- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nem nyílnak a Foldok?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
marsu
veterán
válasz
Vigneau #1394 üzenetére
Köszi, én is a Pro-ra gondoltam, és azt hiszem le is cserélem egy ASUS 1950Pro 256DDR VGA-ra a karira, ami viszonylag jó áron elérhető.
Igy eladóvá vált az ASUS X800XT kártyám, ha valakit érdekel: [link]
3DMark 2001SE default settings 24939 pont
3Dmark 2003 default settings 12036 pont
3Dmark 2005 default settings 5001 pont
Köszi mindenkinek a segítséget!
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Vigneau #1310 üzenetére
Egyelőre ennyi ütötte meg a szemem pár napja:
Ezt én is olvastam, de nem sok mindenre tudtam belőle következtetni.
Új kártyák fejlesztéséről még nem szólt a cikk
Valóban, viszon emleget 250-300W-os cuccot: azért ott még nem tartunk.
csak idő kérdése, hogy mikor jelennek meg azt kihasználó karik
Na igen, de a fő kérdés épp az, hogy mennyi az az idő: ha a közeljövőben lenne, érdemes lenne kihagyni teljesen a PCI-E-t, és AGP-ről kapcsiból a 2.0-ra váltani, viszont erre semmi nem utal, sőt. (Ez még csak a szabvány specifikálásáról szól, hol van még ebből a konkrét termékek gyártása.) Szóval egyelőre én tuti nem váltok sehova.
Ha majd muszáj lesz, akkor valszeg PCI-E-re, de egyelőre semmi sem kényszerít.
-
xtmod
senior tag
-
L4mie
veterán
válasz
Vigneau #1199 üzenetére
hmmm én sem értem :S a lényeg az, hogy megy a kártya... foggalmam sincs mi lehet a baj... de jövő 7en ugy is jön fel a régi monitorom... ezt meg megkapja tesóm és akkor minden rendben lesz
kül most nagyon király 2 monitorral nyomni....1iken megy a wow full felbontás meg minden high ra húzva az összes effect bekapcsolva (stabil 60 fps) a másikon meg filmet nézek
) szval élvezkedek!!!!
-
DigitXT
félisten
válasz
Vigneau #1192 üzenetére
Én már régen elhagytam az ATI köreit
Én csak nemrég, és nem önszántamból, ha visszaolvasol, megtalálod.Viszont nem bántam meg a váltást, mert egyrészt így már mindkét féltől lehet jó tapasztalatom (azért az FX5200 nem sok ilyennel szolgált
), másrészt tényleg tuti az új kari: alapon többet tud, mint az X800 húzva.
Mondjuk nem teljesen fair az összehasonlítás, mert ez egy gyárilag tuningolt példány, szóval inkább a húzott értékeket kéne összehasonlítani, de még úgyis az új felé billen a mérleg nyelve (legalábbis amennyire én az X800-as hosszú távon húztam (500/500), ez meg ugye 450/600, de talán van benne még vmennyi tartalék is. Egyetlen hibája, hogy nem Silenceres (ergo játék közben hangos, ráadásul melegszik is rendesen), és nem is lehet ilyet ráapplikálni, mert ez egy HSI chipes ''csoda'' (uis én balga anno maradtam AGP-n).
De legalább elégtétel, hogy akár simán oda lehet verni a PCI-E-seknek is, nem számít.
2007-ig most már maradok így, ha nem jön közben semmi katasztrófa.
Mondjuk ez már igen OFF, bocsi.
homályosak már az ATI-s emlékeim, de azért jó ide visszajárni
Nekem szerencsére még nincs ilyen problémám, s reflexből is figyelem a topikot. -
DigitXT
félisten
válasz
Vigneau #1190 üzenetére
Tudja a fene...
Gondoltam gyorsan megsasolom a Catalystban, hogy hogy is van ez, erre kapcsolok, hogy már nVidiám van.
Valójában alapból mennie kéne.
Inkább a TV-kimenet az ilyen aktiválható, de még azt is fel tudja ismerni automatikusan (elvileg), kivéve ha nem, és olyankor kell kézzel bekapcsolni.
-
L4mie
veterán
válasz
Vigneau #1180 üzenetére
Hát
egyenlőre még nem futtattam testeket
mert este dobtam össze a gépet és még szívtam biosfrissítés .. hang előcsalogatása.... stb
és most tartok ott hogy letesztelném mire képes
tegnap azért feltettem a játékot amit adtak a karihoz
mindent maxra húztam és akadás nuku
a probléma még mindig a DVIcsak nem jön rajta a jel...
Milyen testeket ajánlasz?? és honnan tudom leszedni? Érdemes a kártya BIOS át is frissíteni?? mert ahogy néztem kb. 1.5 éves rajta!!!
(nem is kell mondanom mennyire laikus vagyoklerííí)
[Szerkesztve] -
L4mie
veterán
válasz
Vigneau #1178 üzenetére
akkor most megnyugtattál!!!
ennek örülök!! a DVI s probléma még mindig fenn áll!!!
Azért írtam Matthew nak isremélem jó sok tapasztalatot megoszt velem
Picit savanyú voltam, amikor közölték, hogy HIS X800XL ICEQ|| helyett ez van már csakaz valahogy jobbnak hangzott és tűnt
de talán ez is OK lesz!!!!
-
xtmod
senior tag
válasz
Vigneau #1144 üzenetére
a chipeket már néztem, mielőtt először betettem a gépembe, 1.6-osak. a biost mé meg kell néznem ezügyben is, de nem hinném, hogy gyengébbet tett volna rá valaki. ráadásul, mostmár 99%, hogy nem moddolt a kari. max az előző tulaj ''kivégezte. alapon hozza amit ennek a kártyának hozni kell, de hát mindenki próbálkozik
a gpu mindenesetre fura.
üdv. -
xtmod
senior tag
válasz
Vigneau #1118 üzenetére
hi!
újabb furcsaságokat csinál a kari. maxgpu keresésnél, 513 és 520mhz között tele lesz a képernyő fügőleges színes csíkokkal, aztán lefagy az egész. mitől lehet ez, közel a kari vége? hány foknak kellennek a gpu-nak lennie terhelve? megnéztem a gpu-t x800 áll rajta, viszont van rajta több papírcsík is kódokkal, amiken x800xt áll.
üdv -
-
Exakt
aktív tag
válasz
Vigneau #1115 üzenetére
thx a segitseget...
nem lattam sehol 2.0 x850 xt biost, a masik ami probléma lehet szerintem ha talalnek is, hogy nekem r480 +rialtos gto-m van, es ha talalok agp 2.0 x850xt biost az valoszinu hogy r481-es lesz, a ram idozitesekre en is gondoltam, de nem merek hozza nyulni mert az elozo karinal ugy gondoltam minden paszol azt meg se, meghalt a kari, pedig a-tol z-ig tobbszor atneztem mindent, ugyhogy ilyen teren van egy kis felsz bennem.
azt hogy rabitban atirom csak a nevet, talan erdemes lenne megprobalni, neha a legegszerubb dolgokra nem gondol az emberbár en ugy tudtam hogy a device id (tipus), subsystem id (ez meik is lenne?) es a subvendor id (gyarto) adja a kari teljes identitasat
amugy minden smakkol, a 16 pipa a frekik, vegulis a nev se annyira fontos mert nem fogom senkinek se mutogatni, csak erdekel az efajta mahinalas
amugy most h jobban megnezem van fent techpowerupon egy PCIE x850xt bios kettes ramokkal 507/ 520 frekikkel, ugyhogy biztos lenne ra sw hogy osszerakni egy megfelelot, mert ien karirol nem hallottam -
xtmod
senior tag
válasz
Vigneau #1120 üzenetére
kösz. moddolásra nem is merek gondolni ilyen alacsony érték mellet, csak piszkálja a csőrömet. az előző karim aza nagyon jó volt, igaz bolti újan vettem. sapphire 9800pro volt. arra simán felment az xt bios, + 450/390-ön teszteltem, a max órajele 460/397 volt. asszem a mostani kariban ilyen léptékű lehetőségek nincsenek.
végül is arra szántam, hogy kisebb ráfordítással kihúzzam még egy darabig az agp-s rendszerrel.
üdv.
[Szerkesztve] -
xtmod
senior tag
-
Jockey007
aktív tag
1 érdekesség!! nem hagyott nyugodni a +4pipa kérdése és fel raktam egy sima x800pro biost!! gigabyte sima 12pipás pro bios-t!! és SZEMETELT A VGA ÚGY MINT AMIKOR AZ XT biossal illetve a PRO/16PIPÁs biossal próbáltam!! lehet hogy meg kéne csak találnom a megfelelő 16pipás biost??
érdekesség képpen még annyit hogy a HIS x800pro vivo bios is hibázik rajta!!!!!!!
csak a SAJÁT LE MENTETT BIOS-ÁVAL tudtam vendor ID-t illetve órajelet változtatni úgy hogy hiba mentesen bírjon minden nyírást!!!!!! -
Jockey007
aktív tag
sajna kedden tudok csak be linkelni mert az alaplapom AGP vezérlője haldoklik és kedden jön meg az új lapom!!
elöl járóban annyit hogy 3d mark -ok alatt jelentkezik a dolog szemetel a kép olyan mint ha kb 1cm x 1cm-es kockák jelennének meg és azokon belül hibázik de kedden ti is láthatjátok!!
[Szerkesztve] -
-
screwdriver
tag
Hát persze nem mai darabok ezek már
, de az én igényeimet kiszolgálják...
Nekem ezek x800xt x850xt az ideális kompromisszum, melóra de néha van benne erő egy kis gaméra.
800xt gyári venti csendes, x850re zalmi=csendes, nem zabálnak nagyon sokat nekem ezek jöttek be.
Nagyobb ati ill nvidia vonal nálam valamelyik követelményt nem tudják teljesíteni.
Vagy fogyaszt, vagy zajos vagy megy valahová, meg ugye nálam game nem a leglényegesebb
[Szerkesztve] -
screwdriver
tag
Igen igazad van, bár ha nem pe-t akar faragni belőle első körön
, szerintem az 1,6os rammal 500Mhz-ig eljuthat, a gpu 475@500 sem olyan vészes.
Tudom az ember mindig többet akar, de én anno örültem volna a +4 pipe-nak xt órajellel.
Nálam amikor volt egy pro (sajna atitool szerint nem moddolható, nem vivo-s) szóval ezen annó inkább a ram nem bírta (2ns), a gpu 500 felett ment, már nemtom a pontos értéket. -
screwdriver
tag
Szerintem 3 pólusúnak kellett, hogy legyen.
Nálam az x800xt és x850xtpe-n is három tüskés a csati, hiszen a venti fordszámot mutatja az atitool v. bármi.
Csak ugye a csati méret más. Az, hogy a zalmihoz adtak egy ilyen 12V->12V ill 12V->5V átalakítót, ami viszont a nagyobbik molex táp csatira megy, szvsz ez se véletlen.
Szerintem kell neki a kakaó.
x850xt ventije már azért húzósabb lehet, de az x800 széria gyári venti nem ehet sokat...
egyébként én az x800on hagytam a gyárit, bár én vidkarit nem húzok.
Szerintem elég jól sikerült csendes, és jó hűtő pedig én zalmanokhoz viszonyítom.
Na az x850 már más tészta -
Szabtom
senior tag
Sajna a gepbolt.hu-n vettem, és hihetetlen ratyi most a kínálat. AGP-sből 6600GT után (45-53K) egy 7800GS van a kínálatban (86K). Ami gáz, mert nem fogom egy szarabbra cserélni, és nem fogok 30K-t sem ráfizetni. Lehet, hogy platformot kell váltanom (478+AGP >> S939+PCI-E). Vagy a végén lehet, hogy a pénzt fogom visszakérni, és veszek itt a PH!-n valami finomat.
-
DigitXT
félisten
Nekem driverből iszonyat macerásnak tűnik a különböző játékokhoz mindig beállítani. Amikor épp kedvem támad mondjuk pár percre indítani ezt-azt, akkor az, hogy előtte még a control panelben keresgéljem, hogy ehhez most mit is kell rátenni, fárasztó.
A profilok meg nagyon jól működtek eddig, és még most is mennek: csak néha kifagy.
Amúgy most, hogy nincs CP, csak CCC, a kisegítő proggi tkp. átveszi (át kell vegye) a driverbeállítások szerepét.
Tudom, hogy már nem kaphatok ezzel kapcsolatos tanácsot, mivel a ''sötét oldal'' elcsábított, de annyi tapasztalatom még van, hogy egyszer néztem a CCC-t, és nem tetszett: lassú volt, meg minden.
-
DigitXT
félisten
A Catalyst 6.x-ben nem tudom, csak CCC-vel.
Vagy szerinted azt tegyem fel?
Húzni mostanában nem szoktam a karit, elég az 500/500 a belesütött BIOS-ból. Mondjuk az ATT OSD funkciója (is) nagyon hiányozna.
Mindenesetre mondasz vmit, ha csak a proggival van baj, és driverből mindent tudok állítani gond nélkül, akkor meg lesz oldva úgy.
Csak tudnám, hogy mitől zakkant hirtelen meg.
-
DigitXT
félisten
Nála viszont bioscsere után kampó mindennek.
Én úgy vettem ki a szavaiból, hogy Catalyst telepítéséig minden oké.Szóval valszeg nem a BIOS frissítéssel van baj, és amúgyis megy Pro BIOS-szal a 16 pipe.
Én csak azt nem tudom, hogy minek erőltetni, hogy a Windows XT-t írjon ki rá.
Mod: most viszont megyek, ha lesz fejlemény, este még úgyis benézek.
[Szerkesztve] -
Vagyok
senior tag
Igen (flashrom -p -f 0 x800.....bin)
Miért x800pro biost írtál? pro-ként működik minden gond nélkül 16 pipe is meg az Atitoolban át tudom az órajelet is állítani 520/560-ra. xt bios kellene, hogy nem kelljen atitoolban állítgatbni. Ez nem lenne jobb?
HIS X800 XT PE (AGP) 256 MB Jun 9th 2004 2:28 PM Aug 21st 2004 8:53 PM 520 / 560
Samsung 1.6
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Köszi a helpet, sajnos ilyen tollat/filcet nem nagyon találtam (persze emlegetik fórumokon, meg külföldi oldalon volt is adatlapja, mint ''conductive pen'', de hogy venni...
), ígyhát elbattyogtam a linkelt helyre és beszereztem a Loctite cuccot.
Nézett a srác nagyot, hogy mit is szeretnék, és hogy nekik van is olyanjuk?
Aztán megtalálta jól: hát igen, mindig tanul az ember.
Azért amikor mentem el, mondtam neki, hogy ne aggódjon nekem számítógéphez (nyákhoz/tuninghoz) kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest