- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
jpisti
senior tag
válasz
screwdriver #1063 üzenetére
ne legyél benne olyan biztos, megfelelő szerszámokkal mindent meg lehet oldani. A kérdés, hogy megéri-e. Egy BGA-s alkatrészt még nem is olyan szívatós cserélni, persze ez erősen lábsűrűség függő. (olvastam itt a PH-n, hogy valaki 939-es procinak forrasztotta vissza a lábait tucatszámra
)
ezeken a kártyákon 0402-es alkatrészek a leg apróbbak és hol van ez a 01005-ös től, az már ''belélegezhető'' méret.
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
Igen, 12cm-es. Nos a baj az volt, hogy volt nállunk egy feszültség csökkenés, a 230V~ egyszer csak leesett kb 120V~-ra. Ettől a gépem kikapcsolt, kb úgy mintha kihúztam volna a konektorból, aztán pár másodperc mulva hallottam egy kattanást és egy halk sziszegést. Hátulról a táp oldalán lévő matrica alól elég büdös ''amperszag'' volt érezhető. Ezután a gépet be lehetett kapcsolni és minden gond nélkül üzemelt, de most úgy néz ki, hogy a tápot gariban cserélni fogják.
-
jpisti
senior tag
válasz
Hammon Serra #373 üzenetére
eladod és veszel egy X850XT PE-t
-
jpisti
senior tag
A 9600series telepített driverét úgyis újra kell majd raknod (Windows beszól majd jól),
Ez nem biztos nekem az 5.11 Catalyst volt a gépemen, aztán jött az alábbi csere:
NF7-S-> ASRock DUAL SATA2; 2800+ BARTON-> 3700+ SanDiego; 9600XT-> FireGL v7100@X800XT és a második indításnál minden ment simán. Ez nem azt jelenti, hogy így jó lesz és nem kell piszkálni, csak azt akarom mondani, hogy nem biztoan lehet észrevenni az elavult a Driver-t.
Tök igazad van az OFF témában, de azért hagy legyek tisztában a lehetőségeimmel én. Te vennél egy másik tápot 10~15k-ért, mikor ami tönkrement az is csak 1 hónapos és még garis? Egyébként a mostani kölcsön kodegány szintén egy hetes darab.
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
nem vakmerő vagyok, csak nincsenek lehetőségeim míg a Coolink gyogykezelésen van, a gép meg kell (említett okokból). Sajnos tapasztaltam, hogy a táphalál általában olyan mint a piros VII-es, mindent visz, talán az FDD ússza meg a bulit és ez nem gyártó specifikus dolog, ez csak az elhalálozás modjától és a szerencsétől függ.
Szerk: volt már dolgom olyan márkás táppal ami az összes kimenetére kb 60V-ot adott ki.kb így viselték a dolgok, dülledt a szemük míg birta, aztán jött a füst...
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
Sokan, kokmindent mondanak, de az oldalon szereplő adatoknak könnyen utána lehet nézni, ha akarod tedd meg. Szerintem kb reális adatokkal dolgozik és nem szabad elfeledni, hogy ezek az adatok full kraft-nál értendőek.
Szerk: és csak adalékként nekem, a Coolink 450W-os tápom gyengélkedése miatt már két hete egy Kodegány 300W van a gépemben (lásd: adataim), igaz, hogy estére azért áramtalanítok és azóta csak a párom nyúzza a gépet, szakdogát ír.
[Szerkesztve] -
-
jpisti
senior tag
-
jpisti
senior tag
Azért a pár 10 megáért kár kikapcsolni, mert ilyen esetekben nagyon jó lehet.
(valamelyik ismerősöm szokta mondogatni: a hülyeség ellen lehet védekezni, de a lustaság, kapzsiság, nagyravágyás, stb... ellen nem)
senki ne sértődjön meg és ne vegye magára, de egy ilyen észrevehetetlen, jól testre szabható funkciót nem éri meg kikapcsolni. egyike a kevés használható winfos funkciónak. -
jpisti
senior tag
válasz
Hammon Serra #205 üzenetére
Azért nézz szét Gianni-nál is. [link]
van is neki: ''- Gigabyte X800 PRO AGP 256 DDR3/256 bit, dobozos: 57.900,- (1 db)'' -
jpisti
senior tag
válasz
t_ferenc #191 üzenetére
Én is tervezek építeni egy peltier elemmel támogatott vizes rendszert, de még meg kell oldanom pár dolgot, például a párásodást mivel kb 5~10C°-os lenne a víz a rendszerben, és túl $ok kedvem sincs hozzá.
Sok mindent kellene vennem még hozzá és pár dolgot legyártani (az igazság kedvéért még csak a 2db peltier elem van meg az elektronikával)
Kellenének blokkok (CPU; GPU; NB; SB;), csövek, csatlakozók, pumpa, stb...
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
válasz
Hammon Serra #173 üzenetére
Szia!
Valaki árul itt FireGL V7100 kártyákat 50k-ért [link] BIOS cserével van egy X800XT-d szerintem megéri.
Szerk: Bocsi ezek PCIe-s karik, és nem AGP-sek
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
Hát persze, hogy megbocsájtom... egyébként én is csak egy user vagyok
egyébként a RAM-ok dolgában szinte mindegy a BIOS, mert nekem is olyan van a karimban ami tökéletesen megegyezik az 1.6ns BIOS-al (megnéztem...) és az enyémen 2.0ns van, pedig az enyém gyárilag modolt.
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
-
jpisti
senior tag
Teszteltem kicsit a kártyát, a RAM-ok képességei (Samsung 2.0ns) a várható szinten maradt.
560MHz-en már ''Scan for Artifacts'' -nál csupa citromsárga a képernyő, de 550MHz-en simán megy. A GPU-t eddig 565MHz-ig húztam, hiba nélkül. A ''Scan for Artifacts''-nál max 61C°-volt, míg 3dMark alatt 53C° volt a max hőmérséklet.
Az eredmények:
3dMark05: 6779
ATI Tray Tools benchmark: 7248,19 [link] -
jpisti
senior tag
válasz
kabibara27 #107 üzenetére
Az erösen függ atól, hogy mihez képest nézzük, de egyébként is egy GTO eléggé zsákbamacska (tuning potenciál szerint) sokféle GPU-val és 2.0ns vagy 1.6ns RAM-okkal is szerelhetik. Ha szerencséd van akkor lesz egy X850XT PE tudású karid, ha nincs akkor egy kicsit jobb mint egy X800PRO.
Persze ha az árát is nézzük akkor simán egy ''best buy'' katergória. -
jpisti
senior tag
válasz
Lev Andropov #78 üzenetére
Vazz!
BIOS-t modolsz és ezt nem mered megcsinálni?
Sima ügy csk egy philips (csillag) csavarhúzó kell hozzá, hogy levedd a régit, és egy sima, hogy véglegesre húzd a Silencer-t.
Ha raktál már fel proci bordát akkor a hővezető pasztából sem fogsz sokat rakni, és szvsz egy rosszabb socketA-s vagy egy sima PPGA370-es bordánál simább ügy (én annak idején két PPGA370-es lapot is ''keresztül'' szúrtam csavarhúzóval (jó napom volt
, de szerencsére mindkettőt sikerült megjavítanom és azóta is szaladnak)
-
jpisti
senior tag
válasz
Lev Andropov #76 üzenetére
-
jpisti
senior tag
válasz
Lev Andropov #67 üzenetére
Akkor viszont a PE elé kellene egy @
''természetesen 1.6ns-os ramok vannak rajta! ''
Ez nem is olyan természetes, mert az én BBA X800XT-m egy gyárilag at flash-elt FigeGL V7100-as, és ezen az R423-as GPU (amin szintén annyivan csak, hogy FireGL) 2.0ns samsung ramokkal dolgozik. -
jpisti
senior tag
válasz
Lev Andropov #61 üzenetére
köszönöm!
te is ezt használod? Vagy a netről kaptad le?
milyen ramok vannak a kártyádon, 2.0ns vagy 1.6ns?
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
válasz
Lev Andropov #59 üzenetére
Ez nem XTPE(520/560) bios, ez csak XT(500/500)
Az aláírásodban BBA X800XT PE szerepel. -
jpisti
senior tag
válasz
Lev Andropov #56 üzenetére
Szia Lev!
Megtennéd, hogy lemented a kártyád BIOS-át, és elküldöd az adataimnál szereplő mail címre? -
jpisti
senior tag
Na tegnap megzavartam az X800XT-met (ominózus FireGL V7100 gyárilag XT BIOS-al), fent van rajta egy Silencer 4.
520/560 óra jelekkel, 3dMark05: 6420, sajnos képet nem csináltam, a hőfok 55C° volt.
Szerintem szép eredmény, de lesz ez még jobb is.
ez az alap eredményhez képest (500/500) +300 pont, a hétvégén el szeretnék jutni 560/570-ig.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Posta, csomagküldés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 3
- Büszke apukák és anyukák topikja
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Linux kezdőknek
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest