- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
asbi_
tag
válasz
Kasza08 #23734 üzenetére
hehe, én meg pont az autózásért vagyok oda nagyon
15 éves korom óta nem is tudtam másról beszélni, csak jogsi jogsi jogsi
kár, hogy versenyzésre nincs keret..
~2,5 év még 21-ig, de mindenképpen leteszem majd A korlátlant, ki tudja.. hátha megcsap a menetszél és addikt leszek -
GyuZa
tag
válasz
Kasza08 #23752 üzenetére
Én egy ilyennel szaggatom az aszfaltot:
50ccm, folytás kiszedve, kb. 80 a vége, de még ezzel is nagy élmény a motorozás. Nyúzom a gépet rendesen, a legjobb pedig hogy 100-on kb. 2.5-t, rossz esetben is csak 3 litert zabál. 2 évem van hátra a 21-ig, az első dolgom az lesz hogy megszerezzem az A-s jogsit aztán jöhet valami nagyobb motorgépjármű...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Kasza08 #23734 üzenetére
Nincs abban semmi, ha a motorodért szeret amúgy.
Ösztönlények vagyunk, ha tetszik, ha nem, a célunk, hogy a genetikai információnkat továbbörökítsük, ehhez pedig a lehető legmegfelelőbb partnert keressük életünk során. A mai világban az anyagiak dominálnak, teljesen érthető, ha valaki az alapján választ pár magának.
-
Djuree
félisten
válasz
Kasza08 #23734 üzenetére
hát egy 50-esrobogóval nem fogsz csajt fogni
azzal haza sem tudod vinni, csak 1 személyes
szerencsétlen robogó el sem nagyon indulna 100 kilóval
az én 30 éves MZ-m max. 100-at visz, de azt is csak kevés ideig
most lett felújítva, ezelőtt 80-at vitt kb.
persze újkorába vitte a 120-at boldogan...
de ezt inkább a motoros topikban folytassuk...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Kasza08 #23728 üzenetére
Aham, csak nem egyedül rajtad múlik a dolog, motorbalesetben ráadásul a túlélési esélyeid töredékei az autós balesethez viszonyítva. Motorral amúgyis lehetetlen betartani a kreszt, húzni kell neki, mert különben leszorítanak az autósok.
Egy motort fenn is kell tudni tartani ám, szóval ha már a megvásárlásához el kell adnod a boxot, akkor a fenntartásával, a biztosítással, tankolással, stb komoly gondok lesznek.
Egy normális motoros ruháról meg ne is beszéljünk, aki farmerban, meg pulcsiban motorozik, az no comment, kész életveszély.Amúgy régebben sokat motoroztam, még kis 50-es Simsonnal (Faternak olyan van, hogy simán lehetne veterán, 2000km van benne, még a kis szőrök is megvannak a gumin). Meg vittek nagymotoron, 200-al, hát azt hittem ott halok meg.
Ugyanígy feltételezhetném, hogy Te pl. még nem ültél kabrióban, vagy 300 lóerős autóban.Egyetlen motort tudnék elképzelni magamnak, egy Honda Gold Winget, na az fasza.
-
_ak_
addikt
válasz
Kasza08 #23657 üzenetére
Most per pill nincs húzó cím, na de ha kijön 1-2? akkor meg azon fog járni a fejed, h kéne megint egy box.
Haver is többször járt így, csak buksz ezzel.
Én évek óta nyöszörgök, h pc vagy box, eddig mindig a pc-t választottam, de kb mostanra lett az a szitu, h nem érdekel, ha még csak be sem kapcsolom, de legalább ott lesz, ha vmi játszani szeretnék.
(lásd gta4, még a rendszeremet is újra húztam mielőtt megvettem a játékot, h fasza legyen mindenen ere tessék..)
Azt bevallom, h azon én sem tudok dűlőre jutni, h flash vagy nem flash, egyenlőre tuti nem, de h meddig az csak attól függ, h mennyire lesz fun multizni.) -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Kasza08 #23657 üzenetére
Gimiben nem kell tanulni napi egy óránál többet, de leginkább annyit sem, ez hülye érv. 40-50k-ból se jogsi, se motor. Ne motorozz, mert meghalsz.
Egyetlen értelmes indok a gyorsabb internet, bár én itt Miskolcon elvagyok a 2 megabitessel is, de azért Debrecenben élvezem a 20 megásat.
-
Motaba78
addikt
válasz
Kasza08 #23676 üzenetére
na igen a hűtés mókolás más dolog.
ahogy látom igy is úgy is meghalnak sajnos a gépek, bár a srácnak van egy vízhűtéses azt mondta az már kibirt jópár álmatlan napot hónapot
ahol én vettem a boxot már vannak jasperos gépek is, miért nem tudtam egy hetet várni a vásárlással.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Kasza08 #23251 üzenetére
Bakter
Nemértem igazából ezt a konzoljáték dolgot. Most volt az Auchanba meg van is még 8.áig ez az akció hogy féláron van az xbox 360 játék konkrétan 3490 Ft. Ugye amiből én is vettem. (MOH AIRBORNE) Akkor nekik ezen mennyi hasznuk van így is hogy 3490 ft ért adják mert buktával a hülye sem adná el szerintem. Mennyiért szerezheti be? 2000ft /db áron?
Nekünk vásárlóknak ez nagyon jó ár így is hogy feleannyiba van. -
Badb0y
addikt
válasz
Kasza08 #22227 üzenetére
Igen, összeszedem inkább, és megszámozom, úgy könnyebb válaszolni
1.
Max 2 m-es hdmi kábel esetén van értelme a márkás aranyozott kábelnek a legolcsóbbal szemben ? Ill. érdemes-e az 1.3-as verziót venni ?2.
Milyen progit lehet használni avi konvertálásra, ami az eredeti minőségbe konvertálja át, és mondjuk feliratot is hozzáteszi ? winavi mp4 player ilyen, de szar a minőség, amit elkészít.3.
Hülyén hangzik, de hogy lehet biztonsági másolatot készíteni egy discemről (eredeti)? NFS-ről szeretnék, de amit találtam tegnap két programot, az egyiknek a start gombja nem aktív, a másiké pedig valami pfi hibát ír. -
-
zsocy
őstag
válasz
Kasza08 #22134 üzenetére
Kasza08, ha jó elemet akarsz akkor Sanyo Eneloop-ot veszel. 2000 MAh órás, és mivel ez újtechnológiás elem állati sokáig bírja. Én kivettem a dobozból, nem töltöttem hanem egyből ment a kontrollerbe, és 1.5 hónapot működött napi kb. 3 óra játékkal. Utána 6 óra alatt feltöltődött, most megint megy 2 hete. Az egész szett (4 elem, töltő), 4500 Ft volt az Edigital-nál.
Nem reklám, hanem tapasztalat
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Kasza08 #22134 üzenetére
Nem vagy Te hülye, de az metál hydride továbbra is és aki írta a cikket, az sem volt vele tisztában.
A Nikkel-metálhibridnek semmi értelme nincs...
Kicsit el kéne mélyülni a kémiában, meg az aksik lelkivilágában.
Ha tudsz normálisabb szinten angolul, akkor elég sokat megérthetsz a NiMH akksikról itt. -
p_milan
aktív tag
válasz
Kasza08 #22129 üzenetére
Egy kis tanmese az elemekről. A 2500mAh-s aksi meg gondolom kb 25%kal fogja tovább bírni, mint a 2000es.
(Ja és jó kis piaci töltőkkel "túl" lehet tölteni az elemet. Mármint nem túltölti, csak megrohasztja seperc alatt.)
-
heihachi
addikt
válasz
Kasza08 #22093 üzenetére
A 3*1 hónap ingyen gold "jár" az Arcade mellé is. Én Arcade-ot vettem, regeltem, megkérdezte mit szeretnék, mondom silvert, ere mondta, hogy oké, de előtte kapsz egy hónap ingyen goldot, hogy próbáld ki. Kipróbáltam, megtetszett, azóta meg is hosszabbítottam 13 hónappal
-
_ak_
addikt
válasz
Kasza08 #22079 üzenetére
A vagdosás már viszont tuti gari vesztés.
Visszatérve a doara. Megnéztem 1-2 videot de szinte csak a főbossra emlékszem, tehát a 3al játszottunk "sokat" a 4el meg épp hogy, de tény, h a kérdésem úgy lett volna helyes, h melyik a legújabb doa. A 4 amúgy 2005 végi játék, az utolsó hír az 5ről amit találtam meg 2006 végi és az sem hivatalos, csak annyi, h csinálják a folytatást. Épp időszerű lenne vmit kidobni.
-
Ebit
addikt
válasz
Kasza08 #22051 üzenetére
A hőtermelés valóban leáll, ilyenkor, de a megtermelt hő ott marad, amit fokozatosan, kell eltávolitani, hogy a gép alkatrészeit az üzemi hőmérsékletről, károsodás nélkül, a környezeti hőmérsékletre sikerüljön visszahűteni.
A box, azért speciális, mert viszonylagosan, kis helyen nagy hőt termel, és a kilakitott légcsatorna,valamint a ventik gyári hűtőteljesitménye alul, vagy értékhatárra méretezett, és egy bizonytalan forrasztás is elég , a meghibásodáshoz,de 100%-s megelőzési módszer nincs.
-
_ak_
addikt
válasz
Kasza08 #22045 üzenetére
Amikor arról beszélnek, h nagy hőingadozásnak köszönhetően deformálódik az alaplap, akkor nem arra értik, h gyorsan melegszik fel vagy gyorsan hül le, hanem, h szobahőről akár 100fokig is tud melegedni a borda, ami ugye lévén vmi alu ötvözet egy közepes osztályú pasztával nem számít túl jó hatásfokúnak, erre már csak hab a tortán, h gyengék a ventilátorok is (ezért is emlegetik h már itt kezdődik a tervezési hiba, mert a tényleges borda hő és a kifújt levegő közt ált 20fok eltérés van ami nagyon soknak számít), tippelni sem merek h ilyenkor vajon hány fokos lehet a gpu. Minél tovább van ilyen hőnek kitéve, annál jobban rongálódik meg.
Ezért jött az ötlet, h akkor felpörgetik a ventiket, hiszem ezáltal a hőt esetleg maximalizálni tudják 80fokra. Borda cserével és újra pasztázással ez tovább javítható. Bár így sikerült lejjebb szorítani a hőt, így is hoztak vissza 3ledes boxot. További megfigyeléssel viszont rájöttek, h hiába a jobb hőértékek, amint leállnak ventik, a forró levegő megreked bent, a borda nem tudja leadni a hőt és ezáltal a gpu sem tudja átadni a bordának, így magán és az alaplapon "éli ki magát". Erre jött az overcool, ami lekapcsolás után még 4 percig járatja a ventiket, így a gpu át tudja adni a maradékhőt a bordának ezzel megelőzve az alaplapra irányuló negatív hatást.
Nagyjából ennyi lenne az elmélet, de ez mint minden más a gyakorlatban, nem minden esetben tud ilyen jól működni, hiszen sok függ h mennyi és milyen levegő kerül be a boxba. itt jön képbe, h ha lehet akkor fektetve használjuk, hisz épp ott oldalt tudja a legtöbb levegőt beszívni, de amint talpra állítjuk, lényegesen leszűkítjük azt a nyílást, és biztos vagyok benne, h vannak olyanok is akik pl vmi szőnyegen tartják így... A másik tényező pedig a por szokott lenni, jelen esetben ahol egyébként is épp, h kritikus értékeken belül tudjuk tartani a hőket, a porcicák nagyon is negatívak tudnak lenni. De pl már akkor is romlik a hűtési teljesítmény, ha a box közel van a falhoz és a kifújt levegő nem tud annyira szabadon távozni.
Ezért is van az, h bár elméletben probléma meg van oldva, a gyakorlati tényezők sokasága miatt senki nem tudja garantálni, h 12V mód és overcool minden esetben elegendő lesz egy 3 RROD megelőzéséhez. A 8V mód meg nem tudom, vagy hűtsön rendesen vagy felesleges piszkálni.. A legstílusosabban vízhűtéssel óvhatjuk a gpu-t a túlmelegedéstől, de a borsos ára miatt (~25k beszereléssel együtt), sokan inkább az olcsóbb utat választják, annak reményében, h az is elegendő.
Félre értések elkerülése végett nem azt mondom, h hűtés mód mindenképp kell, csak megpróbáltam kicsit részletesebben leírni a működési elvét. Az viszont tény, h az ms nem törekszik a probléma konkrét megoldására, hanem inkább kerülőutat választ. Az egyik h epoxy ragasztóval leragasztja a gpu-t, ami javít vmit a helyzeten, de messze nem számít jó megoldásnak, a másik a futárszolgálat.
Sokan vannak akik szkeptikusak a csíkszél csökkentéssel szemben is, de erről majd fél év múlva lehet csak igazán beszélgetni.
Tehát szvsz, ha valaki visszaeső 3 ledes, 2 dolgot tehet vagy mindig hívja a futárt és vár legalább 2 hetet, mire javítják vagy cserélik a lapot (de hiba forrást nem oldják meg) vagy elgondolkodik vmi hűtés módon. Illetve van még egy 3ik is, átgondolja h hova és hogyan helyezze a boxot, tehát szőnyegen állítva a radiátor mellett, nem biztos h tuti jó ötlet.
Én személy szerint nem akarok eleinte belenyúlni a boxba, csak úgy használni ahogy nekem kényelmes, ha nem bírja a strapát és jön a 3 led, akkor meg dobok rá vmi vizet, mert akár mennyire is jónak tűnik, h futár jön-megy, nem azért fizetek, h randomba megutaztassam a boxot és engem személy szerint az baromira tud zavarni, h ha vmiért pénzt adok ki, de más hülyesége miatt nem tudom használni.
Nem tudom, h hogy hoztátok ki belőlem, de szerintem rekord hosszú postot írtam most a PH-ra.
szerk.: feljebbről lemaradt egy mérés amit ma már nincs kedvem megkeresni. abban tárgyalták, h mennyi idő alatt mennyire hűl le a gpu, továbba azt hiszem ott volt arról is szó, h maga az, h a dashboardon járatjuk a gépet egyáltalán nem tuti, mert a gpunak így is 60Wos éhsége van, ami nem moddolt gépen 60+ fokot jelent.
-
p_milan
aktív tag
válasz
Kasza08 #22045 üzenetére
Ez így szépen is hangzik, csak nem teljesen így van. Nem véletlenül van overcool a projectorokon is, illetve azt se épp tanácsos kikapcsolni amíg a venti le nem áll. Ha a 70fokos prociról lekapcsolod a hűtést, akkor megáll a légáramlás, és ezzel nagyobb lesz a hőmérséklet, mint overcoolal. Na kb ezért kell.
(Szerintem...)
-
JamesHolden
aktív tag
válasz
Kasza08 #21921 üzenetére
"Nem tudom pontosan ez hogyan van, de az NTSC-hez csak ntsc játékok jók"
vannak régio mentes (Region Free) NTSC játékok is, amik elindulnak PAL régiójú konzolokon
http://www.play-asia.com/paOS-00-3-xbox360_compatibility_guide-49-en.html
-
_ak_
addikt
válasz
Kasza08 #21921 üzenetére
Amíg csak egy átalakító kell, addig talán nem para. Azt tudom, h csak ntsc-s játék jó, épp azért írom, mert azok a játékok a play asian 3-4k-val olcsóbbak .
Bár ha jól emlékszem a pal, ntsc cucok más képernyő frissítésen mennek és ez már zűrösebb lehet, bár ez nem nem tudom ill nem hiszem, h vonatkozik az újabb lcdkre. Na mind1 nem erőltetem, csak akkor lenne érdekes, ha többen mondanák, h ntsc boxuk van és minden zsír.
-
p_milan
aktív tag
válasz
Kasza08 #21615 üzenetére
"Mivel a hibára a cég egyik munkatársa, Hiro Umeno szerint 2005 őszén, vagyis hetekkel az Xbox 360 bemutatója előtt derült fény, a cég inkább egyszerű figyelmeztetést helyezett el a gépek útmutatóján. Ebben arra szólították fel a felhasználókat, hogy betöltés közben, vagy ha lemez van benne, ne mozgassák a konzolt. A lemezek karcolódása mellett számos más problémával is szembe kellett nézniük az első vásárlóknak, mivel a játékgép korai szériájából a grafikus processzor túlhevülése miatt sok tönkrement."
Ergó, ez az Xbox360 piacra dobásáról szól, nem a mostani szériára.
Szóval a kezdetektől "fenn"? áll ez a probléma!?
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Kasza08 #21578 üzenetére
Hát, én ezt azért nem mondanám, hogy 100x jobb számok vannak a RB-ben.
Nekem a GH3 számai jobban bejönnek, meg a GH2 is televan jó muzsikákkal.
A Rock Bandben alig néhány szám van, ami tetszik. Az én szememben az RB nagy előnye a rengeteg DLC.Nekem megvan a GH: Aerosmith, abban is vannak jó nóták, de a kedvencem most a GH2.
Egy WT-t is akarok venni magamnak.Amúgy meg persze zenei ízlés kérdése, szóval ezen ne vitázzunk inkább.
-
sch_a
addikt
válasz
Kasza08 #21433 üzenetére
Az enyémről is le lehet szedni, de a másik végét akarom a boxhoz kötni
Lehet hogy kicsit értelmetlenül fogalmazok
Szóval azt szeretném vhogy megoldani, hogy azzal a kábellel, amivel a monitorom összekötöm a pc-vel, hozzákötöm a boxhoz, hogy ne kelljen plusz 8k-t kiadni egy új vga kábelért. Szóval olyan nem létezik, h a monitorom vga kábelének másik végét, beledugom egy átalakítóba, és azt a boxba? Szóval egy olyanra gondolok, aminek az egyik végébe a monitorom kábelét tudom csatlakoztatni, a másik vége pedig passzol a boxba (kábel nélkül).
Aktív témák
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest