- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
Mr.Grincs #33533 üzenetére
Ez nekem eszembe sem jutott, hogy ugyan akkora, de esetleg jobb bordát tenni a helyére.
Mint mindig, itt is az ár dönt. A felfogatás nem hiszem hogy nagy szám lenne.
Meg kell fúrni a noti borda négy sarkát és valamit okosítani. Az eredetit még nem szereltem le, de nem hinném hogy nehéz odatenni az újat.
Volt egy PC hűtőm régebben, 8 centis ventihez, Titan full alu. Jó borda volt.
Aztán később kapott egy nagyobb, rézmagos bordát ez a CPU, ilyen matt színű nem túl sűrű alumíniumból. Hát 10 fokkal lett melegebb a CPU.El se hittem.
Az X CPU borda cseréjekor szerintem eléggé felborul a légármlás, szóval arra oda kell figyelni. Aztán a végén az ég el, nem a GPU.
Viszont a gyári rágógumit mindenképp ki fogom cserélni a borda alol, attól csak jobb lehet.
Aztán olyanra gondoltam, hogy az oldalára belűlre tenni egy akkora ventit, ami odafér, és azt elvezetni a bordához. Amit még szintén te mondtál. Persze meg kell nézni, mennyi levegőt juttat így el oda.
Aztán az alaplap túloldalán lévő RAM-okat szintén hővezetőzni kellene a ház aljához. Nem árt..
Ami viszont tényleg egy jó megoldás lehet, hogy közös bordára rakni a két chipet. Így már jóval nagyobb a szabadság. Ilyen bordát tudsz esetleg? Faragni meg lehet belőle, ha túl magas lenne néhol.
És ha kapna egy nagy ipari bordát?? Jó volna tudni, mennyivel marad el a hővezetése azoknak. -
eddie17
addikt
válasz
Mr.Grincs #33316 üzenetére
Fenéket, el akart szökni.
Nem akartalak terhelni ezzel titeket, de igazából ez miatt kezdtem akkor a játékot, mert már nem bírtam a szagot, jáj
alien_: Háh, ez nem is rossz ötlet, de ha éjjel megtámadtak volna a mostatlanok a 2 hét után, akkor nem tudom mit csinálok.
Csabee. : 90%-ban hamarabb. A maradék 10%-ban egyszerre jönnek ki. Olyanra még nem volt példa, hogy multiplatform cím előbb jött volna pc-re.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Mr.Grincs #33102 üzenetére
Néztem a rézbordás linket, így ránézésre lehet már nem fér be. Ha én cserélem, akkor egy kb akkorára, mint amit a CPU-n is van.
Aztán ott van még a hűtőpaszta. Olvasni olyat, hogy lekvárral is csak pár fok a különbség, meg olyat is, hogy akár 10 fok lehet az eltérés jobb hűtőpaszták között.
És itt a gyári rágógumi van, ami szerintem a legrosszabb. Mi van, ha ott keletkenek részek, ahol nem jó a hőátadás, és hosszútávon valami galibát csinál? Ezt se lehet kizárni azért.Venti: valahogy a tápcsatirol a legjobb talán lejönni, látható forrasztásnyom nélkül. Azt meg egy tranzisztor+potival állítani is lehet, ha szükséges.
Amit fényképet raktál: az azért van, mert Live!-os a profilod. Mostmár mindig ki fogja írni, mikor betöltöd kártyárol a profilodat. Hiányolja a net-et, nem kell vele foglalkozni.
HDD: amíg nem kerül fel a cikk, annyit érdemes tudni, hogy a külső keretet kell szétszerelni és kicserélni a lemezt egy 120 Gigás (nem akármilyen) meghajtóra. Aztán össze kell kötni a PC-vel, tölteni egy fájlt hozzá, azt rátenni hogy megismerje a box, és nagy vonalakban ennyi. A box-ot legjobb utdomásom szerint nem kell szétszerelni.
flash: szerintem is csak azt nem szabad leírni, hogy hogyan üsd ki, meg miként írjál rá játékokat. Bár még ez is határ, mert hivatalosan -ha jól tudom- a flash saját részre nem tilos, indoka pedig, hogy a PC-n megmagyarosított játékainkat ki tudjuk írni, és így saját nyelvünkön tudjuk futtatni. De nyílván ezért nem sokat fogják kiütni, és mivel valamiért sokan már a csavarhúzó és a box szó egy mondatban való említése miatt idegrohamot kapnak, lehet kimoderálják.
-
don_peter
senior tag
válasz
Mr.Grincs #33158 üzenetére
Some Xbox LIVE content is temporarily unavailable. You can still access your profile, communicate with other players, and play games online.
The content will automatically appear when it's available.Fórdítás:
Néhány Xbox LIVE tartalom ideiglenesen nem elérhető.
A profilod el tudod érni és néhány játékossal, illetve játékhoz tudsz kapcsolódni online.
A tartalom automatikusan megjelenik, amikor ez elérhető lesz.
Ez azt jelenti, hogy a LIVE-al van a baj és nem a gépeddel...sch_a Ment válasz is!
Djuree Dirt2-vel kapcsolatban egyet értek. Szerintem érdemben nem sokat fejlődött a játék az elődjéhez képes kivéve a menüt, ami nekem nagyon nem jön be...
-
Sickboy25
addikt
válasz
Mr.Grincs #33107 üzenetére
Ez viszont nem igaz vagyis nem teljesen!
Akinek nem garis a gepe vagy lehet az is ezt nem tudom,de a netbook vinyojat siman(persze kis trukkozessel es par plussz programmal) el lehet fogadtatni es jo is vele!
Az e havi chip magazin lepesrol -lepesre bemutatja es ugye, azt mondanom sem kell ,hogy nem keves aprot sporol meg vele az ember! -
szaszlaci
addikt
válasz
Mr.Grincs #33091 üzenetére
Az alacsony bordás, ami a DVD alatt van az a GPU !
Milyen hőszivattyú? A Peltier-elemes megoldásra gondolsz? Fejtsd ezt ki!Lehet keversz valamit, mert egy szövegtömbbe írtad.
Utóhűtés= kikapcs után még forog a venti pár percet, hogy a borda nehogy visszamelegítse a chip-et. Az a borda, amit a chip melegít fel, és minden esetben hidegebb lesz nála.
És így az alaplappal egy időben hül le, és nem fog lejönni a forrasztás.
(Ami lényegében ugyan olyan ütemben hül le, csak gyorsabban.)
Na ez nekem nem tiszta, ezért is mondtam, hogy egy újabb baromságnak látszik.Linket kihagytad.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Mr.Grincs #33080 üzenetére
Nem tudom a pontos méretet, de kicsi, nem fér oda a venti. 3 milliméternél kevesebb tuti. A DVD alja alakítja ki a légcsatornát, hogy a ventik keresztűlszívják a bordák között a levegőt.
Djuree: szerintem is baromság, de lehet kiderül, mégse. Valahol olvastam, hírek között talán (nem itt). USB-vel menne, külön táp nem kell neki. És direkt játékoknak csinálták. Flash kapcsán merült fel, hogy akkor nemkell megbontani a gépet. Megtalálom belinkelem.
Füles meg nem jár az Arcade-hoz, csak joy
.
.
Amúgy el kellene azt hinnem, hogy egy normálisan lehűtött box el fog égni? Mert ha igen, akkor nem a hűtéssel van a baj. Hisz normálisan hűtött <-> túlmelegszik nem passzol össze.
Lehet, hiába van hűtve, valami kényes egyensúly felborul benne akármitől, aztán valami túláramot kap, és az a vége, hogy elég.. Aztán ezt nem ismerhetik be, inkább a hűtésre fogják.Meg van még az utóhűtés, érdekelne mit gondoltok róla. (Nekem nagyon sántít, lehúzásszagú baromság.)
-
szaszlaci
addikt
válasz
Mr.Grincs #33057 üzenetére
Ez a külön csövet vagy csatornát kialakítani nem is rossz ötlet. Viszont akkor kelleni fog még plusz venti, ami a többi cuccot hűti.
Viszont a DVD-t anélkül nem egyszerű megoldani, hogy ki ne lenne véve a házából. (Kérdés, számít-e, mert a drive cserélhető ha tönkremegy, a lemez meg nem tudom mennyire szereti a hőséget.)Amikor rádobtam egy ventit a VGA-ra, teljesen jól lehűtötte. De még így is 50 fok körül mozgott játék alatt, szétszerelt házzal, kivett DVD-vel! A gyári megoldásnál a segédbordát se tudtam megfogni,nemhogy a központit..
Csabee.: Szerintem Burnout Paradise marha jó, verekedösből meg Dragon Ball Z: Burst Limit nekem bejött. (igaz csak azt próbáltam) De látom a kollega ajánlotta már.
bLaCkDoGoNe: nekem az a véleményem, hogy FPS-t talán a legjobb joypad-al játszani
Nyílván nem a leg pontosabb, de játékélményben nekem jobban bejött. Kell idő, míg megszokod, de ellenben a PC-vel nem az lesz a lényeg, hogy milyen gyorsan és pontosan rántod az egeret a célra, hanem hogy miként helyezketsz. Inkább Gears Of War-ra való, és kevésbé Serious Sam játékokra.
Meg ugye rengeteg célzáskönnyítés is van ám a játékban. Használod és szerintem meg fogod szeretni. Lehet a PS-é sem rossz ha megszokja az ember, de nekem az ilyen pici, könnyű törékeny semminek tűnt, mint egy távirányító. -
szaszlaci
addikt
válasz
Mr.Grincs #33040 üzenetére
Amint sikerül egy működőképes géphez jutnom, visszatérhetünk rá.
Bordát szerintem fúrni kell, aztán valahogy felfogatni. Mondjuk egy P4-est, az akkora mint a CPU, elég jó ide.
A kicsik ragasztásához nincs ötleted? Mert én Zalmannal raktam fel, de egy nap után az leszedhetetlen. Olyan kéne, amit el lehet azért távolítani..
Jó volna valami megbízhatót összerakni (ha van ilyen), hogy ne kelljen szarakodni sem a garral sem javítással.f27: na, hát én is ezt mondom!
bLaCkDoGoNe: Ha nem tudsz dönteni, fogd kézbe a két kontrollert!
-
szaszlaci
addikt
válasz
Mr.Grincs #33032 üzenetére
Én is ezt akartam, míg észre nem vettem, hogy nem lehet. De lehet ám másik ventit is a helyére, de akkor:
-telifújja porral
-a forró levegő nem fog távozni, és forrósítja kezdetnek a RAM-ot, NB-et, CPU-t, majd a végén a VGA-t is szerintem.. Persze próba után lehet csak ezt kijelenteni.Csabee: nem hallottam, hogy az eredetivel komoly gondok lettek vona. Az se tökéletes, de azért legjobb tudomásom szerint nincsenek nagy bajok. Nekem az az álláspntom, ha 1000 Ft-nál többe kerül rá egy HDD, akkor nem kell. Még annyit se ér. De van aki szerint jó dolog.
f27: jólvan, nem téged akartalak meggyőzni, csak hát leírtam, hátha más is elolvassa, így talán jobban tud majd dönteni.
4sal3: igen. De az avataros részt le lehet törölni! Ugyan az marad a dash, csak a 3D-s hülye figurák nem lesznek.
Memókártya, aztán ott lehet valahol. -
szaszlaci
addikt
válasz
Mr.Grincs #32993 üzenetére
Ha sikerül intézni a konzolt, akkor tuti hogy lesz valami normális. Levegő lesz az is biztos, hisz itt annyira nem számít a zaj.
Ha lenne lóvém valami olyat csinálnék, mint amit linkeltél, de a ventiket is hagynám benne. Ezt nagy felelőtlenség kiszedni, azt gondolom, hisz melegszik ott minden.
Még egy új borda a VGA-n sem halott ötlet, egy új házban az egész.
Az is számít majd, hogy meg lehet-e bontani úgy, hogy aztán azt még le lehessen garoztatni. Ha nem, akkor tuti megoldást kell kitalálni.f27:
"de még mindíg annyira jelentéktelen külömbség,hogyha nincs elötted a két gép akkor már nem is anyira látható! "
Én is így gondolom. Hülyeség komolyabban latba vetni a megjelenítést, inkább a kis extrákat kell figyelembe venni. Nálam így egyértelműen box. -
rudymester
senior tag
válasz
Mr.Grincs #32930 üzenetére
Nem jótékonysági intézmény egyik áruház sem. Ez a hivatalos magyar ajánlott ár. Viszik ennyiért is, de ha mégsem, akkor visszaviszi a MS. Ilyen helyen dolgozok, sajnos látom én is az árakat és tudom, hogy enyiért nehéz eladni. Hivatalos magyar forrásból szerzik be a cuccokat és nem szürkeimportból. Olyan pénzek vannak a háttérben amiket én sima eladóként nem láthatok...
Egy szoftver nettó beszerzési ára árrés és minden nélkül kicsivel több, mint amennyiért bárki berendeli angliából magának postával. Csodálkoznak, hogy nem mennek a szoftverek.
sch_a: Volt egy "gazdasági válság" vagy nevezzük aminek akarjuk. Akkor felmentek az árak és elfelejtették, hogy a forint megerősödött. A nagy cégek elég brutális emelésekkel reagáltak. Féltik a pénzüket...
Jah és karácsonykor voltak nagy akciók 45k-ért, gondolom villantani kellett a MSnek a fejesek felé...
OFF end.
-
Markoka1993
tag
válasz
Mr.Grincs #32810 üzenetére
"Sokan úgy csinálják, hogy kiírják nem tetszik nekik....akkor jobb kézzel bal váll fölött jó messzire eldobják..nah ez a hülyeség."
Jah. Csak ha az eredeti játék nem jön be. Akkor mi v?n Kidobtál 10 ezret az ablakon?
(Jó. Ott a demó. De van egy pár olyan játék amiből nem jön ki demó
)
-
szaszlaci
addikt
-
Gebriel
veterán
válasz
Mr.Grincs #32798 üzenetére
"Tisztára felidegesít ez a COD 5....utcsó pályán vagyok veterán fokozaton és nem fogynak el ezek a rohadt ellenfelek sohasem. A szemem láttára jönnek elő a földből...."
Minden COD-ban és gondolom az 5. sem kivétel, ha előre kell törni. Akkor újabb területet kezdenek el fedezni.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Mr.Grincs #32767 üzenetére
Hogy a slimnek jó lesz-e a hűtése? Lehet. Csak kérdés mi lesz akkor a baj.
Én még nem hallottam hülye hibáktól mentes Microsoft termékről.. Pedig mind kiváló termék lenne, ha nem húzná le valami ostoba tervezési hiba.
Egér: nagyon jó, egy évig bírja a két ceruza benne, de a görgőjén módosítani kellett, mert hozzáért az aljához. Pedig nem egy 30 Ft-os Genius görgő van ám benne, hanem igényes, komoly.
Haver egerénél a kapcsoló nem volt tökéletes.
Windows-nál ....
......Pár képet láttam a PS3-ról, igen, elég okosnak néz ki az a megoldás, és helytakarékos is, hisz ahol borda lenne, ott inkább a venti van.
Szerintem is elég jó a víz, hogyha meghagyod a ventiket is. Csak drága és ki kell vágni a konzolt, hogy kiférjenek a csövek.. Meg amit ajánlgatnak 20 ezerért, kicsi kártyás vizet, lehet az se akkora szám. Persze élőben volna jó látni.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Mr.Grincs #32761 üzenetére
A légáramlás talán még annyira nem lenne rossz, HA nem csak az akarna hűteni..
Most komolyan, mibe került volna (legalább a második körben):
-egy ventit a VGA-ra rakni. Mondjuk slim DVD-vel.
-vagy egy ventit az üres helyre rakni és odavezetni a levegőt, így a DVD is maradhat a legolcsóbb kivitel
-vagy közös (hőcsöves) bordával a CPU-VGA hűtést, még az is lehetne nagyobb, van ott hely bőven
Egyik se rakta volna teli porral és nem lett volna drágbb, mint a hőcsöves módosítást rátenni a VGA-ra. Még halkabb is lehetett volna, bár ez a legkevesebb..Az ilyen idióta baromság tud ám dühíteni, mikor egy jó dolgot egy kicsi hülyeséggel rontanak el teljesen. Ilyenkor jólesik szövegelni, mégha céltalan is.
Már csak azon gondolkozom, az újat vajon teljesen módosítsam: plusz venti(k), plusz bordák, .. vagy csak minimálisan.
A polcát mindenesetre kihúzhatóra csinálom, hogy teljesen a szabad levegőre lehessen tenni mikor játszok vele.don_peter: asszem a Falcon. Nem a legújabb, hanem az egyel korábbi lapos. Amin már a CPU alacsonyabb csíkszélességű, de a VGA a régi.
13 hónapja vettem, akkor 2-3 hónapig elég sokat játszottam vele, szintem minden nap.
Aztán szinte semmit. Havi 5 óra.
És úgy pár hónapja újra többet, heti 3 alkalommal pár órát.
Szóval nem volt agyonhasználva, fiókban sem volt, oldalai hidegek voltak szóval kapta a friss levegőt. -
30z.Samu
félisten
válasz
Mr.Grincs #32741 üzenetére
"Amúgy belehúzhatnál...vennél legalább egy 3 hónapos live előfizut"
Most nem lesz pénzem úgy októberig, akkor jön az első fizu ősszel. Majd veszek egy évest és akkor tolhatjuk a játékokat.
"Milyen játékok vannak most neked?"Burnout Paradise Ultimate Box, NFS Most Wanted, NFS Carbon, Fifa 09, NHL 07, Fight Night 3, GTA San Adreas
-
don_peter
senior tag
válasz
Mr.Grincs #32736 üzenetére
Elég érdekes a történet nekem tetszik. Ahogyan előttem is írták már jó adag akció, lövöldözés és nem kis okkultizmussal van nyakon öntve a game.
A történetben, mint mindig a n.cik az okkultizmusban keresik a győzelem kulcsát mely sok érdekes szörnyet, szül melyeket, aztán lehet aprítani...
Rengeteg fegyver van melyeket, külön-külön lehet fejleszteni, hogy egyre hatásosabbak legyenek.
A játékostól függ, hogy mennyire aprítós a game mert akár az is lehet! -
don_peter
senior tag
-
-
lvnt
őstag
válasz
Mr.Grincs #32416 üzenetére
Jaj, ne is mond, rohadtul idegesítő, amikor az utolsó 100 méteren löknek ki, vagy ütközök neki véletlenül valami civil autónak, erre kezdhetem újra az egész versenyt elölről.
30z.Samu: Mikorra várható a gold? Jó lenne már valakivel játszani innen, mert még senkivel sem sikerült. Majd nyomhatnánk egy-két meccset. -
lvnt
őstag
-
t_ferenc
őstag
válasz
Mr.Grincs #32361 üzenetére
nem tudom mennyire lehetett szar az előző olvasó, mert bár nem volt mai példány, nem volt semmi baja. a mostani viszont nem az igazi - 2008-as benq -.
akkor tehát mit javasoltok? vigyem vissza, hogy hellomiez? és javíttassam meg? vagy esetleg, mert erre is volt már javaslata a konzolosnak, számíttassam be a sajátomat egy jasperos premiumba?
-
-
lvnt
őstag
válasz
Mr.Grincs #32240 üzenetére
Köszi, úgy néz ki ez segített. Az a furcsa, hogy ennek a hátlapja és a joy között alapból van egy 1-2 milliméteres rés, de így kaptam, a másik gyárilag teljesen jól "zár". Remélem nem csinálja többet, de majd keresgélek.
Szerk.: Végső esetben pedig marad a szigetelőszalag. -
törölt tag
válasz
Mr.Grincs #31846 üzenetére
Olvastam, hogy no warez, ezért is írtam, hogy remélem nem warez (én tudom, hogy a warez az illegálisan megosztott, feltöltött szoftvereket, zenéket, filmeket, játékokat, stb.-t foglalja magába, de itt ilyenről nem volt szó).
Köszönöm a válaszokat a másik kérdésemre, ha lesz még kérdésem, jelentkezem.
-
lvnt
őstag
válasz
Mr.Grincs #31843 üzenetére
X gomb->balra, legszélső "marketplace" fül->Reedem code.
Itt is be kell majd írnod a címet (valós legyen) és figyelj arra, hogy olyan címet írjál, amilyen reged van. (angol reg-angol cím, USA reg-amerikai cím.)
A kötőjelet magától rakja, te csak a kódot írd.
Mivel most még csak Undercoverem van, ami neked is, ezért kipróbálhatnánk multiban majd. -
p_milan
aktív tag
válasz
Mr.Grincs #31805 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni.
Nagyon szar volt az on-line game benne. (Lehet azért, mert akkor még web 'n' walkról nyomtam.) Kevesen voltak, nem volt semmi értelme 2v2 volt.
Tele volt buggal. (A gyereket mindig ugyan oda tette a gép újraéledéskor, és csak lőttük, meg se tudott mozdulni.)
Nekem egy CS, 100x jobban bejön, mint ez.
De nekem a game sem tetszett annyira mint neked, úgyhogy hajrá
-
lvnt
őstag
válasz
Mr.Grincs #31776 üzenetére
Én azt hiszem 8-as szintű vagyok. Nekem nincs ilyen rendszer a versenyválasztásban. Általában a károkozásokat/szökéseket hagyom utoljára, mert ugye azok nem fizetnek. Nekem is Skyline-om van jelenleg. Elég jó autó, most a tuningolására gyűjtök, úgy érzem elég sokáig ki fog tartani a Nissan. A múltkori tuningos tanácsoddal könnyen összegyűlt a szükséges pénz rá, ezúton is köszi.
XuChi:Akár, lehet az is a baja, ha még fogja csinálni, akkor valószínűleg gari lesz belőle, amíg ki nem futok az egy évből (még van 2-3 hónap). Nem is gondoltam erre, köszi.
7600 GS: Ha Németországot vagy Ausztriát állítod be, akkor német lesz a menü. úgyhogy, ha csak nem jobb a németed, mint az angolod, akkor mindenképpen javaslom Angliát/Amerikát, nehogy úgy járj, mint II-Adi (újra kellett regelnie és elvesztek a gamescore-jai.
Ja, arra figyelj, hogy igazi címet adj meg, mert csak úgy fogadja el. (Én az MS "főhadiszállásának" címet adtam meg.)
mattpaksi:Jól van, semmi probléma. Ne vedd személyeskedésnek!
Aktív témák
Hirdetés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Napelem
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest