Hirdetés
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sike!
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen, az. Szomorúan olvasom, hogy régóta ismert jelenség. Naivan gondoltam; majd az új verzió-frissítés orvosolja a problémát..
-
-
sike!
tag
Ti is tapasztaltátok, hogy a kijelző -automatikus kijelző bekapcsolva-funkció mellett- túl érzékeny és a legkisebb "billentésre" is elfordul? Rendkívül bosszantó.
Másik probléma: messenger értesítéseket sokszor nem kapom meg lezárt kijelző mellett.
#3787 Zsoltpeter: Swiftkey

-
trebrona
nagyúr
válasz
beach head
üzenetére
Nem VISA kártyád van véletlen?
-
beach head
senior tag
Sziasztok, miert nem tudok simple alkalmazasban erinteses fizetest beallitani a bankkartyamnal? nem jelenik meg az erinteses fizetes opcio
-
-
Kaktusz92
tag
Sziasztok!
Az akkumulátor miért csak az elmúlt 24 órát figyeli? Nem írja mióta lett feltöltve, csak az elmúlt egy napot??
Illetve most lehet kapni 64gb-os micro sd kártyát a muzikernél gyanúsan olcsón, 2890ft-ért.
https://www.muziker.hu/sandisk-sandisk-ultra-microsdxc-64-gb-80-mb-s-class-10-uhs-i
Máshol 6-8 ezer forint. Ez jó bele gondolom. -
-
-
Dévidzon
tag
válasz
Zsoltpeter
üzenetére
SwiftKey
-
válasz
Zsoltpeter
üzenetére
Gondolom a Google billentyűzete van alapértelmezetten telepítve, ott van még a SwiftKey ami jó.
-
válasz
Zsoltpeter
üzenetére
Gboard, ami rajta van alapból.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként ez a te topikod: [link]. -
Zsoltpeter
tag
Sziasztok ! Ajánljatok nekem egy jó billentyűzetet ,ezt nem szeretem..a teló egyébként hibátlan.. Köszönöm..
-
pityuri7
csendes tag
Sziasztok! Messenger értesítések miért nem jönnek lezárt képernyőn? Ha feloldom akkor csippan csak. Az itt leírtak nem segítettek!
-
e-Ditke
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete érkezett Banggoodról egy Redmi Note 9 Pro. (Umidigi Powerről váltottam, ebből láthatjátok, hogy nem vagyok túl járatos a smartphone témában.) Elsőre rögtön frissített is MIUI 12.0.1.0(QJZEUXM)-re. Android version: 10 QKQ1.191215.002.
Alapjában véve meg vagyok elégedve vele, de van pár problémám az Umidigi stock Androidja után, kérlek, segítsetek, ha tudtok.
Először is nem látja a Galileo műholdakat, pedig a specifikáció szerint kellene. Többféle GPS teszterrel próbáltam, az Umidigi látja őket, a Note 9 Pro nem. Végül is nem katasztrófa, mert sokkal jobb az érzékenysége, mint az Umidiginek, de azért ha már, akkor mégis.
Másodszor nagyon zavaró, hogy a navigation bar nem tüntethető el úgy, ahogy az Umidigin. Ott baloldalt a navigációs gombok mellett van egy V alakú jel, arra rábökve eltűnik a navigation bar, majd alulról felfelé húzva az ujjamat újra megjelenik. De így, hogy állandóan ott van alul a navigation bar, hiába nagyobb a kijelzője, sajnos nem tudom kihasználni.
Harmadszor a MIUI-ból hiányzik a Smart Lock. Egy alkalommal egy rakás kijelzőlezárás és -kioldás után a MIUI alatt futó Android feldobta a Smart Lock beállításait, de ezt azóta sem sikerült megismételni, a MIUI beállításaiból pedig nem érhető el a helyzetmeghatározás alapú Smart Lock. Sőt a MIUI 12 még Bluetooth eszközből is csak a okosórákat és okoskarkötőket hajlandó elfogadni, egy sima Bluetooth audio vevőt már nem.
Esetleg van valami rootolást nem igénylő módszer arra, hogy az otthoni Wi-Fi-re csatlakozás automatikusan feloldja a képernyőzárat? Ez lenne számomra a legalkallmasabb, de az Umidigin (Pie) jól működő GPS alapú Smart Lock is megfelelne.Köszönöm, ha bármiben tudtok tanácsot adni. Rootolni nem merek, úgyis csak téglásítanám a telefont.
-
gabor_01
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Az app engedélyeit/hozzáféréseit kell megadnod.
Ha SMS-t figyel akkor azt is. Nálam előfordult, hogy ki kellett kapcsolni az SMS hozzáférést, majd ismét be. (Autóriasztó)
Újraindítás nem árt. -
macilaci78
nagyúr
Szerintem a hozzá adott tok is teljesen megfelelő a stabil fogáshoz. Ennek ellenére én is rendelek hozzá másik tokot, viszont a kocsiban a mágneses telefontartó szempont.
A mágneses töltőkábelen az adatfolyam is gyors? Nincs kedvem ($) mágneses kábelt venni otthonra, munkahelyre, kocsiba, szüleimhez és a powerbank mellé is. Változó hosszban, Type-A, Type-C másik véggel. Ez nem egy gagyi Samsung, hogy a töltőcsatlakozó fél év használattól elfáradjon, mint kollégáé.
-
fireman123
őstag
Sziasztok, lakásriasztó wifi kommunikátoráról nem jönnek át a push üzenetek.
Redmi 3pro-nál az alábbiakat kellett beállítani és utána jó lett, de a note 9 pro-n nem találom ezeket a menőpontokat (gondolom már más nevük van mint pár évvel ezelőtti miui 7.2 verzióban volt, tehát amit akkor állítanom kellett:
- Biztonság/Engedélyek/Indítópultba kellett betenni a riasztó kezelő appot
- wifi speciális beállítások/Tartsa bekapcsolva a wifit alvó üzemmódban ...kellet beállítaniNo ezeket a beállítási lehetőségek menüpontjait nem találom a mui12-ben, hol kellene keresnem és milyen néven?
-
Beretvás
veterán
Köszi mindenkinek, voltam az előbb megtaperolni, tetszik de azt mondták várjam meg a jövő hetet valószínű akció is lesz..
Annyit már kibírok..
-
vétó
aktív tag
válasz
Beretvás
üzenetére
egymás mellé téve jóval nagyobb (főleg magasságban) a Xiaomi, de a napi használatban nekem nem okoz gondot. igaz, jó nagy nadrágzsebeim vannak. viszont nem csúszós tokot szerintem mindenképp érdemes rátenni, ha nem akarod céltalanul hajigálni. én egy Ringke Fusion X tokot tettem rá, és nagyon elégedett vagyok vele. ja igen, és mágneses töltőkábellel használom (megy vele a gyorstöltés)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Beretvás
üzenetére
A Redmi 3 még jó volt, már a Redmi Mi A1-et is legtöbbször kivettem a zsebemből, mikor a cipőt kötöttem be. A Redmi Note 9 Pro egy ujjnyival még magasabb és a bumszli tok még meg sem jött, ez már ki is lóg a farmerzsebből.
Használat közben nem zavaró a mérete, de hordani...Hopp, a robogóra szerelt telefontartóba még bele sem próbáltam.

fradi81: ma reggel épp táska nélkül jöttem el otthonról.
Persze, kabát, de nem szeretnék a tavasszal kisebb telefonra ajánlást kérni.
-
crok
nagyúr
Összefoglaló -> [Hivatalos termékoldal] -> Supports 2+1 card slot, nano-SIM + nano-SIM + microSD (512GB expandable), ez megy is biztosan.
-
Soká
senior tag
Valaki nagy biztonsággal meg tudná mondani, hogy mekkora max kapacitású SD kártyát fogad a telefon? (Olvastam 512Gb-ot de 2Tb-ot is.) Köszi!
-
Beretvás
veterán
Akkor még az a kérdés megéri váltani?
-
Beretvás
veterán
Sziasztok.
Nézegetem a redmi note 9 pro-t egy ideje, P20 lite váltana le. De olvasom a spec-nél ,hogy műanyag frame. Ugye a P20 lite meg aluminium, na most ez mennyire strapabíró/menyire látszik meg a minőségén? Összességében megérné a váltás?
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
Dexter68
üzenetére
"kisebb a végeredmény."
" Megyjegyzem, amíg keresgéltem egy stabil Gcam-ot, soknál tapasztaltam, hogy mielőtt elszállt még mentett egy full lila dng-t "
Ez azért lehet, mert a kisebb dng az nem egy RAW ISO. A felbontása is 4MP a 16MP helyett, illetve más is a csomagolt adat.
Amikor a lilásat láttad, az volt a nyers szenzor adat.
A Note 7-é gyakorlatilag majdnem színhelyes volt ez viszont megint elcsúszik lilába mint a Note 4-é, főként sötét területeken.
A GCam egyetlen előnye szerintem a HDR+. -
-
Okosság
tag
Sziasztok!
A beállítások/kapcsolat és megosztás/wifi, mobilhálózatok, bluetooth visszaállítása mit csinál? Alapértelmezettre állítja ezt a hármat (mintha most vettem volna a telót)? Illetve nem töröl semmit, se képet se telefonszámot, se beállítást?
Most már folyamatosan szívok a bluetoothal. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Azért mondom a gyári visszaállítást, mert.a szerviz is azzal kezdi. Utána tesztelik a hibát.
Tehát ha az megoldja (bár nem a legjobb utána újra belakni a telót, azt megértem), akkor legalább a szervizbe küldést megúszod. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nincs benne kártya. Ma-holnap 10 órát dolgozók, szerintem nem lesz humorom megint ennyi mindent telepíthető, belépni. A legbaszogósabb a Microsoft Launcher widgetek kipakolása: direkt tárcsázás kb 50 számhoz és az ikonok albumokba rendezése.
-
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Note 4 Mido még RGB

-
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Ja, és kipróbálhatod SD-kártya nélkül, ha van benne.
-
Soká
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi, akkor lehet, hogy próbálkozom majd.
Közben még a hasonlítgatások során azon szomorodtam el kicsit, hogy egy gyenge egyszínű értesítő ledecskéje van, míg a redmi 3-as különböző színekkel világított. Nem igazán értem mire jók ezek a visszalépések... Legalább azt ne rontanák el, ami jó volt... -
válasz
macilaci78
üzenetére
Gyári visszaállítás, ha nem segít, szerviz.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Erre az újraindulásra van valami ötlet?
Ma és tegnap is megcselekedte: Bt hangszóró, beépített zenelejátszó ment és közben restart. Majd mintha misén történt volna, újra csatlakozott* és ment tovább a zene.* nem szokott automatikusan csatlakozni, pedig minden beállítást megnéztem.
-
-
Soká
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mielőtt kérdeztem volna, azért szétnéztem kicsit és több cikket is találtam 2020elejéről, amiben azt fejtegetik, hogy visszakerül a hívásrögzítés a google-ba. Most akkor ez megfeneklett?
Nem létszükséglet ez nekem csak sok munkához jól jönne, amikor lusták leírni nekem a kért változtatásokat inkább ledarálják a telefonba. Nekem meg százszor egyszerűbb visszahallgatni, megállítani, stb.
Nekem még az is megtenné, ha csak a saját hangomat rögzíti. Emlékszem a legelső Samu telefonom úgy működött, a hívó fél hangja csak annyira hallatszott a felvételen, ami beszűrődött a mikrofonba a hangszórón keresztül. -
válasz
Viktor0610
üzenetére
Dehogy nem. Nekem is így van.
-
-
Dexter68
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Wazet használom Lottival (sajnos Batmant visszavonták), semmi gond nincs vele.
-
-
-
Soká
senior tag
Köszi!
Akkor, ha jól értem, nem érdemes különféle hangrögzítő appokkal próbálkozni, mert nem fognak működni.
Rajongók ezt ne olvassák:
amikor négy éve megvettem a Redmi 3s-t, akkor nagyon tetszett a miui meg úgy általában az volt az érzésem, hogy ez az első olyan okostelefonom, ami már nem csupán kínszenvedés.
Most, ez a Note 9 kicsit csalódás. Egyelőre nem találtam benne olyan újdonságokat (biztos van) ami tetszene. Igazából még a méretével is csak a bajaim lesznek. De elsőre olyan "újítások" sem tetszenek, hogy ha jön egy beérkező hívás, akkor a megszokott piros és zöld gombok helyett van egy darab, amit ha felfelé húzok, akkor fogadom a hívást, ha lefelé húzom, akkor elutasítom. Szerintem tisztább sor volt a régi, azt az is értette, aki először lát ilyet. Most meg törnöm kellett a fejem meg elolvasni az apróbetűst, hogy rájöjjek a megoldásra.
A fotó résztől sem estem hanyatt, a 3s-hez képest sokkal forszírozottabb képeket gyárt. Hiába a nagyobb felbontás, 100%-ban inkább ne nézze meg az ember. 4k videót nem próbáltam csinálni vele, szerintem már a FHD is is nagyon túlélesített. (jó, én fotózom, háklis vagyok a digitális manírokra)
De majd csak megbarátkozom a telefonnal... -
colonell
senior tag
válasz
fireman123
üzenetére
Google-s felolvasónál csinálta nálam ezt valami tts hiba volt, rakd át a srácra, nekem az anno bevált.
Azóta persze újra lett telepítve a 12 miatt, azóta nem problémázik, hogy elharapja a fordulj jo....
-
válasz
fireman123
üzenetére
Igen, használom. Semmi gondom nincs vele.
-
fireman123
őstag
waze-t használ valaki note 9 pro-n? .....ma használtam először de bénázik egy kicsit (vagy én
), ...nevezetesen a hangerő nem változik bárhol is állítom (telón illetve waze-n belül is), nagyon hangos, valamint a mondatok utolsó szótagját "leharapja" a leányzó
...redmi 3 pro-ról váltottam de ott semmi ilyen bibit nem tapasztaltam. -
divergens
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Úgy látom miui 12 alkalmazásoknal éltünk frissítések törlése opció..
-
batai15
félisten
Szia, írtam ngcam.
Akinek gondja van a tárcsázóval , truephone. Legjobb app , hibátlan nálam eea romon illetőleg mi control center aki a 12 alatt szeretné testre szabni normálisan ezt is.
Most tényleg rossz szavam sincs a 12re.
Igaz mint írtam truephone ,mi control center, illetőleg lawnchair launchert használok , szóval jó pár dolog nem gyári. -
A MIUI tárcsázó és névjegyzék a legnagyobb probléma a GDPR miatt (ami úgy lett beharangozva, hogy nekünk jó, de én eddig csak a szívás részét érzékeltem). Természetesen a tárcsázó lenne képes a hívásrögzítésre. Külső appok nem működnek normálisan, alapállapotban. Xiaomi.eu ROM kell, vagy Indonéz gyári, abban bennevannak a (csak hogy jó legyen nekünk) kivett appok.
-
Soká
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok a klubban. A telefon hivatalos magyar forrásból van és miután nagyon nem értek ahhoz, hogy mi a rom, root, twrp, bootloader és társai, szeretném a telefont egyszerű mezei felhasználóként üzemeltetni. Ezzel együtt - mielőtt belaknám - arra lennék kíváncsi, hogy gyári módban mik azok a felhasználási módok, amitől elesek? Nem a "legelvetemültebb" dolgokra lennék kíváncsi, ami csak egy szűk réteget érint, hanem amit előszeretettel ajánlott/érdemes használni.
Van egy konkrét dolog, ami máris hiányzik: a redmi 3s telefonomon gond nélkül lehetett rögzíteni a telefonbeszélgetést, ha akartam. Itt ez a lehetőség már nincs meg. Kérdés, van olyan alkalmazás, amivel ez megoldható? (anélkül, hogy mókolni kellene a készülékkel?)Köszönöm a segítséget!
-
-
válasz
chesterboy
üzenetére
Köszönöm
-
Dexter68
addikt
Itt csináltam egy összehasonlítást. A gcamot akkor használom, ha RAW-ban fotózok. Szebb és kisebb a végeredmény. Amúgy általános "lakossági" lövöldözésre bőven jó a gyári. Kicsit túlélesít, túlszaturál, de ez nem hiba, hanem tulajdonság

-
crok
nagyúr
válasz
Dexter68
üzenetére
Config XML-t használsz hozzá? Ha igen melyiket? Meg tényleg ennyivel jobb képet / videót lehet készíteni velük? Mert okay, savazzák a MIUI saját kameráját mindig.. de nekem pl. a Footej meg a Snap Camera HDR szokott néha felkerülni (megvetem őket aprópénzért) de én nem vagyok nagy fotó guru.. nekem a MIUI sajátja is megfelelő. De érdekelne a különbség.
-
crok
nagyúr
válasz
btibiii
üzenetére
Esetleg nézd meg ([ez] alapján, hogy) a Tárcsázóba ütütt
*#*#6485#*#*töltés közben mit mutat azMB_02sorban - nálam "Szuper-gyorstöltés" esetén (ez az angol Turbo) azt írja hogyFast, azMU_00azt hogyUSB_PD(USB Power Delivery) ésMU_01azt hogySource attached (high current), feltöltveN/A-t ír azMB_02(nyilván, mert már nem tölt).Ha ezt a gyári töltőjével és gyári vagy egyéb másik kábellel sehogy nem tudod elérni akkor ott valami gond van.
A készülék a Qualcomm QC4+ listáján (3. oldal) is fent van,
Wikipedia szerint pedig az SD720G SoC a QC4+-ba tartozik és a telefonban levő PMIC tudja is mert hát látom és működik. -
Dévidzon
tag
válasz
Danecay
üzenetére
Most legutóbb úgy jártam, hogy nagy lazán odaraktam a telefonom, mobilnet bekapocsolva, mi bajom lehet? Semmi, de fizetni sem tudtam. Mégegyszer: semmi. Na jó akkor belépek. Akkor kapott észbe a nyomorult Simple, hogy "jajj bocsi-bocsi, töltöm a tokeneket!"... Egyből jó volt

-
colonell
senior tag
válasz
Danecay
üzenetére
Fogalmam sincs már, hogy mi a fenét csinálhat aki vele. Én speciel nem hordok magamnál pénztárcát, azért prio1 az nfc-s telefon, és mivel a drága jó OTP-nél vagyok így a Simple-t vagyok kénytelen használni, hogy ne kelljen utalgatni meg stb. Igazából annyira, hogy a pinkódomban sem vagyok már teljesen biztos
de ez így marhagáz, már megint a Simple részéről -
batai15
félisten
Storno a hiba . Bár telefonon külön továbbra sem lehet állítani ilyenkor a telefon hangerőt .
-
válasz
chesterboy
üzenetére
A tok oldala recés, mint a Nillkin-é, vagy sima? Mennyire csúszik, illetve mennyire vastagítja a készüléket?
-
Danecay
addikt
válasz
colonell
üzenetére
Én ezt a RaiPay-re írtam alapvetően, de mivel még a Simple kártyámon is van feltöltött pénz és át nem állnék teljesen a RaiPay-ra ha jól működne, gondoltam akkor első körben elköltöm a Simple kártyámon lévő pénzt, de miután harmadjára egymás után is azt írta a terminál, hogy érintsem oda újra a készüléket, inkább elővettem a bankkártyámat és azzal fizettem, pedig a Simple volt beállítva elsődleges NFC-s fizetőeszköznek.
-
-
divergens
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nekem is ez van hetekóta..
-
-
batai15
félisten
Na meg is van az első hiba , bár nem bosszantó. Szóval ha youtubera alkalmazásból castolom a videót , jó fogjuk fel inkább remote controllnak , a hangerő gombok nem működnek. Eddig legalább a tvt állította ,de most már semmit.
-
-
Van lehetőség videózás közben fényképet készíteni? Addig eljutottam, hogy fénykép módban tudok rövid videót felvenni (amit egyébként nem értem, miért limitálnak), de fordítva még nem sikerült.
-
zeon.hu
nagyúr
Egy jól működő Gcam-hez linket tud adni valaki.
(Lassan itt a teló, bár a gyerkő még 1 hónapig nem tud róla, addig én játszok vele
) -
Winnie The P
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Megoldva. Kikapcsoltam a telefont hosszabb időre. Viktor0610 köszi.
-
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ugyanez volt nálam is.
Egyébként nekem ment a frissítés.
Vagy töröld a frissítéseket, majd próbáld újra. (Szintén egyenként.) -
Winnie The P
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ok köszi szépen akkor megnyugodtam, hogy nem nálam van a hiba.
-
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szerintem ez a Google féle appok hülyesége, mert nálam Poco X3 NFC-n sem megy.
Kipróbáltam a True Phone appot, abban sem lehet megosztani Messengeren, sőt, abban még kevesebb opció van.
Más készülékeken működött ez a funkció?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- Lenovo T14 Gen2 Ryzen 5650U - Refurbished - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Inkább nézz körbe a Hardveraprón, ott is tudsz venni memóriakártyát jó áron! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...redmi 3 pro-ról váltottam de ott semmi ilyen bibit nem tapasztaltam.

de ez így marhagáz, már megint a Simple részéről