- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Realme 12+ 5G
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Nézd, ha van egy bevált, jól működő, modern procival (pl. S939 A64), és sok memóriával (1-2GB DDR) ellátott géped, nehezen veszi be a gyomrod, hogy pusztán gyártói nyomásra egy ugyanolyan, vagy akár rosszabb teljesítményt nyújtó gépre költsél vagyonokat...
Én is ebbe a kategóriába tartozom: az igazán a bosszantó, hogy nem nagyon van már választék AGP-re. Ráadásul volt némi problémám ezzel a 6800GS-sel is, miszerint hajlamos volt újraindulni tőle a gép, addig, amíg az AGP feszt 1,5-ről 1,8V-ra nem emeltem...
Szóval (ha nem a tápom a gyenge a maga 420W-jával), annyira biztos ebben a rendszerben sem lehetek, de (és itt jön a de), csak azért, hogy PCI-E-n válogathassak az olcsóbb/jobb VGA-k közül, nem fogom kihajítani a procit/ramot/mindent. Ergo nálam is csak az jöhetne számításba, amit neked ajánlottam, hogy 939+PCI-E, de ott meg ott van az nForce durva melegedése, ill. a VIA bizonytalankodása.
Utóbbit már lehet, hogy javították, és lehet, hogy az lenne nekem majd az alternatíva, uis szeretem a csendet, és egy 25-30W-ot elfűtő alaplapi chip mellett nem lenne könnyű azt fenntartani... (A miheztartás végett a mostani VIA chipsetem - mert ez még valóban az, hiszen nem egybemegoldás - déli hídján semmi borda nincs, az északin meg egy passzív Zalman csücsül, de nagyjából feleslegesen, mert egy jóval kisebb is elvinné.)
Ja, XBox360: hülyeboltban láttam nemrég, vmi boxolós játékot tolt a csávó rajta, és veszettjól nézett ki a grafika: meg nem mondtam volna, hogy ingame. Ennek ellenére vannak vele kapcsolatban (komplexebb grafikájú játékok esetén) fenntartásaim, pl. egy NFS:MW lehet, hogy szép rajta, de (ugyanígy látva) be is röccen néha, szóval... -
DigitXT
félisten
Szvsz ahhoz túl drága (bár tetszetős a Silencerrel
), pedig jól hangzik, amit írsz.
Mod: én (hasonló helyzetben) ma már inkább lapot cserélnék, vmi 939+PCI-E-re: az még nem lenne ''platformváltás'', de tuti tovább el lehetne lenni vele, és olcsóbbak bele a vidikarik + van/lesz további választék is a felsőkategóriában.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Az x1600 meg ezeknél is jobb még a 7800GS
A kis pluszt, nem véletlen vastagítottam ki, ez egy spéci kártya a Gainwardtól!Jelenleg agyonveri az összes többi piacon lévő AGP-s megoldást (és ez nem valsz', hogy változni fog, nem igen jelentenek már be ütős AGP-s karikat: az ilyen X1600Pro-k felejtősek), és a HD-s dolgokat is tudnia kell, mivel gyakorlatilag egy 7900GT AGP-re. Ajánlom figyelmedbe Alvin_ti4200 idevágó cikkét: [link]
-
jpisti
senior tag
Igen, 12cm-es. Nos a baj az volt, hogy volt nállunk egy feszültség csökkenés, a 230V~ egyszer csak leesett kb 120V~-ra. Ettől a gépem kikapcsolt, kb úgy mintha kihúztam volna a konektorból, aztán pár másodperc mulva hallottam egy kattanást és egy halk sziszegést. Hátulról a táp oldalán lévő matrica alól elég büdös ''amperszag'' volt érezhető. Ezután a gépet be lehetett kapcsolni és minden gond nélkül üzemelt, de most úgy néz ki, hogy a tápot gariban cserélni fogják.
-
DigitXT
félisten
Én most poénból (
) kipróbáltam ezt a giga biost: felment rendesen, csak tuti lézerezve van a cucc: én még nem néztem (jozsi volt az előző tulaj, anno kérdezte, hogy lehetne-e XT-síteni, meg hogy fűtőszáljavítózni kéne, stb.), de holnapig kibírja.
Viszont lenne egy kérdésem: XP bácsi PRO/GTO-nak felismerte a karit, 6.3-as Catalystot rá is szabadítottam, minden oké (csak a 12 pipával együtt a teljesítmény is megmaradt, egyelőre), viszont ugyanez az XP bácsi hajlamos volt két új hardvert felismerni, amihez nem tud drivert telepíteni. Gyanús, hogy az megint az X800 lenne, de hát azt már egyszer felismerte!
Nem értem, mit akar: most letiltottam azt a 2 ''ismeretlen eszköz''-t... Tesztek is mennek amúgy rendesen, szokásos eredményekkel (Az Ati Tray Tools by default visszapakolja a karit 475/450-re, bár elvileg talán - éppen - elbírná azt tunigot is, viszont nem VIVO-s.
)
-
BaliTHC
tag
Kösz:
1.) Sztem az ATITool a biosból olvassa ki az infot, ami nem 100% ha már buherálták. Valahogy ránézésre nem lehet megmondani hogy VIVOs-e? Pl mi van egy VIVO-s kártya SVIDEO kimenete főlé írva?
2.) Kösz
3/1) Tegyük fel hogy nem VIVO-s. A PH-s cikk említett egy lasercut javítást. Az igaz a mostani kártyákra is, hogy meg kell csinálni, vagy nem?
3/2) Nem gáz, hogy egy Gigabyte biosát rakom rá egy X típusú kártyára???? -
Vigneau
félisten
Egyébként, aki ilyen karit vesz, az általában képben van, hogy mit is lehet művelni ezzel a VGA-val. Ezen a téren amúgy én is afelé hajlok, hogy moddolva kell eladni, úgy többet lehet érte kérni. Természetesen, erről tájékoztatni kell a vevőt is, hogy eredetileg más kariról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honda topik
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte Geforce RTX 4080 SUPER 16GB GAMING OC GDDR6 Alza garancia
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest