- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bizbera
csendes tag
Köszönöm mester, hogy foglalkozol velem😀
miui, twrp wipe, aex fel, gapps fel, aztán magisk és használ
Vissza ugyanígy, twrp-ben wipe (ami kell szerinte),
Twrp-ből miui 8.5.8 fel, magisk és lazyflasher felAmi érdekes, nem tudom idevág-e, nekem a magisk rootja soha nem volt teljesen jó, csak a supersu.
-
crok
Topikgazda
válasz
Termi92 #16863 üzenetére
Vagy ha az valamiért nem akar menni akkor fastboot-ban indítsd el a telefont és PCről add ki ezt a parancsot
fastboot format userdata
Meg (ez most hülyén fog hangozni, de) tedd fel a lazyflash-ert.. mert az is kikapcsolja az encrypt-et, legalábbis amit én használok: lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip
Kérdés: tuti PIN-t kér? Nem password-öt? Mert az alap jelszó az, hogy "default_password" - persze idézőjelek nélkül.
-
keke69
őstag
Ha szeretnénk MIUI-n maradni akkor le kell tölteni és fel kell flashelni twrp alól a lazyflashert ami kikapcsol egy két azonosítást és egyéb dolgot MIUI alatt, hogyha történt bármilyen módosítás (root, xposed egyéb) akkor ez megmaradjon és be is kapcsoljon a telefon. (ha ezt nem installáljuk fel bekapcsolás előtt, amikor egy új modot rakunk fel MIUI rendszerre, akkor nagy valószínűséggel nem is fog bootolni a telefon).
-
Indian74
senior tag
Szerintetek érdemes miuihu romot érdemes-e felrakni és ahhoz lazyflasher is kelne??
MultiTool 0.9m programmal is fel lehet tenni vagy TWRP?? -
bollokcs80
Korrektor
Felraktam az EU ROM-ot, szinte gyerekjáték volt.
Akinek esetleg még nem lenne az:
1. Telefon újraindít fastbootban.
2. TWRP telepítés, lazyflasher nem kell
3. Wipe: Dalvik, Cache, Data (Sytem és Internal nem kell)
4. EU image telepítése (lehet belső tárhelyen, vagy OTG-n)
5. RebootKöszönet a segítségért a tapasztaltabb szaktársaknak.
-
-
Upo
addikt
válasz
bollokcs80 #16205 üzenetére
Sőt, nem csak a recovery kell hogy gyári legyen, hanem a bootloader és a system is, tehát teljesen gyári szoftver kell hozzá. Tehát rootolt vagy módosított rendszer nem lesz jó hozzá. Ahogy visszazárod, rögtön bootloopos lesz, és onnan már nem tudsz twrp-t felrakni a lazyflasher miatt, mert zárt. Akkor már csak az marad, hogy fastboot gyári rom teljes törléssel, ha hajlandó megenni. Nem ajánlom. Akkor felesleges volt unlockolni ha full gyári rendszert akarsz használni.
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Ha frissítem 9-re akkor a lazyflashert újból rá kell flashalnem újraindítás előtt?
Köszönöm!Csak azért kérdezem mert frissítettem végig is futott aztán bejött a TWRP majd flasheltem a lazyflashert újraindut a telefon de a 8 maradt rajta
-
gallimi
tag
Mi a teendő ha frissíteni akar. De van twrp. Lefut a frissítés? Gondolom root megszünik de a lazyflashert is újra fel kell tenni ha rootolom. Bocsi ha rosszul gondolom.
-
csattila01
tag
Sziasztok.
Reggel nekem is jelzett a 9-es MIUIra. Ranyomtam a frissítésre, aztán a TWRP-n nem ment tovább. Rebootoltam, de nem történt semmi. Talán a lazyflasher jelentené itt a megoldást?
Köszönöm -
crok
Topikgazda
válasz
bollokcs80 #16067 üzenetére
For the record - remélem aki elakad és használja a keresőt és ráakad erre a hsz.-re.
TWRP telepítésénél ha rossz parancs vagy file név vagy hasonlót kap az ember akkor nincs feltelepítve a minimal ADB vagy olyan könyvtárban van ahol nincsenek ott az ADB file-jai.. vagy ilyesmi.. Így azok a programok ("parancsok") sincsenek meg amik kellenek neked (fastboot, adb).
A Minimal ADB telepítőt itt találod - ha ezt feltelepíted akkor a parancsok menni fognak.
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790Ha a driver-ekkel volna valami akkor a driver-ek itt vannak (letölthető zip, kicsomagol, betallóz..)
http://bigota.d.miui.com/tools/xiaomi_usb_driver.rarHa véletlen menne a rinya hogy nem akarja feltenni a driver-eket - mert nincs aláírva, Win10 alatt pl..:
http://en.miui.com/thread-237673-1-1.htmlTWRP-t itt találod a legfrissebbet (mindig):
https://dl.twrp.me/mido/Egy alternatíva, ami a TWRP kódját használja:
https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/recovery-red-wolf-recovery-project-t3653704Aztán ezt a két parancsot kell kiadni:
fastboot flash recovery [ide_jön_az_TWRP_file_neve].img
fastboot boot twrp_[ide_jön_az_TWRP_file_neve].img
Tehát mondjuk ha a mostani épp aktuálisan legfrissebb TWRP-t teszed fel, akkor:
fastboot flash recovery twrp-3.1.1-0-mido.img
fastboot boot twrp-3.1.1-0-mido.img
Igen, mindkettőt, igen, ebben a sorrendben.
Amennyiben csak egyszer akarod elindítani a TWRP-t akkor a második is elég, hasznos lehet Global Dev-ről Global Stabile-re át- vagy visszaálláskor..
Ha azt akarod, hogy maradjon is meg a TWRP akkor előbb flash majd rögtön utána a boot - mert kell a fentmaradásához egyfajta installációs folyamatot is lefuttatni, sima flash után a régi recoveryt visszahúzza a ROM (DM-Verity meg egy kis mágia..).Abban a könyvtárban futtasd lehetőleg ahol a TWRP image van, ahova kicsomagoltad - máshonnan is lehet tőlem, csak akkor add meg helyesen a file path-t és a file nevet.
Egyelőre úgy állnak a dolgok, hogy ha MIUI-n marad az ember ezek után akkor ezek után még kell a lazyflasher mert ki kell iktatni a DM-Verity-t hogy a MIUI ROM el tudjon indulni és ne álljon meg a boot folyamatban az elhasaló DM-Verity miatt.
-
gallimi
tag
Csak a félreértések miatt nem szeretnék hibába esni.Multitoll-al felrakható a twrp? Ha igen! Miután felrakta inditani twrp-ben.? DE a LazyFlasher es no-verity-opt-encrypt mikor tegyem fel rootolni is szeretném mert hiányzik az Ablock. Láttam minden funkció van multitoolban. Komunikál is vele a teló.
-
keke69
őstag
válasz
borzosmorzi #15889 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült öröm bódogság!
Felment rendben a lazyflashert is. A telefon újraindult és működik.
Illetve köszönöm szépen mindenli másnak is aki segíteni próbált!
Javasolnám a leírást javítani, hogy ilyen lámák mint én megtudják csinálni a leírás szerint!
Mégegyszer köszönöm! -
keke69
őstag
válasz
kukinyo #15470 üzenetére
Én fogalmaztam rosszul és trebrona értelmezte jól mivel arra gondoltam
hogy magát a lazyflashert programot rakjam fel TWRP előtt a telefonra.
Szóval ha valamilyen csoda folytán sikerült feltennem a TWRP-t még újraindítás előtt flashaljem fel a lazyflashert? Ha valamit elcseszek telónak annyi vagy menthető? -
kukinyo
addikt
válasz
keke69 #15466 üzenetére
Nem! A lazyflashert csak TWRP -ben tudod installálni.
Felrakod a TWRP-t, a leírás szerint parancssorból elindítod és azonnal felteszed (újraindítás nélkül) a lazyflashert.
Különben nem bootol be a rendszer.(#15467) trebrona: Ne haragudj hogy kijavítottalak, TE sokkal nagyobb guru vagy ebben mint én.
Szerintem félreértetted a kérdést.Szerk: Már megint lassú voltam. Nem tudom mi van velem.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
keke69 #15466 üzenetére
Twrp-ből tudod installálni. Szóval twrp nélkül nehezen rakod fel
Felrakod a twrp-t, bebootolsz twrp-be és felrakod a kívánt modokat (root stb) és legutoljára a lazyflashert, és mehet a reboot.
A twrp ilyen bekapcsolás előtti menü, kb mint a BIOS. Ha rossz a rendszer akkor is be tudsz lépni ide.
-
keke69
őstag
Szeretném feltenni a TWRP-t de azt nem igazán értem a leírásban:
Ha szeretnénk MIUI-n maradni akkor le kell tölteni és fel kell flashelni twrp alól a lazyflashert ami kikapcsol egy két azonosítást és egyéb dolgot MIUI alatt, hogyha történt bármilyen módosítás (root, xposed egyéb) akkor ez megmaradjon és be is kapcsoljon a telefon. (ha ezt nem installáljuk fel bekapcsolás előtt, amikor egy új modot rakunk fel MIUI rendszerre, akkor nagy valószínűséggel nem is fog bootolni a telefon).
Nekem kell ezt flashelni?
MIUI Global 8.5 Stabil 8.5.8.0 az van a telefonomon.
Köszönöm! -
djtörök
senior tag
Rootolva lett a készülékem magiskkel. De nem tudok root jogosultságot adni semelyik appnak.
twrp-ből telepítettem a magisket, majd a lazyflashert. Valamit rosszul csináltam? Root checker szerint rootolt a készülék. -
Indian74
senior tag
Kérdésedre a válaszok.
Gondolom a full wipe megvolt előtte??
IGEN
Viszont vissza olvasva, az az érzésem, hogy a rom telepítés után flashelted a Lazyflashert is??
IGEN
Szerintem a root-al ronthattam el valamit.
Most sikerül a MIUI 8 Global romot visszarakni.
És köszönöm mindenkinek a segítségét. -
Gloob
addikt
válasz
Indian74 #15036 üzenetére
Valamit kérdeznék. Ha jól értem, akkor egy MIUI Global romot cseréltél egy custom romra. Gondolom a full wipe megvolt előtte. Viszont vissza olvasva, az az érzésem, hogy a rom telepítés után flashelted a Lazyflashert is. No az szerintem nem kell. Az csak a MIUI romok esetén kell, de ott sem mindig. Az EU Dev esetén nincs szükség rá!
-
Indian74
senior tag
Üdv mindenkinek !
Valamiért nem megy a telefonom,mindent a leírás alapján,plusz a videókat is néztem,az mégsem jó valami.
TRWP,root meg minden egyéb, lazyflasher
(ha ezt nem installáljuk fel bekapcsolás előtt, amikor egy új modot rakunk fel MIUI rendszerre, akkor nagy valószínűséggel nem is fog bootolni a telefon).
És nem megy a telefon,bármit rakok rá Custom rom,max a MI jelet látom.
Fastboot beindul TRWP megy,de mégsem tudom rájönni hogy mit is rontottam el. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #14701 üzenetére
Komolyan mondom, nálam teljesen leszerepelt a Magisk 14.0.
Tegnap EU ROM alá feltettem, képtelen voltam a Magisk Manager-t frissíteni (A 14.0 az 5.3-as Manager-t tartalmazza, ami közben frissült 5.4-re). Ha a Manager-ből indítottam a frissítést, semmi nem történt. Ha feltettem külön az apk-t, akkor meg a Magisk 14.0-át akarta mindenáron újrarakni.
Most 7.10.19-es Global Dev alatt ugyanez történik. Itt ráadásként még a SafetyNet Check se 100%-os. Bár tudomásom szerint szükségem nincs erre.
A telepítés imigyen történt:
Full Wipe, dev ROM, LazyFlasher, Magisk v14.0
-
csattila01
tag
Sziasztok.
Végigmentem a BL nyitáson. Telepítettem a TWRP-t, aztán a lazyflashert, majd végül a magiskot a leírás szerint. Valamiért mégsincs rootom a Root checker szerint. Mit csinálhattam rosszul?
-
vadkörte
addikt
válasz
plus44 #14308 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy az igényeid nem eltúlzottak. A probléma csak annyi, hogy nem Te vagy az első, aki olyan hibákat jelez, amibe még senki sem futott bele.
Nálam a GPS olyan "lassan" indul, hogy nem tudom elég gyorsan indítani az azt használó appot, mire az indul, sok esetben már a fix is megvan.
A Waze-zel kicsit molyolnom kellett ez igaz, de utána több száz Km-t navigált végig hibamentesen. A Here Drive is és az OSMAnd+ is hibamentesen navigál (ez utóbbinál a térképállományok helye a neruralgikus pont, de nem csak ennél a telefonnál, minden droidos eszközömél szívatott a szemét...)Jó lenne, ha tennél fel egy screenshot-ot a telefon "névjgyéről", úgy nekünk is könnyebb lenne. Eleve olyan ROM verzióval jössz, amiről nem is nagyon hallottunk. Hol vetted? Ha itthon/Eustock, akkor lehet, hogy meg kellene lépni egy garanciális javítást/cserét, ha bebizonyosodik a hw hiba. Ha külföldi webshop-ban, akkor mindenképp cseréld le a rajt lévő - feltehetőleg kókányolt - ROM-ot egy gyári stabilra, ha akkor is fennáll a hiba, akkor gari.
(#14309) vipviform:
RAWTheRapee sem tud vele mit kezdeni?(#14310) Upo:
Eu dev 7.10.12-t nasználok, a javítandó hibába nem futottam bele. A telefon be van lakva, nem hiányzik az újabb bűvészkedés (TWRP telepítés, lazyflasher (bár ez lehet, hogy nem is kell), magisk+moduljai, stb...) -
Upo
addikt
válasz
fudi2002 #13739 üzenetére
Magisk alá már szerintem ott van egy ideje a letöltések között (Downloads menü), SDK24 (7.0) és SDK25 (7.1) is. Ráadásul systemless, tehát fizikailag nem bántja a system partíciót, bootloop kockázat minimális.
(#13736) crok: A lazyflasher nem a /systemet bántja, hanem a bootloader partíciót módosítja. A safetynet azt is figyeli, azért hasal el. Erre jó pl. a magisk safetynet fix, ha a magisk 14 van fent akkor a safetynet fix-ből is a 14-esre való kell, ha nem az akkor elhasal. Topik keresővel link is van rá, jómagam is szerintem többször linkeltem, de mások is.
-
trebrona
nagyúr
válasz
Darko_addict #13691 üzenetére
Elég a lazyflasher.
-
ZS3NI
őstag
válasz
micafighter #12955 üzenetére
-
micafighter
nagyúr
Én speciel fastboot flash alatt elsősorban parancssorra gondolok, egy fastboot flash system xy paranccsal
Próbáld már meg a TWRP-t is parancssorból felrakni a twrp hivatalos honlapjáról letöltött fájlal, fastboot flash recovery twrp.img paranccsal, flash után egyből első bootnál nyomni kell a hangerő felfele gombot hogy twrp-be bootoljon, ha ez a lépés kimarad akkor a gyári recovery mindig felül irja a custom recovery-t, de flashelés után első bootnál ha twrp-be bootolsz akkor ezt a twrp recovery "kipatcheli" és utána már jó lesz, nem fogja visszarakni magától a telo a gyári recoveryt. Ez után ahhoz hogy a rendszer bebootoljon fel kell még tolni egy lazyflashert, utána ha maga a rendszerrel nincs gond akkor mennie kéne a telónak.
Ha a twrp megvan onnan már tudsz recoveryből is telepiteni akár gyári akár custom romot, ha a rendszerrel gond lenne.
-
Thome
veterán
Hali!
Újabb nyűg:
bootloader nyitva, twrp felrakva multitool-lal.
Bármit csinálok a twrp-n belül (ha romot raknék fel, ha lazyflashert, akármit), hibát dob:Failed to mount '/persist' (Invalid argument).
Gugliztam, semmi értelmeset nem adott ki, s ugyan nem borzolja az idegeim, de kezd idegesíteni.
Szerk: megpróbáltam javítani az adatpartíciót, hibaüzenet itt is:
/sbin/e2fsck -fp /dev/block/dm-0 process ended with ERROR: 1
Unable to repair Data.(#12408) micafighter: Sajnos nem, lásd ebben a hsz-ben...
-
crok
Topikgazda
Úgy mondanám, hogy értelemszerűen: mindig előbb azt teszed fel ami "nagyobb" aztán azt ami "kisebb". Előbb ROM-ot telepítesz, aztán a SU mert azt már a ROM-on belül akarod mókolni hogy legyen root, aztán mindent ilyen felfogásban. Ami valamit felülír hogy hozzáír azt kell nyilván később. Nem tudom most konkrétan mire, mihez mit akarsz flash-elni, de egy amolyan ökölszabályként lehet mondani, hogy MIUI ROM > SU > Lazyflasher vagy MIUI ROM > Lazyflasher > SU, egyéb kiegészítő dolgok flash-elése meg mehet ezek után (pl. kamera mod.. de ugye innentől jön a kavarás majd, hogy melyik mod mit csinál pontosan, melyik mod mivel nem lesz jóban, mert az egyik működését a másik változtatása "kiüti" pl. van olyan kamera mod amihez Camera2API kell, a másikhoz meg nem.. és ha az APK úgy van megírva akkor lehet az egyik moddal a másik nem fog menni).
-
crok
Topikgazda
Én egyébként leszedtem a bigOTA zip-et (mert az teljes ROM) és RedWolf TWRP-ből tettem fel kézzel úgy, hogy egyból utánatoltam a queue-ba a lazyflashert-t meg a phh superusert is, majd ART (vagy dalvik, ki hogy hívja manapság) + cache wipe, majd restart (persze kicsit hosszabb mert ugye elő kell készíteni megint az ART anyagot..) de simán felment, megmaradt a RedWolf recovery is és indult is szépen, root-al. Semmi gondot nem látok.
-
nagyra
tag
Kérdés: ha TWRP-vel csináltam módosítást (nem flasheltem, csak boot-oltam vele fastboot-tal), majd ráküldtem a Lazyflasher-t, ezek után kapok még OTA-n frissítéseket vagy így buktam?
-
crok
Topikgazda
válasz
mediumgecso #10745 üzenetére
Max. a lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip esetleg még elférhet de szerintem az se igen kell mert a backupban már eleve elmentetted a beállításokat. Mindenesetre "ártani nem használ".
-
Upo
addikt
válasz
johnsmithnex #10680 üzenetére
Érdekes. Lazyflashert próbáld meg utána újratenni.
Most nézem, a linkelt helyen is írja szép kékkel, aláhúzva:
To help in preventing bootloop, Please make sure you disable DM-Verity check from Advance Options / Settings of TWRP. ZCX TWRP and many others well-known TWRP have the option to disable DM-Verify (see picture below).
If your TWRP doesn't have the option to disable DM-Verify, You can flash LazyFlasher (the LazyFlasher also works in Redmi Note 4x, you can read more about LazyFlasher here) right after you flash the Mod (flash Mod, flash LazyFlasher, then boot) to help preventing bootloop (thanks to @MohamadReza91 & @Suspect008 to pointed this out). -
Oldman2
nagyúr
válasz
mediumgecso #9635 üzenetére
Azt, hogy a fastboot programot (és társait) nem találja...
A parancsot abban a könyvtárban add ki, ahová kicsomagoltad a fastboot.exe -t is tartalmazó archívumot.
Nálam ezek voltak benne:
F:\Users\userneved\Downloads\TWRP+ROOT Redmi Note 4 SD tartalma:
2016.04.24. 20:21 1 474 048 adb.exe
2016.04.24. 20:21 97 792 AdbWinApi.dll
2016.04.24. 20:21 62 976 AdbWinUsbApi.dll
2016.04.24. 20:21 802 304 fastboot.exe
2017.02.09. 16:40 431 053 lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip
2015.08.09. 11:20 29 882 MAF32.exe
2017.02.09. 16:44 27 525 120 recovery-mido.img
2017.02.09. 17:00 5 923 422 SR5-SuperSU-v2.78-SR5-20161130091551.zip -
juve600
nagyúr
válasz
mediumgecso #9626 üzenetére
Firmware kell
lazyflasher nem -
mediumgecso
őstag
Sziasztok!
Készülök felrakni az RR-t, alábbi kérdéseim lennének:
- Fel kell tennem a lazyflashert v. csak abban az esetben ha maradok MIUI-n?
- Ezzel a résszel kell foglalkoznom?
(B)Figyelem! Ha MIUI-ról térünk át CM alapú rendzserre (pl Lineage OS) ajánlott ez a firmware telepítése, mielőtt az új rendszert feltesszük. Ennek a feltelepítése és az új rendszer feltelepítése között NE rebootoljunk!(/B)Köszönöm a segítséget.
VAGY sztetek érdemes megpróbálni a MIUI 9-et? Melyik stabilabb?
-
feket663
tag
Én visszatettem rá azt a firmware-t, amivel jött. az összefoglalóban linkelt blogbejegyzés alapján bootloadert nyitottam, majd feltettem rá a twrp-t, utána telepítettem a lazyflashert, aztán twrp-ből telepítettem a 8.2.10 firmware zip-et, amit letöltöttem innen (remélem jó a link): [link]
Mondjuk nem volt problémamentes a frissítés, mert a twrp telepítés után már nem bootolt be a telefon, de memóriakártyáról másodjára sikerült flashelni a 8.2.10 firmware-t teljes wipe után, így most újra az van rajta, amivel érkezett a boltból, és nem is szándékozom lecserélni semmire...
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
válasz
ragnar69 #9337 üzenetére
Mármint a twrp nem jön már be?
Az a lényeg amugy hogy twrp flashelés után fastboot rebootot beirod egyböl nyomd a hangerö felfele gombot hogy a rendszer egyből recoverybe bootoljon. Ha a rendszer bootol akkor a gyári recoveryvel felül irja a twrp-t és nekem be se bootolt utána.
Ez amugy a hivatalos twrp oldalon a note 4 flashelésénél a leirásba is benne van.
Szoval recoverybe bootolsz egyböl, bejön a twrp utána már nem lesz gond hogy felül irja a gyári recoveryvel. Egyuttal a lazyflashert is rakd fel recoveryböl. Ha nincs rajta a zip a telon akkor twrpben advanced, adb sideload és gépröl adbn keresztül fel tudod rakni adb sideload xy.zip parancs flasheli is twrpböl a fájlt.
Utána mehet reboot system és jónak kell lennie ha a telódhoz valo twrpt raktad fel.
-
vadkörte
addikt
válasz
csemeteim #8782 üzenetére
Régebben - talán még V5 idején - volt egy Transfer nevű appja, de kivették. A Play tele van ilyen app-okkal, ha a TC-es megoldás nem vállna be. Én a ShareIt nevűt használom. Egyszerű, mint a huzalszeg telefon telefon mellett, PC telefon irányba is tud küldeni. Lényeg, hogy a küldő eszköz hotspot-ként funkcionál és ehhez csatlakozik a fogadó fél.
(#8787) Tailor21:
Nem lehetséges, hogy belefutottál egy működőképes, de gyári hibás példányba? Tedd vissza az eredeti ROM-ot, lock-old a loadert (ha mókoltad) és gariztasd! Vagy elfogadod, hogy ez van és nem használod hotspot-ként.Saját dolog:
Végül sikerült mind a BL nyitást elvégezni, a TWRP is felment (még egy régebbi 3.0.valahányas, amit az egyik Logout-os bejegyzésben linkeltek) A Lazyflasher is felkúszott, de a root-tal megszívtam. Hiába telepítettem a leírt módom a Magisk-et, a managger nem jelent meg, csak apk telepítés után. Néhány app-om, pl. AdAway, Seeder nem működött a root jogosultság megadása után sem, a Root Explorer pedig belefagyott az indulásba. Az AdAway-ből telepítettem egy frissebb verziót - értelem szerűen nem Play Áruházból, de megbízható(nak tűnő?) forrásból- azóta OK, teszi a dolgát. A Seeder, superuser bináris frissítése után nyivákol, lehet nem tetszik neki a Magisk és csak a SuperSU-val működik helyesen. Lényegtelen, mert a telefon nem lag-ol, szóval megvagyok a Seeder nélkül is (azért a Redmi 1S-sel csodákat tud művelni
)
Megy a Google Camera is, bár a slow motion-nál FC-ol. Ha azt nem erőltetem, OK.
GPS navigációs teszt talán ma belefér.Minenkinek köszönöm a segítséget! Természetesen megpróbálok minél hasznossabb tagja maradni a topiknak!
-
crok
Topikgazda
@aldork: mert kihagytál egy lépést, a lazyflasher zip-et nem tetted fel, mert gondolom azon túl kell már lenned, hogy a fastboot flash recovery twrp.img meg a fastboot boot twrp.img már megvolt és jártál a TWRP-ben, csak valszeg stabil globál ROM-ot használhatsz és a lazyflasher zip install-t kihagytad, ezért a DM-Verity check-en bukik a telefon - és nem megy tovább a boot.
@PNP:
Csak egy icipicit olvass már vissza vagy használd a keresőt, vagy nézd meg ezt és ezt, valamint ezt is, van benne pl. egy FlyVPN nevű megoldás is (Shanghai) - és mégegy link. -
mateglaj
tag
Üdv újra!
A telefonáláskor, főképp kicsengésnél jelentkező rezonálás FR-el sem szűnt meg...
Ha visszarakom a régebbi stable verziót a legújabb beta helyett, van esély ennek megszűnésére? Mert nem emlékszem, hogy bármi probléma lett volan a zalatt a rendszer alatt...
De addig nem merem rootolni, míg ez meg nem oldódik, mert gari nélkül megszívom vele...
Másik kérdésem, hogy azon a lazyflasheren kívül mit kell még flashelni valamit, ha én miui alatt akarok rootolni, és azt használni? Esetleg valami olyan miui verziót kellene twrp-ből flashelnem?Bocsi a regényért, kicsit aggasztó egy két hetes telefonnál a recsegés...
-
vadkörte
addikt
válasz
micafighter #8685 üzenetére
Nem a feloldó kódot nem kaptam meg, hanem az ellenőrző kódot. Ezt végül egy 3. telefonszámmal sikerült megszerezni (ezúton is hálásan köszönöm kedves édesapámnak
)
2014 január óta MIUI-t használok. Azóta van MiAccount-om és az adott telefon is meg a szám is hozzá volt rendelve.
Egyébként ~30 perccel a sikeres ellenőrzőkód szerzés után próbaképp ránéztem az MiUnlock-kal és láss csodát megkaptam az engedélyt.
Az unlock-ot holozis_HUN leírása alapján kb. 1 pers alatt elvégeztem, a TWRP van még vissza, de a céges gép valamiért nem látja fastboot módban a telefont. (lehet akár cable error is, egy vacak önfelcsévélő USB kábelt használok "utikábelnek" a célnak megfelel)
Az MiPCSuite sem hajlandó csatlakozni hozzá, otthon probléma nélkül kezeli a Redmi 1S-t is meg a Note 4-et is.Majd befejezem otthon. Mindenképp maradok MIUI-n, a két zip-et ugye TWRP-ből kell telepíteni? (lazyflasher és a Magsik)
A leírásod viszont minednképp hasznosnak érzem és szerintem se lenne haszontalan betenni az összefoglalóba.
-
kliszi
senior tag
Az eu romot [link] csak TWRP-vel lehet feltelepíteni és elötte kell a lazyflashert ?
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Ha felteszem a TWRP-t és utána a lazyflashert és késöbb MiFlashal teszem fel a hivatalos stable romot akkor is megmarad a TWRP és lazyflashert ujbol kel telepíteni ?
-
Archttila
veterán
Ma nyithatom a boot loader-t és azt szeretném kérdezni, hogy az RR/LineageOS telepítése után is kell a Lazyflasher?
-
crok
Topikgazda
@holozis_HUN & @Kinsiinoo & amúgy mindenki más is:
Akartam már kérdezni, hogy TWRP alól fel lehet-e tenni a stabil ZIP-et ha van frissítés, és utána egyből visszaflash-elni a TWRP-t önmagából + lazyflasher + SuperSU/Magisk és akkor egyáltalán nincs probléma abból, hogy a stabil újrahúzza a recovery-t meg a system mivel törlődött és újrahúzta természetesen nincs root? Mert szerintem igen, legalábbis nekem ez a módszer sikeres volt (meló közben nem akartam a céges gépről mókázni..) és ezen link szerint így kell csinálni és nincs probléma.
-
Upo
addikt
válasz
juve600 #7181 üzenetére
Az eu romban maga a rendszer olyan hogy nem kell lazyflasher, kiiktatták belőle az ellenőrzést. Nem a twrp-n múlik. Nem, a twrp 3.1.1.0 nem fogja automatán kiiktatni neked a verity checket, amikor lecserélődik a bootloader patcheletlenre akkor bizony flashelni kell a lazyflashert. Én inkább tartózkodnék ennek a hangoztatásától, néhányan akik annyira nem látják át a dolgokat, belefuthatnak meglepetésekbe, és ha nem jól kezelik le az előadódott helyzetet akkor nem kívánt adatvesztésbe is.
Te is kipróbálhatod magadnak ha van mentésed amit vissza tudsz tenni.
Tegyél fel egy teljes gyári fastboot romot amiben sbl1, appsboot és boot.img is gyári lesz. Nyomd rá a twrp-t. Indítsd el twrpm alatt, de ne flashelj semmit, csak hogy legyen lehetősége az általad vélt mágiát véghez vinni. Utána simán indítsd újra a rendszert, olyan bootloop-od lesz hogy öröm nézni.Kifejtem szerintem mi lehet a keveredés alapja.
Kiindulás a gyári rom, frissen nyitott bootloader.1. Felmegy a twrp, utána felmegy valami custom rom (lineage, rr, aosp, xiaomi.eu, mi-globe, stb), amikben eleve nincs verity check, függetlenül a bootloader állapotától (magyarul az fstab-ban levő verify opciót nem hajtja végre). Ez esetben indul a rendszer, nincs szükség lazyflasher-re. Igaz, ártani nem árt.
2. Felmegy a twrp, marad a gyári rom. Ekkor ugye kell a lazyflasher, mert különben nem indul el a rendszer. Ez permanensen átszerkeszti az fstab-okat, ezáltal a system partíció verity check nélkül mountolódik, azaz a rendszer elindul, és lehet szabadon változtatni rajta bármit. Aztán jönnek a zip-es (recovery-s) frissítések vagy romok, amik nem nyúlnak a bootloader partícióhoz, sőt a legtöbb, hála az égieknek, a recoveryhez se nyúl, azaz a twrp is megmarad. Ilyenkor az fstab-ok maradnak a módosítottak, azaz induláskor nincs ellenőrzés, indul a rom.
Tehát ez nem a twrp miatt van, hanem azért, mert megmaradt a telefonon a módosítás a flashelések ellenére, mivel ezek a telepítések nem a módosítások által érintett partícióra mennek.
Ezért én a te álláspontoddal ellentétben inkább azt javaslom, hogy minden alkalommal eresszük rá a lazyflashert miután romot cserélünk/frissítünk. Ha véletlenül az a rom visszaállítja eredetire az fstab-okat, akkor a lazy elintézi utána. Ha nem állítja vissza, akkor a lazy telepítésekor a sed nem fogja megtalálni a kereső kifejezést, ezért nem csinál semmit. Még egyszer, ha már ki van iktatva az ellenőrzés, akkor a lazyflasher nem csinál semmit. Ezért abszolút biztonságos minden telepítés után ráindítani, nem tudunk bajt csinálni vele.
Most már mindenki ismeri mind a két álláspontot, azt követi amelyiket akarja...
-
Mi-globe-hoz se kell lazyflasher? Már nem emlékszem.
-
Upo
addikt
válasz
juve600 #6170 üzenetére
7.7.31 zip
Én twrp alól csináltam, előtte cn alapú dev rom volt rajta. Simán install, utána lazyflasher, magisk, wipe cache/dalvik. Kész, adatok szoftverek megmaradtak.
EU dev romról is szerintem simán megy az upgrade, nekem előtte multirom dev volt rajta, ami egy eu dev alapból recompiled rom, kisebb és gyorsabb mint az eu. Ha arról sima ügy volt csuklás nélkül, akkor eu dev-ről is annak kellene lennie. Ha nem miui volt fent akkor meg mintha gyári romra mennél vissza, tiszta telepítés. Vagy előkeresed a 7.7.26 fastboot romot és utána azt frissíted erre. Végtelenek a lehetőségek, ez ugyanúgy egy sima miui rom mint a többi.
A zipes nem bántja a twrp-t, a fastbootos után vissza kell rakni vagy telepítés előtt bemásolod a twrp-t recovery.img helyett a gyáriba. -
mimey
tag
válasz
holozis_HUN #4658 üzenetére
Sziasztok!
holozis_HUN, RVR400, [lAyCsI], Upo, köszönöm a válaszotokat!
Sorry a kései válaszért, de csak esténként volt időm foglalkoznom a telefonnal.Miui laikusként leírom az esetem.
Egyrészről azért, hogy a guru-k rávilágítsanak az elkövetett hibá(k)ra, másrészről, hogy más miui kezdő fórumtárs ne essen bele ugyanezen hibá(k)ba.Redmi Note 4/64, Miui 8.2.10.
Az összefoglalóban lévő blogról töltöttem le a MiFlashUnlock-ot, TWRP-t, lazyflasher-t, Magisk-et.
Amikor én próbáltam, a régi unlock program kiírta, hogy már csak a legújabbal lehet, és meg kell várni a 3 napot, de sikerült.
Majd fastboot-ba lépve parancssorból felment a linkben szereplő (nem emlékszem a verziószámra, de nem a legújabb) TWRP.
TWRP-be belépve lazyflasher zip-et installáltam, újraindítottam.
Indulás után kikapcsoltam, TWRP-be beléptem és felnyomtam a Magisk-v13.0(96f8efc).zip-et, dalvik/cache wipe, viszont a lazyflasher-t újból már nem. Bootlogo-nál ragadt a telefon, kb. egy órát vártam.Szerencsére fastboot működött, így fastboot-ból, parancssorral EDL módba kapcsolva sikerült a MiFlash-sel fastboot rom-ot felmásolni (mido_global_images_V8.2.10.0.MCFMIDL_20170602.0000.00_6.0_global).
Ekkor a hivatalos oldalról letöltöttem a twrp-3.1.1-0-mido.img-t, lazyflasher-ből nem találtam másikat, illetve letöltöttem xda-ról a Magisk v13.1-et.
Ezután ugyanazt a folyamatot csináltam végig, mint a fentebb leírtakat, kivéve, hogy a lazyflasher-t installáltam utoljára. Megint bootlogo-nál akadt meg a telefon.Újból flash-eltem EDL módban a ROM-ot. Eleinte megijedtem, mert EDL módban nem kezdett el villogni a piros értesítő led, de működött.
Jelenleg nyitott a bootloader, és ennyi. Nem akartam tovább nyüstölni a telefont, hogy a végén ne kelljen deepflash kábelt forrasztgatnom.Ha van ötletetek, hogy mit szúrtam el, szívesen venném a tanácsotokat!
Előre is köszönöm!Üdv: mimey
-
Upo
addikt
válasz
[lAyCsI] #4678 üzenetére
Miért is? Nekem mindig be van kapcsolva és nincs gondom a telepítéssel.
TWROP alatt a zipeknél nem szabad többet egyszerre kiválasztani, akkor lehetnek gondok.
Először felteszem a romot. Ha kész, akkor a lazyflashert. Ha kész, akkor a magisk zipet. Utána wipe cache/dalvik és újraindítás. Telefont leteszem, elmegyek főzök egy kávét, megiszom, visszamegyek, feloldom a képernyőt és használom tovább. Ennyi. -
Mano66
senior tag
Köszönöm.Mindig a TWRP után telepítettem Lazyflasher-t.Majd a romot.
Most csinálom ugy ahogy írtátok.
MŰKÖDIK.Őrök hálám üldözni fog benneteket.De inkább egy SÖRT nektek.
-
hellboy
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy TWRP + lazyflasher-no-verity-opt-encrypt + eu ROM + Magisk + Xposed telepítést a telefonra.
1. Az olvasom hogy Xposed csak 6-os androiddal működik megfelelően,
Melyik eu ROM-ot kellene telepíteni ha 6-os androidon maradnék
(most 8.2.2.0 Global ROM van rajta, BL-t már unlockoltam)?Itt eu ROM-ok
azt látom, hogy a 7.3.16-nál van
csak 6-os android utána már a 7-es androidra van a mido-HMNote4X rom-ok mindegyike.
Tehát 7.3.16-tól újabb eu ROM nincs android 6-ra?2.
Xposednél miért van
Magisk-es verzió is?
lsd: xposed-v87-sdk23-Magisk-MIUI-edition-by-SolarWarez-20161127.zipxposed-hez először rootolni kellene, az alábbi linkeken lévő leirások alapján tervezem:
Magisk
Magisk SuperUser
Jó lesz ez a Magisk szerinti rootoláshoz? -
Upo
addikt
Hát egy-két fenntartásom van.
Egyrészt csak akkor működik, ha a telepítendő rom nem flasheli vissza a gyári recovery-t. Mert akkor nem tudsz rebootolni a twrp-be. Azt meg lehet csinálni, hogy a telón tartod a twrp.img fájlt is, és a rom frissítés után azt is felküldöd megint: Install - jobb alul Install Image gomb, betallózod a twrp-3.1.1-0.mido.img-t (vagy aminek épp nevezted), bepöttyözöd hogy recovery, és swipe. Ekkor már fent is van biztosan a twrp. Az se baj ha előtte is fent volt és nem is cserélte le a rom frissítés, nem lesz tőle semmi baja.
Másrészt a mido hivatalos twrp-ben nincs az advanced menüben disable dm-verity opció, helyette kell flashelni a lazyflasher zipet, ugyanazt csinálják. Cofface féle twrp-ben fordul elő ez a menüpont, mido-ra is lehet ilyent találni az oroszoknál, de én inkább használom a friss hivatalosat.
Nálam még utána megy fel a magisk.zip is, és kész is, lehet újraindítani. -
How to install/update MIUI rom using TWRP without losing TWRP/bootloop
Ez vajon működhet? Szvsz nincs szükség a data és a system wipe-ra és nem árt ha flasheljük a lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip-et is és akkor így csak a supersu-t kell majd újra flashelni.
-
Maist
senior tag
Igen, visszamehet, bár meg kell nézni, hogy a gyári rom visszazárja-e a bootloader-t (azt hiszem nem), tehát mehet fel a TWRP, de ott azonnal újraindítás előtt ezt a zip-et "lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip" fel kell rakni, ami a gyári rom alatt engedi a TWRP-t, másként nem indul el a gyári rom a TWRP telepítése után. Az összefoglalóban Upo leírásában ott a link, ahonnan le lehet tölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest