- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
nagyúr
válasz Winnie The P #3099 üzenetére
Megerősítem. Nem tudom mi van ma a Xiaominál Nem csak nálunk nem megy ez se.
-
laracroft
senior tag
válasz Oldman2 #3093 üzenetére
Akkor most már van török, indonéz és orosz is.... csak a global nem...
IST 02:18 pm:
Xiaomi began rolling out the MIUI 12 update for the Redmi Note 9 Pro in Turkey and other regions have bagged the update as well. However, it’s yet to be released for the global models.
Responding to a user’s query regarding the availability of the update for global units, a Mi form mod did indeed say that this is a bit unusual since updates are often pushed to global units first but it will be released soon.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
ronin79
addikt
válasz Oldman2 #3088 üzenetére
Ezért írtam h pl magisk végett fölösleges twrp-t felrakni. Nincs hivatalos verzió és pár funkció nem működik.
Ha magisk kell akkor magisk managert telepíteni és patch boot.img amit telefonra másolsz a fastboot romból.
Itt betallózod a boot.img majd a download mappában találsz egy magisk.patched.img-t amit pc-re másolsz és "fastboot flash boot magisk_patched.img" paranccsal telepítesz.
Utána fastboot reboot és rootolt a teló. -
Oldman2
nagyúr
válasz ronin79 #3087 üzenetére
A Magisk miatt kellene. Csak ehhez miért felesleges?
Egyébként "jó", azaz semmi extra egyelőre. Megy...
Közben sikerült azt az állapotot elérni a fastboot -os TWRP telepítéssel, hogy CSAK a TWRP jön be, akkor is, ha a System-et indítanám. És most nem kéri be a titkosított Data jelszavát.
Úgy tűnik, kezdhetem a fastboot ROM felrakását előről. Kafa, hogy mostanra 99%-ban beállítottam rajta mindent.
[ Szerkesztve ]
-
ronin79
addikt
válasz Oldman2 #3085 üzenetére
Minek a twrp? Akarsz mentést csinálni? Amúgy ugyanúgy telepíted mint korábban, de ha csak pl. Magisk miatt kéne fölösleges.
Amúgy milyen a miui12? Vagy már használtál másik telefon korábban?
Én talán a betűtípust cseréltem tavasszal egyből, beállítások menü fura volt elsőre, meg a kisegítő lehetőségek h lapozni kell a bekapcs.gomb megszakítja a hívást opciora[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
válasz ronin79 #3083 üzenetére
Feltettem az Indonéz ROM-ot, végül Fastboot lett belőle, mert TWRP alól Data format és Install után System destroyed üzenetet kaptam, még a TWRP se jött be.
Kérdés, hogy MIUI12 alá a TWRP-t hogyan tudom felvarázsolni? Ugyanúgy mint 11 alá? Nem fog megint meghalni tőle a rendszer?
Itt működik-e az alábbi módszer Windows alól?
fastboot.exe flash recovery twrp.img
[ Szerkesztve ]
-
ronin79
addikt
válasz Oldman2 #3082 üzenetére
2.-3. pl. Indonesia rom, működik minden amivel most mókolnod kell, tehát hívásrögzítés alapból mivel nem eu régiós a rom, így miuis tárcsázó van, nem google,csengőhang is állítható fc nélkül
Számomra pl. az eu rom amit használsz, nem kínál semmi ficsört amiért fekraknám, de ezt mindenki maga dönti el Én már lusta vagyok romolni, működjenek az alap dolgok amiket használok, meg már inkább a miui12 felhasználói felület volt megszokva és pixel experience után hiányzott pár miui ficsör, de fura lett volna már a miui11. Tehát ha pl. majd egyszer vlmikor jön az EU/Global verzió vagy xiaomi.eu miui12 nem hinném h lecserélem a mostanit amíg minden működik ahogy kell.
4. [link] reoverys verzió, ugyanúgy telepíted mint a mostani rendszert, de format data. Én a török verziót raktam először fel PE-re még twrp-ből így, aztán az indoneziait mert kellett a hívásrögzítés de ott van a fastboot verzió is.[ Szerkesztve ]
-
-
Glocky
újonc
Üdv mindenkinek! Tudna valaki abban segíteni nekem, hogy adott a telefon Redmi Note 9 pro és adott hozzá egy Huawei watch gt. Bluetooth jel addig él a két eszköz között, míg a Huawei health alkalmazást be nem zárom, utána az óra kijelzőjén látszik, hogy a jel megszakad. Ha hagyom az alkalmazást háttérben futni akkor kb egy perc után szakad meg a kapcsolat. Ami még érdekesebb, hogy a Bluetooth eszközök között nem is találom az órát....🤔😭 A telefon új, az óra 4 hónapos eddig kiválóan működött! Amíg jel van, addig hibátlan minden.... Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni!
-
FNZ
őstag
válasz Viktor0610 #3073 üzenetére
(#3074) huberpe neked is
köszi, kikapcsoltam, mert be volt kapcsolva, viszont a trékomál még nincsen engedélyezve.
kértem az bekapcsoltatását, de az kb 1 hónap lesz, mire aktiválják céges sim kártyán. -
ronin79
addikt
válasz Viktor0610 #3073 üzenetére
Jó h a miui12 már nem szenved ilyen gyerekbetegségekben habár majd elválik, ha jön egy EU verzió kinél mi jön elő
-
huberpe
aktív tag
én mi 9 lite-ot használok és nálam is ez volt a probléma a napokban, de ahogy Viktor0610 kolléga is írta, a volte kikapcsolása megoldotta (telekom egyébként).
-
MODERÁTOR
-
FNZ
őstag
sziasztok!
feleségemnek ilyen telefonja van és az utóbbi időben elég sokszor megszakad a beszélgetés 10 perc után illetve sokszor ha hívják, akkor vagy ő nem hallja a másik felet vagy őt nem hallják. ma is 2x hívtam és egyszer sem hallott engem, de én hallottam. telefon újraindítás után megint jó lesz pár napig.
mi lehet a gond? 11.0.6-os EU rom van rajta. -
ronin79
addikt
Olyan romot kell feltenni amiben ez a funkció elérhető, tehát nem eu régiós vagy módosított mint pl. a xiaomi.eu.
Vagy egyéb hívásrögzítő alkalmazást telepíteni, de nem tudom ezek mennyire működnek.
Nekem Indonéziai rom van telepítve, ebben nincs letiltva a funkció. Az eus romokban google tárcsázó van, nem eu régió esetében miuis ami alapból tudja. -
Soká
senior tag
Sziasztok, arra lennék kíváncsi, hogy ezen a telefonon a hívások rögzítésére van-e beépített app, működik-e? Köszi a segítséget!
(a kérdés most nem arra vonatkozik, hogy a jogszabály egyébként mit tilt vagy nem tilt...) -
ronin79
addikt
válasz Oldman2 #3064 üzenetére
Eredeti hiba a hang módosítás volt, már legalább az működik
Mivel másnál nincs az a hiba az már talán nem rom specifikus lesz. Nekem másik telefon, másik eu romnál volt kb. még egy éve és már nem emlékszem hogy lett javítva.
Esetleg egy próba adb-n keresztül telepíteni, csak előtte a fejlesztőiben azt engedélyezni.
Vagy mivel rendszeralkalmazás, esetleg lecserélheted ott is root explorer vagy twrp fájlkezelőjével ha engedi.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
-
ronin79
addikt
válasz Oldman2 #3061 üzenetére
Downgrade egy dolog, az rendben lenne h nem engedi de a hiba amit kapsz az a miuis csomagtelepítőnél volt vlmikor.
Amúgy szintén cseh fórumból egy érdekes orvosság, kapcs. ki wifit, mobilnet vagy tedd repülőgép módba és úgy próbálj meg hangot beállitani
Néha nagyon jók a felhasználók által megosztott javítási tippek, speciel erre két hete nem jött válasz, úgyhogy lehet a tagnál működött vagy nem -
Upo
addikt
válasz Oldman2 #3061 üzenetére
Érdekes. Nekem simán ráment.
Most uninstalláltam, és nálam is 1.6.3.1 a gyári (hiszen ugyanaz a 11.0.7.0 van fent).
De simán engedi az 1.6.2.9-global-t telepíteni. Telegram-ból is, total commanderrel is. Sőt, most kipróbáltam a china 1.8.7.0-t is, ráment az is az 1.6.3.1-re, de a ringtones ugyanúgy elszáll mint a gyárival.
Nem tudom mi lehet az oka hogy neked ilyent kiír. Vajon mi lehet a különbség?
Angol és magyar nyelven is "frissít". Miui optimalizáció nálam ki van kapcsolva, mást nagyon nem állítgattam csak a szokásost, reklámok ki, engedélyek megadva ahol kell.
[link]Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Oldman2
nagyúr
Egy aprócska gond a Themes frissítésével:
Ami jelenleg fent van ez: 1.6.3.1
Amit én is letöltöttem mindkét helyről: 1.6.2.9-global (downgrade?)A fent lévő adatait teljesen töröltem, bármelyik "új apk" telepítésekor ezt a rendszerüzenetet kapom:
Can't install system applications from unofficial channels
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz Viktor0610 #3058 üzenetére
Persze, az is valami - én ha meg akarom nézni úgyis BBS-t használok, ha meg nagy a baj akkor Battery Historian. Meg úgy rémlik, hogy régen ha kikapcsoltad a MIUI optimalizációt akkor hozzá lehetett férni a sima Android akku statisztikához.. az azért elég fapados de legalább informatív. Annak egy része (a mobil jel / WLAN jel / GPS aktivitás / ébrenlét) most is elérhető és teljes ciklust mutat ha az új statisztikában átállítja az ember a Ranking-et Detail-re. Persze a *#*#INFO#*#* -ban is volt régen akku stat info (appok mennyi időt voltak futó állapotban pl..) de már most ez sincs. Régen minden jobb volt
-
MODERÁTOR
-
crok
nagyúr
Azért írtam az APKMirror-t mert ott is fent van ez a verzió, szept. 18-as feltöltési dátummal. Én a Security-t szoktam frissítgetni annak reményében hogy hátha normálisra faragnák végre dehát.. ez valahogy nem akar menni, nem is értem honnan jöhetett nekik ez az új design ötlet..
-
Upo
addikt
Ezeken már túl vagyok. Nem használ.
De benéztem a MiuiSystemUpdates csoportba és rákerestem a Themes-re. Találtam V1.6.2.9-global verziót. App adat törlés után ráfrissítettem, és működik. Végre tudtam cserélni értesítés hangot.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
nagyúr
válasz Oldman2 #3052 üzenetére
Caused by: java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'java.lang.String org.json.JSONObject.getString(java.lang.String)' on a null object reference
Magyarra van állítva a nyelv? Angolra állítva is csinálja? Talán csak kiimaradhatott egy elem a nyelvi forrásból és amire hivatkozik az nem létezik? Talán innen jön a nullpointerexceltion / null object reference. Csak tipp, nálam angol nyelven van használva mindenk készülék, nincs ilyen gond.
Ha az alkamazás adataid + frissítéseit törlitek úgy mennie kellene a ROM eredeti (frissítetlen) alkalmazásával.. de APKMirror-ról le lehet szedni, max. talán csak arra kell figyelni hogy a ROM-hoz való legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Oldman2 #3052 üzenetére
Neked is összeomlik? Azt hittem hogy én csűrtem el valamit, már gondolkodtam FR-en.
Egyszer sikerült értesítés hangot váltani, de csak a lista tetején levő elemre, gyors scroll és tapi. Kb. ezerötszázadikra sikerült az elszállás előtt befejezni, át is állította a hangot.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Oldman2
nagyúr
válasz ronin79 #3050 üzenetére
A Téma app összeomlása után ennyi a "log". Nekem semmit se mond.
java.lang.RuntimeException: An error occurred while executing doInBackground()
at android.os.AsyncTask$4.done(Unknown Source:27)
at java.util.concurrent.FutureTask.finishCompletion(FutureTask.java:383)
at java.util.concurrent.FutureTask.setException(FutureTask.java:252)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:271)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1167)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:641)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:919)
Caused by: java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'java.lang.String org.json.JSONObject.getString(java.lang.String)' on a null object reference
at com.android.thememanager.h5.f$c.a(Unknown Source:29)
at com.android.thememanager.h5.f$c.doInBackground(Unknown Source:2)
at android.os.AsyncTask$3.call(Unknown Source:20)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:266)
... 3 moreA Hívásmenü látszólag hibátlan, nem látok benne semmi keveredést.
-
psg5
veterán
Az miert hogy egyes hogy vasoknal az ellenoldal idokesessel hallja a hangomat? Elég zavaro igy beszelni. Különböző szamokrol van szo.
F.K.T.
-
Upo
addikt
Tesztnél próbálgattam, 5 és 0 között váltogatott. Egyszercsak kijelentette hogy test ok. Akkor megnyomtam a kalibrálást, vártam, nem takargattam a szenzort, aztán kiírta hogy calibrate ok vagy valami hasonlót. Akkor kiléptem és kész.
Ahogy írták, a hangszóró rács alatt van a szenzor, a jobb széle körül.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
psg5
veterán
válasz Viktor0610 #3037 üzenetére
Valamiért hajlamos vagyok nagyon rászorítani. Igazából annyira nem érdekes, hanem néha van olyan, hogy zsebbe tenném fülessel a fülemben és nehogy akkor is a zsebemben elnyomigáljam ha leülök, na ettől tartok, mert az fontos. Próbálni nem próbáltam még így zsebben csak hogy ez így előjött gondoltam nehogy zsebben is ilyen legyen.
F.K.T.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.
Van egy Redmi Note 5-söm,tudom nem ebbe a topikba való,de a páromé,és szeretném megjavíttatni. Írtam a topikjába is,de kicsit kihalt. Így ide fordulok mert itt is sok a Xiamoi fan és még is újabb készülékről van szó.
A beszédhangszórója halt meg. Tud valaki egy értelmes s megbízható embert aki megtudja javítani/cserélni?
Budapesti lakos vagyok,így itt lenne jó nekem.
Köszönöm a segítséget.Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
MODERÁTOR
Mit jelent a rászorítod a füled?
Mert a vállal tartást nem szeretik a Xiaomik. (Vagyis a bennük lévő közelségérzékelő.)
Arra figyelj, hogy az érzékelő a hangszórórács jobb oldalán van, az mindig legyen takarásban.A villogó vakuhoz:
Alkalmazások/Rendszeralkalmazás-beállítások/Hívásbeállítások/A bejövő hívás beállításai/Villogó vakus jelzés csörgéskor[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
psg5
veterán
Nos nekem nem enged tesztet hanem csak a calibrate az aktív gomb.
#3023 Upo azt esetleg letudnás írni mire figyeljek kalibráláskor, mert tesztet nem tudok végezni, hogy egyébként jó-e.
Szerk:
kikapcsoltam a duplakoppotnást és így végülis van test a calibrálásnál. Ugyan a test gomb nem aktív és ok gomb sem, de ha letakarom felül a telefont látszik, hogy "0"-ra vált.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Oldman2
nagyúr
válasz Viktor0610 #3012 üzenetére
11.0.7.0 verziótól kezdve nincs benne.
Elsőként azt tettem fel, utána találtam meg a Changelog-ot, amiben ez az egyik Feature (mármint, hogy kivették).
Ez "de okos ötlet"... megnézem, köszi a Tippet!
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz Winnie The P #3021 üzenetére
Alapból nem, reklámok vannak benne.
Meg lehet venni a reklámmentességet, de nem olcsó, viszont szerintem megéri.
Vagy alternatíva, nekem az Adaway is, meg az Energized Protection is 90%-ban el tűntette a reklámokat belőle.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Upo
addikt
Nem használok duplakoppost. Meg tudom nyomni a gombot. Nekem meg véletlenül ne kapcsolja be ha csak hozzáérek akaratlanul a kijelzőhöz. Hangerőgombra szoktam még beállítani, de itt mintha ilyen nem lenne. Bár annyira még nem kerestem.
De remélem a kalibrálás megoldja, mert előtte se volt gond a proxy szenzorral.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz Oldman2 #3011 üzenetére
A 11.0.7-ben is van, csak a beállítások menü nincs meg. Nekem 11.0.5-el be volt állítva és azóta is rögzíti a hívásokat a 7-esen. Activity launcherrel meg be lehet menni a call recording menübe a 7-en is.
Magisk alatt mit értesz amúgy? Nekem semmi magisk gond nem volt 5-ről 7-re frissítésnél, most is működik. Az új idióta menüs managerrel meg már a cib bank se hisztizik hogy rootolt a telefon.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
Épp a jóelőbb csináltam én is a kalibrációt, a napokban többször volt jogy elemeltem a hívás közben és fekete maradt a képernyő. Power gombra meg be van állítva a vonal bontása, azzal nem tudom bekapcsolni. De kalibrálás óta eddig jónak tűnik.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
nagyúr
válasz ronin79 #3020 üzenetére
Neked most az indonéz van fent neki meg lehet az EEA vagy Global (bár nem említi) és szerintem akkor nála ilyen nem lesz, ilyen nálam sincs most az EEA-ban - alapból bevan kapcsolva és megy de kapcsoló nincs rá, én se találok sehol.. érdekes. A helye a Settings - Apps - System App settings - Call settings - Incoming call settings lenne.. de ott csak a Flip to silence + Quite ringer when lifted + Increasing ringtone volume + Flash when ringing opciók vannak. Amin van MIUI Dialer ott a MIUI Dialer - Settings-ből is elérhető ez a menü, a Google Dialer-ből nem.
@psg5: esetleg egy kalibrálás: a Tárcsázóban *#*#MIUI#*#* (*#*#8464#*#*) és a jobb felső sarok három pont menü Proximity sensor calibration pont: előbb tesztelteti veled (közelíteni a kezet vagy tárgyat) aztán a szürke Calibration gomb engedélyezett lesz, kalibráció után a 26-os Proximity sensor test-ben meg lehet megint nézni.
-
ronin79
addikt
válasz Callahan89 #3016 üzenetére
Nyitott BL, twrp. A rom nem indiai, Indonézia. Nfc-t még ma nem próbáltam, de működnie kéne, ha mégsem majd jelzek.
psg5
Közelségérzekelő be van kapcsolva? -
psg5
veterán
Sziasztok!
Azzal lehet valamit kezdeni, hogy ha beszélgetéskor jobban a fülemhez nyomom a telefont (gondolom ez miatt) akkor néha bekapcsol a lámpa vagy elindul a stopper ilyesmit nyomok meg gondolom a fülemmel.
F.K.T.
-
ronin79
addikt
válasz Viktor0610 #3014 üzenetére
Tudom még nekem sem akarózik belefogni, két jar fájt kéne kicsomagolni és módosítáni a system/frameworkben de évek óta kiszálltam xda-ról, nem készítek már romot, kernelt, semmilyen modding Lusta vagyok és már nem érdekel az Android
Így inkább az egyszerűbb út, tegnapi indi rom, miuis appok a Google helyett és van tökéletesen működő hívásrögzítés meg magyar nyelv is
-
MODERÁTOR
-
ronin79
addikt
válasz Viktor0610 #3012 üzenetére
Bármelyik romra telepíthetőek a miuis appok, ha valakinek nem jó a Google és hiányzik pl a natív hívásrögzítés.
-
MODERÁTOR
-
Oldman2
nagyúr
Fent van a TWRP, a 11.0.5-ös xiaomi.eu ROM, mert ebben (még) van hívásrögzítés és a Magisk.
-
Faby
senior tag
True Phone.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hb.dialer.free&hl=hu
Sajnos a hívásrögzítő funkciója root nélkül nem megy, amúgy - szerintem - a legjobb dualsimes tárcsázó és névjegy alkalmazás.
Full magyar támogatás a keresőben, és nagyon jól testre szabható.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Google névjegyzék helyett nincs valami épkézláb megoldás? Nagyon szerencsétlen szegény. Hiába keresek, nincs találat semmire. Ákos névre keresve kaptam Nagy Mária találatot...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
crok
nagyúr
válasz tysonn198810 #3003 üzenetére
Zseb mód? Beállítások -> Zárképernyő -> Zseb mód (legalul)
Viszont ha elemeled a füledtől és nem villan az érdekes. Van fólia a készüléken? Lehet takarja és zavarja a közelségérzékelőt, ezért a zseb mód ha be van kapcsolva azért írja hogy "ne takard el" mert azt érzékeli hogy le van takarva.. meg azért is nem villan fel magától.
-
tysonn198810
tag
Hali! Ezt a ne takarja le a beszéd hangszóró funkciót ki lehet lőni valahogy a telefonból? Rem idegesítő...
Ugyanitt, ha befejezem a hívást és elemelem a telefont a fulemtől, mit kell beállítani, hogy felvillanjon a kijelző és le tudjam rakni?Köszi előre is
iPhone 16pro max, AWU1
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- Gyúrósok ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bestbuy játékok
- Politika
- Milyen processzort vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás