- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeL
addikt
RivaTuner-el de vissza is raktam 500/500-ra mert igaz 3DMark 2003-ban hozta a 10765 pontot de egyrészt féltem a karit 525/560-on járatni, van hogy 70'C fölé melegszik 500/500-on is ebben a dögmelegben
Másrészt játékokban nem vettem észre különösebb javulást ettől a majd' 25%-os tuningtól.
Pedig bírja mert nem szemetel, viszont 535 MHz GPU frekinél már jelentkezik a VPU Recover. a RAM-ok 2ns -esek de 560 MHz DDR-en is elmentek hiba nélkül nálam, a Rivatuner 565MHz-nél rakja ki a felkiáltójelet húzásnál szóval ez lehet valahol a határ.
Van itthon Zalman RAM bordám csak nem tudom a gyári hűtő miatt ráapplikálni, mert pont rálóg a RAM-ra a hűtés, az meg hülyeség hogy egyik felén van a másikon meg nincs.
+5000 Forintot meg nem ér meg a plusz hűtés amitől max 4-5% lenne a húzhatósága pluszban a GPU-nak (vagy annyi se), meg amúgy sincs semmi bajom a gyári hűtőjével.
Egy ismerősömnek akinek Ref. FireGL V7100 -a van, átflashelte X800 XT-re, vett rá Zalman VF-700 VGA hűtőt és azt mondta szinte semmivel sem hűti jobban mint a gyári referencia hűtője. -
PeL
addikt
HIS X800 Pro-mat sikerült alap 475/450-ről 525/560 ra felhúzni gyári referenciahűtővel és stabil, nem szemetel több óra játék után sem
Jó kis tuningpotenciállal bír a kari...
Csak nehogy eldobja a kanalat nekem...
[Szerkesztve] -
PeL
addikt
Bakker rájöttem a dolgokra. Ez nagyon OFF lesz de muszáj megemlítenem :
Kipróbáltam a CS-ben a VST-t úgy hogy ''5.1 Speaker''-re volt állítva a Speaker Setup, kapásból 30-35 FPS-ről indult a számláló a teszt elején, ezután visszaraktam ''2 Speaker'' beállításra, minnjárt más a helyzet : 55-60 FPS...
A hangkártyám egy nVidia nForce Audio Codec nevű integrált fostalicska (ezek szerint)
Ennyivel befolyásolja a játékok teljesítményét az hogy 5.1 módban, vagy HeadPhone módban játszunk a játékokkal ??? Mert bizony érezhetően begyorsultak a játékok ha HeadPhone módba raktam a hangkártya driverét.
90-100 FPS is megy CS-ben is pl.
Bocsi a nagy offolásért, de ezt nem hallgathattam el...
[Szerkesztve] -
PeL
addikt
És ehhez is csak a Control Center-es verzió van ugyebár ?
Mert őszintén szólva nem igazán vagyok kibékülve vele meg a működéséhez szükséges .NET keretrendszer főleg, mert szerintem érezhetően belassítja a gépet
Leszámítva a Catalyst A.I.-t ami valamit gyorsít a GPU-n de nem sokat szvsz.
Ja jut eszembe, mikor kikapcsoltam ezt a Catalyst A.I.-t akkor is ugyanakkora FPS-t produkált a CS.
(OFF: amúgy azért ennyire a CS-t emlegetem, mert ezzel játszok a legeslegtöbbet mostanában)
[Szerkesztve] -
PeL
addikt
Ez mit jelent ? inkább jól kéne hogy legyen optimalizálva, nem úgy hogy játék közben ha 8an vagyunk a szerveren ilyen 60-70 FPS-t megy rajta és ráadásul ha leveszem teljesen a graf-ot akkor sem megy gyorsabban...
OFF: Talán Az ez előtti 6600 GT-men is jobban ment a játék(igaz ott az élsimítás alapban nem volt mert az egyből megfektette a kártyát
)
[Szerkesztve] -
PeL
addikt
Hi all!
Van 1 kis gondom a karimmal/gépemmel :
(ASUS A7N8X, 3200+ AthlonXP (Barton) 2x512 MB CL3 Samsung RAM, HIS X800 Pro 256 MB, ATi Catalyst 6.4)
CS:Source-ban nálam a Video Stress Test nem megy többet 77-78 FPS-nél tiszta rendszernél...
VSYNC ki van kapcsolva, a max_fps 300-ra van téve, Catalyst-ban Balanced-re van álítva a teljesítmény. A CS Defaultnak 1024x768-ban mindent HIGH-ra rak, 2xAA, 4xAF mellett. Próbaképpen levettem 800x600-ra a felbontást és mindent LOW-ra tettem, kikapcsoltam a szűrőket és akkor is maximum 2-3 FPS-el ment gyorsabban
Mitől van ez ? -
PeL
addikt
válasz
screwdriver #507 üzenetére
Háhááá
Na még a végén mégiscsak lesz belőle valami ???
Keltsed csak a reményeket -
PeL
addikt
Nah végülis dűlőre jutottam a tuninggal kapcsolatban
(Jó sokat sz*rakodok már)
A VPU-t felnyomtam 475-ről 500-ra amit az Overdrive is adna neki
Így a Fill Rate 5660 MPixel/s -ről 6000-re emelkedett, igaz nem sok de ez is valami, és a melegedéssel sem lesz probléma
A memóriát pedig mivel 2ns-es, így 900 -ról 1000-re emelve zökkenésmentesen bírnia kell
És így a 31,3 Gb/s -es sávszélesség is megvan
Aztán ha esetleg nagyon melegedési gond van akkor még tolok a ventire kakaót
Így tehát megy az X800 XT órajelén igaz csak 12 pipával, de még ott a lehetőség benne hogy ki legyen nyitva a +4, majd valamikor nekiállok a moddolásnak, most egyenlőre így is jó (amúgy valahol olvastam hogy a +4 pipa kinyitásának sikerességi aránya :
átlagosan 5 kártyából 3-nál 100% -os sikerességgel kinyitható szal van esély)
-
PeL
addikt
Hi
HIS X800 PRO gyári referenciahűtővel Defaulton 475/900 üzemel, én felhúztam 520/1000 -re, és leteszteltem.
Memória sávszélesség az alap 27,5 GB/s-ről felemelkedett 31,3 GB/s-re ami azért már szerintem nem olyan elenyésző
Képhiba vagy fagyás egyáltalán nem volt vagyis nem vettem észre, ellenben van amikor a GPU 70'C -ra vagy lehet még afölé melegszik, bár alapon sem sokkal hidegebb úgy vettem észre
Kérdéseim :
- Hűtés nélkül bírná-e a RAM az órajelet ha esetleg véglegesíteném (2ns-es, tehát szvsz bírnia kéne) ?
- A hűtő ventijének sebességét lehet állítani RivaTuner-el. Alapban 43%-on van a kihasználtsága, ha feltenném max. -ra azon kívül hogy jó hangos lesz, lenne esetleg gond belőle gondolok arra hogy elhal a venti egy idő után vagy ilyesmi ? -
PeL
addikt
-
PeL
addikt
felhúztam 520/500 -ra RivaTunerrel
3DMark 2003 : 10450
3DMark 2005 : 5295
a 3DMark 2005 demójának lefuttatása után a GPU 60'C volt -
PeL
addikt
''600/570''
Huh bazz az azért már durva...
A GC20 jelölés azt jelenti hogy 2ns-es RAM van rajta, aminek 1000 MHz -ig bírnia kéne stabilan nem ?
Most alap 900-on van, tehát nincs kihajtva. De erre akkor már kellene valami borda is gondolom
GPU meg olyan 520-ig menne a gyári hűtővel akkor az már zsír lenne
[Szerkesztve] -
PeL
addikt
Hi!
HIS X800 Pro kariban is csak az ''C áthidalós'' módszerrel lehet feloldani a +4 Pipe-t ?
RivaTuner + X800 XT Bios Flash szóbajöhet ? nem igazán merek kockáztatni...
Amúgy mennyivel lesz gyorsabb ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest