- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
OddMan
őstag
válasz
Badb0y #22255 üzenetére
Max 2 m-es hdmi kábel esetén van értelme a márkás aranyozott kábelnek a legolcsóbbal szemben ? Ill. érdemes-e az 1.3-as verziót venni ?
Szerintem érdemes, mert ha később másra is szeretnéd használni a kábelt, akkor jól jön, hogy támogatja az új HD hangformátumokat az xvYCC színteret és a Deep Color funkciót és egyéb más funkciókat is.
Minőségi kábelt azért érdemes venni, mert attól, hogy digitális a jelátvitel még ugyan úgy sérülhetnek az adatok, mint analóg jelátvitelnél.
Sokan azt hiszik, hogy a digitális jelátvitel teljesen úgy történik, mint a számítógépeknél. Pedig ez egyáltalán nem így van, a hdmi szabvány nem használ TCP protokollt vagy hasonló hibajavító protokollt és ennél fogva a hibás adatok újraküldése sem lehetséges. Ráadásul audio/video átvitelnél igen fontos az időzítés, nem lehet felcserélni és egymástól függetlenül küldeni az adatokat.
Ha a hdmi kábel minősége miatt elvesznek a bitek, akkor azok bizony már nem lesznek javítva és a képernyőn apró fehér pöttyök, esetleg zöld négyzetek vagy másfajta furcsaságok jelenhetnek meg a sérült bitek miatt.
Persze a minőségi kábel szerepe inkább csak 5m vagy ennél hosszabb kábelnél válik igazán fontossá, ennél rövidebb hossznál talán a gyengébb minőségű kábelek is aránylag jól teljesítenek. Azért ha 1080p soros progresszív képet szeretnénk átvinni egy hdmi kábelen, akkor már érdemesebb egy márkásabbat választani.
A Microsoft HDMI AV kábele teljesen jó (magam is ilyet használok) és már 5990-ért meg lehet vásárolni, ráadásul még egy plusz adapter is jár hozzá, amivel optikai kimenetet is varázsolhatunk kedvenc box-unkra, ha az erősítőnk nem hdmi kompatibilis.Kellemes békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Badb0y #21665 üzenetére
Gondolom hogy jó lehetett. Az adatok is önmagukért beszélnek. És ez a 26k nem is annyira vészes érte, tekintve hogy 20 körül lehet megvenni ezt a vízhűtő rendszert. És cserébe jól megy a box. Így nagyon kicsi a valószínűsége hogy 3 ledes lesz a box.
Nemtudom kit izgat az XBOX 360 MOD topik, de szerintem akadna partner erre a témára bőven.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Badb0y #21660 üzenetére
Sajnos szükség lenne hűtésmodra mert fika a gyári hűtése, létezik hozzá 26K ért Thermaltaket vízhűsítő itt-->[link]
Amúgy moddingról nem nagyon beszélünk bár én nyitni szeretnék egy XBOX 360 MODDING topikot de még sajna nem jutottam el odáig
Lenne miről beszélgetni az biztos. Pl szétszedés szerszámok, meghajtó javítása, olvasófej csere, takarítás, meg persze MOD -
Kasza08
őstag
válasz
Badb0y #21590 üzenetére
nem teljesen értem a logika menetét, de sztem nem
György: Azt ne feletsd el, hogy nem csak a GPU lábak felszakadozása okozza a 3LED-et. Főleg most meg 8 ram chip van 4 helyett. Ráadásul már borda sincs rajtuk... Talán majd kapunk valami olyan Xbox-ot, ami ezt mind tudja
Talán már csak a 720...
(#21591):Pfuj vazze, hát van izlése
Az a "nő" bajszos!!!!
OddMan: Elvileg az a "közepes" csomag, de a félreértések elkerülése végett nevezték átt Premiumról prora
Ugye a Premium 20, a Pro 60GB-os vinyóval van felvértezve. -
heihachi
addikt
válasz
Badb0y #21566 üzenetére
Hozzászólásokat amiket olvastam, úgy látom, ha valaki akar gépet venni, akkor érdemes megvárni a jaspereseket.
Tévedés, nem éri meg megvárniAz most az újdonság, rá van kattanva mindenki, hogy neki jasper kell, de az még nem bizonyított, hogy bírja a gyűrődést. Majd akkor érdemes megvenni, ha nem döglenek meg sorban egymás után pár hónap múlva. A falcont teljesen nyugodt szívvel megveheted, nem fogsz benne csalódni.
-
GyuZa
tag
nemértem az xbox logikáját... ha 1360*768-ba rakom 1024*768-on fut, de ha átállítom 1280*1024-be, akkor viszont azon marad, úgyhogy most azon használom... Badboy, ha frissíted live-on keresztül a boxot, akkor már engedi az 1920*1080-as felbontást, egyébként pedig az 1360*768 a legnagyobb. Azért vannak érdekes dolgok: kiválasztottam az 1080-as felbontást, kíváncsi voltam mi lesz, kicsit meglepődtem, a monitorom beállt 1400*1050-es felbontásra csak nem hagytam úgy mert a kép baromira széthúzódott és nem tudom összébbhúzni hogy jó legyen. Egyébként még külön meg lehet adni, hogy a monitor szélesképernyős, vagy normál.
-
X-COM
nagyúr
ha elolvasnád, akkor...
HD 1080p video mode support over VGA and component cables
egyébként nemtom, talán komponens.
mennyiért veszed ezt a monitort, ennyiért már egy 26os, vagy gyengébb 32es LCD tv-t is vehetsz és igazából nem számítok 1080p-s játékok tömeges megjelenésére, nem nagyon látom értelmét erre hajtani.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
gondolom vagy széthúzza a képet, vagy keretes lesz, de ez szerintem a monitor beállításaiban módosítható.
Igen lehetséges rádugnod mind a kettőt, de lehet, hogy a dsub helyett jobban járnál a komponens kábellal, mivel az alapból jár a 360hoz és a 2407 is támogatja.
Egyébként egyik játék sem támogatja natívan az 1080p-t.
1080p plazmák pedig vannak (lehet, hogy LCD is nemtom), csak nem az átlag magyar pénztárcájának.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest