- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vagyok
senior tag
Sziasztok. Volt itt egy gondom. x800pro-ra felteszem az x800xt/oe biost és felálláskor vagy felállás után közvetlenül vagy a driver frissítés után fekete képernyő fogad. Hogy éppen mikor az attól függ, hogy melyik gyártó xt/pe bios-át rakom fel.
Erre mondtátok, hogy több gyátó bios-át is ki kell próbálni. Nos én kipróbáltam az összeset. Egyik sem jött be.
Ígértem, hogy beszámolok az eredményről. Hát ennyi. Mi a következő 5let??? -
Vagyok
senior tag
ATI tray tool-t felraktam. Tényleg jó progi. Amit nem találtam benne az az hogy a tv-re menő képet hol lehet beállítan (közép, nyújtás, stb). Ha ilyen is lenne rajta akkor nem kellene a controll panel.
Képem van addig ameddig az újra telepített driverrel fel nem áll. Ez részben igaz hiszen van olyan hogy az új biosszal amikor feláll akkor feketedik be. Ez változó, mokor hogy van kedve illetve mivel több xt biost is próbálta ezért egyik így másiknál úgy csinálta.
Lehet kipróbálom az összes AGP xt vagy xtpe 16-os biost. Egyenlőre azokat próbáltam amiket ti mondtatok.
Egyébiránt a ramokról érdekes amit mondasz a pro és xt közötti különbségnek hiszen ez abszolút lehet a baj. Az enyémnek viszonylag magasak az időzítései és az xt bioszokkal lehet, hogy alacsonyabbat szeretne, de az én kártyámon levők nem bírják, ezért fekete képernyőznek.
Nem az a lényeg, hogy a windows lássa annak hanem ez csak egy kis plusz lenne a lelkemnek. -
Vagyok
senior tag
válasz
screwdriver #584 üzenetére
Igen tényleg. Nem merültem bele még ennyire az AtiToolba.Köszi.
[Szerkesztve] -
Vagyok
senior tag
Mindenki pihen?
Na mindegy később biztos jöttök.
-
Vagyok
senior tag
Hol tudom megnézni hány fokos a mag?
-
Vagyok
senior tag
Minek nekem hogy lássa a windows? Miért ne, csak úgy?
Van erre megoldás? Miért lesz a gyári biosokkal fekete képernyő?
A pro, az xt és az xtpe között csak a pipe és az órajel különbözik?
pro 12pipe 475/750
xt 16pipe 500/500
xtpe 16pipe 520/560
Jól tudom vagy van valami egyéb különbség is?
[Szerkesztve] -
Vagyok
senior tag
Van egy bios ami pro de működik a 16 pipe. Átírtam az órajelet 520/560-ra. felállt ment, de pro-nak látja. Átírtam a device ID-t is 4A49-ről 4A50-re. Így amikor feláll eljut az xp képernyőig és amikor onnan be kellene jönnie a windows asztalnak akkor fekete képernyő marad. Hozzá tartozik még, hogy ekkor az egyik partición konzisztencia vizsgálatot akar végrehajtani. Ezen a partición csak a fixre beállított swap file van. Lefut az ellenőrzés vagy nem hagyom akkor sem megy tovább a felállás.
Tehát elértem, hogy xp-ként működjön a kártya (16pipe+520/560).
Mit tegyek, hogy xtpe-nek lássa a windows is?
[Szerkesztve] -
Vagyok
senior tag
Tehát az ajánlott biososk nem jártak eredménnyel. Mi lenne akkor ha a pro biost ami moddolva van 16 pipe-ra a Rabit progival átírnám 520/560 órajelre. Működik ez így? Nem árt a kártyának? A device ID-t át kell írnom 4A50-re?
-
Vagyok
senior tag
Más. Mindegy melyik drivert használom? Most a 509-es van fent. Azért nem használok újabbat, mert azokban nics controll panel. Jó rz így vagy mindegy?
-
Vagyok
senior tag
Igen (flashrom -p -f 0 x800.....bin)
Miért x800pro biost írtál? pro-ként működik minden gond nélkül 16 pipe is meg az Atitoolban át tudom az órajelet is állítani 520/560-ra. xt bios kellene, hogy nem kelljen atitoolban állítgatbni. Ez nem lenne jobb?
HIS X800 XT PE (AGP) 256 MB Jun 9th 2004 2:28 PM Aug 21st 2004 8:53 PM 520 / 560
Samsung 1.6
[Szerkesztve] -
Vagyok
senior tag
Szétszedtem. 16 a ram számainak a vége. A +4pipe útja nincs átvágva, ezért is mehet nekem a 16 pipe. A max. órajele AtiTool szerint 570/570, tehát az xtpe-s órajelet (520/560) kellene tudnia.
Tehát a kérdés továbbra is adott. Bios csere után feláll a rendszer. Telepítem a Catalistot, újra feláll és utánna pár másodperc múlva fekete képernyőre vált és bal felső sarokban kurzor villog.
Mit csináljak?
(HIS Excalibur IceQ II. AGP x800pro-ról van szó. Dobozára nincs ráírva, hogy vivo, de a kártyán van plusz csatlakozó.)
[Szerkesztve] -
Vagyok
senior tag
Sziasztok. Van egy x800pro AGP HIS Excalibur karim. A 16 pipe meg yrajta. Megkapja az xtpe biost és amikor feláll a windows fekete képernyő jön be. Mit tegyek, hogy menjen xt biossal? Az órajele Atitool szerint bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ASUS ROG 3070
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest