mit javasoltok, hogyan lehetne ezt orvosolni? -
Winnie The P
őstag
válasz Viktor0610 #2850 üzenetére
Ok köszi.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
MODERÁTOR
válasz Winnie The P #2849 üzenetére
Érdekes. 🤔
Feldobtam én is a Poco X3 NFC-re, kíváncsi leszek, mi történik nálam.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Winnie The P
őstag
válasz Viktor0610 #2847 üzenetére
Nem semmi 3. féltől származó ilyesmi nincs a telón.
-
crok
nagyúr
válasz Viktor0610 #2847 üzenetére
Resze a MIUI kanosszajarasnak :D
-
MODERÁTOR
válasz Winnie The P #2846 üzenetére
Nem használsz tisztítót vagy kikapcsolt kijelzőnél gyorsítótárürítést (vagy mit)?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Winnie The P
őstag
válasz Viktor0610 #2845 üzenetére
Igen, eltűnik és az értesítési sávon sem jelenik meg a hőfok.
-
MODERÁTOR
válasz Winnie The P #2844 üzenetére
Várj.
Most csak az utolsó appok közül tűnik el, vagy nem is fut a program?Előbbivel tudtommal nem lehet mit tenni, utóbbira elvileg ezek lehetnek (kellene legyen) a megoldás.
Xiaomi 13T
-
Winnie The P
őstag
válasz Viktor0610 #2843 üzenetére
Így van.
-
MODERÁTOR
válasz Winnie The P #2842 üzenetére
Automata indulás legyen bekapcsolva, a MIUI akkukímélő legyen kikapcsolva.
Xiaomi 13T
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Van egy app ami így néz ki:
Egy idő után "törlődik" innen. Mit állítsak még be, hogy állandóan fusson?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz huberpe #2834 üzenetére
Az a baj, hogy a többféle ROM-verziót még jobban összakavarjátok a nem pontos megnevezésekkel.
Az EEA (EUXM) és global (MIXM) ROM-okban nincs hívásrögzítés, sem MIUI tárcsázó, SMS és naptár app.
A Xiaomi.eu ROM-ban (nem gyári ROM, MIXM az alapja ennél a telefonnál) ezek mind benne vannak.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Pubszon
veterán
A Facebook MIUI csoportba posztolgatják a INXM és CNXM MIUI12-t.
Lassan csak meg kapjuk mi is.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Oldman2
nagyúr
Rendeltem a szolgáltatómtól egy RN9PRO készüléket, ami péntek lévén várhatóan jövő héten érkezik.
Előzetesen egy kérdés...
A mobil szerintem EEA ROM-mal jön.
Lehet-e, érdemes-e Global ROM-ra frissíteni, miközben a xiaomi.eu rom használatát tervezem.
-
salesman
őstag
Urak, köszi!
Türűűűdrááá!
-
Faby
senior tag
válasz salesman #2820 üzenetére
Kérsz kölcsön egy Telekom/Telenor kártyát, és teszteled?
Amúgy tudomásom szerint a dualsimes telók mindegyik szolgáltatónál függetlenek. (és lehet, hogy a többi is, de ebben nem vagyok biztos, mintha az rémlene, hogy 2018 végétől nem árulhatnak függő telefonokat)(#2822) trebrona:
Ja, Applepay, az más. Az van a Cibnél is.
A Gpay még nincs hivatalosan itthon, az nem működik.[ Szerkesztve ]
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
salesman
őstag
Urak, azt hol lehet megnézni, hogy a Vodánál vásárolt telefon kártyafüggetlen-e?
Türűűűdrááá!
-
Faby
senior tag
válasz Danecay #2809 üzenetére
Ok, nem kell OTP-snek lenni, de a korlátozás, meg a minden feltöltés pénzbe kerül azért eléggé el tudja venni az ember kedvét tőle.
Plusz, - de ez személyes dolog - én rühellem az OTP-t, ha tehetem, kerülöm, mint ördög a tömjént.(#2812) trebrona
Amikor még volt NFC-s telóm, nekem nem engedte NFC fizetésre használni sem a CIB-es kártyáimat (ezen mondjuk nem csodálkoztam annyira) a GPay, sem a Revolutot.(#2815) kanyi51
Magisk segítségével el kell rejteni a GPay elől, de erről crok mester tud neked bővebben mesélni, esetleg itt a Magisk topikban.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
MODERÁTOR
-
Mityu_76
tag
válasz Dexter68 #2735 üzenetére
Nekem ez a hívásrögzítő egyáltalán nem működik.... a cube -nál meg olyan halk a másik fél hangja, hogy nem is hallani szinte....
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kategóriájú telefonon, egy alap dolog ami fontos elég sok ember számára szinte megoldhatattlan probléma!"HONDACRX4EVER"
-
vegyszer
addikt
Nekem egy ráfázol bankkártya mellett a Revolut kártyám van a Simple appban.
Ma pl úgy fizettem, hogy nem volt pénz a simple részén, hanem QR kód segedelmével a weben vásároltam ebédet, és az appban a ráfázol kártyám választottam ki, mint forrás számla. Rendben is ment.
Jobban szeretem ezt, mint a bankkártya adatokat újra meg újra bepötyögni.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Danecay
addikt
Igen annyi!
És valóban nem kell OTP-snek lenni, én is ezt használom Raiffeisenesként. 1%-ot számol fel minden feltöltésért, de min 280-290 Ft-ot, hogy ha jól rémlik, így az 1%-os díjért kis híján teljesen fel kell tölteni a rendelkezésre álló keretet, na jó, mondjuk hogy annak a 2/3-t.
5 hónapig egyébként ezért sem kell fizetni.
Csak azért kérdeztem, mert mondjuk egy OTP-hez, amihez a Simlpe kötődik, valahogy jobban bíznék, mint egy Gpay-ban, hacsak a Gpay mellet nem szólnak olyan érvek ami miatt érdemes váltani. A Gpay-nél miért kell trükközni, még mindig nem támogatott Magyarországon az érintéses fizetés mint ahogy egy korábbi cikkben olvastam?Az első mondat után a többi minden korábbi a témához hozzászólónak is szól
-
esox
senior tag
Nem kell OTPs kártya. Én CIBes vagyok, be lehet húzni alá bármilyen kártyát. Revolutom is bent van. A Simple tud csinálni egy belső simple kártyát, amire ha teszel át pénzt tudod használni. Pár napja fizettem note9pro-val simple-el kisboltban.
__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>
-
Danecay
addikt
A törökök már a spájzban vannak [link]
-
Faby
senior tag
válasz Danecay #2803 üzenetére
A Simple OTP-s, a teljes funkcionalitáshoz OTP-s kártya kell, tudtommal.
GPay (bár ahhoz is trükközni kell) többféle kártyával használható.
De lehet, hogy tévedek, nem vagyok OTP-s, így a Simple-t sem használom.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
MODERÁTOR
-
crok
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux kezdőknek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával