- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
Fastboot driver-ek tuti jók? Gondolom igen. USB debug engedélyezve? Secure is (csak mobilneten tudtam eddig bekapcsolni)?
Először ezt próbáld már meg:
adb reboot bootloader
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot rebootMeg amúgy Fastboot ROM-ot tettél-e már fel?
mido_global_images_V9.0.5.0.NCFMIEI_20171113.0000.00_7.0_global_b13588b4d7.tgzVagy ha a tgz-t kibontod (7zip) akkor ezeket kellene fastbootban felpattintani:
fastboot flash modem NON-HLOS.bin
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2Erre a törlésre elvileg van még két másik mód:
Terminál emulátor a telefonon, ott előbb su majd:
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2vagy PC-ről adb-vel:
adb shell 'dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1'
adb shell 'dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2'Ha ez se akkor egyelőre passz. Talán az EFS mentés visszaállítása másik telóról, aztán IMEI visszaírása..
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
Ez csak egy XML ami leírja hogy mit hova kell vagy kellett másolnia, melyik file-t hol kezdte el és mekkora volt (mennyi 512byte blokkot használt fel) de semmi több.. a file-nak mi a neve? Azt nem osztottad meg pedig lehet beszédes lenne. Egyébként azt ajánlom, hogy itt nyiss rá egy bejegyzést, hátha van aki segít ebben neked.
"Ez alapján volt piszkálva a NON-HLOS fájl: LINK"
Ez a link egy 2015-ös, Samsung leírásra mutat.. ha ez alapján bármit is csináltál akkor szerintem az nem okos. Egyáltalán miért kellett abba a binárisba beleírnod bármit? Az mindannyiunk telefonján jól működik ezzel a file-al, csak nálad nem. Ez sokmindent megmagyarázna..Innen tedd fel a ROM > AOSP EXTENDED AEX > AospExtended-v4.6_cm-14.1-mido-firmware-20170430.zip -et ha még nem tetted.
-
crok
Topikgazda
vargalex-nek igaza van, és nincs olyan, hogy a világ összes mobilszolgáltatójának a hálózatai tárolva kell legyenek a ROM-ban, a cellahálózatok, a mobiltelefónia nem így működik. Max. mondjuk az APN beállítások de ennyi (azok tényleg benne vannak egy file-ban.. abból csinálja a telefon az "automatikus" hálózatbeállítást, van is belőle kavar rendesen). Szerk: úgyhogy ilyet nem tudok küldeni.
-
crok
Topikgazda
Nem az lesz a bajod, az a két szám a rádió interface alapértelmezett technológiáját állítja be de mivel ez Xiaomi így azt amúgy teljesen figyelmen kívül hagyja.. jó ha tudod. Ha a telefon elindulna akkor ez a szám egy hidden menüben levő beállítások lenyíló listájában a beállítás sorszáma. De mondom mindegy, mert a Xiaomi úgyis a 10-et használja majd (hacsak nem állítottál be mást a beállításokban, de az meg ki van herélve és ott a 20+ beállításból csak 3 van benne: 2G preferált, 3G preferált és a 4G preferált).
-
crok
Topikgazda
Repülő mód aktív?
A su kiadása után olyan prompt kellene legyen aminek a vége # de neked még prompt-ot se ad.. ez több, mint fura. Nem lehet, hogy nem kap root-ot és vár? Magisk-ot átállítod, hogy kérdés helyett alapértelmezetten mindennek adjon root jogot ami kéri? Esetleg ugya lehetőség még az is, hogy leszedsz egy terminal emulátor appot és ott mondod azt hogy su és majd utána a többi.. kézzel.. nem kényelmes de ha működik akkor működik..
Én még azt próbálnám meg, hogy felteszed innen a ROM > AOSP_EXTEMDED_AEX > AospExtended-v4.6_cm-14.1-mido-firmware-20170430.zip -et TWRP-ből (hátha a megfelelő GSM firmware partícióddal van valami gond - most az mindegy hogy milyen ROM-on vagy éppen most, lehet úgyis újra kell majd pattintani az egészet).
-
Thome
veterán
IMEI visszajött.
Újabb gond, sajnos a "hivatalos" oldalon melegebb éghajlatra abajgattak.
Nincs mobil hálózat, ki van kapcsolódva maga a gsm modul.
Próbáltam pár dolgot (persist img-ből a qualcomm fájlokat felülírni, komplett persist reflash, full minden reflash, qualcomm QPST szoftverével az xQCN fájlt cserélni, azaz egy másik, elvileg jól működő készülék adataival felülíratni a sajátaimat + IMEI-t korrigálva. De egyik sem hozott megoldást).
Lassan 8 órája rajta vagyok, nincs több ötletem.
Tipp?
-
crok
Topikgazda
Valamikor még mi is beszéltünk erről itt a fórumon.
Ezen keresőszavakat ajánlom Google-be:
redmi note 4 snapdragon mido EFS rebuild recovery
Ilyen link pl. ez itt ni: http://en.miui.com/thread-411112-1-1.html vagy hasonló (mert ez mondjuk lehet pont MTK..)
Gyanítom teljes mentésed (mármint olyan amiben van EFS is) nincs. -
micafighter
nagyúr
Mit próbáltál amikor ezt kiírta? Utána látom próbáltad a persist particióra flashelni a persist.img-t. Egyáltalán nem biztos hogy ez okoz gondot, lehet csak védett partíció, azért ír hibát.. de nem vagyok benne biztos hogy ez a particio egyáltalán piszkálva lesz rom telepitéskor.. Szóval akkor a rom telepítés felment fastboot flash system xy -al, a twrp is felment fastboot flash recovery xy-al, csak a twrp-t nem tudod behozni? A rendszer meg bebootol csak 2 percenként ujraindul? A twrp-t be egyáltalán nem tudtál bemenni?
-
micafighter
nagyúr
Én speciel fastboot flash alatt elsősorban parancssorra gondolok, egy fastboot flash system xy paranccsal
Próbáld már meg a TWRP-t is parancssorból felrakni a twrp hivatalos honlapjáról letöltött fájlal, fastboot flash recovery twrp.img paranccsal, flash után egyből első bootnál nyomni kell a hangerő felfele gombot hogy twrp-be bootoljon, ha ez a lépés kimarad akkor a gyári recovery mindig felül irja a custom recovery-t, de flashelés után első bootnál ha twrp-be bootolsz akkor ezt a twrp recovery "kipatcheli" és utána már jó lesz, nem fogja visszarakni magától a telo a gyári recoveryt. Ez után ahhoz hogy a rendszer bebootoljon fel kell még tolni egy lazyflashert, utána ha maga a rendszerrel nincs gond akkor mennie kéne a telónak.
Ha a twrp megvan onnan már tudsz recoveryből is telepiteni akár gyári akár custom romot, ha a rendszerrel gond lenne.
-
Termi92
tag
A hangerő+fel gombra nem a gyári recovery-nek kell bejönnie?
szerk: egy videót találtam, ami a problémádat megoldhatja, de ehhez a telefont szét kell kapni.
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
Ha a fastboot működik akkor annyira nincs nagy gond. Illetve ha a fastboot működik én ott próbálkoznék. Próbáltad a gyári romot ujra rakni fastbootbol? Ha még nem akkor ne rohanj egyből gyári rom után, előbb győződj meg róla pontosan milyen telefonod van, először is biztosan note 4-e, ha igen akkor pedig mediatek (nikel) vagy qualcomm (mido) verzio, mert más ROM kell nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest