- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbnd-007
tag
válasz Drótszamár #37597 üzenetére
Az enyém 2017-es, rengeteg időt töltött tűző napon biciklin telefontartóban, a kijelző már félig átlátszó. Az akku még bírja a 2-2.5 napot, pedig volt idő, amikor sokat játszottam rajta és naponta tölteni kellett.
De már én is gondolkozom az újon. Nem egyszerű a választás. Samsung vagy Oppo felé hajlok, az akkuidő miatt inkább Oppo.
-
crok
Topikgazda
válasz Drótszamár #37597 üzenetére
Egeszseggel hasznald az ujat - de ket nap manapsag igen jonak szamit, ugyhogy..
-
Drótszamár
őstag
Jövő héten nyugdíjazva lesz a redmi note 4-em. 2018.02.11.-én vásároltam.
Az akku nagyon elfáradt már, max 2napot bír készenlétben.( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Pá
addikt
Nem szoktam mobilos témákat nézni, noob vagyok. Mindjárt megnézem amit írtál.
Az a baj, hogy le van kódolva a telefon és ez a legelső jelszó, amit kér teljes restart után. Még a sim kártya pin kód előtt. Itt még nincs gboard meg egyéb csicsaságok, csak egy teljesen faék billentyű.
Ezek az USB OTG és egyéb cuccok működnek úgy is, hogy még nincs betöltve a telefon, tényleg boot legelején van.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
crok
Topikgazda
Ennel nem volt jobb topik?
Android szakmai? Az vajon mi?
Ha az alap bill. a GBoard akkor ott van floating beallitas.. de egyebkent egy USB OTG meg egy billentyuzet vagy ha volt adb-vel PC-re kotve akkor scrcpy (guiscrcpy) es tudod iranyitani PC-rol teljes ertekuen.[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Fura kérdés, , nem találtam jobb topicot.
A telefonom touchscreenjének egy kis része megadta magát, ami azért problémás, mert éppen azon lenne egy betű, ami szükséges ahhoz, hogy beírjam a passwordomet.
Szóval újraindítás után vagyunk, lépnék be a telefonba, de nem tudom megadni a passwordot, mert az az 1 betű nem működik.
Kijelzőcserén kívül milyen opcióim vannak?Sajnos ez az alap billentyűzet, minden funkció nélkül, szóval nem tudom sehogyse változtatni a helyzetét a képernyőn.
Be lehet valami ascii kódban írni a hiányzó betűt? Vagy valahogy kábelt rádugva gépről bepötyögni a kódot. Bármilyen módon belevarázsolni azt az egy betűt?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
Két változat van: egy "sima" és egy un. retrofitted, ez dinamikus partícióval (retrofitted) ROM-okhoz való. Android 12 és 13 decryption is megy mostmár. További info az XDA linken fentebb és a lenti linkeken a build notes és changelog alatt.
"Sima":
OrangeFox-mido-beta@R11.1.2_0_A12.zip
Dynamic/retrofitted:
OrangeFox-mido-beta@R11.1.2_0_A12_dynamic.zip -
latya73
csendes tag
Elővettem a vén csatalovat, felraktam, úgyis rámfér a romolás gyakorlása. (Kell valamit keresnem willow-ra, mert az eu rom szerintem EOL)
Rendesen elszoktam a LOS puritánságától, de anno váltanom kellett róla (8T), mert a Yettel hálózaton nem ment vele a mobilnet. A Midoba be sem raktam a simet, hogy megnézzem hogy mi a helyzet ezzel, de egy kis nosztalgia jól esik.
Ha belegondolok, hogy Nougattal vettem ezt a telót 6 éve, és friss ropogós rendszer van rá most is, akkor Samsung az 5év (tudom az official) supportjával bekaphassa! -
crok
Topikgazda
De azért tegnap Zeelog kiadott egy LOS20 build-et mido-ra
Recovery amit ő csinált: TWRP A13 by Zeelog
Gapps amit ajánl hozzá: NikGapps Core
GitHub-ról a release: lineage-20.0-20230412-UNOFFICIAL-mido
Valamint a ROM zip direkt link: lineage-20.0-20230412-UNOFFICIAL-mido.zip -
jbnd-007
tag
Gyári ROM-nál bekapcsoltam a VoLTE-t (Telekom), eddig nem volt semmi gond. Ma sürgősen kerestem volna az ügyeletes orvost, fél órán át vagy foglalt volt, vagy egy csippanás után megszakadt. Kikapcsoltam a VoLTE-t és kicsengett. Azt hiszem, kikapcsolva is marad.
Sajnos ez most könnyen a macskám életébe kerülhet, mert mire végre felhívtam, már 2 órás várólista volt az ügyeleten.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Szia!
Főnök, ugyanolyanok a hozzászólásaid, mint [vargalex]-nek. Nagyon felkészült, nagyon szakmai, nagyon segítőkész és én szinte semmit nem értek belőle
Igen, utolsó gyári ROM van a telefonon. Kb. 2 éve használom az app-ot, többnyire jól ment, néha nem, de akkor a következő frissítés megoldotta. Most viszont nagyjából 1 hónapja "nincs internetkapcsolat" szöveg, és ennyi, kilép. Kaptam a fejlesztőtől korábbi verziókat, olyanokat, amik emlékeim szerint jól működtek, de már azokkal is ugyanezt a hibát dobja.
Kár, mert az app-al szívesen használtam az oldalt utcán, melóhelyen, viszont telón nem vagyok hajlandó vacakolni vele. Így megmarad a PH használat otthonra, amikor pc előtt vagyok.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
crok
Topikgazda
válasz dethroner #37580 üzenetére
Mármint gyári ROM-on?.. Azzal az alkalmazással amúgy is csak a baj volt mindig ha engem kérdezel.. amúgy nem a 2FA bevezetése óta rosszalkodik nálad? Szerintem már most nyugodtan lemondhatsz az alkalmazásról (most olvastam a hsz-eid a topikjában), a reszponzív felület szerintem teljesen megfelelő egy bármilyen böngészőben.. én a saját profilom mentettem el egy bookmark-ba, az elég kicsi mégis betölti a fejlécben a kedvencek & itt szóltam hozzá & privátok ikonjait felül aztán ha van valami akkor van..
-
dethroner
veterán
Hello!
Aki használja még ezt a matuzsálemet, megnézné hogy a PH app megy-e nála? Az enyém pár hete nem tudja használni az appotA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
crok
Topikgazda
válasz latya73 #37577 üzenetére
Ne kérdezz offtopikot.. kérdezz ontopikban:
Milyen okostelefont vegyek? -
-
-
crok
Topikgazda
Volt mido-ra is LineageOS MicroG-vel de vagy 2 evig buildbot volt csak es amugy is megallt 18.1-en. De most is donthetsz ugy, hogy kulon felteszed a MicroG-t ha van tamogatas / alternativ alkalmazas. Es hat igen, eleg sok mulik, ha lesz a kezedben A11..13 kozt gyari ROM-al vagy beepitett GApps-el keszulek nezz ra mennyi helyet meg RAM-ot visz el egy Google Play Services meg a framework hozza.. ilyen 600..800MB storage meg 200MB kornyeki RAM ha nem csinal semmit, de az OS is elnyel 1.5GB RAM-ot amibol nincs zRAM-ban 50..100MB-nal tobb. Ennyi, a 3GB RAM az ma keves lesz, Play Services nelkul meg lehet elni csak neha keserves. A fejlesztok is kenyelmesek a Firebase meg az analytics hasznalattal nem kell kulon szerverparkot fenntartani egy csomo mindenre es kesz adatokat kaphatnak a felhasznalokrol is pikk-pakk.. nyilvan konnyebb ez es megkovetelni a GApps darabjait mint from scratch mindenbol sajatot epiteni es fenntartani.
De ha nem kell a GApps akkor erdemes megnezni az /e/-t, ugyan mido-ra az utolso build egy eves lesz lassan de Pie.. es gyors. [link]
[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
A LOS 20 (zeelog féle) + NikGapps CORE egész tűrhető... Ez alapján a Google appokon nagyon sok minden múlik...
A GApps nélkül viszont nagyon korlátozottak a lehetőségek, sok népszerű app el se indul ha nincs Google Fiók.
Régen létezett Lineage OS + MicroG ha jól emlékszem... -
crok
Topikgazda
Szándékosnak szándékos, sajnos, ha kell GApps meg a sok egyéb akkor 3GB-n már máshogy nem férsz el. A laggolás amiről beszélsz azt thrashing-nek hívják egyébként. Ha az LMK hamarabb csapná ki a nem használt folyamatokat akkor lehetne rajta nyerni is de akkor ugye bezáródnak dolgok.. a legtöbb embernek (gémerek, ultra alacsony büdzsével, a fejlesztők és a felhasználók is 20 év körüliek) ez megfelel.. a zRAM egyébként bele van kódolva a /vendor-ba, a QCOM is kevesebbet ajánl 3GB RAM-hoz csak hát ugye az igények mások, ahogy fentebb írtam.
-
rin33
senior tag
Az Android 13-as ROM-okban alapból min. 3 Gb a zRAM van beállítva... Ez nagyon sok.. Erre nem figyelnek a fejlesztők? Vagy szándékos?
A fizikai RAM -nak az 1/4-nek kellene lennie szerintem, most lecsökkentettem 1gb környékére, és megszűnt az állandó laggolás ami miatt egy idő után rendszeresen használhatatlan sebességre lassult a rendszer (néhány app meg se nyílt, vagy nem reagált semmire). Most kevesebb appot tudok egyszerre futtatni de gyors és használható marad a telefon és ez a lényeg.
Redmi 4x-en stabilan fut a hivatalos Lineage 20, ott jól van beállítva, kb. 1,5 Gb a zRAM.. nem is akad[ Szerkesztve ]
-
kj50
csendes tag
Tiszteletem.
Nagyon köszönőm a kimerítő válaszokat, akkor marad ami rajta van.Nézzétek el nekem
a sok kérdést, de sajnos én már csak ezekből tanulok.
Tisztelettel:kj50 -
rin33
senior tag
Android 13-as ROM-oknál a Google Appok terhelik legjobban a telefont (vagy nincsenek optimalizálva), a LOS20-nál is ritkán előfordul hogy pl a Chromenak vagy a Google appnak 10 mp kell mire megnyílik. A Pixel xy ROM-okban sokkal nagyobb fennakadások vannak emiatt mert ezek ROM-ok a teljesen a Google appokra épülnek.
Mindennapi használatra megfelelő lehetne a LOS20 ha ezek a laggolások nem lennének.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Az újabb alkalmazások a régi készülék fix, relatív kevés RAM mérete mellett előbb-utóbb úgyis memória gondokat fognak okozni. DE. Az a RAM a jó RAM ami NEM ÜRES. Amíg nem lesz sűrű lmk és|vagy oom app kill addig felesleges foglalkozni is azzal hogy egy nem MIUI rendszeren mennyi a RAM használat - főleg akkor ha amúgy is használsz GApps csomagot mert több száz megákat meg fog enni ahogy megy előre az idő és a "fejlődés". Ezen egy ROM se fog változtatni.
-
kj50
csendes tag
Tiszteletem.
rin33 önnél ez üzemel, tapasztalatból írta, mert nem szeretnék hülyeségeket csinálni.
Már le töltetem amit crok irt a régieket és mos vakaródzok, hogy mi legyen.
Nálam napi használatban van Zelog Los19.1 el, csak azt veszem észre mindig több memóriát kezd fogyasztani, bár az aku időm nagyon jó szerintem.
crok
Topikgazda
Én tényleg egy jó Oreo-t tennék fel ha napi használni kéne.. Vagy LilBlinx LOS-t.. vagy ugye Zeelog.. az A13 lesz szerintem a vége a sornak ha Zeelog után nem lesz aki felkarolja. De azt gondolom így is brutál, hogy Android 6-tól Android 13-ig ilyen pályát fut be a mido..
-
rin33
senior tag
-
kj50
csendes tag
Tiszteletem.
Nagyon köszönöm a válaszokat. Fogom olvasni, már egy pár oldalt olvastam is.
Tisztelettel. kj50 -
crok
Topikgazda
Hát én ide mindenképp szoktam írni:
Logout-on sok cikkem van
Az egyik Logout cikkem eleve a Mido-ról szól
Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik (topikgazda vagyok)
Android szakmai topik (topikgazda vagyok)
Magisk (topiknyitó && topikgazda vagyok)
MIUI topik (de ide csak ritkán..)
..meg egyes készülékek topikjába - ha megidéznekHa lehet így választani hogy melyik ROM?.. a régi AICP, az nagyon jó volt.. meg a LineageOS, főleg a 15.1 amit Alexey csinált.. vagy a MiracleDroid Oreo, azt nagyon szerettem még.. a LilBlinx féle LineageOS amíg csinálta addig nagyon stabil volt (a 17.1 nagyon jó volt, a 18.1 is de ahhoz már a vas szerintem kevés). Utána jött Zeelog a saját LineageOS-ével (végre!!). Pixel Experience ha meg vagy barátkozva a Google-el, vagy PixelOS. Régen össze is írtam párat pl. [itt] meg [link] de ahogy néptelenedik a dolog úgy el is hagytam az összeírást, csak magamnak tudom mik vannak mert nézem a Telegram-on meg tesztelek is a fejlesztőknek. Szerintem a régi Oreo-kkal (esetleg Pie-al) volt a készülék a legjobb.
-
kj50
csendes tag
Tiszteletem.
Hát ez nem jó, de megértem. Crok úr ön melyik topikban posztolgat, szeretem olvasni amit ír.
Meg volna egy kérdésem az itt írogató urakhoz nekik melyik rom volt idáig a legjobb a note 4 re?Tisztelettel:kj50
-
crok
Topikgazda
-
kj50
csendes tag
Tiszteletem.
Köszönöm a válaszokat.
-
crok
Topikgazda
válasz FLATRONW #37555 üzenetére
Pontosan erre utaltam azzal amit irtam (pl. disk encryption vs. file based encryption, APEX tamogatas, etc.) hogy nem feltetlen fog menni pl. egy gyari ROM egy sokkal magasabb Android foverziohoz keszult recovery-vel, raadasul a mido a /vendor hianya miatt amugy is csunyan bele kellett nyulni a mount-olasba (A6 volt a legelso ROM.. ott meg hire-hamva nem volt a Treble-nek!) meg ugye a TWRP rebase A9-re es A11-re is kulon ment, aztan ott van a decryption.. nem egyszeru ez, ezert kerdeztem mi a helyzet / mi a cel (: De foszabaly szerint official csak akkor lehet a TWRP ha a gyari ROM-al mukodik.
-
FLATRONW
őstag
Visszafelé kompatibilitás esetén már lehetnek gondok.
Nem tudom, hogy ez mennyire általános, de nálam pl. a Shield Tablet esetén már nem működött a telepítés a legújabb TWRP alól
A 8-as Androidhoz fel volt téve a legújabb, és rendben is ment a telepítés.
Viszont nem volt stabil a rendszer, így vissza kellett térni a 7-esre.
Azt pedig már csak akkor tudtam telepíteni, ha a TWRP régebbi verzióját visszatettem. -
crok
Topikgazda
Telepiteni meg csak-csak (mondjuk MicroSD-rol vagy USB OTG-rol) de a A13-ra mar nemigen menne ugyanazzal a recovery-vel, /data decryption egy ilyen magas Android foverziovan nem feltetlen fog mar menni mert ha a ROM-ban mar nem disk encryption van (mint a regi gyariban is meg ugy A11-ig a custom-okban) hanem FBEv1 vagy v2 akkor nem fog tudni mit kezdeni a belso tarral. Ezert irnak elo ilyen ROM-ok telepitojeben spec. recovery-t. Azert kerdeztem mit akarsz csinalni.
[ Szerkesztve ]
-
kj50
csendes tag
Tiszteletem.
Hát azért kérdezem mert azt írtad ezeket romokat csak ezekkel az új TWRP és Orangefoxxal lehet
telepíteni, most ha valaki ezeket frisitete akkor ezekkel esetleg lehet visszafelé is telepíteni?
Én nem szeretnék romolni, nekem a Lineage 12-es androiddal Zelogtol megfelel, csak érdeklődési szinten.
Tisztelettel.kj50 -
kj50
csendes tag
Tiszteletem.
Kérdezném az új TWRP -vel vagy Orangefoxxal ha telepítve van a régi romok is telepíthetők?
Nekem Orangefox van a telon ha jól néztem 11.0 ás ezt most hogy kell frissíteni ?
Meg,hogy ne haljon ki a topik, bár nekem sokat kell fejlődni, ezért kérdezek.
Upo
addikt
El is felejtettem, múlt hétvégén megtörtént a próba, megindult a mobilnet, de aztán egy idő után megállt. A voda online szerint kb. 1 giga adat ment el. Szóbeli távirányítással nem jutottunk előrébb.
Aztán itthon megnéztem, a beállításokban benne volt 1 giga adatkeret, és figyelmeztetés + adatforgalom tiltása beállítással pár helyen, csakhogy mindenhol ki volt kapcsolva. Ezeket megnézni is csak úgy tudtam, hogy bekapcsoltam és bementem az almenükbe, mert ahogy állt, úgy ki volt szürkítve, még belenézni se lehetett.
Fura, de most mindenhol átraktam csak figyelmeztetésre, beírtam a világ összes gigáját, és úgy kapcsoltam KI megint az egész korlátozást. De határozottan emlékszem, hogy én előtte is mindent átraktam csak figyelmeztetésre direkt, nem tudom hogy hogy állt vissza adat tiltásra a leszürkített kikapcsolt beállítás alatt.
Kapott ugyan a teló még a hétvége előtt egy akkucserét, de lassacskán azért majd utódot kell helyette is találni. Már csak ez van használatban a 4-ből, meg egy az autóban OBD kijelzőnek, a harmadik összetört (ebből van az akku), a negyedik meg fiókban erősen befoltosodott kijelzővel.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
Lehet hogy meglesz?
A sim kártyák alatt van egy adatroaming ami be lett állítva, hogy mindig.
De most találtam a további beállítások alatt még egyszer egy mobilhálózat menüpontot, ahol megint van egy ugyanolyan adatroaming menü, ahol "soha" volt beállítva. Átraktam ott is "mindig"-re, aztán pénteken kiderül hogy működik-e.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
Lehet valami olyan dolog a mido-val, hogy svájcban nem megy roaming-ban a mobilnet?
Vodások csak vonogatják a vállukat, szerintük minden engedélyezve van. A beszéd működik. Érdekesség, Basel reptéren, ami francia terület, francia hálózaton megy a net, svájcin nem.
Cserélt most a voda sim kártyát, mondták hogy próbáljuk meg. Hétvégén megint lesz út, ki fog derülni a helyzet.
Azért írtam csak, mert elképzelhető, hogy a hardver miatt nem megy a dolog?Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
Semmi baj nincs, nagyon szivesen - eleve erre csináltam a Mega tárhelyet.
"nekem nem sikerül mert nincs telegramom a szg.-pen" -- csak emiatt említettem a webes Telegram lehetőséget mivel külön kiemelted hogy gépen nem használsz Telegramot, azt gondoltam account-od van.
[ Szerkesztve ]
-
kj50
csendes tag
Tiszteletem!
Nagyon köszönőm, azért bocsánat az oldalad nem néztem. A telegramhoz meg nem értek, ezt nekem elnézheted. -
crok
Topikgazda
Ja és "mert nincs telegramom a szg.-pen"..
Hát ha amúgy van Telegram account-od akkor:
https://webz.telegram.org/
vagy
https://webk.telegram.org/
..belépsz és jónapotkívánokprofit, én is így csinálom. -
crok
Topikgazda
Abból csak unofficial van, forrás- és build info nélkül.
From Orangefox > tap Menu (right corner) > More... > Terminal > run command: mkdir -p /data/media/0/
____________________________________________________A Mega tárhelyemen fent van:
RECOVERY > OrangeFox -> OrangeFox-Unofficial_12.1_mido_14012023.zip
Közvetlen link a file-ra:
OrangeFox-Unofficial_12.1_mido_14012023.zipÁtneveztem a zip-et valami track-elhetőre mert eredetileg annyi a neve hogy OrangeFox-Unofficial-mido.zip ami pont rohadtul semmitmondó.......
-
kj50
csendes tag
Tiszteletem!
Tisztelt crok úr szeretném kérni, hogy az OrangeFox Recovery 12.1 midora ha letudná tölteni,
mert sajnos nekem nem sikerül mert nincs telegramom a szg.-pen . Előre is nagy tisztelettel:kj50 -
Thrawn
félisten
Én is pont így gondolom, az egyik legjobb (ha nem A legjobb) telefonom volt. Igazából még marad egy darabig aktív használatban, amíg utánaolvasok a blogodon hogyan tüntessem el róla az accountjaimat és minden egyebet, aztán összemelegszünk lisával
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
Eljött az idő, nálam is nyugdíjba vonul a legenda
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Armagedown
őstag
az érdekel, hogy van-e olyan GCam verzió, amit kipróbált a fórumról valaki, és fut rendesen Android 13 alatt.
Régebbihez verziókhoz, 11 és 12 alatt működőt már találtam, végül is azok is jók.
De csak akkor szoktam a mobiljaimon romot cserélni, ha nagyon muszáj.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
crok
Topikgazda
válasz Armagedown #37533 üzenetére
Kameraban nem vagyok otthon.. mi a pontos kerdes? Mi nem ment vagy nem rendesen?
-
crok
Topikgazda
A legenda továbbra is él
Pixel Experience Official Android 13 - sima és Plus is
PixelExperience_mido-13.0-20230107-2024-OFFICIAL.zip
PixelExperience_Plus_mido-13.0-20230107-2142-OFFICIAL.zipAz ajánlott TWRP-vel kell feltenni mert FBE az encryption (A12 és felette már csak az lesz).
Ha az ember kiszedegeti (letiltja) belőle a Google alkalmazásokat amik nem kellenek egészen kis kellemes ROM ez, még akkor is ha csak 3..4GB RAM van a készülékben..- FBE (File based encryption) enabled by default
- Use updated TWRP and follow install Guide if you are installing this rom for the first time or coming from unofficial build
- Recommended TWRP: https://github.com/zeelog/device_mido_twrp/releases/tag/2.0
- Guide: https://raw.githubusercontent.com/NRanjan-17/Pixel-Experience-Releases/main/install_guide.md
- If you are on the previous Official Build and using the Recommended TWRP then you can update via OTA
- Changelog
- Minor Bug FixesA tegnapelőtti build volt az init build, changelog-ja se rövid az A12-höz képest:
- Move audio configs under new location
- Disable SF client composition cache
- Disable HWC composition strategy prediction
- Disable continuous transaction tracing on all build types
- Update multiple vibration strength levels overlay for 13
- Disable Skia tracing by default
- Disable Async MTE on System Server
- Drop rild libargs property
- Allow init write to discard_max_bytes
- QCamera2: Update jpeg exif flash mode data properly
- QCamera2: mm-jpeg-interface: exif: supply full AE data in exif
- remove DEVICE_PROVISIONED
- Ditch rild.libpath prop
- Ditch persist.rild.nitz_* props
- audio: fix VTS
- Remove references to a2dp module
- wifi: Enable set channel on NDP setup
- wifi: Configure correct overlay configuration.
- wifi: smarter decisions on whether to use a 2- or 5Ghz AP
- enable wpa3 security feature for hotspot
- Enable WPA2 to WPA3 auto-upgrade
- Disable proprietary APE parser
- Disable proprietary MKV parser
- Update supported qcom parsers
- init: bump zram max_comp_streams to 8
- Restore pre a13 battery warning threshold
- Set block_binder_thread_on_incoming_calls in product.prop
- Do not block binder thread on incoming calls
- Speed profile services and wifi-service to reduce RAM and storage
- sepolicy: Change label for various graphics libs
- Improve pinner configuration
- Move qti_whitelist.xml to /system_ext
- manifest: Adding bluetooth a2dp & audio manifest entries
- sepolicy: Address qti_init_shell denial
- store TaskSnapshot in 16 bit pixel format to save memory
- AOSP WFD doesn't support protected Wi-Fi Display buffers
- Revert "mido: Disable ALMK and PPR on all targets"
- Revert "mido: rootdir: Use default allocstall threshold on k4.9"
- Revert "mido: Tune zram & swappinness"
- Revert "init: Limit cpufreq rate via down-/up_rate_limit_us knobs."
- Revert "mido: init: Apply aggressive write caching."
- Revert vibration intensity toggle
- parts: Fix compilation for QPR1 merge
- upstream kernel to 4.9.336 -
UFO1
senior tag
válasz FLATRONW #37527 üzenetére
Bocsi rosszul írtam ez a beépített Xiaomi felvevő 6 óra 20 percet tud rögzíteni és van mindenféle állítási lehetőség 1920*1080,1280*720, viszont 800*640, 15fps, 1Mbps-nél (útobiakat is elég sok értékre lehet állítani) is tök jó a képminőség és csak ez tud úgy rögzíti, hogy a belső hangot veszi fel és nem a mikrofonét.
Próbáltam sok mindent de ilyet nem találtam. Az összes csak a mikrofon hangot rögzíti gondolom mert a gyári úgy van kialakítva, hogy tud rendszer hangot is rögzíteni. A gond, hogy leáll 3,9Gb-nál ami kb. 6 óra 20 perc pedig hely lenne több is. Ezért érdekelne, hogy nem e lehet valahogy megnövelni, hogy annyit vegyen amekkora a tárhely. Ennél a beépítettnél van lehetőség, hogy SD-re is rögzítsen. Letöltöttnél felvevőnél viszont néha csak belsőre rögzít és nem vesz fel belső hangot csak mikrofonét!
Poco X3 Pro-n érdekes módon tud rögzíteni belső hangot ez a letölthető képernyőrögzítő. Ennél a letölthetőnél Note 4-en 12 órát tud rögzíteni (kb. 10GB) hasonló paraméterekkel de csak mikrofonnal veszi a hangot így belehallatszik minden külső zaj.
Ezért érdekelne lehet e a gyárit valahogy módosítani mert az app-ban nincs semmi állítási lehetőség a hosszra, ill. terjedelemre vonatkozóan.12 GB szabad hely van az SD-n de tiszta üres FAT 32-re formázott 8GB SD-re is csak 3,9GB megy fel azt írja elérte a maximális felvehető mennyiséget vagy valami hasonlót!
-
FLATRONW
őstag
Szerintem ez a limitáció még a FAT32 korszakból származik. Elég érdekes, hogy 6 perc alatt 4 GB keletkezik, ez kb. 80 Mbps bitrátát jelent, ami még Blueray lemezeknél is soknak számítana.
Nincs valami bitráta állítási lehetőség a felvevő beállításaiban, 10 Mbps már bőven elég lenne, így pedig 8x hosszabb lehetne a felvétel.szerk.: látom, hogy SD-re készül a felvétel. Az milyen formátumra van formázva?
Ha jól tudom, a rendszer alapból exfatra formatálja. Ha mégsem arra van, hanem FAT32-re, akkor érdemes megpróbálni, lehet hogy így nagyobb fájlt is engedni fog.
De ez nem biztos, ha szándékos limitációról van szó.[ Szerkesztve ]
-
UFO1
senior tag
Sziasztok van a telefonon egy beépített képernyő felvevő ami nálam 3,9GB és kb. 6:20 percnél megáll. Azt írj az ez a maximális felvéli hossz. Lehet ezt valahogy álltani, hogy addig vegyen amig van hely. Az a baj hiába töltök le bármilyet egyik se tudja a belső hangot és hogy SD-re rögzítsen. Esetleg tud valaki ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Fogós.. fogós.. Az erre a készülékre nem lesz egyszerű.. A jelenlegi azért nem túl jó mert ugyan LTE-t keres és lehet talál is de a TD-SCDMA az kizárólag kínai (így ha keres akkor merül..) az UMTS meg 3G és azt mondod az nincs.. vagyis attól megintcsak merül.. úgyhogy vagy LTE only ha van 4G.. vagy 2G only.. ha nincs más.. Olyan beállítás nincs amúgy hogy csak 4G és 2G.. Szóval mi is a cél pontosan? Vagy egyáltalán mi érhető el pontosan? Mozogsz-nem mozogsz sokat? Vagy szivesen állítgatod? Cél a merülés elkerülése vagy.. mi a cél? Ha tényleg nincs más akkor LTE/UMTS, ez ugyan keres 3G-t is de ha van 4G/LTE de nem tudsz (vagyis nem akarsz kicsikarni) VoLTE-t akkor legalább levált 2G-re ha van hívásod.
[ Szerkesztve ]
-
TZ1
csendes tag
Sziasztok!
Preferált hálózatra milyen beállítás lenne jó? Telekom van és 3G nincs. Jelenleg lte/td-scdma/umts van beállítva. Köszönöm! -
vadkörte
addikt
Nem hittem volna, de ez a pillatan is eljött. Nemrég valamelyik applikáció vagy folyamat olyan mértékben ragadt be, hogy hálás tevékenységének köszönhetően 90%-ról alig 20 perc alatt 28%-ra merült. Diagnosztizálnivagy lokalizálni nem tudtam, a merülésről nem szokott le. A vége egy teljes reinstall lett.
Megelégeltem, hogy 2-3 havonta eljátsza ezt, mellette a Power is a végét járja.
Hosszas vívódás után úgy döntöttem, elengedem az öreg harcost.
Nem megy messze, a családban marad, mint tartalék telefon, miután új oldalsó gombokat és új akkut kap. Az utód egy Motorola G60 lett. (ugyanezzel a hw-rel egy Redmi bő 30E-rel lett volna több.
Remélem legalább olyan jó "társ" lesz a Moto, mint a Note4.Üdv. V. Körte
-
crok
Topikgazda
TWRP frissítés:
twrp-3.7.0_9-0-mido.img -
kaito83
csendes tag
Kicsit sok volt a munka most, szóval: SUB activálás okés, az APN zip-nél valami bootloopba kerül a telefon dalvik wipeolva, összehasonlítottam egy VoLTE-s telefon APN-jével ugyan azok a beállítások kivéve az auth type az PAP, a SIM-et is kéne aktiválni ?
-
crok
Topikgazda
válasz kaito83 #37515 üzenetére
Ez az eredeti leírás.
A NON-HLOS-t (modem firmware-t) kell szerkeszteni vagy cserélni (mert van kész bin is).
A Digi ugyanazzal ment mint a Voda [link] és [link] a sikeres cseréhez.A file-ok pedig ott vannak a Mega tárhelyemen közvetlen a gyökérben a VoLTE_Lackooo84 mappában, a két sikeres leírásban majd látod melyik file kell a művelethez.
EFS mentést el ne felejts csinálni mielőtt belekezdesz!
-
kaito83
csendes tag
SW fejlesztő vagyok, de az android ezen területét annyira nem ismerem, appokat fejlesztettem már android alá.
Ha adsz valami útmutatót megnézem, hogy érdemes e vele küzdeni .
Eladni nem fogom. -
crok
Topikgazda
válasz kaito83 #37513 üzenetére
Ez egy nagyon régi készülék.. még a Note 8T-hez képest is.. itt a VoLTE bizony nem alap hogy megy mert mikor kijött a licenszeléssel még kb. sehogy nem állt a Xiaomi (VoWifi meg még annyira se). Vodával & Digivel csak PDC mókolással tudna menni a VoLTE, nem tudom mennyire vagy "képzett" és|vagy mennyire akarsz ebbe belemenni (plusz ha eladod akkor menyire jut majd eszedbe hogy ezt illene vissza is állítani gyári állapotára ).
-
kaito83
csendes tag
25E volt nem tudom mennyi használt ára elég jó állapotban van minimális mikró karc van a kijelzőn, kapott két szép SMS-t amúgy.
Még egy kérdésem hívás közben átáll 2g-re elég szar a hívás minőség, most visszakapcsoltam a VOLT-et a *#*#VoLTE#*#*-vel ez segíteni fog?
Amúgy kellett gyorsan egy telefon mert múlt héten véletlen ki lett mosva a Note 8T-m[ Szerkesztve ]
-
kaito83
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséged
-
kaito83
csendes tag
Jó lett
-
kaito83
csendes tag
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2
kapott egy ilyet -
crok
Topikgazda
válasz kaito83 #37507 üzenetére
Én tudom mi lesz vele, meg fog javulni. Simán csak más band van beállítva és nem talál semmilyen hálózatot - nyilván, mert az USA-ban használt hálózati technológiák és frekvenciák 2G-re és 3G-re itthon nincsenek használatban.. Full tipikus, jártam így én is, hoztam vissza ilyet én is, nem csak magamnak hanem másnak is, 5 perc és megjavul.
Így viszont értem az eladót miért tiltott le :\ Gyanítom mókolt akkor valamit rajta.. ha ráadásul még feltűnően olcsón is adta akkor eléggé összeérnek a szálak.. -
kaito83
csendes tag
Nyítva van a bootloader most, az eladó letiltott facen már lehet érteni miért, backlisten nem találtam az IMEI-ket, most más simel sincs hívás sms 4g/net ok. felteszek egy custom romot megnézzük mi lesz vele
-
crok
Topikgazda
válasz kaito83 #37505 üzenetére
Bootloader-ed nyitott most? Szerintem azért nem engedi törölni a modemst-et.. akkor ki kell nyitni. Viszont nagyon-nagyon egybevág minden, mivel van IMEI, vannak MAC-ek így az EFS nemigen sérült. Eladót kérdezted már hogy mókolt-e vele valamit? Band-et a *#*#INFO#*# alatt piszkáltad? Ha nyitott a BL akkor egy TWRP vagy OrangeFox meg egy bármilyen custom, nem MIUI ROM alatt ugyanígy a *#*#INFO#*# alatt vissza lehetne állítani USA band-ről.
[ Szerkesztve ]
-
kaito83
csendes tag
Sajnos az első nem sikerült,második errort kapok:
fastboot erase modemst1
erasing 'modemst1'...
FAILED (remote: Error: This image isn't allow download
)
finished. total time: 0.023s -
crok
Topikgazda
válasz kaito83 #37503 üzenetére
Akkor neked a band lett elállítva szerintem.. minden stimmel..
Van nekem ez a Logout blogom, annak a közepén pedig ez:
Ha mókolás közben pl. USA radio band-re állítod a telefont akkorTE adatkapcsolat kivételével kb. semmi se fog menni (hanghívás: se 2G-n, se 3G-n se 4G-n; adat: se 2G-n, se 3G-n - egyedül 4G LTE-n; a hálózatkeresés nem lát semmilyen elérhető hálózatot se 2G-n, se 3G-n, egyedül 4G-n).
Két lehetséges megoldás pedig:
Első:
1. Repülő módot kapcsold be.
2.a PC-n adb shell-t indíts
2.b Telefonon nyiss egy terminált
3. add ki ezeket a parancsokat az adb shell-ben:
pm clear com.android.providers.telephony
settings put global preferred_network_mode 10
settings put global preferred_network_mode1 10
settings put global preferred_network_mode2 10
4. restart majd a repülő mód kikapcsolása.
Második:
De ha ez valamiért nem oldja meg (kellene..)
akkor ez egészen biztosan megoldja - PC-ről, nyitott bootloaderrel:
Indítsd el a telefont fastboot módban (hangerőle + bekapcsoló gomb) vagy
adb reboot bootloader
Aztán:
fastboot devices
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot reboot
Egyébként ezt a tárcsázóba beütött *#*#4636#*#* (*#*#INFO#*#*) beütése után vagy settings -> about phone -> Internal memory-ra többszöri rábökés után (esetleg a Network Mode app elindításával egyből ide ugorva) a Phone 1 és/vagy Phone 2 alatt is be lehet állítani a jobb felső sarokban levő beállítások menüben vagy legalul levő gombot megnyomva és a select band-et kiválasztva..csak ez pl. se a MIUI 8-ban se a MIUI 9-ben nincs benne.. de más ROM-okban (custom, nem MIUI alapú, pl. AEX, XenonHD, Lineage, crDroid.. bármelyikben) benne szokott lenni, ott is vissza lehet állítani automatikusra/Európára. -
kaito83
csendes tag
2g-et nem engedi, 3g-re elmegy teljesen a network, csak 4g-vel hajlandó csatlakozni, IMEI szám, MAC minden rendben, én nyitottam a bootloadert, gyári ROM volt rajta a legfrissebbel, már a legelső romot is próbáltam azzal is ua.
Tegnap még néha felcsatlakozott, és tudtam hívni egyből reboot után -
crok
Topikgazda
válasz kaito83 #37501 üzenetére
2G preferáltra vagy 3G preferáltra állítva a hálózatot talál hálózatot? Vagy "az INFO-ban már az összes opción végig mentem" azaz a szervíz menü hálózatkiválasztásos részében végigmentél 2G-től 4G/LTE-ig mindenen és egyiken se megy? IMEI számot, BT MAC-et, WLAN MAC-et látsz a beállítások -> telefonról menüben? Tárcsázóban *06# mutatja az IMEI-ket? Előző tulaj nem mondott semmit esetleg hogy voltak gondok.. esetleg hogy mókolt vele mondjuk VoLTE miatt..? Erős a gyanúm hogy PDC profilt mókolhatott.. Ami lehet nem adta ki.. esetleg más szolgáltatónál volt nem Vodánál és neki azzal ment. Bootloader akkor nyitott, jól értem (mert hogy flash-eltél..)? Ő milyen ROM-al adta oda?
[ Szerkesztve ]
-
kaito83
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy használt Redmi Note 4 (mido)-t Vodas SIM-el nem tudok hívást indítani, viszton SMS tudok fogadni küldeni és 4G adatszolgáltatás is megy, elég sok hozzászólás van nehéz lenne átböngészni, valakinek van e megoldása erre, az INFO-ban már az összes opción végig mentem, már az összes gyári MIUI romot fel flasheltem de semmit más SIM-el rendben megy.
Valami a Voda átállás miatt lehet?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest