- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
csurgoi #36979 üzenetére
Adják. Csavarhúzó, műanyag spudger (nem tudom magyarul), gitárpengető, tapadókorong, ragasztócsík mind benne van a dobozban.
A gyári akku alól nekem is csak az egyik ragasztócsík jött ki, a másik beszakadt. de már alá tudtam nyúlni.
Hajszárítóval esetleg rá lehet kicsit melegíteni az akkura előtte, de nem közvetlen közelről hogy szétdurranjon, csak egy kicsit legyen langyos. Akkor könnyebben kijön alóla a ragasztócsík. Lassan, egyenletes erővel kell húzni. -
fudi2002
nagyúr
válasz
csurgoi #36979 üzenetére
Ami szívás tud lenni, hogy a gyári akku alatti kétoldalas ragasztócsíkok a hőtől kikeményednek és véletlenül sem jönnek ki ahogy a legtöbb videón mutatják. Javaslom egy plasztikkártyát jobbról és balról is óvatosan betoszigálni az akku alá és az új akku alá is csak kis ragasztót rakj vissza ha cserélni kell majd egyszer...
-
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi #36971 üzenetére
Gyárit már nem is kapnál bele szerintem (BN43, kép és némi info itt), de ha kapnál is már valszeg' olyat kapnál ami állt min. 1..1.5+ évet is a polcon. Több fórumtárs is rendelt viszont Nohon márkából és elégedettek voltak (nem is jöttek vissza azzal hogy baja lenne), ez pl. egy AliExpress link amit itt is rendelt azt hiszem Upo, és fudi2002 mérte is mennyi ment bele és jó volt a mérés eredménye. Szerk: és meg is előztek XD
-
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi #36801 üzenetére
Az egy hulye MIUI 10 bug, nem a 2.4GHz vagy az 5GHz a baja.. hanem a setup app bugos..
Ket megoldas volt anno, kinek melyik egyszerubb: AP-n/router-en az SSID-re a jelszo kikapcsolasa erre a 2 percre vagy a setup folyamatnal egy olyan mezobe beirod a pass-t ahol latszik amit irsz majd kijelolod es masolas majd vissza a WIFI csatlakozashoz es beilleszted.
-
-
arcsin
senior tag
-
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi #36445 üzenetére
Álllllljunkmegegykicsit.
Nem Note 4 Mido?! Ez a Mido topik!
A Rolex az a Redmi 4A, az nem Note széria!Egyébként [itt] van a hivatalos letöltőoldala de ugye innen csak a recovery ROM tölthető le, a fastboot ROM minden készülékre [itt] tölthető le - miután egyeztetted a nevet ugye - mehet fel MiFlash-el. És [ez] a Redmi 4A Rolex topikja.
-
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi #36443 üzenetére
"a TWRP-ben a Törlésnél mindent töröltem és mostmár csak a MI jelig jutok el" - meglepne ha nem így lenne, mert most törölted a /system-et szóval nincs rendszer, /boot-ot szóval nincs kernel se, /data-t szóval még ha lenne rendszer és kernel akkor se lenne semmi rendszeradat hozzá (mondjuk akkor legalább beboot-olna..).
Igen, mondjuk TWRP és egy EU ROM.
DE most azt mondom, hogy ha már úgyis "benne vagy" és vannak elég erős problémák.. én most tennék fel egy teljes fastboot ROM-ot MiFlash-el, aztán fastboot és TWRP, aztán fact. reset, format /data.. yes.. majd MTP-vel felpattintod PC-ről az EU ROM zip-et (..Magisk zipet ha kell.. meg még amit akarsz, lazyflasher NEM KELL) és úgy esel neki a ROM telepítésének, egy tisztább, szárazabb érzésért.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi #36423 üzenetére
Megtennéd, hogy generálsz egy bugreport-ot és elküldöd? Mostmár inkább a logokba lenne értelme belenézni.. tárcsázóba beütöd, hogy *#*#284#*#* és csinálja, majd mondja hova tette [belső tár]/MIUI/debug_log, ebben lesz logcat meg minden egyéb hogy mi történt, hátha ír valami értelmeset a Play Store hogy miért "dobta el"..
-
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi #36421 üzenetére
A Beállításokban az appok listájában keresd meg a Letöltések appot és töröld az adatait: beállítások - alkalmazáskezelés - jobb fent kis menu megnyit - Összes alkalmazás megjelenítése > kapcsold be - keresd meg a listában a Letöltések appot (lehet van 2 is)- állítsd le - töröld az adatait (mindkettőnek ha úgy van) valamint a Play Áruhaz force-close után töröld a cache-ét. Nálunk is elő-előjön, de ez mindig megoldja (épp 15 perce csináltam meg én is).
-
Crim96
csendes tag
válasz
csurgoi #35687 üzenetére
A másik oldalon mikrofon van. A telefonok többsége ilyen. Még az iPhone is 😅 Egyébként szerintem nem sok értelme lenne egymástól 3 centire tenni 2 hangszórót, és rámondani, hogy sztereó, mert ugyan úgy egy pontból hallanál mindent, mint most.
Más: Nem sikerült feltennem sem az AICP legfrissebb verzióját, sem az unofficial AEX-et
A TWRP megszakítja a telepítést 7-es hibakóddal. Többször is letöltöttem, többször is felmásoltam az SD-re, és mindig ezt dobja. Az official AEX gond nélkül felmegy (de múltkor legelső próbánál ez is ezt a hibát dobta). Még éppen csak utánanéztem a dolognak, de olyan megoldásokat találtam, hogy a rom kódjából kell sorokat kitörölni 😳 Biztonságos ez?
-
Faby
senior tag
válasz
csurgoi #35666 üzenetére
Igaz, másik teló, Mi 9T, de Fonken mágneses kábellel simán megy a QC3 (nem kimérve, csak a teló írja, hogy gyorstöltés, és tényleg villámgyorsan tolja bele a coulombot) mind a gyári töltőfejjel (mármint a Mi 9T gyári QC3 képes töltője), mind egy 3rd party fejjel.
Sőt, egy Redmi 5 plus is írja a gyorstöltést, szintén ugyanezzel a mágneses kábellel (értelem szerűen másik csatlakozóval)
Természetesen a dolog lényegéből adódóan a telefon melegszik kicsit, de nem a mágneses fej+kábel, hanem a QC miatt. -
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi #35666 üzenetére
Azt, hogy vannak Quick Charge szabványok amik úgy működnek hogy a készülék és a töltő megbeszélik hogy mit hogy lehet. Namost a mi készülékünk esetében un. fast charge-ot tud, ami valahol a Quick Charge (QC) 2 és 3 közt van, a SoC gyárilag tudna QC3-at de a készülék úgy lett leadva gyártásba hogy NE tudja a QC3-at csak a QC2+-t úgyhogy egyszerűen csak nem tudja azt a szabványt (pl. nem tud 9V-on tölteni csak 5V-on, nem tud 2A-nél többet felvetetni a PMIC (ez a gyakorlatban szobahőmérsékleten terheletlenül és mérve sose volt még nálam 1.75A felett, trükközve, kint a hidegben sikerült egyszer 1.9A-re menni)). Írtam róla itt és itt (és itt angolul) (:
Ja, nem lesz semmi baja az égvilágon.. -
csurgoi
aktív tag
válasz
csurgoi #35387 üzenetére
Megoldódott az újjlenyomatos belépés.
Ugyan volt érvényes újjlenyomat mintám, amivel fel tudtam oldani a képernyőzárat, de a Smartban alkalmazás ezt valami miatt nem érzékelte.
Felvittem egy új mintát és ezután a Smartbank beállításoknál a PIN alatt megjelent egy új menüpont az "újjlenyomatos azonosítás" -
aytukabozs
addikt
válasz
csurgoi #35051 üzenetére
Nekem most nem miui van fent, de megesküdnék hogy amig az volt addig ott kellett beállitani ahol KTU kollega úr mondja.
Ha ráböksz a hanghivásra, nem ad ki 3 opciót?
(1. sim, 2. sim, mindig kérdezzen rá)KTU 35048
Lol, tényleg.
Nem ittam eleget tegnap, biztos az volt a baj.
-
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
csurgoi #32258 üzenetére
Én már ezeket az ebayes aliexpresses üvegeket a satnya minőségük miatt teljesen elhagytam mert ugyanígy max 2-3 hónapig bírták nálam és nagyon könnyen koszolodtak. Amióta viszont elballagtam az xprotectorba (cirka 1 éve kb) azóta hibátlanul fent van. Igaz, nem lóg rá a legszelere a 2,5d miatt és 3500 ft, de ég és föld a különbség.
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
csurgoi #32258 üzenetére
FRVSIMEM volt nekem minőségre eddig a legjobb...
Nemrég valaki GERTONG-ot ajánlott, amivel kb uúgy jártam mint te az előbbivel
Kb sztem ez úgy megy hogy azt nyomtatnak a csomagolásra ami épp az eszükbe jut,
az meg hogy éppen milyen minőséget kapsz az ugye kínai portéka esetén többnyire lutri -
Uthenger
aktív tag
válasz
csurgoi #31712 üzenetére
Ujjlenyomatot a matt uveg szedi ossze kevesbe, de az engem zavart a bongeszesnel.
Filmezesnel meg elmegy...A 2.5d uvegeknel ritka ahol nincs tele ponttal az uveg, es az olajfolt is elofordulhat bizonyos fenyeronel/napfenynel, de tobb magyar oldalon is olvastam-ahol ezeket 3-5ezerert adjak), hogy ez "normalis jelenseg"
-
ktomcat
senior tag
válasz
csurgoi #31708 üzenetére
Szia!
Nem feltétlenül illik az igényeknek, de én ezt használom, 5D-s és a szélén nem áll el, viszont az ujjlenyomatok meglátszódhatnak egy idő után, szerintem neked matt-os verzió kéne (csak én azt azért nem használom mert homályosítja a kijelzőt), viszont elég strapabíró, ha ez nem lenne a kijelzőm tört volna szét vagy 3x az elmúlt hónapban
-
kmarci25
veterán
-
crok
Topikgazda
válasz
csurgoi #29252 üzenetére
Ha visszakeresel a hozzaszolasaim kozt linkeltem egy (orosz.. de) c.miui.com oldalt ahol ott a lista es hogy nov kozepe, valamint egy kicsit kesobbiben linkeltem, hogy kinai stabil MIUI10et mar tesztjelleggel kuldtek ki okt. 30-n nehanyszaz telefonra. 1..2 het szerintem meg a global stabil.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
csurgoi #14587 üzenetére
1. A ROM véletlenül nem Note 3-hoz van?
2. Én Gloob megoldásával frissítettem és megmaradt minden, igaz a Magisk-et újra telepíteni kellett. (azon melegében TWRP-ből)
(#14585) Feri1977:
Néha, de csak bizonyos Wi-Fi-knél fordult elő.(#14588) Feri1977:
Ennyi mókolás - TWRP telepítése, pár modul installálása, stb... - szerintem bőven belefér az életembe. Egy frissítés után a "mókolás" nem egészen 10 perc, utána "csak" használom. Jelenleg eu-dev ROM van a telefonon és ugyaúgy minden második ROM-ot akarom majd telepíteni, mint az 1S-en.
1. a francnak van kedve minden héten nyiglődni vele
2. néha voltak problémák a ROM-okkal
A régi Nokia 5230-am sokkal többet mókoltam, hogy használható legyen.
Ha még ez meló sem vállalható a Számodra, akkor egyik hasonszőrű telefon sem lesz Neked elég jó. Sosem! Előtted az út, hogy beállj a bégető Samsung-bir... hívők, esetleg az alma-fun-ok közé. Jó utat! -
Gloob
addikt
-
-
helixP
nagyúr
válasz
csurgoi #11864 üzenetére
Elnyeli a frontális, vagy oldal irányból jövő erő egy részét, így kisebb eséllyel törik a kijelző, persze lehet olyan hatás, amitől ez sem védi meg. Landolás után mi lett? Leeset a telefon, üveg berepedt, nem a kijelző.
Karcoktól meg természetese véd, nincs karcolhatatlan üveg, így az "üvegfóliát" olcsóbb és egyszerűbb cserélni, mint a kijelzőt. -
micafighter
nagyúr
válasz
csurgoi #11018 üzenetére
Ahhoz, hogy menjen az OTPSmart bank:
1) fel kell rakni a magisk manager app-ot (a play áruházban nincs fent, lentebb van hozzá link)
2) flashelni kell magát a magisk managert recoveryből (nem a fentebb emlitett appot, hanem a magisk zip-et)
3) ez után a magisk manager app irni fogja hogy magisk manager telepitve
4) fel kell rakni a magisk manager safetynet fix-et, amihez be kell lépni ennek a fix-nek a telegram csoportjába, onnan le tudod tölteni mindig az aktuális legfrissebb safetynet fix-et (telóra ehhez kell a telegram app a paly áruházból) magához a csoporthoz lentebb link
5) ha letöltötted a safetynet fix-et akkor flasheld recoveryből, aztán magisk manager app-nál a modulokban mutatnia kell hogy fent van ez a safetynet fix
6) magisk manager appban csinálj egy safetynet check-et, ha zöld pipa minden, akkor okés
7) magisk hide menüben az OTP Smart Bankot jelöld kiÉn igy csináltam meg, nálam müködik a smartbank app gond nélkül, minden nap használom
Itt találsz linket mindenhez amit fentebb irtam: [link]
-
Gloob
addikt
válasz
csurgoi #10218 üzenetére
A pendrive-ot dugd rá, és újraindítás recoveryből recoverybe. Utána ki tudod választani az OTG-t, és látni kell neki. Ha már recovery alatt dugod rá, nem látja. Magyarul a recoba bootoláskor rajt kell lenni az OTG kábelnek, és a pendrive-nak. Mellesleg jó az OTG kábel?
Mire van formázva a pen? -
Gloob
addikt
válasz
csurgoi #10081 üzenetére
Jelenleg mobilneten vagyok, valamiért nincs vezetékes, és a mobilnet is szórakozik. (hála neked UPC) Így nem játszok a linkkel. A xiaomi. eu-n megtalálod. Én minden esetre egy tiszta telepítést ajánlok. Recoveryben egy full wipe, még a systemet is (de azután nincs ám újra indítás még véletlenül sem, mert lesz sírás!), és mehet fel a rom. Tehát így adatvesztéssel jár. Előtte mentés , majd utána vissza állítás. Így lesz egy teljesen tiszta, probléma mentes rendszered. Én még a használt programokat sem szoktam menteni ilyenkor, csak az adatokat.
-
Gloob
addikt
válasz
csurgoi #10066 üzenetére
A kérdéseidre a válasz: a Xiaomiéknál nem szokott problémát okozni a root, egyébként meg el lehet tüntetni. Én az EU Dev-et használom, és nincs vele semmi gondom. Hogy megéri-e várni, azt neked kell eldönteni. Igen, vissza lehet tenni, de adatvesztéssel jár. Igen, van magyar nyelv benne.
Az utánad kérdezőnek, igen muszáj BL-t nyitni. Nekem a 2 napos telefon már nyitva volt, és ment rá a Dev rom. -
törölt tag
válasz
csurgoi #9775 üzenetére
ha letöltötted a romot akkor twrp-n belül mount-ot válaszd ki a letöltött zip filet,másold a telefonra amikor megvan telepitsd a telefonról instal zip menüpont alatt,és működni fog hidd el.Elötte érdemes egy wipet csinálni.A lényeg hogy a telefonodhoz megfelelő romot tedd fel.Ha B20-as telefonod van akkor a fent linkelt rom jó hozzá teljesen gyári rendszered lessz.
-
törölt tag
-
csurgoi
aktív tag
válasz
csurgoi #9762 üzenetére
Lécci valaki segítsen!
A lazyflashet sikerült feltennem, ha jól gondolom, akkor egy sd kártyára rámásolva a twrp-be a telepítés menü alatt kell telepíteni.
Amit még egy videóban láttam az a DM verify kikapcsolása, de az általam telepített twrp-be 3.0.2-be a "Haladó" beállításokban nincs ilyen menüpont
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- BestBuy topik
- Hobby rádiós topik
- PlayStation 5
- Azonnali játékos kérdések órája
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest