Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidzsi1953
tag
válasz
vornia
üzenetére
Én még a 8.4.19 verziót használom, ami nagyon jól bevált eddig. Nem könnyen,de megtaláltam a legújabb 8.11.8 verziót a Youtubeon. https://www.youtube.com/watch?v=EMhv7_Z3-A4
🔥🔥 Download link🔥🔥 https://time4earn.com/xAAZK Magsik zip https://time4earn.com/LWSjhnR Magisk apk https://time4earn.com/VM173y GCam apk https://time4earn.com/1iyo Xda Unknown
Már letöltöttem, de még nem telepítettem fel. Érdekelne a véleményed róla, ha feltelepíted.
-
kmarci25
veterán
Feltettem a 10-es miuit, egyelőre minden oké. Egy dolgot nem találok: hol tudom beállítani a változó háttérképet?
-
vornia
senior tag
válasz
Tidzsi1953
üzenetére
8.11.8 előbb feltettem a 8.9.6 ot mert az urpdaterebol megy a 11.8 külön sehol nem találtam az új verziót
-
crok
Topikgazda
válasz
vornia
üzenetére
Akkor szokott ilyen lenni, ha
- Volt fent Treble ROM
- Volt formazva a cust
- Serult a filerendszer en nem is mountoltaHa volt olyan TWRP/egyeb mentesed amiben van cust is vagy van cust.img-d amit fastboottal flashelhetsz akkor megoldhato. Vagy.. csinalunk neked egy TWRP/OrangeFox mentest csak a cust-rol es feltoltjuk, aztan visszaallitod.
Mar ha az tenyleg a baj, hogy serult/ures a cust particio.Szerk.: Hopp, bollokcs-nak akart menni..
-
vornia
senior tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Hát ez érdekes,én nem állítgattam rejtett file-okat és a rootexplorerrel ( csak engedélyt adtam neki,egy alkalomra) és a /cust mappában ott volt (van) a cust_variant file.
/root/cust/ itt van még egy cust mappa,de nem mentem bele itt volt kint a cust_variant file. Igaz nekem ez most az epic rom. -
kanyi51
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
igen
-
vornia
senior tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Ha rootolt,akkor /cust mappában átirva a régiót sem segít?
-
crok
Topikgazda
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Reszletes keresoben keress a hozzaszolasaim kozt arra, hogy betterbatterystats meg arra, hogy battery historian. Minkettohoz lesz leiras, az elsohoz kell par adb parancs hogy root nelkul menjen, a masikhoz PC bongeszo meg egy bugreport.
-
zeon.hu
nagyúr
Kijelző cseréhez tudtok ajánlani embert?
(Lányom az intés ellenére nem használta a tokot és a tempered glass-t is levette...
) -
NLui
csendes tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Wakelock, ha rootolt. Az megmutatja, hogy nincs-e valami beragadva. Azt érdemes nézni, mennyi az ébrenlét a kijelzőhöz képest.
-
Gyurinho92
tag
Srácok, nem ismertek valami jó alkalmazást, amivel meg tudom nézni mitől merül a telefonom, amikor nem is használom? A beállításoknál csak annyit ír, hogy android rendszer.
-
crok
Topikgazda
válasz
bollokcs80
üzenetére
Az attól függ akarod-e átállítani valamiért és hogy régióváltáskor mikor a menübe belépnél csak simán bezárja vagy a listát látod, át is tudod állítani csak restart után visszaáll kínára?
-
crok
Topikgazda
válasz
vornia
üzenetére
Nem rossz ötlet: a default téma framework-jében cserél le egy (pár) file-t és így írja át a navbar magasságot 30dip-re. Az a téma ami ezt örökli abban magasabb lesz - amíg nincs olyan téma amiben eleve magasabb (vagy nem csináltok egyet az editorral - tényleg, amúgy a Téma app-ba lehet már importálni, megoldották már a GDRP dolgot?) addig ez simán jó megoldás lehet.
-
vornia
senior tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
A magiskban lévő navbar height for miui10 mod nem segít?
-
Gloob
addikt
Megoldódott. Egy alaptéma alkalmazása, majd egy dalvik/art, cashe wipe, újraindítás megoldotta.
-
kanyi51
senior tag
Régiót amerikaira, vagy india stb ahol lehet témázni, majd elindítod a téma alk-ot és abban alul jobb oldali ikonra klikk ,lehet állítani mindent, kiválasztod a saját téma módosítást majd javítasz amit kell. Most fejből nem emlékszem mindenre de sok(aszem6) féle állítási lehetőség van.
A témád RGBV10 ? -
Gloob
addikt
Sziasztok
Volna egy gondom. Feltettem egy témát, és az átírta a alapértelmezett betűszínt pirosra. Így most a notibárt lehúzva, az értesítések pirosan jelennek meg. A témát törölve ez megmaradt sajnos, így most ha olyan témát akarok használni, ahol a notibar sötét, akkor azon a piros elég gyatrán látszik. Hogyan lehet ezt az alap pirosat eltüntetni, megváltoztatni?
Miuihu v10 rom. -
NLui
csendes tag
Nem, igazad van, én már csak ilyen türelmetlen vagyok. Okos a más kárán, hülye a sajátján tanul 😂 De mivel a Pocok F1 portolthoz van system frissítés, csak azt kellett (restore) - nom. 😉 Köszi Esetleg nem tudtok arra valami megoldást, hogy az értesítési ikonok és az óra is ne baloldalt legyen?
-
kmarci25
veterán
Nem értem... Telepítettem az orangefox-ot, de sehol nem találom, hogy ezeket hol állíthatnám be:
5. Menj az OF beállításaiba és engedélyezd a következő MIUI OTA beállításokat: (angolul hagyom, asszem ez a default OF-ben)
a. Support MIUI incremental OTA (MIUI növekményes frissítések engedélyezése)
b. Include system in OTA survival (OTA survival mód tartalmazza a rendszer partíciót is)
c. Incremental OTA signature verification (növekményes frissítések aláírás ellenőrzése)
d. Aggressive stock recovery deactivation (agresszív gyári recovery kikapcsolás)
e. Disable DM-Verity (DM-Verity kikapcsolása)Ha a jobb felső sarokban lévő fogaskerékre bökök, akkor ott ilyen lehetőségek nincsenek. Hol kéne keresnem?

-
crok
Topikgazda
A mi-globe-hoz készült, ami eredetileg Xiaomi.EU alapú (így szegről-végről kínai alapú) ROM - szóval ahhoz való. De mivel a kínai és a globál most egy verziószámon van majd kipróbálom, hogy működik-e (mert szerintem és az emlékeim szerint igen, eddig ment). TWRP zip egyébként.
Requirements
We are updating MiUI Center Clock Mod every week for MiUI dev and stable firmwares. In order to install this mod, you need to match the following requirements:
- Xiaomi Android smartphone or tablet
- MiUI v9 / v10 ROM
- TWRP custom recovery[Szerk.] Nem vártad ki a választ. Remélem volt mentésed mielőtt nekivágtál.
-
NLui
csendes tag
Nálunk is van 3 de nincs gond. Gyerekén developer, asszonyén stabil 🙄, az enyémen meg mikor mi, de csak miui alapú. Sokat kipróbáltam mostanában a gcam miatt miui 10-en. Most a portolt Poco F1 van fenn. Sok stock droidot is, az ArrowsOs jött be leginkább, de alapjaiban a stock droid nem. Kinek a pap,..... 😎 Az asszonyt nem tudom lebeszélni a stabilról, neki ne jelezgessen hetente, hogy már megint valami változott 😁😂 Persze, ha a miénken van valami új és jó funkció, neki miért nincs? 😉
-
ccs2929
senior tag
Szia(sztok)!
Én még nem vagyok a szerencsések közt, akinek feljött a frissítés, viszont annál kíváncsibb és türelmetlenebb vagyok... Jelenleg 9.6.3.0 (NCFMIFD) Stabil verzió van a telefonomon(Redmi Note 4), erre feltehetem ezt a linkelt verziót a beépített updaterrel? Bootloaderem nyitva van, de nincs se twrp-m, se rootom.
Köszi a választ. -
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25
üzenetére
Mehet természetesen OrangeFox-al.
A lépések jók.
Annyit nézz majd meg, hogy OrangeFox-ban, hogy a MIUI OTA be legyen állítva, mert ott lesz a DM Verity is (hogy ne kelljen a lazyflasher): Összefoglaló -> crok logout blogja -> keresd azt, hogy "TWRP alternatívák" -> majd OrangeFox -> OrangeFox használatához angol és magyar leírás is lesz (by arm1n).
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Hétvégén nekiállok, és felteszem a korábban linkelt global stable miui 10-et. Mehet simán Orange fox recovery alól? Most nem akarok rootolni, meg semmi, kipróbálom minden egyéb nélkül. Jelenleg miuihu van a telón, és mellette egy régebbi twrp. Frissítek orange foxra, aztán wipe (Dalvik, system, data és cache), aztán mehet a rom telepítés, ugye?
-
vornia
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
ÖÖöö
én a gcamra gondoltam,nem a bugmentességre
AMúgy:
Én is megvagyok elégedve a miui-val,de ez tényleg felhasználói szokások kérdése. Felesleges is elmerengenük, pl anno pörögtetek a wifin, hogy kinél,milyen metódussal,hogy lehet mekkora sávszélességet elérni. Na most ez engem pl hidegen hagyott. (Gondolom másokat is) nekem ez nem hiányzott, kivül esett a használó szokásaimon, tehát emiatt nekem nem volt gondom egy adott rommal.
Igy elvagyunk mindannyian.Magát a készülékünket szeretjük, a romot meg cserélgetjük (én a miui-kat. pl ezért nem vettem Mia1-t anno,mert nem akartam tiszta andoridot miui helyett, Bezzeg anno a mi2-s nél hogy utáltam a miui-t) :

Amúgy meg mindenki jófej és segítőkész. Akkor is ha néha nem.

-
punky10
addikt
válasz
vipviform
üzenetére
+1
Egy évig volt nálam,egyszer volt valami widgetfrissítési problémám,amit sikerült megoldani.Meg tegnapelőtt egy fagyás,ujraindítás óta minden rendben.Most édesanyám használja,tuti tudnék róla,ha hibásan működne...Én megszerettem a MIUI-t.Hiányzik.Ha Huawei telóra könnyen,garanciavesztés nélkül lehetne rakni,akkor tennék a P20-ra egy MIUI9-et...

-
TRob1
veterán
+1
Jelentkezem a szerencsésebbek közé.
Soha nem fagyott, minden működik, soha nem merült random, semmi kirívó. Ráadásul ha havonta egyszer újra van indítva, akkor már sokat is mondtam.
(Amúgy nekem v9.5.1.0.NCFCNFA (stable) van rajta)Örülök is neki, mert úgymond már "kinőttem" a folyamatos telefonbaxkurálásból, már inkább használom (anno pl. kis ZTA Blade-re meg kb minden nap került fel másik rom vagy nightly build
)ui: Egy dolog "nem tetszik", de ez 2-3 napja van. Beadja hogy van MIUI10, meg ott a letöltés, de ha rányomok, Up To date vagyok (de gondolom majd elmúlik)
-
fudi2002
nagyúr
Meguntam a megmagyarázhatatlan jelenségeit. Egyszerűen csak szeretném használni a telefont. Ez stabilan mindíg ugyanazt hozza, memóriában maradnak a dolgok, nem töltöget újra össze vissza. Nem merül random, amit beállítok neki az úgymarad. Nem mellesleg sokkalta gyorsabb a rendszer. Javaslom, egyszer próbálj ki egy tiszta romot, nagyon meg fogsz lepődni.
-
brsdnl92
tag
Sziasztok!
Valaki tapasztalt már olyat, hogy a widgetek tartalma nem frissül? Illetve ha újraindítom a telefont, eltűnik az összes widget újraindítás után, csak a helye marad üresen. MIUI 9.6.3.0 van a telefonon.
Köszi!
Üdv.
-
ht42
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Azt hittem félreértettelek és csak a kameraprogrammal kapcsolatos a bugzás, ezért töröltem ki... No mindegy.
A közvetlen környezetemben 5 db Note 4 van, mindegyiken MIUI, se random merülés, se frekiugrálás. MINDEN funkció működik. A memóriakezelés olyan amilyenre állítom, fagyás még nem volt, újraindulás nem volt. Biztos csak nekünk ötünknek van malaca, mindenki másnál pokol a MIUI... -
fudi2002
nagyúr
Ne menjünk messzire a random merülésektől, a memókezelésétől. Utóbbiak azt játszották tök random, hogy a min freq-et feltolták 1400mhzre. Újraindításra megjavult. Az már csak hab a tortán, hogy némely funkciók hol működnek, hol nem. Nálam a következő telefon (xiaomi valszeg) alapkövetelménye lesz, hogy xda-n szarásig legyen rommal, vagy 4pda-n.
Szerk: most mégsem érdekel, hogy kitörölted a kérdésed??

-
fudi2002
nagyúr
Figyelemmel követem az eseményeket. Nem mintha vissza kívánnám a MIUI 10-et... Crdroid 3.8.5 népszerűsége nálam azóta is töretlen

Majd kíváncsiságból rakok megint egy 9es droidot, az elején levő alfákat néztem, nekem tetszettek, kíváncsi vagyok most hol tartanak ahhoz képest.
-
vornia
senior tag
A MIUI 10 már támogatja a Google kamerát
[link]
Hogy mi?
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Leejtettem a Redmi 4-em, milyen képernyő javító-védő folyadékot tudtok ajánlani, válaszokat előre is köszönöm

By.: Johnny
-
ht42
senior tag
Megjegyzem én a ceec[dd] témát használom időtlen idők óta, abban nagyobb a statusbar. Ilyen téma már nincs a témabótba, de a készítő (matheus) többi témája hasonló, pl. a Stock Megamod jó lesz. Ha valakinek túl szépek a téma ikonjai, lecserélheti egy más téma ikonjaira...
-
crok
Topikgazda
válasz
zho-lee
üzenetére
Az egy elég régen felfedezett app ; )
Submit-tel elküldheted az aktuális, általad használt ROM MiuiSystemUI.apk-ját a fejlesztőnek (zapperbyte) és ha lesz ideje és meg akarja akkor megcsinálja - de úgy emlékszem MIUI 10-re nem volt még, pontosabban mivel úgy volt hogy a MIUI10-ben alapból lesz lehetőség az órát középre tenni így nem is volt tervben se hogy lesz MIUI10-es kompatibilitás. (Center Clock Mod elvileg már lett csinálva a V10.1.1.0-ra)
-
zho-lee
addikt
válasz
bollokcs80
üzenetére
Köszi, értem

Azt esetleg tudja valaki, hogy mitől lehet: MIUI statusbar pro, és "Not Supported"-et ír ki.
Most találtam, de tutorialt nem lelek hozzá.Köszi
-
-
vargalex
félisten
Ezt aláírom, én csak a megfogalmazást javítottam...
-
NLui
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Persze, látható, de azért nem mindegy, hogy kigúvad a szemed, vagy egy pillantásra is meglátod amire kíváncsi vagy. Nem hiszem, hogy az a 2-3 mm hiányozna a kijelzőből 😏 Nem vitázni szeretnék, már most leírom, ez csak egyéni vélemény. De nem csináltak volna ilyen témát anno, ha nem lett volna rá igény. 😉
-
zho-lee
addikt
válasz
bollokcs80
üzenetére
Szia!
Sokat tallózgatom én is a téma "áruházat", de nem találtam még olyat, amin szabad szemmel látható is a statusbar ikonok nagyrésze, főleg az akku (százalékosan) nem látszik.
Tudsz esetleg egy téma nevet ajánlani, amiben nagyobbacskák ezek?Hálás köszönet

-
dealerman
aktív tag
Helló

Komplett kijelző (lcd,digitizer,frame) érdekelne,tudtok megbízható kínait ? ,nagy a szórás itt,is,sajnos már futottam bele,gyárinak írt kijelzőbe (zte blade) jó is volt az,csak valahogy a színeket fakóbban jelenítette meg........
Bár ,mint tudjuk hiába vette tegnap előtt kis pista a kínaitól,lehet ma már nem ugyan azt adja
Mert original-nak mindegyik original,hogy könnyebb legyen választani
,egyébként ezt néztem ki [link] -
vornia
senior tag
Ezt meg is értem. Csak anno még Atipapa linkelte az első alfa kinai+angol miui 10 romot,talán április végén.Felraktam kíváncsiságból,és azon is működött ez a google visszaállítás,azóta egyik miuin sem..

Na bakker erre nem engedi a témáimat, hát ezt nem hiszem el. miért nincs egy q rom,amiben minden jó dolog benne van ???

Mondjuk megtaláltam a javaslatod még nyárról,hogy /cust mappában irjam át a régiót

Máris indián van, csak elfelejtettem mi a magyar . Mert mintha cn lett volna beírva,miközben telepítésnél Magyarországot választottam ki.Na mindegy, max. visszanézem a bak file-ból -
vornia
senior tag
Hm,vajon miért van, hogy ebben az epic romban tök jól megoldották a gmail fiókbeállítása utáni alkalmazások vissza állítást,az összes többi miui rombanmeg nem?
Felraktam a 8.9.6 tök jó hogy lerántja a telepített alkalmazásokat, amiket az utóbbi miui romok micloudból sem tettek meg, ez monndjuk talált egy miui mentést,amit a többi (pl eu dev és miglobe nem). Tök jó hogy frissítették, szedem is le a 11.18-at kíváncsi vagyok milyen inyencségek vannak még benne
Az új stabilban van gmail fiókból app visszaállítás??
-
pluhm
aktív tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Ha annyira várod, és most 9.6.3.0 a rendszered, a korábban linkelt zip-et töltsed le és betallózva telepítsd! Én is így tettem. Nekem teszik, nincsen lassulás (sőt, mintha gyorsabb lenne) a rendszerben. És lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, de mintha a fényérzékelés jobb lenne, mint a 9-es rendszeren. Egyébként nekem bejön az új értesítés sáv is.
-
keke69
őstag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Nyugi van, nekem se!
-
crok
Topikgazda
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Persze, hogy nem, szinte senkinek se dobta még fel magától ( :
-
Gyurinho92
tag
Sziasztok!
Kérlek nyugtassatok meg, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek még nem dobta fel a frissîtést
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Mr. Nimbus
üzenetére
Köszi, az ikonokon kívül bejövős, mentettem, jó lesz majd a frissítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Robotporszívók
- Tőzsde és gazdaság
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AutoCAD
- Viccrovat
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Hát ez kuka.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)