- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
várnarancs #1363 üzenetére
A különbség? Jó kérdés, valahogy a kezelése nem esett nekem kézre. Kb. ez olyan előítélet lehet, ami miatt a RivaTuner-t sem szeretem. Nem szép dolog, tudom...
-
Vigneau
félisten
válasz
várnarancs #1361 üzenetére
Én is abba a táborba tartozom, akik az ATI Tool-t kedvelik. Viszont kizárólag ATI kártyákhoz.
A Tray sosem jött be, pedig - Isten lássa a lelkemet - nem is egyszer adtam neki esélyt, hogy meggyőzzön. Nem jött neki össze... -
Vigneau
félisten
válasz
várnarancs #1359 üzenetére
Ebből anno volt egy kellemes kis, de nem vérre menő vita. Nagy a két progi tábora. Ki erre, ki arra esküszik.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #1316 üzenetére
Hiába, ez színtiszta üzletpolitika...
-
Vigneau
félisten
válasz
DigitXT #1311 üzenetére
Gondolom, ha be is következik a váltás a kariknál, akkor vagy a következő generáció ráncfelvarrásánál fogunk velük találkozni - próbaképpen -, vagy az azt követőek fognak már alapból arra épülni.
A gyártók sokszor suttyomban csinálnak ezt, azt. Aztán csak kapkodjuk a fejünk mikor bejelentik. Bár, manapság az esetek többségében idejekorán kiszivárogtatnak némi infót, csak hogy csöpögjön a nyála a kedves jövőbeni felhasználónak. -
Vigneau
félisten
válasz
DigitXT #1309 üzenetére
Bízom benne, hogy valamilyen szinten az előnyünkre fog válni. Egyelőre ennyi ütötte meg a szemem pár napja: [link].
Hogy mi lesz a helyzet a kompatibilitással, azt majd meglátjuk. Új kártyák fejlesztéséről még nem szólt a cikk,. De ha lesz új képességű foglalat, akkor csak idő kérdése, hogy mikor jelennek meg azt kihasználó karik. -
-
Vigneau
félisten
válasz
Sirkánka #1286 üzenetére
Hm... A memóriahúzáshoz olvastam az 513-at.
Próbálj ki rajta más biost, hátha. Az XTPE magja 520MHz-es. Bár lehet, utána le fog fagyni. Nekem a PRO-m anno 531-et ment, de csak 12 pipa dolgozott benne. Ha a +4 pipa él, akkor a húzás mértéke csökkenni szokott. Azért ne add fel egykönnyen. -
Vigneau
félisten
válasz
Sirkánka #1279 üzenetére
Itt a bios kollekció: [link].
Ha nem vagy biztos abban, hogy az adott bios tudja a VIVO-t, akkor nézd meg a RaBiT-tal. De elvileg tudniuk kellene, még ha nem is írták ki mellé.
A +4 pipa megnyitása viszont csak bios flasheléssel megy. Kivéve, ha már a kari gyárilag 16 pipás, mert akkor már nem kell kínlódni, csak a frekiket felhúzni. -
-
Vigneau
félisten
válasz
DigitXT #1189 üzenetére
És mi a helyzet hardveres részen, ha már a gép indítását követően nem ad képet a DVI kimeneten a VGA? Vajon van ezeken a karikon valamiféle jumper erre a célra? Vagy mi más módon választják ki az analóg, vagy DVI kimenet használatát? Ezek persze csak eshetőségek, a fórumtársunk tényleges körülményeivel én sem vagyok teljesen tisztában.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Laikusság... Ugyan már, hamar beletanulsz majd a dolgokba.
Lényegtelen, mikori a bios. Akkor cserélünk VGA-n bios-t, ha másik VGA bios-át akarjuk rá feltenni. Bár elvétve találkoztam már VGA bios frissítéssel egy adott kari típushoz, azonban nem annyira elterjedt, mint a MoBo-k esetében.
A Te esetedben esetleg X800XT bios-t érdemes felrakni, ha majd sikerül az ATI Tool-al, vagy az ATI Tray Tools-al felhúzni arra a szintre, bár nem sok esélyt látok rá. Igaz, a remény hal meg utoljára.
Tesztelésre a 3DMark03, 05 és 06 progikat szoktam használni. Címeket nem tudok így hírtelen, rá kell keresni a www.google.co.hu-n, aztán le kell tölteni. -
Vigneau
félisten
Szerintem nem lesz vele gond. Valamennyi tuning biztosan van benne. De lehet, erősebb mag tuninghoz már egy aktív hűtés is elkéne. Bár - tapasztalataim szerint - az sem mindig gyógyír a probléma orvoslására. Nézd a jó oldalát, van egy 16 pipás, passzív hűtésű VGA-d, ami jó a játékra és még csendes is, ha netezni kell éppen.
-
-
Vigneau
félisten
válasz
DanytheVito #1173 üzenetére
Az ATI terméke korábbi VGA, de mellette szól a 256 bit és még most is nagyon szépen teljesít. Az nVidia terméke SM3.0-s, újabb konstrukció, de csak 128 bites. Sajnos, Neked kell mérlegelni, merre is akarsz tovább menni.
Azonban, ha jól látom, amúgy is már van X850XT-d. -
Vigneau
félisten
válasz
ez_meg_emaz #1155 üzenetére
XT talán Extreme, a PE pedig Platinum Edition. De ez szvsz, főleg az előbbi.
-
Vigneau
félisten
Természetesen a VGA memóriájának a hibájára. Lehet, hogy furán hangzik, de a mag frekijének emelésével változik a VGA viselkedése is - megemelt RAM frekvencia mellett. Ha emeled a magot, akkor lehet, hogy a memória már ott nem képes hibátlanul teljesíteni. Vedd visszább a RAM-ot és úgy folytasd tovább a tesztelést.
-
Vigneau
félisten
Nekem függőleges csíkozás memóriahibánál jelentkezett anno. Kissé furcsálom a dolgot.
De egyébként a tuning vége lehet ez - sajnos.
Terhelten gyári hűtővel 70'C is lehet a mag, ha jól emlékszem. Nekem viszont egy Zalman volt fent és ott csak 50-55'C körül alakult ez az érték. -
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Előfordulhat, hogy az. Ez AGP-s, ugye? A lapod olyan, ha jól emlékszem, bár Asus-ban nem vagyok otthon annyira...
Zacsisan vetted, vagy eredeti XT dobozban? A legtöbb AGP-s kari, ha ment benne a 16 pipa, akkor ritkán ment 540-550 fölé. Azok a chipek, amik ezt nevetve tudták - a válogatott XTPE karikra kerültek.
A chip-et kellene megnézni. A forrpontok és a meglévő - vagy éppen hiányzó - lasercut alapján. -
Vigneau
félisten
A Device ID átírása nem feltétlenül jelent sikert, de egy próbát megérhet. Bár elvileg módosítható simán a bios neve is, csak a RaBiT-ban át kell írni - ha jól emlékszem.
Nem vagyok már annyira benne a bios-okban, de nincs egyáltalán semmilyen 2.0-ás X850XT bios? Bár eddig én se találtam...
Talán az is megoldás lehet, hogy meg kell lesni a RaBiT-tal egy 2.0-ás bios RAM időzítéseit és az alapján megcsinálni 2.0-ra egy 1.6-os X850XT bios-át, hátha összejön.
Tulajdonképp minden oké: 16 pipa, az írt tuning frekvenciái? Csupán a kari megnevezése a baj? -
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #1087 üzenetére
Nálam meg Northpole nem volt, viszont a másik kettő igen. Némi gondolkodás után ismét a Zalman-t választanám. A Silencer is - főleg az 5-ös - jó nagy helyet foglal el.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #981 üzenetére
Gondolom csak tudja, mit csinál...
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #979 üzenetére
Ez az órajel meg se kottyan neki. Nálam ment az 530/570 is, míg egy barátom elment 540/580-ig az AGP-s X800PRO-jával.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #976 üzenetére
Jó kérdés. Egy biztos, sokan bele voltak ''bolondulva'' a Gigabyte biosába. Egy barátom is ezt használta a GeXCube - de az is lehet, hogy HIS volt - X800PRO-jához.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #971 üzenetére
Az ID megváltoztatása nem mindig gyógyír a problémára. Nekem például nem is csinált semmit, maradt a 12 pipa. Úgy látszik, nagy szerencse kell hozzá.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #967 üzenetére
Szerintem is. Én nagyon drukkolok neki. Az is lehet, hogy nem jó flash-elő progit használna? Másnak voltak hasonló gondjai annak idején.
-
Vigneau
félisten
válasz
Jockey007 #961 üzenetére
Előfordulhat, hogy csak a jó bios hiányzik. Kérdés, minden egyezett a bios megtalálásakor? AGP, RAM típus (1.6 vs. 2.0), stb. Lehet, hogy a szemetelés is az utóbbinak tudható be. Én is raktam fel más RAM-ú biost kiváncsiságból és durván szétesett a kép. Persze nem biztos, hogy Nálad is ez a hiba, de amíg vagy 30 biost ki nem próbálsz, addig ne csüggedj el.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #939 üzenetére
Talán azért, mert elégnek látták csak bios szinten letiltani. Lehet, így még olcsóbb az előállítás.
-
Vigneau
félisten
válasz
#32577792 #807 üzenetére
ATI Tool-ban kell megkeresni a Dump Bios-t. Azzal lehet leszedni. Overcloking fület legördíteni, majd az utolsó menüpontban lesz. De Flashrom-mal is ki lehet dos alól. Én végig floppy-t használtam. De ha leszeded a biosokat, akkor újraírható CD-vel is lehet kisérletezni.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #803 üzenetére
De ez csak azóta van így, mióta netem van és aktívan PH!-zok...
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #801 üzenetére
Ha belegondolok, az X800PRO karim volt a legtovább nálam, azaz közel egy évig szolgált hűséggel.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #798 üzenetére
Igen, valahogy egyre jobban kikoptak az újak közül a moddolható példányok. A régi jó kis karik meg vagy gazdit cseréltek, vagy már nem írnak ide a tulajok.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #794 üzenetére
Vigyázni kell első körön, mit tesz rá. Így legalább kiteszteli, mit bírnak. Aztán ha megy az XT, vagy az XTPE órajele, akkor már vésheti is rá a megfelelő biost.
Anno az AGP-s VO-s PRO-m 530/570-et bírt. De a +4 pipa nem ment benne - sajnos. -
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #792 üzenetére
Ez így van, már csak a húzhatóság a kérdés. Nem véletlenül ajánlottam első körön a 16 pipás PRO biost. A frekik változatlanok maradnak, a többi meg az ATI Tool dolga.
-
Vigneau
félisten
válasz
#32577792 #785 üzenetére
Anno ez működött az X800GTO-k esetében is: [link]. A pirossal jelölt ''F''-ek a lényeg.
Ha nem lenne, akkor sincs még baj, mivel eddig inkább GTO-k esetében alkalmaztuk ezt. Meg kell próbálni egy 16 pipás PRO bios-t feltenni a karira. Itt csak az a dolgod, hogy a RAM típus egyezzen. -
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #776 üzenetére
Nekem a PRO-m, GTO-m és a GTO2-m se volt 3 pólusú. Tuti, mert külön, más tápellátást kellett adnom a Zalman ventijének. Viszont a Silencer a karira csatlakoztatható volt.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #774 üzenetére
Érdekes. A Zalman csatija rá se ment volna nálam a karira. A kari 2 tűs, a Zalmi meg 3 tűs csatolójú volt.
-
Vigneau
félisten
válasz
honey007 #759 üzenetére
Ha a GTO szinten tutira akarsz menni, akkor Sapphire GTO2-t kell beszerezni, van jó pár garis, tesztelt példány a PH!-n, ami eladó. Én újonnan vettem anno, de antituning példány volt, viszont gyárilag ment benne a 16 pipa. Ez persze PCIe-s volt. Nem tudom, hogy AGP-s, vagy PCIe-s vagy...
Nézz körül a piacon. Én inkább a tesztelt, de garival rendelkező használt példányokat ajánlanám Neked. Tuning szempontjából sok fejfájástól megóvják az embert.
Most néztem, AGP. Akkor X800PRO a Te lehetséges alternatívád. Van belőle pár a piacon, ami kitesztelt. Ezt javasolnám, az új vétele nagyon lutri, amit előttem is alátámasztottak.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Arra nem gondoltál, esetleg kölünbözet rendezésével nagyobb karira válts? Vagy erre nincs lehetőség, esetleg az anyagiak most nagyon kényesek lennének?
Bár, már hallottam olyanról is, hogy nem volt hasonló kari a környéken, így nagyobb karit kapott az illető, ráadásul a különbözet rendezése nélkül.
Jó példa ere pont a barátom: egy kipukkadt 1.5 éves GF2MX helyett egy GF4 Ti4200-at kapott... -
Vigneau
félisten
Képi megjelenítési plusz effektek. Pl. a fény megcsillanása a víz tükrén, a felhők és a nap átmenete közötti fényhatás. Látni kell, erre jó a 3DMark06, ha a kari is támogatja. Nagyon szép tud lenni.
Remélem, hamarosan benéz más is, aki szebben, és ''szakmaibban'' le tudja írni.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Attól függ. Ha él a 16 pipa, akkor csak ATI Tool-lal húzd. Ha nem, akkor a www.techpowerup.com-on, a biosok között keress a RAM típusnak (1.6 vs. 2.0) megfelelő X800XT/PE, vagy X850XT/PE biost. De a legjobb, ha 16 pipás X800PRO biost szedsz le, ha még nem vagy tisztában azzal, tuning terén mit is bír a kari. Ugyanis ez a bios csak a +4 pipát éleszti fel - már ha hajlandó erre a kari -, de a frekiket változatlanul hagyja.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest