Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrszitya

    senior tag

    Aki gyakran videózik, mindenképp tegyen próbát a HEVC-codeckel. Snap Camera-ban (friss Play Áruházas változattal, régiekben nem megy) opciósan is választható, így tweakelés nélkül ki lehet próbálni. Bár az elképzelhető, hogy az API2 ehhez is kell. Próba-cseresznye, a vas (SD625) hardveresen tudja a dolgot.

    Snap Camera > Beállítások > Video > Video Codec > HEVC

    HEVC (= H.265) előnye, hogy a most alapnak számító H.264-hez képest nagyjából feleakkora fájlméretet eredményez azonos beállítások mellett. >>> Ergo a 20Mbps, amit a MIUI alapként használ bitrátaként videó rögzítésénél full HD esetében, ezt a minőséget a H265 10Mbps-os értékkel tudja hozni papíron.
    (Lakásban is meggyőző, kevés fénnyel - rövid próba alapján. Csekély a zajszűrés/mosás.)

    Bitrátával lehet szintén játszani, videónál engedi a MIUI (audiónál, ilyen egyszerűen nem).
    Snap Camera > Beállítások > Video > Video Bit Rate

    Vannak különféle modok már a HEVC alapértelmezett használatára is, de ezeket csak azoknak ajánlanám kipróbálni, akiknek nem okoz gondot a rendszer újrarakása, tudják használni mondjuk a TWRP mentést.
    LINK

    Megjegyzem, az EIS (elektr. képstabilizálás) is működik a megfelelő build.prop bejegyzéssel. Ez még nem győzött meg, de egyelőre beltérben próbáltam és csak H264-gyel - ami brutális fájlméretet hoz ellenben mégsem túl jó minőséget.
    Pl. a Snap Camera vagy GCam is tudja használni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák