2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Több Xiaomira is portolják az Android One-t

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: XDA Developers

Az Android One projekt egyre népszerűbbnek tűnik, sorra érkeznek a Google tiszta szoftverével felszerelt eszközök, illetve a nem hivatalos portok.

Hirdetés

Az Android One program eredendően az ázsiai fejlődő piacokon volt jelen, ahol a kedvező árazás mellett a készülékek, úgymond szavatosságának biztosítása volt a prioritás. Az Android One program lényege, hogy az eszközök az elsők között kapják meg a rendszerfrissítéseket és biztonsági csomagokat, a terméktámogatási ciklus vége pedig maximum áthidalhatatlan hardveres korlátok miatt érhessen véget. A Google referenciamobiljainak és a brand-készülékek ötvözete egyre szélesebb kínálatot mutat, amihez most újabb mobilok csatlakozhatnak.


[+]

Amennyiben sikerül rendesen portolni a Google rendszerét. Az XDA Developers rajta van a témán, a hardveres azonosságnak köszönhetően az eredetileg MIUI 9-cel bemutatott Xiaomi Mi 5X már képes teljes értékű Android One-nal futni, a szoftver elérhető a Xiaomi oldalán is. A Motorola Moto 4X is csatlakozott, a HTC U11 Life pedig valószínűleg szintén a One-t választja, megtartva az Edge Sense funkciókat. A fórumon most a nem kis népszerűségnek örvendő és óriási példányszámban értékesített Xiaomi Redmi Note 4 és Redmi Note 4X készülékekre próbálják ráhúzni a Xiaomi Mi A1 hardverén maradéktalanul bizonyított rendszert. Jelenleg még kevés sikerrel, több alapvető funkcióbeli hiányosságot mutat a rendszer, de a projekt halad, így aki korrekt, középkategóriás, de igen kedvező árú phabletre vágyik, csak éppen a Xiaomi rendszere nem a kedvence, az okkal bizakodhat.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.